- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
orvil
tag
-
zsolt501
nagyúr
A zuhanás úgy látszik igazolja a túlárazottságot és a hazugságokat.
Lásd az árfolyamot -
Barthezz2
nagyúr
Srácok, nem akarom fél topikot kiirtani
Lehetőleg maradjunk a cikk témájánál 
-
szp1
addikt
-
Peethy
őstag
-
szp1
addikt
-
emvy
félisten
Rendkivul szofisztikalt modja az onkifejezesnek

-
DUNKENSTEIN
tag
-
beautifulmin
aktív tag
-
törölt tag
-
MacCaine
őstag
-
Cathfaern
nagyúr
Viszont a gomb egy kattintás, az íráshoz meg meg kell fogalmazni mit szeretnél, le kell írni. Ugyanakkora motiváció esetén nagyobb az esély arra, hogy egy gombot megnyomj, mint hogy egy üzenetet megírj.
Pl. ha van egy kb. semleges dolog számodra, de picit tetszik, akkor lehet nyomsz rá like-ot. Ellenben ha csak picit nem tetszik, vagy unalmasnak találod, akkor üzenetet nem írsz, de egy dislike gombot lehet megnyomnál. -
törölt tag
-
MacCaine
őstag
Saját + gombra gondoltam, mint ami a CRXFórumon is van pl.
(#221) beautifulmin: kis pszichológia elvileg: mivel csak like-olni tudod a dolgokat, ezzel a közösséget csak építeni tudod. A like elégedettséget generál, mind az adónak, mind a kapónak. Gyakorlatilag megszüntették a rosszat, a negatívumot azon az oldalon. (Vagy legalábbis valami ilyesmit olvastam valahol.)
-
beautifulmin
aktív tag
Hirtelen mindkettő légjogosultsága mellett sok a pro és kontra, de nem szükséges választani, mert mindegyik megfér a piacon. Pontosan azt akartam megvilágítani, hogy koncepcionális "újítás" volt a facebook és társai, semmilyen új dolgot nem találtak ki (más aspektusból közelíti meg az emberi kapcsolatokat).
-
törölt tag
annyi különbség azért van, hogy az ilyen fórum/bbs/irc jellegű helyeken egy álnévvel, témakörök és érdeklődés szerint szerzel ismerősöket. a szociális hálókon meg elvileg fordítva, ismerősök alapján szerzel/osztasz meg információkat. ezt kerülgetik oda-vissza a cégek, mint például az az új cucc, amit a MS csinált csendben, megint visszakanyarodik a fórumos megközelítéshez kicsit.
-
beautifulmin
aktív tag
Felesleges szidni a Facebook-ot (persze a véleményem szerint). Ki mondta, hogy az egy rohadt nagy durranás? Az egyetemista srácok csináltak valamit (ami lényegében már volt, csak kicsit megkozmetikázták) és isten sem tudja miért "mindenki" elkezdte használni rendszerüket és megfertőzték a világot. Az meg egyenesen logikus, hogy annyi bőrt lehúznak róla, amennyit lehet.
Összefoglalva: szerintem soha senki nem mondta, hogy feltalálták a spanyol viaszt. A Facebook van és kész. Jó amire jó. Akik használják boldogok vele vagy nem (valóban vannak "hasznos" dolgok benne: le tudják követni minden ember életét a bizonyos szervek [remélem a "hasznos" -ban kellően érezhető az irónia]).
-
beautifulmin
aktív tag
Addig örüljünk amíg a PH nem kezd el fészbúkosodni!
Vicces, de nem nagy a különbség. A GUI más, illetve a struktúra (most nem mennék bele a szakmai részekbe, hogy ergonómia, JS megoldások...).
Nem nagyon tudnak újat mutatni (ideértve tényleg minden céget: Google, Yahoo, Facebook, Microsoft, mindannyiuk ugyanazt a sípot fúják, amit 5-10-15 éve kifaragtak). Az elmúlt 10 - 15 év: forum, blog, közösségi microblog (Twitter), közösségi oldalak...igen kicsit megvannak kozmetikázva, de technikába, funkcióba, ötletekben "semmit" nem gazdagodott a közösségi ágazat (meg úgy egyáltalán semmi).
-
törölt tag
-
bambano
titán
elmondanád, hogy ha kifejtem a véleményemet, miszerint *NEM* hiányzott a skype, akkor miért kell rákérdezni, hogy mondjam el, miért hiányzott? hagy ne én magyarázzam már el a véleményemmel ellentétes álláspontot, csak azért, mert nem tudsz olvasni.
szerk: egyébként meg lehet, hogy a középkorban traktor nevű munkaeszköz nem hiányzott, mert nem tudták, hogy ez lesz a neve, de egy vonóerő kifejtésére alkalmas valami igenis hiányzott. nem véletlenül fogták be az elefántokat egyes helyeken.
-
MacCaine
őstag
80-as évek? Sci-fi? Star Trek? Star Wars? Elméletben már sokkal több is létezett akkor, mint a skype.
-
DUNKENSTEIN
tag
-
bambano
titán
-
törölt tag
a szüleim generációjánál még olyan is előfordult, hogy nem volt bevezetve a lakásba a víz, és a wc is a kert végében volt egy fabódéban. most mondhatnák ránk gyúnyosan, hogy hogyan is tudtunk élni vízöblítéses angol wc nélkül. de ennek sincs semmi értelme, mert a fejlődés nem áll meg azért, mert egy-egy generáció már nem képes/akarja felvenni a tempót.
amikor beszélgettem nagypapámmal skype-on keresztül (mert máshogy jelenleg nem tudok), akkor csak annyit tudott hozzátenni, hogy neki ez felfoghatatlan, hogy ő ott ül, és a világ másik végén, és élőben lát engem és beszélgetünk. skype nélkül is megvoltunk 10-20-30 éve, mégis mennyivel könnyebb és hatékonyabb a kommunikáció vele. ugyanez elmondható a fb bizonyos funkcióra is, hogy lehet nélkül élni, de sokkal hatékonyabb velük. -
rt06
veterán
szedd mar ossze magad ember
normalis erveid nincsenek, s emelle sem fogalmazni, sem irni nem tudsz
majd ha egy osszetett mondatot egyedul kepes leszel megfogalmazni, es kepernyore vetni, akkor irj legkozelebb -
Cathfaern
nagyúr
Próbálkozok visszaemlékezni, de az én szüleim sose mondtak olyat nekem, hogy "like"
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
rt06
veterán
kerlek mondd, hogy csak faradt es/vagy reszeg vagy, ezert sikerult igy ez a mondat
-
DUNKENSTEIN
tag
-
bambano
titán
-
szp1
addikt
Hír :
"18:40
Tovább ütik a Facebook részvényeit, az eladói hullám nem csillapodik, az árfolyam már 8 százalékos mínuszban van. A mai nap érdekessége, hogy ezen a napon indult meg az opciós kereskedés a részvénnyel. A legnagyobb opciós kiírás szerint a társaság részvényei július közepére a 25 dollárra fognak csökkenni. "
([link]) -
MacCaine
őstag
Miken tudtok veszekedni.

-
szp1
addikt
-
DUNKENSTEIN
tag
-
bambano
titán
ásítóan unalmas, hogy egy csomó evidenciát 500x kitárgyaltunk, de mindig jön egy newcomer, aki felteszi ugyanazt a lemezt és kezdi elölről az egészet.
"De senki nem kötelez rá hogy ahsználd,": nem igaz
"minden cég pontosan annyit tud rólad amennyite TE engedsz meg nekik.": nem igaz
pláne nem igaz, ha a cégbe beveszed az usákok nemzetbiztonsági hatóságait.
a magyarázatokkal lustaságból kifolyólag nem terhelem magam."ide": az ide azt jelenti, hogy ide, hozzám, ahol én lakom. te akarod megmagyarázni nekem, hogy milyen jó is lenne *NEKEM* a facebook, mert egy csomó mindenről értesülhetnék, következésképp engem nem az érdekel, hogy te miről értesülsz, hanem az, hogy én miről maradok le.
-
emvy
félisten
Hat, ahol te laksz, oda se mennek

(En teljesen jol elvagyok itt Londonban FB nelkul, valahogy igy is megtalalom a dolgokat.)
-
DUNKENSTEIN
tag
Senki nem állította hogy ingyen van. Ami ingyen van ott te vagy az árucikk. Lásd Google. De senki nem kötelez rá hogy ahsználd, és minden cég pontosan annyit tud rólad amennyite TE engedsz meg nekik. A Google követését s az Fb követését is le lehet tiltani az összes platformon az összes böngészővel nagyjából 1 perc alatt (segítek: Ghostery, BitDefender Traffic Light, Noscript)
A személyeskedés meg annyira nem is az, csak utálom ha valaki azt akarja bebizonyítani, hogyha én használok valamit marha jól és látom az összes előnyét meg hátrányát ő akkor is meg akarja nekem mondani, hogy bizony nyomorék vagyok mert használom.
Bambano: Szerinted miért linkeltem a képet? Idézlek barátom: "vagy sorold már fel, mikor jönnek a jobb bandák ide? "
-
zsolt501
nagyúr
Ezt a személyeskedést mért nem lehet abbahagyni, ha ezt szeretnéd intézd privát üzenetben, mert szerintem senki nem kíváncsi erre.
-
szp1
addikt
Hehehe....jó a dumád kispajtás..
De egyet ne felejts: ingyenebéd nincs. Mindig meg kell fizetni az árát mindennek. Csak nem biztos, hogy észreveszed amikor fizetsz.... -
Syl
nagyúr
-
bambano
titán
most mitől is kellene hasraesnem? hogy angol hoszting szolgáltató ip címéről irogatsz?
kispajtásozni meg nyeretlen tacskók szoktak.mi lenne, ha a személyeskedés helyett a témáról beszélnél? például visszatérnél arra, hogy miről maradok le, ha nincs fb-m?
-
DUNKENSTEIN
tag
Nézd meg honnan írok és rájössz a dolgokra kispajtás.

Egyébként mi az hogy jobb banda? Csak a PAFE miatt utaztam haza az országba. Nagyon nagy dolgokról maradsz le 1-1 bandával kapcsolatban. A fesztiválokról az információk 90%-ról csakis fb-n lehet olvasni.Nemutolsó sorban ingyen belépőket is szinte már csakis fb segítségével tudsz szerezni magadnak.
Egyébként ha az FB rossz, akkor te 30-40 évvel ezelőtt a mobiltelefonra is azt mondtad, volna hogy fúj fúj mert új és képtelen lettél volna használni.
De nem szeretem az ilyen embereket, akik valamit nem tudnak normálisan használni és azért az adott dolog a hibás.
Tudod rendesen használni az ütvefúrót? Nem hiszem, mégsem az eszköz a hibás.
-
bambano
titán
-
szp1
addikt
-
bambano
titán
Meséld már el, miről maradok le, ha nem látom például az egyenirányító aktuális koncertjein a betépett, berúgott közönséget?
a zenészeket látom, a zenét meg tudom hallgatni (például paraszt módon bemegyek a bótba és megveszem a koncert dvd-t, hátha még pcm hangsáv is van rajta...)vagy sorold már fel, mikor jönnek a jobb bandák ide? hány koncertről maradok le, amin egyébként részt vettem volna, ha van fb accom?
szóval miről maradok le facebook nélkül?
-
DUNKENSTEIN
tag
-
rt06
veterán
nem kellene elkezdeni idiotazni (meg olyan megjegyzeseket tenni, hogy "De mint tudjuk magyarok vagyunk."), azert mert nem ertesz valamit, es akkor nem lenne belole gond
legegyszerubb persze az lenne, hogyha gondolkodnal, mielott billentyuzetet ragadsz, de altalaban azoknak, akik a fentebb kifogasolt eszkozokkel elnek, ez tobbnyire nehezere esik
"Ha nincs fb-d hogyan értesülsz erről?"
felhivnak, ramirnak, atjonnek es szolnak, hogy ize, gyere
van am elet a facebook-on tul is -
bambano
titán
példák:
- nem kell ahhoz tojást tojnom, hogy tudjam, melyik tojás jó
- több milliárd légy tehénlepényt eszik."Ha nincs fb-d hogyan értesülsz erről? Egyáltalán hogyan nézed meg azokat a koncerten készült képeket amit csak fb-re tesznek ki": sehogy, és ez jól is van így. Abban a percben adom vissza az összes diplomámat, ahogy álmatlanságba toszojt a tudat, hogy lemaradtam valamelyik aktuális műanyagsztár reggeli szellentéséről.
-
fordfairlane
veterán
Az újdonságtól való idegenkedés nem racionális, hanem érzelmi alapú. Én ugyan ritkán használom a Facebookot, de azt látom, milyen félelmetesen hatékony a rendszer már most.
-
DUNKENSTEIN
tag
Ez így van de a legtöbb kritika az adott user baromsága semmi több.
-
fordfairlane
veterán
A facebookot számos jogos kritika érheti, de én a legtöbb-ben az újdonságtól való idegenkedést vélem felfedezni. A korosztályonkénti használati bontás jól mutatja, a fiatalok körében a legnépszerűbb. Ez nem idiótaság, minden generációnál előjön, még a tech-megszáltaknál is léteznek különféle kommunikációs formához szokott generációk.
-
törölt tag
valóban nem érdemes lehülyézni senkit.
egyébként nem feltétlenül kell akció alapján választani éttermet, de ha választottál egy éttermet, akkor utána lehet nézni, hogy van-e akciójuk. ilyen dolgokat a (statikusabb) weblapra nem nagyon tesznek fel.
hasonló a helyzet rendezvényeknél is. bizonyos helyeknek/rendezvényeknek nincs is önálló weblapja, mert nem éri meg ilyen miatt készítnei egyet, hanem a már meglevő felületeket használják fel. -
DUNKENSTEIN
tag
Fura, hogy megint azt hozod ki hibásnak aki nem szid egy rendszert hanem megmondja, hogy ne szidd akkor ha nem használod mert közöd nincs hozzá.
De mint tudjuk magyarok vagyunk.
Az egyébként megvan, hogy csomó banda, fesztivál stb. Csak a fő híreket rakja ki a weboldalra a többi kisebbet nem? Ha nincs fb-d hogyan értesülsz erről? Egyáltalán hogyan nézed meg azokat a koncerten készült képeket amit csak fb-re tesznek ki, de érdekel? Érdekes.
-
rt06
veterán
-
törölt tag
nálam már akkor kettőnél több lenne, ha csak otthon a saját kerületemben gondolkodnék... itt pedig kb úg ynéz ki, hogy a munkahelyem vonzáskörzetében van kb 10-15 étterem, amik mind elég jók, két metrómegállóval arrébb megint van vagy 20, és így tovább. innentől inkább csak azon múlik, hogy milyen típusú ételt szeretnék enni.
de mindez mellékes, mert attól, hogy te leragadtál a 80-90-es években, még sok embernek hasznos funkció lehet egy ilyen információs szolgáltatás. -
szp1
addikt
-
trolglodita
csendes tag
Már mér ne lehetne szidni azt, ami ócska? Méghozzá objektív okokból.
-
szp1
addikt
Hát igen, de ha szétnézel a BUX-on ott is találhatsz szép számmal ótvar klozettpapírt ( nem akarnék megnevezni most itt egyet sem....) amiknél szintén szívtak a kisbüfik.
Volt amelyiket "parancsra" kellett venni bizonyos körökben.Egyébként meg szvsz az FB tipikusan lufis alakulat, nincs mögötte hozzáadott érték, csak hype és néhány százmillió ingyen felhasználó, ami ugyan szépen hangzik de aprópénzt csinálni belőlük elég körülményes a meglévő üzleti modell keretén belül.
-
bambano
titán
-
szp1
addikt
-
orvil
tag
kotelet a Roccsildoknak :-D
Cukkemberg for president!Facebook reszveny, hehehe, ennel nagyobb kabitast meg nem hallottam, ehhez tenyleg hulyenek kellett lenni

-
bambano
titán
Ez a te történeted, az enyém biztosan nem. Pesten van néhány étterem, amiről tudom, hogy jó és szívesen választom, ha kajálni akarok. Az egyik pl. Újpesten, a másik a Fehérvári úton. A választás közöttük egyértelműen attól függ, hogy éppen hol vagyok, mert a távolság benzinben sokkal több, mint amennyi akciós kedvezményt kaphatok bármikor is.
-
zsolt501
nagyúr
-
törölt tag
ott kezdődik a történet, hogy nincs "kedvenc éttermem", és szerintem sok embernek nincs, hanem van több hely, ahova szívesen jár. ezek közül pedig miért ne menne oda, ahol éppen van valami akció. de tovább lépve, miért ne próbálna ki valaki valami újat, amikor még kedvezményt is kap érte.
persze mondjuk a fb felülete erre tényleg kicsit kaotikus, de mondjuk a saját kedvencekre az ilyen twitter jellegű mikroblog teljesen jó (például helyi koncertekről így kapok infót, és nem kell naponta külön végignyálazni az adott helyek weblapját, hogy hátha jön valami előadó). illetve a másik, amiről még nem nagyon hallottam otthon, az egy olyan megoldás lenne, hogy egy ilyen groupon jellegű közösség, ahol aktuális ajánlatokról, akciókról lehet olvasni, illetve mellette az adott éttermek értékeléseit, ajánlatait, fényképekkel meg egyéb hasznos infókkal együtt. felnézel az oldalra, és témakör, helyszín vagy akármi alapján átnézed az ajánlatokat, ami tetszik, azt megveszed, jön az sms a telefonra, és máris féláron kapod a szolgáltatást. szerintem ez nem olyan rossz dolog. -
rt06
veterán
jah, igen, kimaradt az elozobol, pedig az egesznek ez lenne a lenyege: nem szoktam dijazni, ha valaki, akinek beszkult a latokore es emelle az agya is besult, leidiotaz
mert mint azt a felhozott peldak mutatjak (nam csak az enyemek, bambano is mutatott fel par dolgot, amin bukik a forumtars gondolatmenete), itt pontosan ez tortent -
rt06
veterán
a fejlesztoi infot azert irtam, mert a forumtars felhozta az irc-et, mint elavult, kereshetetlen ize, erre kivantam ellenpeldat mutatni
ha valamit enni, inni, megnezni akarok, abban pedig nem az fog donteni, hogy akcios-e, hanem szinte minden mas szempont (sot, kedvenc kocsmaba szivesebben megyek akkor, mikor nincs rendezveny, de ezt meg tudom facebook nelkul is, hogy mikor van)
es mint irtam, ha konkret infora vagyok kivancsi, akkor azt eloszor mindig a forrasnal szeretem keresni, amennyiben erre van lehetoseg - akkor is, ha ehhez tobb oldalon kell atragnom magam (kiveve, ha nagyon lusta vagyok) -
Cathfaern
nagyúr
-
bambano
titán
-
Cathfaern
nagyúr
Azért van igazság abban amit ír, csak másban gondolkoztak. Fejlesztői infót persze egyszerűbb egy fórumról, irc csatornáról megszerezni. De mondjuk van a környékeden 5 étterem (söröző, szórakozóhely, videókölcsönző, akármi) ahova szivesen jársz. Ha akcióznak, akkor ha be vannak jelölve fb-n rögtön látod, hogy érdemes(-e) benézni. Ellenben "hagyományos" módon végig kéne nézegetned az oldalaikat (persze erre lehet mondani, hogy a hírlevelet meg erre találták ki, amiben megint lenne igazság
). -
rt06
veterán
lehet idiota vagyok, de szamomra a facebook ilyen jellegu infoszerzesre atlathatatlan, kaotikus
ha valami infora szuksegem van, akkor azt szeretem celiranyosan, a megfelelo helyrol beszerezni, idonkent akar irc csatornakrol is (tipikusan fejlesztoi irc csatikrol lenyegesen hamarabb, lenyegesen pontosabb infot szedek ossze, mint tetszoleges kozossegi oldalrol)tudod: hust a hentestol, kenyeret a pektol
-
bambano
titán
olyan nagy lendülettel nyilatkozol az ircről, mint amennyire nem értesz hozzá...
-
DUNKENSTEIN
tag
Információra gondoltam.
Mondjuk fesztiválokról, meg minden egyébről. Nem egyszerűbb egy oldalon olvasni mindent mint fél óránként végignézni mind a 60 oldalt amiről az információidat gyűjtöd?
Aki azt mondja nem,
az idióta....Mert ennyi erővel akkor irogassanak az emberek IRC csatornákon, mert hát működik a mai napig, az más hogy annyi csatorna van hogy megtalálni valakit lehetetlen
-
rt06
veterán
mifele hatrany, mifele sok helyen? max 1-2 nyeremenyjatekbol kiesik az illeto, de mast en nem igazan latok
-
DUNKENSTEIN
tag
Szakadok a röhögéstől 1-2 kommenten.
Senki nem kényszerít arra, hogy használj Facebook-ot, de pont ezért ne merd szidni azt amit nem használsz (valójában napi 4 órát szenvedsz ott csak szeretsz neten nagylegényként ugatni).
Az megint más, hogy akinek ma már nincs az sok helyen hátrányba kerül azzal szemben akinek van. De ez nem "indok", mivel az is hátrányban van aki tömeg közlekedik és nem autókázik naponta.... Jaa persze tudom az máás...
-
csimmasz
aktív tag
-
Youri
veterán
-
Cyberpunk
félisten
Remélem kifingatják. Akkor aztán a sok tini harakirit követne el hirtelen. Mert nem tudná postolgatni az idétlenségeit
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
szp1
addikt
-
csimmasz
aktív tag
-
gergo0007
tag
-
MacCaine
őstag
Még szerencse, hogy időben kiszálltam.

(#123) Maximum1: Shortolod? Ha jól tudom, bevezetés után elég hosszú ideig nem lehet shortolni. Vagy nem jól tudom?

-
beautifulmin
aktív tag
Nem tudom melyik oldalra gondolsz, gondolhatsz? Talán igen Myspace. Te láttad, használtad már? Gondolom észrevetted, hogy ami akkor volt az nyomába sem ér annak, amit most kínál a hirdetőknek, felhasználóknak a Fb.
Nem lehet egy lapon említeni a Fb.-ot semmivel. Nem vagyok elfogult nekem majdhogynem hányingerem van az Facebooktól, kb 1éve posztoltam utoljára, de ami igaz az igaz. Abszolút skálán lehet "fos" (ezzel én kvázi nem értek egyet. Nem lehet szubjektíven ítélkezni.), de relatívon ő a király.
-
ALI_G
veterán
-
Beri
addikt
-
törölt tag
Hamis adatok?
Lehet hogy csökken a facebook értéke?
ZSUGORODIK... ZSUGORODIK...

-
pakriksz
őstag
mondjuk abból hogy eddig mindegyik ilyen divat közösségi oldal így végezte? Divatos volt, aztán egyszer csak szánalmas fúúúj de gáz.
-
vanhalen
senior tag
Mint pl. Robbie Williams?
-
beautifulmin
aktív tag
-
franc0
őstag
Ha valaki elszórja a vagyonát az csak jó, mivel az nem egy emberhez kerül. Szűkül a társadalmi olló, több pénz kerülhet vissza a reálgazdaságba.
Másrészt, a zenészek és sportolók hasonszőrű emberek között mozognak, muszáj felvenniük ezt a pazarló életmódot. Zuckerberg egy kocka, ráadásul tanult ember.
Szóval ezen nem értem mit tisztelsz, ez teljesen érthető.
-
beautifulmin
aktív tag
Az utolsó rész az nem feltétlenül neked ment!
Mondjuk egy fix a felhasználók adatai sosincsenek biztonságban, vagy kiadják vagy ellopják. "Adj király katonát vagy szakítunk" -- bugyuta példa, de minden így működik.Én annak ellenére, hogy egy seggfej volt Zuckerberg a barátaival tisztelem benne, hogy ilyen fiatalon ilyen konszolidáltan tudja kezelni magánéletileg ezt a sok pénzt (nyilván a rá eső hányad most bőven a világ 20-30. leggazdagabb emberé közé emeli 2013-ra, ígyis top100-as volt). Nem mint a hollywoodi celebke "társai" (zenészek, színészek...).
-
Dany007
veterán
Hirdetés szempontjából az tényleg jó, hogy minden adat ott van, abszolút személyre szabott hirdetéseket lehet nyomatni az emberek pofijába.
De lásd pl a GM-nek nem feltétlenül a 25 év alatti többség jelenti a piacot. Gondolom nem kevés pénzbe került nekik a megjelenés a reklámfelületeken és arra jutottak ez így nem éri meg nekik.Az sem gond, hogy nincs akkora aktivitása mint a csúcsidőszakában volt. Ezzel sincs semmi gond. Hiszen ez a normális. Egy közösségi oldal azt kész. A probléma ott keletkezik, hogy az egész túl van ajnározva, túl van értékelve pontosan ahhoz képest, amit a valóságban képvisel. Ezért fújódott ekkorára az a lufi. A csapból is ez folyik, miközben nem ér annyit az egész, mint amilyennek mutatja magát.
Azt sose mondtam, hogy valaki jön és bedarálja az egészet. Én azt írtam 3-4-5 év alatt. Ugye elég sok problémát hallani / olvasni a FB-kal kapcsolatban. Gondolok itt az adatkezelési botrányokra és hasonlókra. Elég ha egyszer majd jön valaki aki azt mondja és teszi is, hogy semmilyen adat nem kerülhet ki, senki illetéktelen még véletlenül se tudhat meg semmit amit mi ne akarnánk. Minden biztonságos stb...
Aztán szépen lassan a FB is visszasüllyed egy normális elfogadható szintre, arra amennyit képvisel. Nem kell, hogy eltűnjön és valószínűleg nem is fog. De a világ felfogásában talán vissza fog térni arra a szintre ahová tartozik. Egy mezei közösségi oldal. -
rauschie
senior tag
Egyébként nem értem min vagytok kiakadva
. Amióta a Twitter egyáltalán létezik, azért sejteni lehet, hogy itt bajok lesznek. Feldobhatsz egy SMS-t a netre! Mindenki láthatja! Ja, nem, ahhoz követni kell, de akkor is! Mekkora ötlet! Most komolyan, ez mi?Facebook meg imho addig lesz életképes, amíg ki nem találnak valami értelmesebb módot a kommunikációra. Az egyetlen ok amiért használom és ez igaz az ismerőseim 85%-ára is ('91-es évjárat), hogy lényegében kiváltotta az MSN-t. Ha valakit el akarok érni, de spur vagyok telefonálni, akkor itt érem el a leghamarabb. Ha jön a böngészőbe integrált Skype, akkor van egy olyan érzésem, hogy mérhetően fog megcsappanni a forgalom. Farmville is vicces volt két hétig, de lássuk be, a Zynga játékok objektíve sz@rok. Nem úgy értve, hogy hülyeség az egész, mert kit érdekel a farm, hanem igénytelen. Félpercenként szétesett az egész, a kezelőfelület használhatatlan, és ez még a népszerűbbek között volt, nem tudom a többi milyen lehet.
-
bambano
titán
zukifiúnak a következő két szava az lesz, hogy bíró úr.
és ha kicsit rászállnak a jogvédők, akkor ez ismétlődő szavajárása lesz... -
beautifulmin
aktív tag
Ezt azért nem feltétlenül írom alá. Rendben, hogy a felhasználók kb. fele 25 év alatti, de a hirdetéseknél lehet targetálni nemre, korra, érdeklődésre, pontos lakhelyre, iskolai végzettségre... Ennek egy részét a Google is tudja, de napjainkban közel sem lehet annyira jól pozicionálni egyik alternatív hirdetési platformon sem mint a FB-on.
Van igazság abban, hogy kezd sivárrá és unalmassá válni a Fb. mint média közösség, de ez egy bizonyos mértékig irreleváns a hirdetők, illetve a bevételek szempontjából. Amennyiben tud tartani a FB egy stabil aktív status / felhasználó arányt és ez lefedi a bevételek, akkor nem lesz gondjuk (egy szóval sem mondom, hogy ez így lesz, de nem lehetetlen).
BTW, amikor "betört" a Facebookláz természetes, hogy nagyon sok szorosa volt az aktivitás egy "nyugalmi állapothoz" képest. Viszont ki akarja vagy minek kellene összehasonlítani azt az állapotot egy hosszú távon tartható "normális" aránnyal. Attól, hogy nem töltenek a felhasználók "millió órát" már a Fb. előtt az már egyből szar az egész?
Szvsz felesleges spekulációkba bocsátkozni a témával kapcsolatban. Azt meg erősnek érzem, hogy holnap jön valaki és "bedarálja" a Fb-ot. Azért ahhoz zukifiúnak is lesz 1-2 szava. Akármennyire felfújt a lufi a sokmilliárd dollárral, elég nehéz lesz őket hiphop lemosni a piacról.
Nem gondolom, hogy nem tudnak majd újítani ekkora cégnél már van 1-2 okos arc. IWIW, MyVip -el összehasonlítani nagyon nagy butaság, Myspace-el még soso, de jelenleg a közösségi média piacon nem sokan rúgnak labdába.
Ezen azért mosolyogtam
Nászajándékként Mark Zuckerbergnek a Microsofttól -
KAMELOT
titán
FB-nek semmi keresnivalója a tőzsdén. Csak egy nagy csalás az egész. Jobb lenne inkább törölni magát az FB-t. Elcseszett minden emberi kapcsoaltot. Már egy ember nem is ember ha nem linkel vagy postolgat valamilyen baromságokat az FB-n. Embereknek már dícséret vagy egy szép szó semmit nem ér. Lájkolgatás az annál többet.
-
Dany007
veterán
Na valamiért nekem is ez az érzésem. Már a tőzsdei bevezetés híre óta.
Egy kicsit úgy érzem, hogy globálisan is túl van értékelve az egész Facebook. Túlhájpolták az egészet.Nemrég olvastam egy cikket, hogy a GM nem hajlandó többé reklámozni a Facebookon. Úgy találták, hogy ez nekik egyáltalán nem éri meg. Persze az FB oldalukat megtartják, mert ugye most az a trendi és a menő. Az kell. De az gyakorlatilag ingyenes. Viszont a fizetős reklám részből kiszállnak.
Na és itt kezd látszani, hogy ereszt az a bizonyos lufi. Márpedig a GM nem egy kis cég. Gondolom rájöttek, hogy a fiatalok többsége csak bohóckodni jár fel. Potenciális vásárló kevés lesz belőle. Többség felmegy postolgatja a marhaságaikat, játszik a gagyi játékokkal, esetleg felteszi a tegnapi hányós képeket. Persze nem mindenki, de a többség kb ennyire értelmes dolgokra használja. Aztán majd rájön erre pár másik cég is. Majd 4-5 év múlva a Facebook is úgy végzi, mint a myvip vagy az iwiw vagy épp a Second Life. Erre emlékszik még valaki? Anno 2ndLife-ban is lehetett reklámozni / hirdetni. Ha most ezt megemlíteném egy komolyabb cégnek, első körben azt se tudná micsoda, második körben meg teliberöhögne. Pedig anno nagyonis felkapott dolog volt ez. Asszem még magyar nagykövetség is volt ott. Meg tele voltak a híradások és a bulvár sajtó 2nd lifeos cégekkel, boltokkal meg olyan emberekkel akik ebből éltek. Aztán hol van ez ma már? Pedig alig telt el 4-5 év...
-
Maximum1
őstag
Ezt is meg az OTP-t is shortolom 2 napja, majd amikor öntöm akkor vehettek belőle!

-
franc0
őstag
Csupán azt akartam ezzel jelezni, hogy egy IPO esetén halvány fingja sincs senkinek arról, mennyi a reális ára a részvénynek (max a bennfenteseknek). Aki mázlis, az eltalálja, ennyi.
Hovatovább, egy cégnek nincs valós értéke (figyelj a szóhasználatra, ár vs érték). Ha mondjuk DCF-el értékelsz egy céget, az esetek többségében a cégérték nagyját a terminal value adja. Ennek egyik legfontosabb része a growth rate. Honnan veszed, hogy g=5,8%, vagy csak 5,7? Sehonnan. Adott esetben ez dollártízmillókat is jelenthet. A corporate valuation nem egzakt tudomány. (személy szerint a szorzószámok közül én csak az EV/EBITDA-t használom, de az is iparágfüggő, mint mindegyik.)
Osztalék téma: én a PEG-ről beszéltem hahó... az osztalék és a növekedési ráta között fordított arányosság áll fenn, gondolom ezt nem kell magyaráznom.
Én nem foglaltam állást a FB értékével kapcsolatban, ezért nem is fogom megvédeni a céget.
Bezuhant? Mint mondtam, nem egzakt tudomány...
Hogy számolsz növekedést? Hát, ezt is érintettem már

Szívesen válaszolok a további kérdésekre, ha azok normálisak.
-
gergo0007
tag
"Friss belépő, nem friss cég."
vagyis ha a google vagy apple most lépne ki a tőzsdére, akkor a 2000 dolláros ár indololt lenne, de mivel már régen léptek ki, csak 600 dolcsi az ára?
egy cég valós értéke szempontjából mindegy, hogy egyáltalán be van-e vezetve a tőzsdére.
P/E szempontjából mindegy az osztalék, mivel azt az osztalékosztás előtti profitból számítják. (az árfolyam meg az osztalék összegével csökken az osztalékosztás után, így pl apple esetében kb 2-3 dollárral, aminek nincs érdemi befolyása)
természetesen elhiszem, hogy ér 30 dollárt vagy többet a facebook, csak magyarázzátok meg miből fog 5-10x-re nőni az éves profit! Mert hosszútávon csak a profit számít.
"ezt sem csapdrábaszdrá módon"
mint ahogy a facebook bevezetési árát kiszámolták, majd ez bezuhant vagy 25%-ot?"akkor a PEG-et szokás használni."
és hogyan számítjuk ki a várható növekedését? ki a pöcsöm tudhatja azt, hogy 3-5 év múlva mennyivel fog nőni a profitja egy cégnek? Még a felhasználószám se jósolható, az meg főleg nem, hogy mennyi hírdető lesz stb.
-
franc0
őstag
Friss belépő, nem friss cég.
MINDEN nyilvános cégnek van P/E rátája, mivel mindnek van piaci ára és EPS-e...
Ha már P/E alapon akarsz értékelni tech céget, akkor a PEG-et szokás használni. De ezt sem csapdrábaszdrá módon, mert az a tech cég amely osztalékot fizet, annak nyilván relatíve alacsonyabb lesz.
-
gergo0007
tag
-
fordfairlane
veterán
-
franc0
őstag
-
gergo0007
tag
látták azt, hogy nincs már jelentős növekedési potenciál és azt is látták, hogy sokan még bíznak ebben, így sokat adnának a részvényért, ezért kezdték eladni.
(ugye akkor lehet egy részvénynek 10-20-as p/e-nél magasabb p/e-je, ha a profit sokszorosára emelkedésére számítunk)
-
gergo0007
tag
google
részvényárfolyam kb 600 usd
egy részvényre jutó eredmény: kb 30 usd
P/E=20facebook
részvényárfolyam kb 32 usd
egy részvényre jutó eredmény: kb 0,5 USD
P/E=60(apple 560/28=20)
még ha azt is feltételezzük, hogy mindkét cég ugyanolyan jó, ugyanakkora növekedés áll előtte, akkor is 3x túlértékelt a facebook.
-
fordfairlane
veterán
-
franc0
őstag
Gondolatébresztő a private equity és az IPO-k világából, avagy hogyan csináljunk 7 év alatt 13 millióból 2 milliárdot:
Hétfői bennfentes eladók:
http://www.openinsider.com/FBAnd the winner is:
http://www.fastcompany.com/1813208/facebook-ipo-breyer-s1-investor -
gergo0007
tag
természetesen van értéke a cégnek, nem olyan mint sok régebbi lufi, ahol se bevétel se nyereség nem volt.
de az éves profit alapján valahol 10 dolcsi körül lenne az árfolyama, most kb 3-4x annyira van értékelve profit alapján, mint a google vagy az apple. -
gergo0007
tag
drága a nászút.

nem volt intézményi befektető, aki a korábbi tulajoktól a részvények egy részét megvette volna, ezért az emberekre tukmálták rá.
Majd 10 alatt valahol megáll
-
bambano
titán
de a megszokás a google malmára hajtja a vizet, gyakorlatilag egy-két ótvar kereső után lépett a piacra és azokhoz képest sokkal jobb volt. most meg már hiába erőlködnél, mindenki használja, mert megszokta, elég jó és nem tudsz ellene felhozni semmilyen használhatatlansági dolgot.
ugyanez a face-re nem igaz, myspace meg a többi secperc alatt ment a levesbe, ugyanúgy a face is mehet a levesbe, ha kitör egy másik hype, mert semmit nem nyújt, ami kizárólagosan odakötné az embereket. csak a tehetetlenség viszi előre, az meg elkopik.
-
fordfairlane
veterán
szerintem egy hasonló rendszerrel simán le lehetne tarolni a piacot
Épp ez az, hogy nem lehet. Netes keresőt is elvileg bármikor csinálhat bárki, a Google-t mégsem szorították meg már ki tudja, hány éve. A social médiát a Facebook uralja. Más közösségi weboldal ebben a tekintetben a fasorban sincs. A konkurensek évek óta csak fogynak, egyre kevesebben használják őket, az ilyen-olyan szakmai felhasználójegyzékeken fent levő regisztráltak száma a töredéke sincs az FB-éhez képest.
-
bambano
titán
a gugli nem egy lábon áll, android, linux fejlesztések, illetve az, hogy ugyanazokat a cuccokat, amiket neked ingyen ad, vállalatoknak pénzért adhat, beszállhat a felhő hype-ba, stb.
de a kérdésednek egyébként van alapja, a gugli sem áll annyira nagyon stabil lábakon, mint mondjuk egy exxon.
-
bambano
titán
onnan, hogy nem nyújt semmi érdemi szolgáltatást. viszont elég sok zűrje van, szerintem egy hasonló rendszerrel simán le lehetne tarolni a piacot, ha annyit mondasz sokszor az elején, hogy mi nem lopjuk az adataidat. rájön az 5 perc az arckönyvező diákokra, a face secperc alatt nullázódik.
ha autót vettél, windowst vettél, védeni fogod a befektetésed és a használatához ragaszkodni fogsz a gyártóhoz, amiből bevételt termelhet. de mi védeni valód van azon, hogy voltál egy szolid egyhányásos buliban és felraktak róla három képet? azt se zárom ki, hogy az userek egy része nem is bánná, ha a kompromittáló adatai mennének a levesbe.
-
fordfairlane
veterán
Oké, akkor másképp kérdem: Mitől instabilabb a Facebook üzleti modellje a Google-hoz képest? Mindkettő abból él, hogy többségében ingyenes webes szolgáltatásokat nyújt, amivel bevonzza felhasználók millióit, akiknek lehet reklámozni, a hirdetők meg fizetnek.( Kvázi úgy működnek, mint a kertévék. ) A különbség annyi, hogy míg az előbbi többnyire a keresőfunkciójával, (persze sok mással is) hozza be a felhasználókat, addig az utóbbi a közösségivel. Egyelőre nem úgy tűnik, hogy bármiféle konkurencia komolyan veszélyeztetné ezen cégek pozícióit.
-
zsolt501
nagyúr
Az tény hogy rengetegen használják, de ebből mennyi is az aki nem csak kapcsolat tartásra használja az oldalt, mert ez nagyon nem mindegy, és ezt még nem tudhatjuk, mert ezeket az adatokat eléggé féltve őrzi a cég. Szóval eléggé instabil dolog, és az hogy mennyi reklámot zúdítanak az ügyfelekre akár lehet negatív dolog is, mert én például eléggé idegenkedek bizonyos helyeken a reklámoktól.
Szóval sok a sötét folt a facebook körül és ez sosem használ.A jövőbeni terveit elnézve a cégnek én nem vagyok abban biztos abban hogy ez az ügyfélszám megmarad főleg ha elárasztják reklámmal.
-
mrhitoshi
veterán
Hype. Egy szóval körbe lehet írni a modern kori emberi hülyeséget.

Majd ha megjelenik egy újabb divat, majd mindenki használni akarja, és végül is az egész egy öngerjesztő folyamat. Minél többen pártolnak át egy másik divatra, annál több embert ránt magával, és aztán nem sok mindenkit fog érdekelni a működő reklám infrastruktúra. Bár ezek nem tények, de ha figyelembe vesszük, hogyan is ért el ekkora kiterjedést ez a förmedvény, nem nehéz megjósolni, hogy majd jön egy másik nem soká, vagy szélsőségesebb esetben az emberek felébrednek, és nem kell majd ilyen idióta oldalakat használnia mindenkinek. Álmodik a nyomor.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
fordfairlane
veterán
maga a facebook is spekulatívan használja az ügyfélkörét
Rengetegen használják a facebookot, ideálisnak tűnik a hirdetők számára. 900 millió profiladat, amire célzottan lehet zúdítani. Én ugyan ritkán használtam, de a reklámok elég célzottnak tűntek, úgy láttam, felveszik a versenyt a Google hirdetéseivel.
-
fordfairlane
veterán
-
zsolt501
nagyúr
A baj csak annyi, hogy maga a cég amire a bevételeit alapozza az egy spekulatív területet használ a bevételei növelésére, maga a facebook is spekulatívan használja az ügyfélkörét, amit most a tőzsdén (spekulatívan) akar (vagy akart) pénzé tenni. A spekulatív üzletelés nagy divat a tőzsdén, de mikor egy olyan dolgot akarnak pénzé tenni a tőzsdén ami maga is spekulatív, az mindig gondokat okoz, lásd az elmúlt évek tőzsdei botrányait, amikor nem egy konkrét terméket akarnak eladni (tudom itt a facebook volna a konkrét termék) de erre alapozni eléggé instabil.
Lásd a Nokiát ott pedig konkrét kézzelfogható termékek vannak, és mégis mekkorát bukik.Szóval ez a bukás most kissé előre fog bizonyos dolgokat vetíteni, és kérdés hogy ebből hogy fog kimászni a cég, és mennyire fog besározódni, illetve a rá került sarat miként és mennyire sikerül lemosni.
Az is tény hogy ez az ügy igen hosszú időre érezteti majd magát a technológiai papírokon.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Autós topik
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Powercolor Radeon RX 6700 XT 12Gb
- Szabad személyre 2.0 LANCOOL 216RX Black ÜRES Gépház Ingyen MPL
- Apple Watch Series 11 46MM Sport Space Grey Színben 2027.12.23-ig Media Markt Garancia
- Asus TUF Gaming A15 (FA506IU) Ryzen 7 4800H / 16GB / 512GB / GTX 1660 Ti / 144Hz Felújítva!
- Asztali PC , i7 9700 , RX 6600 , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Új! Razer Iskur - Black gamer szék!
- iKing.Hu - Apple MacBook Air 13 M2 (2022) 8GB/256GB szép állapot 88% akku 273 ciklus
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
- Dell Latitude 5310 2-in-1,13.3",FHD,i5-10310U,16GB DDR4,256GB SSD,WIN11,LTE KÁRTYA,TOUCH
- ÚJ Lenovo LOQ Intel Core i5-13450HX, 32GB, 1TB, RTX 5060(8GB), FHD IPS 144Hz
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Lehetőleg maradjunk a cikk témájánál 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)