- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raynes
tag
Kék luficetet nem látni mostanában, nagyon elveszett a bitek nagy óceánjában. A cikket viszont rendszeresen csinosítgatja, látom.
Néhány észrevétel, most, hogy már én is számtalanszor feltettem, igaz kicsit máshogy, mert LUKS, LVM, btrfs-sel telepítettem.
Az fdisk helyett a leírásban használj cfdisket. Az is az alap Arch telepítő része, és legalább kulturált menüje van, amit kurzorbillentyűkkel lehet használni, nem kell betűket nyomkodni hozzá. Egy kezdőnek sokkal áttekinthetőbb, sokkal kevésbé ijesztő, kevésbé bonyolult, a leírás pedig nekik készült. Igazából a cikk közérthetőségének, áttekinthetőségének is jót tenne. Azzal egyetértek, hogy a echo tartalom > /path/to/file módszer helyett nano használatával történő szerkesztést mutatsz be, egy kezdőnek tényleg áttekinthetőbb, épp így lenne a cfdiskkel is.
Aztán az időzónás symbolic link létrehozása előtt elvileg kell a tzselect parancs, az Arch wiki írja is, de csak a Beginners' Guide-ban, az Installation Guide-ból már kifelejtették.
Harmadrészt én nem syslinuxszal mutatnám be a telepítést, hanem GRUB2-vel, már az számít alapnak mindenhol.
Egy dolgot hiányolok még a leírásból, az pedig a grafikus hálózatmenedzselő app, és a power managment telepítése.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Sorozatok
- Maximum két évet ad a 150 mm-es wafereknek a TSMC
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Asztrofotózás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Spórolós topik
- Kedvenc zene a mai napra
- További aktív témák...
- Tisztelt Érdeklődő! Jelenleg kínálatunk frissítés alatt áll.
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest