Hirdetés
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kalandor: Habemus papam
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrAti86
csendes tag
Sziasztok!
Elöször is drukkolok Lacinak, hogy húsvét alkalmából ne keljen elindulnia, remélem a hétvége még itthol lesz!
Többiekhez lenne egy kérdésem, kérésem! Vki esetleg nem tud "E" kategoriához müszakira felkészítő vmit, mert számomra a müszaki nagyon nehé, nehéznek tünnik! Köszönöm elöre is!
-
Gradilaci
tag
válasz
sylard94 #146 üzenetére
Hát sok nincs....sajna nem jótékonysági intézet, ahogy mondani szokták. Nem a szerkesztéssel van a baj, hanem a megírással. Nem akarom újra meg újra ismételni magam, de nem olyan kis "munka" ez mint sokan gondolnák.... De egyszer meglesz, a havi egy megjelenéshez megpróbálom tartani magam. Üdv.
-
sylard94
csendes tag
Éppen a naplónak a 15.részénél tartok(nemrég akadtam rá erre a tökéletes olvasmányra) és ott az egyik képen megakadt a szemem egy Audin..meg is nyitom új lapon,kinagyítom megcsodálom a gépet,és nézem hogy egy ismerős furgon megy melletted..
És igen,ismerős,hiszen UdvarhelyiA Györfiseket majd minden nap latom a városban
Nem is hittem hogy mennyi mindent tartogat ez a napló az izgalmas történetek mellett! -
Gradilaci
tag
válasz
gumikacsa20 #141 üzenetére
Igen, ez a kütyü fizet a kapuk alatt. A kütyü így néz ki.Ha minden rendben, akkor csak csippant egy rövidet, ezzel jelzi, hogy a fizetés rendben megtörtént az adott szakaszon. Ha fogy róla a pénz, azt két rövid csipogással jelzi, ilyenkor még nincs baj, de az első lehetséges helyen tölteni kell rá. Ha hármat csipog, vagy csendben marad a kapu alatt, az már gáz, ilyenkor vagy nincs már rajta pénz, vagy más gond van, de a lényeg, ilyenkor azonnal be kell menni az első kútra, és megnézni, mi a gond. Alapesetben, mikor először aktiválják, a traktor tengelyszámát állítják be rajta, ami ugye 3 tengely. Ha vonta, akkor egy egyszerű gombnyomással át kell állítani az aktuális tengelyszámra, ami a pilóta feladata. Ilyenkor ha nem jó, azt sem jelzi semmi, mert izet a kapu alatt, csak kevesebbet. Ezt a Celni Sprava (a cseh "KPM") feliratot viselő VW-k szokták ellenőrizni, akár menet közben is, és ha gáz van, könyörtelenül kiszedik az illetőt. A készüléken van egy gomb, amit megnyomva felvillan az aktuális tengelyszám, ezzel lehet ellenőrizni nekünk is, hogy minden OK-e, én tudom, hogy be volt állítva, de lehet véletlenül, mikor töltötté, átnyomták alapra. Sajna ezt nem ellenőrizte a Tomi, mielőtt elindult, ő nyugodt volt, mert a kütyü csipogott rendesen. Ha korábban is így lett volna már, biztos engem is megfognak vele, nem egyszer mentem át már Csehországon, mióta a kocsiban van. Sajnálom szegényt, de ez egyfajta "tanulópénz" volt neki, ha szerencséje lesz, a cég kifizeti, ha nem, akkor gáz...
-
gumikacsa20
csendes tag
válasz
sylard94 #138 üzenetére
A Gobox arra való hogy arról megy az autópályadíj fizetése. Töltesz rá lóvét és amikor áthaladsz a fizetőkapuk alatt csippan egyet. Ha egynél többet csipog akkor valami gond van vele. azt hiszem tud kettőt hármat és négyet is csipogni és mind külön hibára utal. Nincs rajta pénz, meghibásodott stb. Laci ha van kedved leírhatod pontosan hogy is van ez én így tudom a gobox működését.
-
radamsky
senior tag
Nem akarok nagyon beleszolni, de kiváncsi lennék egy élménybeszámolora, a 2 tanitványtol hogy milyen volt mikor Laci kiült mellölük és egyedül vágtak neki a világnak
-
sylard94
csendes tag
Szegény...nem a legjobb kezdés..
De ha kérdezhetem mi az a Go Box?? -
Gradilaci
tag
Sajnos nem jól kezdődött a napja. Reggel hívott, hogy kivették a zsaruk, megbüntették 100 Euróra, mert a GoBox 3 tengelyre volt állítva. Sajnálom szegényt, ezt anno nem mondtam neki, hogy minden töltés után meg kell nézni, nem állították-e el. Én még sosem jártam így, sajnálom szegény srácot.
-
Sqbi
csendes tag
Prága alól jelentkezem, mivel volt 55 percem, és hely viszont nem volt így nekimentem, tudván, hogy minimum 45 perc. Nos 30 perc alatt átértem, és a 2. parkolóban fogtam is egy helyet. Van vagy 30 nyitott net, egyik rosszabb mint a másik
Ez van, ingyen húsnak, lassú a nete
Holnap elvileg hazaérek! Jelentkezem majd! -
Gradilaci
tag
válasz
sylard94 #132 üzenetére
Úgy legyen.Carlo kösz, tudom.
Itt egyébként megnézhető és letölthető az aktuális tilalmakról a szükséges info.
-
Carlo009
tag
Április 22.-én Nagypéntek. 0-22h-ig 7,5t feletti járműveknek tilos a közlekedés SK-ban és D-ben.
-
Gradilaci
tag
..."Laci a tanítványoddal mi a helyzet" ...
Jön haza! Csömörön végez 21.-én. Lehet, nekem meg annyi a húsvét...
-
Gradilaci
tag
válasz
gumikacsa20 #127 üzenetére
Németben rak le elvileg holnap. Hogy utána mi lesz, nem tudom, de ha hazaér, ő megy tovább valamerre egyedül, én meg visszaülök az autómra.
-
gumikacsa20
csendes tag
Laci a tanítványoddal mi a helyzet merre jár? Ha visszaér utána átadja neked az autót és megy ő is meg te is magatok útjára?
-
bul07
nagyúr
válasz
Gradilaci #123 üzenetére
Nekünk is a 8.3 van fent megszoktuk és amíg a friss térképek ahhoz is jó miért ne
Frissítéssel én is megjártam már, nem néztem csak azt hogy a dátuma minél frissebb legyen és sikerült egy olyan térképet rátolni a gps-re hogy csak a főbb útvonalak voltak benne, pontos címre nem is vitte el a tesómat(kicsit morcosan kérdezte telefonon hogy ez most miért kellet)
Amúgy aki használja a POI (hasznos helyek) annak kis infó
A TomTom Licensing (korábban Tele Atlas) a közelmúltban módosította térkép- és POI (hasznos helyek) frissítési alapelveit, melynek kapcsán a naviextras.com-on elérhető Prémium POI csomagok (a 2010. 3. negyedévi verziótól) megújultak. Míg korábban POI adatbázisok a Tele Atlas térképeivel együtt frissültek, mostantól csak a kibővült; és külön megvásárolható - prémium POI-adatok érhetőek el, melyek nagy számú további hasznos ponttal bővültek.Természetesen a korábbi POI-adatbázisok a frissített térképcsomagokkal együtt is használhatóak mindaddig, míg az adatbázist valaki külön nem frissíti az új prémium POI-csomaggal
-
Gradilaci
tag
Ez mondjuk elképzelhető, de ha minden igaz, mindkét navin TA térképek vannak. Ugyan ez nem biztos, most meg sem tudom nézni, de majd utánanézek. Nálam amúgy vegyesen vannak, TA és TM térképek is, mindegyikből az elérhető legfrissebb. Nekem inkább a bonyolultság ami nem igazán jön be, a Primo egy (szerintem) agyoncsicsázott program, rengeteg (megint csak szerintem) haszontalan opcióval. Nem véletlen, hogy míg a 8.3 elfér egy 2 gigás kártyán úgy, hogy maga az alap a gépen van, addig a Primo-nak már egy 4 gigás kártya kell. Amúgy szintén saját tapasztalat: egyik országnál a TM, a másiknál a TA térkép a jobb...volt már olyan, hogy frissítettem újabbra, ami másik gyártótól volt, majd vissza a régire, mert egy csomó hely nem szerepelt az újabb verzión.
-
bul07
nagyúr
válasz
Gradilaci #114 üzenetére
Ez a különbség nem azért lehetett mert különböző térképek voltak a GPS-ken (gyártóra, frissítésre)
Ha jól tudom 3fajta térkép van TM - TopMap, TA- Teleatlas, NT - Navteq.
És még országonként is változó hogy melyik gyártó térképe menyivel részletesebb,és ugye ezután még hogy milyen sűrűn frissítik az adott országra.
Ezt csak olvastam nem tapasztaltam:
A TM és a TA kompatibilis egymással a NT-vel egyikkel sem. Határátlépésnél lehetnek gondok a térképtípusoknál. -
Tronik89
csendes tag
A keréknél az csak egy kuka vagy ez valami minimosógép?
[link] -
L.T.
tag
Legalább hat céget találtam Göncruszkán és Sárszentmihályon bejegyezve, aminek a wabi az egyik tulajdonosa.
-
Aron93H
csendes tag
válasz
Gradilaci #114 üzenetére
itt találtam hardveraprón:
http://hardverapro.hu/apro/cb_es_amatorradiok_eladok/hsz_1-50.htmlén is keresgélek, ha találok valamit majd megírom
-
Gradilaci
tag
Kb. amit írsz. A Stalker 25 körül már akad elérhető, a Grant +10. Csak gondoltam, feldobom itt is, hátha beesik valami jobb ajánlat.
Asifan: Én haználtam egy kis ideig, nálam nem jött be. Sőt most a tanulójárat alatt egyik navin az ment, a másikon (enyémen) meg a IGO 8.3, az enyém sima buszos opcióval. A Primo kamion beállításban vitt volna tökön-babon keresztül. felesleges kerülőkkel, ugyan az a cél nem egyszer több tíz kilométerrel volt szerinte távolabb, mint az enyém szerint.
-
Asifan
tag
Üdv mindenkinek! Olyan kérdésem lenne, hogy az IGO Primo navi szoftverrel milyen tapasztalati vannak, aki ilyet használ. Ha beállítja az ember a teherautó paramétereit, akkor tutira nem irányít tiltott helyek felé?
Előre is köszi! -
Gradilaci
tag
Fogalmam sincs.... Sárszentmihály a bejegyzett telephely, mert ott kisebb, vagy nincs súlyadó, meg hasonlók, és ott van bejelentve a főnök, vagy ügyvezető. A mi "cégünk" Göncruszkai. Attól még Wabi mind...
-
MrAti86
csendes tag
Lacihoz tenném fel kérdésemet! A Wabinál mi alapján vannak ezek a kis cégek??? Csak azért kérdem, mert ma reggel jött hozzánk egy TGX-es mega szerelvény, és oldalt, rajtavolt, a "kis maszek cég" neve! És Sárszentmihályi cég volt! mi alapján van ez??
-
Davyd87
csendes tag
Na emberek holnap elindul a kamionos pályafutásom ugy néz ki!Egyelőre 2 db 7,5-est kell elvinnem mosatni Móvár egyik feléből a másikba, aztán utána már go fuvarba 2-3 kanyart furgonnal, aztán 7,5!!!!!!!!!
-
tomixf105
csendes tag
Nagyon jók lettek a képek, remélem mindnyájan eljutunk egyszer oda (minimum 12 keréken).
A napló könyvesítésével mi a helyzet???
Jó gurit. -
Gradilaci
tag
Szia!
Ha megengeded, válaszolok Neked. Tehát sorban: Szlovák "tepsi: A határon, pl. Rajka szlovák felén lehet megvenni, Myto feliratot kell keresni, egymás mellett van egy csomó bódé, ahol árulják. Első alkalommal kell a kocsi forgalmija, egy adatlapot kell kitölteni, magyarul is megvan, és 50 EU kauciót kell fizetni érte, ezt kp.-ban. Ezután a feltöltés már mehet pl. SHELL-kártyáról is. A sima tranzit (Rajka-Kuty) kb 80 Euró.Ha sűrűn jársz arra, érdemes Post-Pay kérni, ilyenkor a számla utólag megy a cégedhez. A Cseh, és Osztrák Box sokkal egyszerűbb, szintén a határokon, illetve a Cseh kütyüt még Lébénynél, az M1 mellett is meg tudod venni, illetve tölteni. A töltésük ugyan úgy történik, benzinkutakon, ill a határon. Arra figyelj, hogy mindig legyen rajtuk pénz, mert nagyon húzós a büntetés, ha úgy mész, hogy nem fizet. Üdv. -
dulf88
újonc
Sziasztok Eddig még nem írtam ide de most megteszem
Nagyon jó a napló, elejétől fogva olvasom. Én kezdő kamionos vagyok eddig csak belföldeztem. A segítségeteket szeretném kérni abba hogy írjátok le nekem privátba az országok útdíjait és hogy hogy fizetem őket.
Pl:Szlovák kütyüt hol töltöm fel? mennyit töltök rá? mivel fizetem?KP vagy kártya?
Ugyan így a Cseh box?Osztrák box? Esetleg ha nincs box hol és hogyan igényelem?A választ előre is köszi.
Üdv Dulfi
Új hozzászólás Aktív témák
lo Tanulójárat Tamással
- E-roller topik
- Eredeti játékok OFF topik
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Samsung Galaxy A52 - royal cuvée
- iPhone topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hisense LCD és LED TV-k
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- Asus ROG Strix XG27ACDNG - Újszerű
- Intel Core i9-10900 processzort keresek megvételre MA
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- Fujifilm GFX50S II Garis + GF 50mm F3.5 R LM WR + 3db akkumláltor + Urth Core nyakpánt
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest