Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
válasz Jim Tonic #20 üzenetére
Itt: link.
Lehet lassan letojom ezt az egész szoftverkeresősdit és simán feltolom az OMV-t. Ez alá van Virtualbox plugin, oszt csókolom.
Biztonsági mentés időzítve, rsync-kel másik NAS-ra naponta, + külső (offline) vinyóra a tényleg fontos adatokat átmásolom.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Patice
nagyúr
válasz Jim Tonic #18 üzenetére
"...aztán szinte bármit be tudsz állítani webes felületről."
Meg bárki más is, ha kiengedem netre.
Viccet félretéve, nem olvastam jókat a Webminről, bár azt sem tudom, hogy az OMV mennyire biztonságos. A biztonság kérdésével még futok egy kört.
Lehet a "tartalék" Synology NAS-t nem engedem netre, csak belső hálón lesz és azon lesznek a fontos adatok másolatai (legalábbis az egyik példány belőlük).
-
Patice
nagyúr
válasz Jim Tonic #14 üzenetére
A CPU-val nem akartam alá lőni, mert pár évre terveztem a vas használatát. + Kíváncsiság miatt is, a VM-ek miatt. Lehet egy-két év múlva majd szépen lecserélem ezt is egy kisebbre, de most még kísérletezési, kipróbálási fázisban vagyok.
+ Családi ház bekamerázását is IP alapon szeretném megoldani, és azért ahogy olvastam nem árt, ha erős a vas a rögzítéshez, meg hasonlókhoz.
Szoftverek: jó kérdés. Jelenleg Debian Wheezy + OMV a terv, aztán majd látom, mennyire válik be. A meglévő, gyári Synology DS213-as NAS lesz a backup site, szóval nálam ez is másképp lesz.
-
Patice
nagyúr
Prociteljesítmény + mini-ITX méretben általában csak max. 4 SATA csati, abból sem mind SATA3-as, és/vagy nem natív, hanem külön vezérlős.
Meg ki akartam használni a ház adta tárhely lehetőségeket.
Amúgy igen, ha elég lett volna 4 db SATA csati, akkor egy J1900-as lap pont jó lett volna.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
"Amúgy nem overkill egy kicsit ez a config?"
Lehet, de pár évre tervezek vele, és nem akartam alálőni a várható igényeknek vas terén. A vas már megvan, már csak szoftvereznem kell.
Amúgy 3 venti van benne (2x92mm elöl + 1x140mm hátul) és azért lett egy ekkora borda belerakva, hogy a procin már ne legyen külön venti, és ez volt jó áron aprón.
(#2) PistiSan:
Azért ne túlozzunk, az a procihűtő nincs egy kiló....
Amúgy azért lett ennyi RAM belerakva, mert ez volt itthon készleten és jelenleg még asztali gép funkcióban van.
(#3) cain69:
Kompakt vízen agyaltam, de inkább hagytam így és szépen átszívja/átfújja a 3 venti a házat.
(#4) gery2123:
Van egy gyári Synology NAS-om, 512 MB RAM-mal, de nem nagyon ette még meg a torrent. Volt, hogy 500+ ment seed-ben és mindig van/volt jó pár aktív, ami megy is vissza, és nem kevés a RAM.
A 8GB lehet kicsit túlzás, de virtuális gépeket is tervezek futtatni a vason és ehhez meg majd kell, főleg ha egy időben több user is lesz majd + kamerákat is akarok ráaggatni, meg az összes többi szokásos szolgáltatás is futni fog (fájlmegosztás, DLNA, video/audio eszközök kiszolgálása stream-ekkel, biztonsági mentés, központi tárhely az egész családnak, stb.) Szóval lesz mit csinálnia.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest