- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sünpávakutya
csendes tag
> A gyalogosok nem mernek lelépni
Ezexerint nem arrafelé élsz, ahol én...
Mifelénk a gyalogosok nem sokat "gittelnek" a kérdésen, meglehetősen bátrak.Én személy szerint most már ritkán gyaloglom. Autóval talán kicsivel (5-10 %) udvariasabb vagyok a gyalogosokkal, mint az átlagos egységsugarú autós. Motorral viszont kiugróan udvarias vagyok (nem tudom, miért). Nemcsak a gyalogosokkal, a megállóból induló buszokkal is. Néha csak azért nem lassítok le a gyalogosnak, mert fellökne a mögöttem jövő négykerekű állat... Kétszer is volt már olyan, hogy balról kikerült és elhúzott mellettem a "kedves" közlekedőtárs. (Ez nem zebra előtt volt, hanem először egy alárendelt útról balra kikanyarodót akartam kiengedni. Még szerencse, hogy gyanút fogott és nem jött... A másik esetben buszt akartam kiengedni a megállóból.) Ilyenkor hátrány az, ami máskor előny: a motor keskenysége. Ha egy kamionnal álltam volna előtte, nem tud megkerülni az állatja (szembe még jött egy autó).
Egyébként ha óvatosak a gyalogosok, meg is tudom érteni...
1. eset: Jó sok sávos út, jobbra behajtó Tesco-hoz. A "bekanyarodót" a járda és a járdasziget között zebra szeli át. Látom, jobbról gyalogos érkezik, lassítok, megállok, intek. Mögöttem rövid dudaszó. Elborul az agyam... Jobb tükörbe nézek: kis pinabusz, benne szőke plázapitcha a faszijával (a bige vezet). Zebra után gép oldalsztenderre letámaszt (csak hogy senki el ne férjen: a sáv közepén), odabattyogok a cicához. Sisak felnyit, kérdem, mi a gond? Az, hogy nem ütöttem el a gyalogost? Mindkettő néz ostobán ki a fejéből. Gondolom azon fostak, hogy ha átengedem a gyalogost, akkor az nekik 3,1 másodperc késedelem és vagy nem kapnak jó parkolóhelyet, vagy lemaradnak valami teszkó gazdaságos cseresznyés szájfényről...
2. eset: 2+3 sávos út, középen tenyérnyi járdasziget, kétfelé zebra. Messze (kb. 200 m) előttünk lámpa, épp akkor vált pirosra, azaz az egész útszakasz tök üres (senki nem fogja elfoglalni a legjobb helyeket). Csorgok középen, járdaszigeten idősebb nő. Lassítok, intek neki, hogy menjen. Látom, nem megy (ő már látta, miért)... Megállok, nő nem mozdul a járdaszigetről. Csodálkozom, de csak egy pillanatig: balra mellettem, a legbelsőben egy velem kb. egykorú (pedig nem vagyok mai gyerek), csoffadt fócvágen passzát vagy ötvenöttel, lassítás nélkül. (Tehát: kijelölt gyalogátkelőhely előtt álló másik jármű mellett, csak hogy mindenki értse...)
Mivel a lámpa pár másodperccel azelőtt váltott pirosra, gondoltam megvársz te engem, tesvír, a lámpánál... Utánamegyek, lámpánál nyitott ablakon beszólok (ötven körüli faszi): "testvér, én leszarom, ha el akarod csapni a gyalogost, de ha az előbbi produkciódat látta volna egy rendőr, nem én jöttem volna utánad valószínűleg". Bár csak bízni merek ebben, hogy a pintőrség az ilyen, valóban közveszélyes állatokat is kiszűri és nem csak az ottfelejtett 30-as táblákhoz mérni kiállásban verhetetlen.
3. eset: 2×2 sávos, de középen elválasztott út, már sárga villogó időszak. Csorgok a külsőben, kocsival (szinte az egész szakasz 30-as). Jobbról gyalogos, lassítok, megállok. A gyalogos (szerencséjére) nem volt túl gyors; kb. a kocsim középvonalánál jár, amikor egy önjelölt Suhamer a Mi Autónkban (1-es Swift) kb. hatvannal elhúz a belső sávban. Ha a gyalogos kicsit gyorsabb, úgy elütötte volna, mint a nyulat. (Mondjuk a "háztartási alufólia" kategóriájú kasztnival ellátott Swift is rondán nézett volna ki...)
Új hozzászólás Aktív témák
lo Bevezetőként mindenképpen megemlítem, hogy az esetek nagy többségében autóban ülve szemlélem a gyalogosokat, és csak...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Asus TUF Gaming FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 8GB- 2 év garancia
- AKCIÓ! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest