Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mdseldon

csendes tag

válasz Chaser #63 üzenetére

Azelőtt kapok-e levelet mielőtt agyonlövöm, mi van? :F
    Max az időrendőrségtől, ha lenne olyan, vagy lesz, bár ha lesz akkor már van és volt is :Y
    Egyébként meg nem magáért a bűn elkövetéséért "automatikusan" kerülsz bíróság elé, ha egyszer bíróság elé kerülsz nem biztos hogy elítélnek, vagyis a bíróság elé kerülésből nem feltétlen következik hogy bűnös vagy. Sőt ha bűnt követsz el és még tudod is hogy bíróság elé kerülsz ezért a bűnért, akkor sem biztos hogy kiderül, ekkor pedig nem kerülsz a bíróság elé, ha kaptál előtte levelet arról hogy ez bűn ha nem.
    Egy egészséges társadalomban felnőtt ember jó eséllyel megtanulja hogy nem szabad agyonlőni senkit, viszont azzal, hogy ilyen adót kell esetleg fizetni külföldi/akár magyar webshopban vásárláskor, nem mindeki találkozik.
    Plusz ha még vásárláskor fel sincs hívva a figyelme hogy fizetni kell valamit pluszba azon felül ami ki van írva mint a termék ára+szállítási költség, mert az eladó ezt b@zik befizetni, nem tudom honna kéne tudnia.
    ( nincs kategorizálva, hogy ezután befizették az adót, ez után nem így ez neked plusz x% lesz az áron felül stb...)
    A nagyobb honlapokra ahol több millió dolláros pénzforgalom megy keresztül gondolom van valami szabályozás, nem egy utcasarki "leesettakamionról" üzlet, de lehet hogy nem sokban külöbözik tőle a jelek szerint.

"ne nagyon lőjj agyon senkit"
    Akkor ha jól értem egy kicsit agyon lehet, a lényeg hogy ne nagyon.

tévedek?
    Igen, a társadalomban tanulod meg ahol élsz, vannak olyan közösségek ahol ez pl nem gáz.
    ( sőt a bérgyilkosok nemhogy nem sz@rul, hanem kifejezetten "jól" is járhanak, bizonyos feltételek fennállása esetén )

De nem az agyonlövés a lényeg, csak egy rossz hasonlat után jött egy, ha lehet még rosszabb és elrugaszkodottabb.

@embe: köszi a linkeket, egyébként elfogadom hogy ki kell fizetni valakinek az adókat persze teljesen jogos, nézzen utána az ember mielőtt összevissza kattintgat. :)

• mdseldon

csendes tag

válasz Chaser #45 üzenetére

Hát ez a hasonlat sajnos nagyon mellé ment...
    A lámpánál egyértelműen te követed el a szabálytalanságot ha tudsz róla ha nem.
    Egy online websopban vettem, nem hívta fel semmi a figyelmem hogy ilyet kéne fizetnem, vagy hogy nem EU-ból vagy EU-ból rendelem, magyar Webshopokban gondolom az eladó fizeti be az áfát, legalábbis hozzám nem szoktak becsöngetni rendelés után hogy még 27%-ot lesz szives fizetni, ha szeretné a terméket.(Ja és persze a kiszállás díját is ha már eljöttünk)

Viszont úgy emlékszem volt pár éve egy webshop ahol sok minden olcsóbb volt mint máshol, és aztán fel is számolták, mert nem fizetett be valamit -> az eladó volt szabálytalan.
    Pedig még garanciajegyet is adtak a cuccokra meg üzletük is volt.

Talán befizettethetné az eladóval is az áfát, persze ha be tudná :)) de inkább azt cseszteti akit elér.

Össze se számolom mennyivel húznak le ezek az ingyenélők mivel legálisan bejelntve dolgozok nem kevés pénzért, nemrég el is döntöttem hallgatok a mesterre, már csak pár hónapig idegesítem magam ilyen sz@rságokon. ;]

• mdseldon

csendes tag

válasz Chaser #35 üzenetére

GearBest-en vettem, pár napig volt ennyi, most 196,63.
    27% áfa? kezelési költség? mit kezelnek?
    Remélem nem akar lehúzni senki ilyen sz**gal, de főleg azt nem értem hogy miért az én dolgom lenne foglalkozni ilyesmivel, számolják bele az árba ha akarják, vagy magyarázkodjon/kamuzzon az eladó/fizettessék be vele, én pont le**om.
    Egyébként még azzal is 189 körül lenne ami akár ok is lehetne, na majd kiderül.

• mdseldon

csendes tag

Én is régóta nézegetek nagyobb tabokat mivel a 4 éves Nexus7-em lassan megérik a cserére,
    illetve olvasás+ filmnézés mellett szeretnék néha akár fejleszteni is hogy hasznosabban töltsem az utazási időt, de érintő felületen írni agyrém, laptop meg keveset bír+túl nagy.
    Tökéletes lenne az android játékra, a komolyabb dolgok meg win-re.
    Már sok tabot "majdnem" megvettem, de aztán mégse, Chuwi 10 is tetszett de a rossz wifi kritikák miatt inkább mégse, viszont ezt most 149 usd-ért nem tudtam nem megvenni. :)
    Elvileg nem kell vámot fizetni de mostmár bizonytalan vagyok, bár ha kéne azt se tudom hogyan...

Új hozzászólás Aktív témák