- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raynes
tag
Kék luficetet nem látni mostanában, nagyon elveszett a bitek nagy óceánjában. A cikket viszont rendszeresen csinosítgatja, látom.
Néhány észrevétel, most, hogy már én is számtalanszor feltettem, igaz kicsit máshogy, mert LUKS, LVM, btrfs-sel telepítettem.
Az fdisk helyett a leírásban használj cfdisket. Az is az alap Arch telepítő része, és legalább kulturált menüje van, amit kurzorbillentyűkkel lehet használni, nem kell betűket nyomkodni hozzá. Egy kezdőnek sokkal áttekinthetőbb, sokkal kevésbé ijesztő, kevésbé bonyolult, a leírás pedig nekik készült. Igazából a cikk közérthetőségének, áttekinthetőségének is jót tenne. Azzal egyetértek, hogy a echo tartalom > /path/to/file módszer helyett nano használatával történő szerkesztést mutatsz be, egy kezdőnek tényleg áttekinthetőbb, épp így lenne a cfdiskkel is.
Aztán az időzónás symbolic link létrehozása előtt elvileg kell a tzselect parancs, az Arch wiki írja is, de csak a Beginners' Guide-ban, az Installation Guide-ból már kifelejtették.
Harmadrészt én nem syslinuxszal mutatnám be a telepítést, hanem GRUB2-vel, már az számít alapnak mindenhol.
Egy dolgot hiányolok még a leírásból, az pedig a grafikus hálózatmenedzselő app, és a power managment telepítése.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged