Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Pitterix: Gyógytorna
- SzDavid99: Van 20 perced? Akkor tanulj meg koreait olvasni!
- petipetya: Nagy chili topic. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Malibutomi
nagyúr
Igazabol utanaolvastam, es a 14 es a 16 nm marketing nevek, nem lehet direktben osszevetni a mereteket.
Tobb helyen olvastam hogy gyakorlatilag mindketto 20 nm finfetre atultetve, ugyhogy nem hasonlithatoak ossze igy hogy 14/16=0.875.At this point, the 14 and 16nm names don't really refer to any particular measurement in the chip process, so the node names don't provide a direct comparison.
Given that, the 16nm FinFET process technology is a bit of a misnomer. It was probably named by Marketing people to imply that the resulting performance when transitioning from planar to FinFET in a 20nm lithography process would be “between 20nm planar and 14nm FinFET”.
Mas:
Szerintem felesleges a vita a pozicionalasrol a P10 V10 szinten. Az AMD regota tudja hogy a 480 mit tud es hova jon, es mar amikor megterveztek volt FuryX-980Ti, szoval tudjak hogy kell abba a teljesimenykategoriaba is valami, es az nem a 15milliard tranzisztoros csucs lesz az tuti.
Egyebkent Abu mar leirta hogy a Vega nem egy chipet jelol hanem egy csaladot. Siman lehet egy kisebb Vega ami az GP104 ellen megy, es egy csucs ami a GP102 ellen. -
törölt tag
Igen, ha NV 14nm-en jött volna lehet hogy elhúzna teljesítmény/fogyasztás arányban, és ha nagyanyámnak kereke lenne, ő lenne a villamos.
Vevőként engem nem érdekel hogy ki milyen csíkszélességel jött ki.
Ami érdekel: ár, teljesítmény és esetleg fogyasztás. Ha az AMD kisebb csíkszélességgel kellett kompenzálja a GPU-ba épített plusz tudást, amit csak évek múlva fog tudni kamatoztatni, ha egyáltalán, az engem egyáltalán nem zavar, sőt.
Végeredményben ugyanis jelenleg úgy tűnik az AMD csipjei az NV-hez képest nagyon hasonló gyártási ár/teljesítmény mutatójúak, miközben piaci ár/teljesítményben jobbak is lesznek, köszönhetően a nagyon agresszív árazásnak. Plusz erre jöht az emlegetett szunnyadó tudásból fakadó picivel jobb jövőállóság.(#420) Simid: Nem. Te is ugyanabból az szvsz hibás alapfeltevésből indulsz ki: miszerint a GP104-nek teljes GPU-s direkt konkurenst kell kiállítania az AMD-nek. A V10 a GP104 ellen azért nem hiszem hogy menne, mert akkor túl kicsi lenne a különbség a P10-hez képest. Két ennyire közeli csipet (sőt 3-at ha a V11-et is számolom) minek tervezni, főleg rögtön kezdésnek?
A V10 inkább a GP104 és a GP106 közé kéne érkezzen, ahol az NV nem fog tudni (teljes értékű) direkt konkurenst kiállítani, és a V10 tiltásával tud majd az AMD head-to-head menni a GP104-nek.
Persze lehet hogy amelyik csipről én beszélek az a V11 lesz, de akkor mondom: P10-V10-V11 túl sűrűn lennének egymáshoz.
Meg a P10 egy relatíve pici GPU, bőven van hely felfelé építkezni, ha V10-el csak 350-400mm2-ig elmennek, már bőven a GP104 felett járnak teljesítményben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bittorrent topik
- Ipari mennyiségű szuperszámítógéppel dagasztaná az AI lufit az USA
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- ASUS routerek
- E-roller topik
- PlayStation 5
- Milyen házat vegyek?
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Frissítettél? Lehet, hogy ezért tűnt el egy funkció a VGA-dról!
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3126, 98% Akkumulátor
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN NULL Perces
- Nokia 8 Sirocco / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i3-7GEN I 4GB I 128GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest