- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Rowon: AXAGON EE35-GTR 3.5 külső merevlemez ház bemutatás
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
Új hozzászólás Aktív témák
-
somag
tag
válasz
valenteen12 #69 üzenetére
Nem tudom, hogy mi köze van hozzá, de nekem is ez volt és csak akkor ment fel rendesen, ha 2 sata-s vinyó volt rádugva.
Amikor 1-el próbáltam, meghalt a pat telepítésénél. -
somag
tag
Válasz magamnak és annak aki szeretné használni pendrive nélkül.
Pendrive nélküli használat:
Ezt a leírást azért csináltam, mert másnál is működhet. Erre persze nincs garancia, amíg más nem teszteli.
A telepítéssel a leírás alapján mentem végig (részben).
Ott vannak a letölthető fájlok./Lehet, hogy egyéni sajátosság, de amikor 1 hdd volt ráduva a gépemre akkor a pat fájl telepítése minden esetben elszállt, így maradt a 2 HDD
/
Win 10 laptopon csináltam az előkészületeket, usb pendriveokat.
Szóval, ami kell:
- 2 hdd (nálam ez egy hdd és egy 120-as ssd, mert, ha csak az egyiket tettem be elszállt a pat telepítés)
- 2 pendrive (ideiglenesen)(elég 1 is, de akkor 3-szor kell kiírni)
- usb-s külső hdd tok (ideiglenesen)
- balenaEtcher program a boot usb írásához.(nem kell utána mókolni.)
Az előkészületek:
Az első pendrivera bootolható gparted iso kiírása a balena progival.A 2. pendrivera mehet a loader kiírása a balena progival. (Ha befelyezte, nem kell semmit állítgatni, átírni. Bootol.)
Szerverben mindkét merevlemez. SATA 1-en a HDD és SATA 2. portban az SSD.
(Ha nem a HDD volt az 1. helyen akkor meghasalt a móka a végén)
Boot a gparted penrdiveról.
Mindkettő merevlemezen 1db elsődleges partíciót hoztam létre és formáztam. HDD ntfs-re, ssd fat32-re.
Leállítás.
Boot a loaderrel, telepítés a leírás szerint.
Ha kész, leállítás.
SSD ki és be a külső hdd tokba.
SSD-re mehet a loader kiírása a balena progival. (Ha befelyezte, nem kell semmit állítgatni, átírni.)
Lehet visszatenni a szerverbe. A másik HDD sata kábelt lehúzva (csak ez legyen a rendszeren) boot a gparteddel.
Jelzi a gparted, hogy vmi hiba és javítaná. Javítsa, majd az unallocated (nem használt terület formázása ext4-re.
Ha kész, akkor leállítás.
Mindkét merevlemezt bekötni, pendrive nincs a gépben irány a bios.
Be kell állítani, a boot sorrenet hogy arról a merevlemezről bootoljon először amelyikre a loadert tettük a külső hdd tokkal.
Boot, indul.
A webes felületen jelzi, hogy új hdd miatt hiba és javítja. Javítás után látja mindkét merevlemezt és mehetnek raidbe. Nálam az SSD-re ment a loader. A maradék, utólag formázott ext4-es területet látja a dsm, míg a boot rész láthatatlan lesz, így nem barmolhatjuk szét.
Teszt. Restart. -
somag
tag
Sziasztok!
Segítséget kérek!
Minden felmegy szépen, de ha a pendrive nincs a gépben akkor ha restart van keresi a grubot. Ez normális?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Amire szükséged lesz:-Win32 Disk Imager program-4GB USB drive-Xpenology bootloader (DS3615sx - DS3615xs 6.1.2 Jun's Mod...
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- ÚJ MSI Core I5 13400 Gamer MAX PC 10X4.0GHz 32Gb DDR4 512GB NVME SSD GTX 1660 SUPER 6GB DDR6 2ÉV GAR
- HP Z440 Workstation Munka+játék PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB SSD QUADRO M2000 4GB DDR5 WIN11 1ÉV GAR!
- GIGABYTE GeForce 3080 VISION OC 10G
- ÚJ 4K CORE I5 14600KF SSD Gamer Erőmű PC 32Gb DDR5 6000 1.0TB SSD EVGA RTX 3080 10GB DDR6 2ÉV GAR
- Félkonfig korrekt áron!
- Jabra Speak 410 MS - PHS001U 7410-109 és 7410-209 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest