Hirdetés
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
Ha a jobb- és baloldal között kell rángatnod, akkor túl nagy a holtjáték. Én azt mindig nullára veszem, vagy 1-2%-nak, egy mechanikailag jó állapotú kormánynál gyakorlatilag nincs holtjáték.
Ha egyik oldalra forgatva is rángatnod kell két kormányszög között, na az passz, olyannal még soha nem találkoztam. -
Teasüti
nagyúr
Hát egy pár darab már megfordult a kezemben, nem volt még ilyen problémám.
"Ezt vedd meg!" játékok magyar kiadótól származnak?Amúgy én leszarnám a helyedben, törd csak fel nyugodtan, elvégre megvan az eredeti lemezed is, szóval szvsz az már nem warez. Szerintem a no-cd crack is teljesen rendben van úgy általában, kényelmesebbé teszi az életet.
Nekem pl nem okoz semmiféle elvi problémát, h az eredeti Carmageddon 2-met az újabb windows-okon nem lehetne futtatni xp patch és crack nélkül. Hivatalos frissítés meg nem is létezik.
Akkor ne is játsszak az eredeti játékommal, mert csak win98 alatt hajlandó működni? -
Teasüti
nagyúr
Ehhez a fékezéshez még hozzájárul - amit a videóból kihagytak -, hogy ha kikerülöd az akadályt, akkor azt a manővert is nagyban segíti a funkció, ahelyett, hogy nullára megállnál (abs, roll control, stb). Sőt, a videóban csak annyit említenek, hogy mielőtt működésbe lép, előtte még figyelmeztet és csak akkor avatkozik közbe, ha a sofőr nem reagál a figyelmeztetésre. Szóval ezek a rendszerek együtt összedolgozva a leghatékonyabbak, nyilván.
Na ezek azok, amit nem raknak bele egy játékba, ha már az is külön kihívás lenne, h felborítsd a gépet, vagy letolj vkit az útról, akkor még ennyien sem játszanának vele.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Sub-ZeRo #475 üzenetére
1600 a javítás egy kis koccanástól? Talán 100-al veszed be a körforgalmat?
Nálam még nem volt 1%-nál nagyobb sérülés, ha nem frontális ütközés volt.(#476) Stauffenberg
Jah, a refi villogtatása amúgy mire jó? A többiek nem reagálnak rá semmit semmilyen helyzetben.
Kézenfekvő lenne ilyenkor jelezni neki, hogy húzz innen.
Főleg autópályán hiába villogtatok és dudálok nekik, nem mennek ki előlem.Meg baleset után: egyszerűen ott rohadnak meg, ahol koccantak. A kamion meg sokszor beékelődik a forgalom közé és muszáj letolni a másikat ilyenkor.
(#478) sdd2
Feljebb linkelték az oldalt. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Sub-ZeRo #470 üzenetére
Én az angliai körforgalmakon nem tudok átmenni baleset nélkül, ha vannak az úton.
A kis fitymák mindig belém jönnek.Gondolnak egyet és belsőből kivágódnak a kihajtóra, ahol persze én útban vagyok.
Ez még nem is lenne baj feltétlenül, de miért én kapom érte a büntit?!
Már régen tanultam kresz-t, dupla sávos (záróvonal nélküli) körforgalommal amúgy sem találkoztam még, de vmi olyasmi rémlik, hogy ha a belsőre hajtottam fel, akkor előbb ki kell sorolni a külsőbe, mielőtt kihajthatnék.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Stauffenberg #465 üzenetére
Ez eddig eszembe se jutott, hogy ott mph van.
Ott is ugyanúgy száguldozok.
Max trafi előtt lassítok, de ha nem, az se nagy baj.
Szerencsére a fizetések se reálisak a játékban:
Mit számít 550 bünti, ha több tízezer eurot lehet kaszírozni?!
Vmelyik nap épp 80k-s fuvart vittem. Pont nem érdekelt az a pár büntetés. -
Teasüti
nagyúr
Épp azt nézem neten, tényleg van ilyen, h "kipufogófék".
Eddig azt hittem csak rossz a fordítás. -
Teasüti
nagyúr
Mint mérnökpalánta kíváncsi lennék, hogy mi lehet az az extra motorfék. Talán behúz egy erre a célra használatos nagyobb áttételű fokozat a váltóban?
6x4 vs 6x2 esetében csak a fogyasztásra tudok gondolni, más gyakorlati hátránya nem keletkezhet a több hajtott keréknek (felhasználói szempontból).
-
Teasüti
nagyúr
Motorfék (B gomb), sok gyakorlati haszna nincs a játékban.
Üzemanyagot lehet vele spórolni. Úgy 140-ről motorfékkel megállítva beletelik egy pár km-be, mire lelassul.
Egyszer elkerültem vele a sárga angyalt, éppen arra a pár literre volt szükségem.
Úgy vettem észre a normál motorfék-üzem (egyszerű gázelvétel) esetén nem mindig egyértelmű, hogy nulla a fogyasztás. Sőt, ha jól vettem észre, ugyanúgy fogyaszt. Elég fura. Tempomat se spórol semmit se full gázhoz képest.Legalábbis hosszú utakon nem tapasztaltam előnyét az alacsonyabb fordulatszámnak.
Ez a része elég érdekes a játéknak. A motor paramétereinél is azt írja a játék, hogy 1000-1500 között van a max nyomaték, ehhez képest nálam mindig 1500-2200 között gyorsul a legjobban a gép.Ha már motorféknél tartunk, úgy tudom a kamionokon van külön (pneumatikus?) kézi trailer fék és elvileg azt is használják üzemszerűen a valóságban. Egy szimulátorban hogy nincs ez benne?
-
Teasüti
nagyúr
Én egyszer fejre is álltam, de a rakományban csak 1%-nyi sérülés esett.
A kamionom javítása viszont...
Elég gyenge szerintem, azt gondolnám, hogy több tíz tonna eléggé odapasszírozza az útra a gépet.
Én sem szögletesen veszem a kanyart, mégis viszonylag kis íveken már kibillen: kormányt elforgatva olyan 10 és 2 óra között is már érhetnek meglepetések száraz úton. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Atom_Anti #254 üzenetére
Elég régóta (már a hőskorszakban se, amikor még DOS-os játékokkal toltuk) nem digitális az irányítás billentyűről egy játékban sem. Gondolom kormányzásnál ez már feltűnhetett, de igaz ez a gázra, fékre is.
Itt kicsit érzéketlenre sikerült hangolni billentyű esetén, lassú felfutású a pedál%-idő grafikon.
Ez miatt volt már egy-két balesetem, lassan reagált a fék.Amúgy miért is hülyeség? Ez megszokott minden szimulátorban, ha automata a kuplung, h nem fullad le a motor és nem indul meg, ha sebességbe rakod. Akkor panaszkodj, ha kuplung felengedése után se történik semmi!
Mondjuk nekem nincs 3 pedálos kormányom, amúgy is csak egérrel játszok, szóval nem tudom egyáltalán támogatja-e a játék. -
Teasüti
nagyúr
Bezzeg ha Magyarországot modelleznék le!
Akkor lenne izgalom az országutak és egyéb félreeső útszakaszok miatt.
Illetve tőlünk még keletebbre, hajaj! Csak ez a pár maroknyi ország önmagában elvinne egy ilyen játékot.
Meg szimulálhatnák a nem éppen tökéletes gps-t is, vhogy irreálisan megbízható a térkép a játékban.
De bezzeg itthon! Bár a személyautós navigáció már-már kiváló, de kamionos ismerősöm folyamatosan szídja a térképeket és programokat. Amikor be van állítva, hogy bazi nagy teherautóval közlekedsz, ennek ellenére bevisz mindenféle lehetetlen helyre, főleg olyanokra, amik kamionos közlekedésre alkalmatlanok és tiltottak, akkor azért... -
Teasüti
nagyúr
válasz
echterion #229 üzenetére
Engem sem hozott lázba, de azon kapom magam, hogy lassan nettó 6-8 órát játszottam vele és még egy ideig le tud kötni, legalább ameddig meglesz egy működő cégem. Utána sztem le fogom rakni, mivel kétlem, h tudna még vmit nyújtani.
És ha azt nézzük, hogy ez csak egy időpocsékolás, kvázi céltalan, akkor piszok jó ez a játékidő tőlem, aki mostanában nem is játszik egyáltalán. Ekkora játékideje nincs az AAA címeknek sem (amire most inkább ne is térjünk ki...). Sőt, a legtöbbnek az újrajátszhatósága is a nulla felé konvergál. Lásd CoD és MoH... Egyszer végigtolom, aztán annyi. Másodszorra már nem érdekes.
Viszont az ilyen és ehhez hasonló addiktív játékokat fel kéne karolni. Lásd Sims! Az is céltalan egy idő után, de engem is odaszögezett vagy nettó 10-20 órára.(#229) echterion
Mivel ez egy szimulátor, ezért borítékolható, h nem fog tömegeket vonzani. Talán igazad van, az autós szimulátorok is hiánycikkek.Főleg a rally, tulajdonképpen egyetlen egy rally szimulátor született mindmáig.
Amúgy volt olyan kamionos játék még régen, ahol lehetett gta-zni.Meg nem mondom mi volt a címe, sztem nem a WoS sorozat tagja. De imádtam akkoriban. Volt rendőr,törés, le lehetett tolni mindent és mindenkit, voltak aknák az úton, útzárlatok, maffia/rabló, ungerground kamion verseny.
-
Teasüti
nagyúr
Nem tudom mik a sebességkorlátok egy nyerges vontatónál, én mindig úgy megyek, mintha személyautóval mennék.
Eddig még nem problémázott a játék a 90 km/h miatt, kivétel persze azok a helyek, ahol seb. korlát van és mérnek is. A forgalom lehetne kicsit intelligensebb is, GTA 4 már elég régóta kint van, miért nem merítenek belőle a fejlesztők? Ott vhogy meg tudták oldani egész pofásan a forgalmat.
Itt meg buták, mint a föld. Egyszerre csak egy járművet tudnak előzni, ha megy előttem vki, akkor mellé érve megáll az előzésben.Lámpa után a nagy ívű kanyarodás nem megy nekik, kamionnal és teherrel a hátam mögött legyorsulom őket és kisebb íven könnyedén beelőzöm, míg ők gyalogos tempóban tanácskoznak, hogy "na vajon, most mitévő legyek". Csak hogy egy-két példát említsek a sok közül. Vhogy nem tudott meggyőzni az AI róla, h nem csak buta szőke tehetségtelen sofőrökkel vagyok körülvéve.
Pedig lehetne belőle "A" kategóriás játékot faragni.
-
Teasüti
nagyúr
Több energiát kéne belerakni egy-egy ilyen játékba. Kéne időjárás, 4 évszak. Fizika. Törésmodell egye fene, nem lételeme a játéknak, de azért egy tisztességes kamion fenntartást leszimulálhatnának (szervíz, karbantartás, felkészítés, egyéb), főleg egy profitorientált játékstílusban.
A kamionok miért nem gyorsulnak 90 fölé?Vmi tuning kell hozzá?
Hiányoznak a cikkben is említett hangeffektek: zélzaj, gumi csikorgás, stb. A fülke meg egyáltalán nem imbolyog (kéne neki), nem tudom mit vélt ennek a cikkíró.Ugyan én még csak 10-es vagyok és csak egy saját kamionra tellett eddig, de mi az már, hogy nem én adom ki a parancsot a sofőröknek?! Elvártam volna, hogy egy valamire való cégvezető maga menedzseli a sofőrjeit - ahogy az kellett is vmelyik előd játékban.
Ha még beraknának pár eseményt (balesetek, hatóság, katasztrófák, akadályok és mindezt dinamikusan), esetleg egy MMO-t csinálnának belőle (cégek versenyeztetése, konkurencia harc hivatalos és kevésbé hivatalos formában), sztem hiánypótló lehetne. Így viszont továbbra is csak egy budget játék marad.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Guruljunk 18 keréken Európa-szerte avagy virtuális kamionozás a képernyő mögött.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- Milyen monitort vegyek?
- BestBuy topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Windows 10
- Micro Four Thirds
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- AKCIÓ! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest