- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- N€T0X|N: SSD hűtés
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- perge666: Anbernic kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
félisten
Interpolációt ne keverjük ide szerintem, attól csak folyik a kép, de semmi értékelhetőt nem tesz hozzá (mivel nincs is miből).
Haverjaim is csinálták videojátékhoz a slowmotion falhoz közeli autózást amire rárakták a frame interpolációt, aztán ők tapsoltak, én meg nem értettem mi a jó benne. Ha kellően túltolod az interpolációt, még látod is, ahogy "folyik". (Szóval 30FPS-ben felvett gameplayt lelassítva kb. 10FPS-re és rátolni interpolációt, hogy vissza legyen 30, na abból lesz a moslék, és a filmeknél se jobb, rajzfilmeknél se)
Mellesleg a telefonos szuperlassító kamerák is interpolációval csalnak, 960FPS mobilos szenzorral egyszerűen nincs. -
Akkor már csak az a kérdés marad, hogy ha itt ülünk egymással szemben és beszélgetünk, akkor az hány FPS?
És ha több, mint 24, akkor mégis miért hiteles?
Tehát értem, amit írsz, sőt tapasztaltam is egyfajta "műanyag" érzést az így lejátszott filmek esetén, de az nem a színészi játék volt, hanem a film úgy egészében. Igazából még a furcsa érzést sem tudom elmagyarázni, valahogy idegen volt a látvány...
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
Ezt a két videót javaslom a témában:
https://www.youtube.com/watch?v=EM16aiSSpFk
https://www.youtube.com/watch?v=9jI4TMKXM-ULényegében arról van szó, hogy magasabb másodpercenkénti képkockaszámmal egyszerűen hamisabbnak hatnak a filmekben és sorozatokban az arcmimikák, a gesztusok, mint az 100 év óta sztenderdként szolgáló 24-gyel. Vagy ha nem akarod a fenti videókat megnézni, csak nézz meg pár 60 FPS-re interpolált filmjelenet (A Bosszúállok filmekből sok ilyen van fenn YouTube-on). Az akciószegmensek, a CGI, illetve a színészi játékok mind-mind hiteltelenebbnek tűnnek.
-
"... az alacsonyabb képkockaszám segít elfedni az effektekben és a színészi játékokban fellelhető tökéletlenségeket..."
Az effekt még jogos, de mi köze az FPS-nek a színészethez?
-
icemad
nagyúr
Szia. Nagyon jó cikk, még én is értettem, sokmindent megmagyaráz. Így már értem, hogy a szomszéd gyerek miért kunyizta el a 20 éves Nokia crt monitoromat Fortnitehoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Hővezető paszták
- Drum 'n' bass
- Gurulunk, WAZE?!
- ASUS notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Napelem
- További aktív témák...
- Yamaha 5.1 hangrendszer NS-LC5 / NS-CLC5 / NS-ELC5 + YST-SW012 mélynyomó
- Precision 5550 15.6" FHD+ IPS i7-10850H T1000 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- Eladó ASUS ROG Strix B550-F alaplap (olvass!)
- Ryzen 5700X3D dobozában eladó
- Amazfit Active okosóra / Számla / Garancia /
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire PULSE RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic6 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3099, 100% akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest