2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Euro Truck Simulator 2 bemutató

Guruljunk 18 keréken Európa-szerte avagy virtuális kamionozás a képernyő mögött.

[ ÚJ TESZT ]

Előszó

Előszó

Lehetne egy kis történelemmel kezdeni, ami az SCS Software termékeit illeti. Egészen a gyökerektől, a Hard Truck: 18 Wheels of Steel első részétől kezdve, hogy mi volt az úton, amíg elértek az Euro Truck Simulator 2-ig, de az olyan hosszú lenne, hogy 3-4 írást meg lehetne tölteni vele, ezért ettől most tekintsünk el.
Röviden: mint a játékaikban lévő térképek, hosszú és kacskaringós :) Tekintve, hogy alapjában budget kategóriás játékokat készítettek, mindegyik termékük képes az embert órákra (akár napokra, hetekre vagy hónapokra?) a monitor elé szegezni, hogy miért, azt nem igen lehet megmondani, talán azért, mert mindegyikben van valami olyan, amit nem sokan tapasztalhatunk meg, hogy milyen nehéz is lehet egy ilyen több tonnás gépet a több tíz tonnás rakományokkal a hátunk mögött vezetni, amik nélkül valószínűleg az egész világgazdaság megbénulna...

Sofőr kerestetik...

A játék rögtön egy profilkreálással indít, amiben választhatunk előre elkészített kis fekete-fehér avatarokból. Van férfi és női, elég sok. Aztán kiválaszthatjuk kedvenc márkánkat, aminek szerepe szerintem mindössze annyi lesz hogy az első gyors fuvarunkat azzal fogjuk leszállítani amit itt választottunk. Amúgy a gépparkot 8 neves kamion márka képviseli (illetve hét, mert az egyikből kettő van, lásd alább):

- DAV (DAF lenne, licenszhiány miatt nem került be hivatalos nevén)
- IVEDO (IVECO)
- MAN
- Majestic (Ez gondolom Mercedes utánzat akar lenni)
- RENAULT (Ebből kétféle széria kapott helyet a játékban, ezért két külön márkaként van feltüntetve a kedvenc márka választásánál)
- SCANIA
- VALIANT (Sejtésem szerint VOLVO utánzat)

Miután eldöntöttük, már csak a leendő cégünk logóját és nevét kell megadnunk, majd ezt követően lehet kalibrálni az irányítást. Először is meg kell adnunk, hogy mivel szeretnénk irányítani a gépeket (billentyűzet - egér - kormány), és a váltó típusát (teljes automatától akár a G25-G27 által támogatott H váltóig). Az utóbbi részek egyik legjobb újítása, hogy akik nem rendelkeznek kormánnyal, azoknak sem kell a „rángatós” billentyűzet általi vezetéssel beérniük, ugyanis a kamion már terelgethető egérrel is.

Akik nem ismerik az elődöt (Főleg ETS és GTS) elsőre furcsának hangozhat, és kissé szokatlan is lesz, de higgyétek el, hogy ha sikerül ráérezni, ezerszer nagyobb élmény lesz azzal vezetni, mint billentyűzettel (kormány híján), mivel így a játékban lévő rengeteg kanyar és kereszteződés ívét tökéletesen lehet vele követni, precíz kormányzást tesz lehetővé, amire sokszor szükségünk is lesz főleg a szűk kereszteződések és leágazók miatt (persze a legjobb egyértelműen valami komolyabb kormánnyal lesz).

Nos miután ezeken átestünk, be is ugrik Európa térképe, amin a megközelítőleg 60-70 nagyvárosból kiválaszthatjuk, hogy melyikből szeretnénk első fuvarunkkal elindulni valamint később, mikor megvesszük első saját járművünket, hová szeretnénk első garázsunkat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.