- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Narxis: Problémák, problémák, problémák
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
-
Patice
nagyúr
válasz
Jim Tonic #18 üzenetére
"...aztán szinte bármit be tudsz állítani webes felületről."
Meg bárki más is, ha kiengedem netre.
Viccet félretéve, nem olvastam jókat a Webminről, bár azt sem tudom, hogy az OMV mennyire biztonságos. A biztonság kérdésével még futok egy kört.
Lehet a "tartalék" Synology NAS-t nem engedem netre, csak belső hálón lesz és azon lesznek a fontos adatok másolatai (legalábbis az egyik példány belőlük).
-
Patice
nagyúr
válasz
Jim Tonic #14 üzenetére
A CPU-val nem akartam alá lőni, mert pár évre terveztem a vas használatát. + Kíváncsiság miatt is, a VM-ek miatt. Lehet egy-két év múlva majd szépen lecserélem ezt is egy kisebbre, de most még kísérletezési, kipróbálási fázisban vagyok.
+ Családi ház bekamerázását is IP alapon szeretném megoldani, és azért ahogy olvastam nem árt, ha erős a vas a rögzítéshez, meg hasonlókhoz.
Szoftverek: jó kérdés. Jelenleg Debian Wheezy + OMV a terv, aztán majd látom, mennyire válik be. A meglévő, gyári Synology DS213-as NAS lesz a backup site, szóval nálam ez is másképp lesz.
-
Patice
nagyúr
Prociteljesítmény + mini-ITX méretben általában csak max. 4 SATA csati, abból sem mind SATA3-as, és/vagy nem natív, hanem külön vezérlős.
Meg ki akartam használni a ház adta tárhely lehetőségeket.
Amúgy igen, ha elég lett volna 4 db SATA csati, akkor egy J1900-as lap pont jó lett volna.
-
Patice
nagyúr
"Amúgy nem overkill egy kicsit ez a config?"
Lehet, de pár évre tervezek vele, és nem akartam alálőni a várható igényeknek vas terén. A vas már megvan, már csak szoftvereznem kell.
Amúgy 3 venti van benne (2x92mm elöl + 1x140mm hátul) és azért lett egy ekkora borda belerakva, hogy a procin már ne legyen külön venti, és ez volt jó áron aprón.
(#2) PistiSan:
Azért ne túlozzunk, az a procihűtő nincs egy kiló....
Amúgy azért lett ennyi RAM belerakva, mert ez volt itthon készleten és jelenleg még asztali gép funkcióban van.
(#3) cain69:
Kompakt vízen agyaltam, de inkább hagytam így és szépen átszívja/átfújja a 3 venti a házat.
(#4) gery2123:
Van egy gyári Synology NAS-om, 512 MB RAM-mal, de nem nagyon ette még meg a torrent. Volt, hogy 500+ ment seed-ben és mindig van/volt jó pár aktív, ami megy is vissza, és nem kevés a RAM.
A 8GB lehet kicsit túlzás, de virtuális gépeket is tervezek futtatni a vason és ehhez meg majd kell, főleg ha egy időben több user is lesz majd + kamerákat is akarok ráaggatni, meg az összes többi szokásos szolgáltatás is futni fog (fájlmegosztás, DLNA, video/audio eszközök kiszolgálása stream-ekkel, biztonsági mentés, központi tárhely az egész családnak, stb.) Szóval lesz mit csinálnia.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Még 2012-ben kezdődött ez a történet, amikor megvettem életem első NAS-át egy Synology DS213-ast. Az ismerkedés...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- EAFC 25
- Android szakmai topik
- Ukrajnai háború
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Politika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- További aktív témák...
- Eladó egy 34" GIGABYTE M34WQ Ultrawide 144hz gaming monitor!
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest