Hirdetés

2021. május 11., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) kvarc


kvarc
tag

1 cpu-s rendszer vs 2 cpu-s rendszer. Így nem sok értelmét látom a tesztnek.

(#2) ROBOTER válasza kvarc (#1) üzenetére


ROBOTER
addikt

Bocs

[ Szerkesztve ]

(#3) Pipó


Pipó
őstag

Nem pont ide vág, de mi értelme van még a HEDT vonalnak? Szerintem mára okafogyottá vált. El kellene felejteni a francba, de előtte átmenteni a többcsatornás RAM-ot a 8 mag feletti normál asztali cpu-kba.

"Vannak győzelmek, amiktől jobban alszik az ember. És olyanok is, amik ébren tartanak." Broadchurch - Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!

(#4) MasterDeeJay válasza kvarc (#1) üzenetére

Főleg úgy hogy eddig is voltak 4-8 utas rendszerek is amik eddig is dönthettek volna rekordokat. Intel is döntögethetne 8 utas 56 magos platinumokkal ha akarna.
A konfigom kb a 10-edét tudja (15k pont) de a procim annyiba került mint ezen a konfigon a procihűtő.

The Glorious Xeon Gaming Master Race :) Master of chinese x79/x99

(#5) kvarc válasza Pipó (#3) üzenetére


kvarc
tag

Virtuális teszt környezet, 3d számitások, szimulációk. Sok helyen kell az asztali erős gép. A sok csatornás memória nagymértékben drágítja a alaplap és CPU gyártást ezért nem hiszem hogy asztali gépekbe megjelenik a 4 -8 csatornás memória vezérlő. DDR5 éppen ezért képes egy modult ketté osztani, hogy több folyamat tudjon memória műveletet végrehajtani, nagyobb gyártási költségek nélkül. Persze igy a sávszél is felezőik a folyamat szempontjából. De több alkalmazás tud memoárhoz jutni ha kell.
Játék és otthoni használat szempontjából jelenleg nem sokat gyorsít a több memória csatorna

[ Szerkesztve ]

(#6) lezso6 válasza Pipó (#3) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Mármint miért? Mert a szerver lenyomja? Ez nem elég sajnos, mert a HEDT vonalba még mindig sokkal olcsóbb a CPU, ráadásul az órajelei is sokkal magasabbak. Cserébe a HEDT procikban feleannyi memóriacsatorna és PCIE sáv van, nem opció a kétutasság, meg hát nem szerverproci, stb. A mainstreamhez képest viszont a HEDT-ben közel 3x PCIE sáv van, így adott a multi-GPU, meg ugye akár 4x annyi mag, dupla memóriasávszél.

8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra kijárási korlátozás

(#7) Pipó válasza lezso6 (#6) üzenetére


Pipó
őstag

Valamikor a HEDT több magot adott, amire szükség is volt. Pl. 4/8 mag. Ma egy 16 magos asztalinál nem igazán van szükség asztalon a 32-re, arányaiban már nem tesz annyit hozzá, mint a 4/8. Nem vagyok tisztában az eladott hedt procik arányaival, de le merném fogadni, hogy jócskán visszaesett ez az arány. Multi GPU: ez jelenleg vicc kategória a kaphatóság szempontjából, de a dx12-től már a csapból is az folyik, hogy vége. Én egy HP Z440-ről írok (4 memória csatorna, 8 mag, 2x16 csatorna pci-e gen3) de újonnan az eszembe se jutna ilyet venni. Az egyetlen előnye az olcsó RAM mellett is nagy sávszélesség, ezért is írtam, hogy ezt kellene sima asztaliba átmenteni, mert ennek volna értelme.

"Vannak győzelmek, amiktől jobban alszik az ember. És olyanok is, amik ébren tartanak." Broadchurch - Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!

(#8) tibaimp


tibaimp
addikt

Szép eredmény, bár egy szerver CPU-t összeengedni egy "asztali" CPU-val, eléggé fura...

Pipó: meg van még erre is a rétegigény, meg egy kis fricska az Intel orra alá, mivel korábban évekig ők voltak ott a toppon ;].
Én próbáltam az x79-es rendszert, volt is ezen konfigom előtt, egy i7-3960X CPU-m, akkoriban jó volt a 6 mag, nem mintha ki tudtam volna használni.

A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...

(#9) lezso6 válasza Pipó (#7) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Ja, hát most kevesebb belőle az eladás, az biztos. De ennek leginkább az az oka, hogy anno az Intel monopolhelyzetben volt, így 4 mag volt a maistream desktop plafonja. Azaz a mainstream és a HEDT közötti választóvonal alacsonyabban volt.

De attól még hogy most magasabban van meghúzva a határ, s kevesebb az eladás, még nem lesz haszontalan. Nem mindenki arra használja a gépet mint te. Felettem leírták hogy miért kell a HEDT.

8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra kijárási korlátozás

(#10) Pingüino válasza Pipó (#7) üzenetére


Pingüino
tag

A multi GPU nem tűnik el, csak átalakul. Gyak. a DX12-től már nem kell a kártyáknak közvetlenül kommunikálniuk egymással, és nem kell speckó driver támogatás sem, hanem szabványos multi GPU támogatás lesz. Ilyen értelemben magának a HEDT-nek nem biztos, hogy van létjogosultsága, de vannak benne olyan dolgok, mint pl. a 20-nál több PCIe sáv, ami nagyon is hasznos, tekintve, hogy pl. mit művelnek a mai játékok 4K alatt RT-vel. Jóval olcsóbb 2 közepesebb kártyát befogni, mint az elérhető legerősebbet megvenni sokszor annyiért. Na persze kérdés, hogy azoknak meg nem elég-e darabonként 8 sáv?! Lehet, úgy is megjárja.

Jó dolog a fórumozás. Segít megtanulni nem etetni a trollokat. Sajnos még nem sikerült elengedni a hülyeségüket, de azért haladok.

(#11) erer1000 válasza Pingüino (#10) üzenetére


erer1000
őstag

oké, a DX12 itt van velünk 6 éve.
6 év alatt kb egy marék játék van csak ami multi gpu-t érdemben támogatja.

minden év a linux éve, a dx12 multigpu éve, a VIA éve, az ARM éve, a magyar gazdaság éve.

nem lesz soha elterjedt a dx12 multigpu dolog még csak annyira se mint amennyire az SLI volt.

amennyiért második GPU-t vennéd, már vehetsz 1-el feljebbi kategóriát, és jobban jársz.
ha meg az abszolút csúcs, 3090 kaliber nem elég és 2-t dugnál be?
okés. ez a gamerek 0,001%-a?
rájuk nem éri meg implementálni és debugolni, patchelgetni hogy +1 funkció legyen

M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH

(#12) kiliman válasza Pipó (#3) üzenetére


kiliman
tag

Az hogy még 1 éve, 1-1,2 millióból kijött egy 32 magos gép, az hihetetlen előny rengeteg kis-közepes vfx, vizualizációs, formatervező, építész stúdiónak. Sajnos CPU render alatt 32 mag vagy akár 64 mag is gyorsan elfogy, sosincs elég mag, ügyfél meg tegnapra kéri a munkát. Sok új lehetőség nyílt az olcsó multicoreban erős gépek miatt. Én is ebben dolgozom, amiatt mondom.

(#13) zsid válasza erer1000 (#11) üzenetére


zsid
senior tag

A 40-60 PCI-E catornának és a "multi-GPU"-nak nem a játékok terén van baromi nagy előnye.
Ha nagy fájlokkal dolgozol van elég csatorna M2 SSD RAID-hez.
Ha GPU-val renderelsz akkor berakhatsz akár 3-at is, mert van 48 szabad PCI-E sávod erre és mehet csövön a 3 kártya és marad még mellete szabad PCI-E csatorna..

<tRucKdriFteR>

(#14) erer1000 válasza zsid (#13) üzenetére


erer1000
őstag

"A multi GPU nem tűnik el, csak átalakul. Gyak. a DX12-től már nem kell a kártyáknak közvetlenül kommunikálniuk egymással, és nem kell speckó driver támogatás sem, hanem szabványos multi GPU támogatás lesz"

a kolléga kijelentette hogy a multi GPU nem halott, hanem most éled majd fel mert már DX12 kánaán van.

én erre válaszoltam hogy játékok terén ez teljesen irreleváns lázálom.

erre válaszul az hogy 40-60 PCI-e miért és hol hasznos, és nem játéknál van előnye, itt nincs semmi logikai kapcsolat a kommentjeink között :D
egy percig se firtattam vagy mondtam hogy a sok PCI-e lane rossz lenne, vagy ne lehetne kihasználni értelmesen, de azt se mondtam hogy munkára a több GPU rossz lenne ott ahol támogatott.
.

M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH

(#15) Duracellm...


Duracellm...
veterán

Az előző rekord-hoz kapcsolódó képek között az egyiken látszik, hogy 1444W-ot fogyasztott az a rendszer. Kíváncsi lennék, hogy ennek a picikét azért meg-tuningolt 2 processzoros rendszernek mennyi kellett ehhez a ~8%-al magasabb pontszámhoz.

[ Szerkesztve ]

(#16) Z10N


Z10N
addikt

Eleve egy tobbutas szerverben miota tuningolnak. Orulnek, ha a gyari orajeleket le tudjak huteni.

# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"

(#17) zsid válasza erer1000 (#14) üzenetére


zsid
senior tag

Jogos, nem követtem honnan kanyarodtatok el a multi-GPU gaming felé :DDD

<tRucKdriFteR>

(#18) eldiablo válasza Pipó (#7) üzenetére


eldiablo
addikt
LOGOUT blog

PCIE nem csak videókártyának jó.
Rengeteg kiegészítő kártya van, RAID kártyák, hálózati eszközök stb. Én pl TR alatt használok PCIE raid kártyát is, 4db Samu 980 PRO van benne RAID0-ba kötve.

Ha minden jól megy, jövő héten jön a TR Pro rendszer, először csak tesztelésre, ha beválik, jön még egy. Röviden: 8 csatorna, 16 mag, 128 PCIE 4.0.

És mire jó nekem pl egy igazi HEDT rendszer?
Pl két numa blokkra lehet osztani, az egyiket KVM-el W10 használja, a másikat a Linux. Gyakorlatilag natívan 2 PC egyben. Erre szerver cuccot még nem tartanék itthon. :N

[ Szerkesztve ]

3900X & 10850K

(#19) ricsip válasza eldiablo (#18) üzenetére


ricsip
senior tag

Mit dolgoztatsz a gépeiddel?

[ Szerkesztve ]

-

(#20) Robitrix válasza ricsip (#19) üzenetére


Robitrix
aktív tag

Hát PacMan fut rajta.... :)

(#21) gabber01 válasza Pipó (#7) üzenetére


gabber01
addikt

Nem átlagembernek lettek ezek tervezve, ne viccelődjünk már. Facebookozni nem kell 16mag, de még 4 sem.
Az Epyc speciális, igen professzionális igényeket szolgál ki.

Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.

(#22) xeon forever


xeon forever
őstag

Egyenlore ki kell varni. Minden szinten.
Es remelhetoleg mi felhasznalok fogunk jol kijonni a fejlodesbol.
Meg mindig erdekel, hogy Intelnek mikor lesz erdemleges valaszlepese.
Nalam egy Q3'14-es xeon csucsul a gepben. Tok jo a 12 maggal.
Szoval teljesen raerek.
Remelem nem fustol el addig amig lesz "kedvem" megint platformot valtani.

[ Szerkesztve ]

MAIN QUEST LINE: DELL WORKSTATIONS 2x T5810 2xT3600 T1600 RouterBOARD 750G r3 RouterBOARD RB260GS 3Com Switch 4800G RETRO Cuccok:GIGA P45UD3R+Xeon e5430@3.73GHZ vga 650Ti ,960,980,TitanX , nagy levego 2080Ti, future 3090(majd ha fagy,az ára.

(#23) xeon forever válasza eldiablo (#18) üzenetére


xeon forever
őstag

Ha jol emleszem tokeletesen ki tud szolgalni qrv gyors halozatot is, amiben ssd-k vannak raidbe kotve.
https://youtu.be/9MXhGABtuCA

[ Szerkesztve ]

MAIN QUEST LINE: DELL WORKSTATIONS 2x T5810 2xT3600 T1600 RouterBOARD 750G r3 RouterBOARD RB260GS 3Com Switch 4800G RETRO Cuccok:GIGA P45UD3R+Xeon e5430@3.73GHZ vga 650Ti ,960,980,TitanX , nagy levego 2080Ti, future 3090(majd ha fagy,az ára.

(#24) eldiablo válasza xeon forever (#23) üzenetére


eldiablo
addikt
LOGOUT blog

Nekem csak ilyenek vannak. :DDD

3900X & 10850K

(#25) ricsip válasza eldiablo (#24) üzenetére


ricsip
senior tag

Szelektíven válaszolgatsz...

-

(#26) eldiablo válasza ricsip (#25) üzenetére


eldiablo
addikt
LOGOUT blog

Ebben a posztban írtam: [link] :) KVM = Kernel-based Virtual Machine. Virtuális gépeket használok. Hálózatokat és biztonságot tanulok.

[ Szerkesztve ]

3900X & 10850K

(#27) ricsip válasza eldiablo (#26) üzenetére


ricsip
senior tag

Az h. virtualizálsz, nem nagy meglepetés. De konkrétan MIT csinálsz velük? :)

-

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.