- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Narxis: Problémák, problémák, problémák
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
A W10 patch-ek minősége alapján alapján, én kicsit árnyalnám. Egészen biztos, hogy tudják hogyan kellene működnie, csak nem szeretnének belemenni abba, hogy a valóságban mit művel.
Plusz ez lett volna a következő kérdésem: A többi népszerű felhősszinkronizáló megoldás esetében le van írva feketén fehéren, hogy mit mikor és milyen irányban szinkronizál?
Mert bár a válaszban linkelték a onedrive támogató oldalát, ott nem találtam ilyen jellegű infót. -
MS válasza:
Alapvetően a szinkronizálás kulcsa a OneDrive mappa. Ha felvesz, módosít vagy töröl egy fájlt vagy mappát a OneDrive-mappában, a fájl vagy mappa hozzáadása, módosítása vagy törlése a OneDrive webhelyén is megtörténik, és fordítva. Ha kapcsolódik az internethez, a dokumentumtárban végrehajtott minden módosítás automatikusan szinkronizálódik.
Mivel a folyamat oda-vissza működik, így az is hatással van rá, hogy az Ön által visszatöltött lemezkép milyen állapotban őrizte meg a OneDrive mappát, de az is, hogy a felhő milyen állapotban van, amikor visszatölti a lemezképet és kapcsolódik az Internetehez.
Hogy melyik lép érvénybe előbb, nehezen tetten érhető.Vagyis nincs elsődleges forrás amihez igazodna, a változtatásokat próbálja lekövetni.
-
válasz
szabonagyur #12 üzenetére
feltételezem még a dátumok is frissülnek a visszaállításnál a mappáknál
Miért frissülnének? Nem fájlokat másol vissza, hanem szektorrol szektorra a lemez tartalmát. Így a fájlrendszer sem módosul. Sem a fájlok dátuma, sem a jogosultságai. Vagy te a onedrive szinkronizálássakor módosuló "visszaállításra" gondolsz?
Erről jut eszembe:
Az lehet, hogy a lemezkép visszatöltéskor, a ondedrive kliens egy helyi fájl listával dolgozik, és azt tekinti friss, aktuális állapotnak? Anélkül kezd szinkronizálni, hogy ránézne a felhőben tárolt fájlokra, hogy újragenerálná a a felhő és a helyi meghajtó fájllistáját? Ez magyarázat lehet az image visszatöltésekor keletkező anomáliákra. -
szabonagyur
félisten
Van a OneDrive-nak bőven hülyesége... nálunk céges környezetben van, hogy azt mondja ő ezt nem tudja menteni és csinál egy másolatot... egy idő után már annyi másolat van, hogy na...
Amúgy nálad valószínűleg az a helyzet, hogy mivel mentés, egy bizonyos állapot képe így a OneDrive ahhoz akar igazodni, feltételezem még a dátumok is frissülnek a visszaállításnál a mappáknál, így azok lesznek a legfrissebbek, tehát a kiindulási alap.
-
domos
senior tag
Ok, benéztem, bocs, igazatok van. AKkor nincs ötletem, nekem ~10 gépen van fent és szinkronizál, sosem volt semmi furcsaság.
-
Nem vagyok messze expert, inkább nem értek hozzá.
De.
Akkor mondhatju, hogy a OneDrive feladata a szinkronizálás által megakadályozni az adatvesztést?Ez akkor nem ugyan az a feladat, mint a biztonsági mentés, hiszen ott nem nézzük a tim step-et. Pl. elmentek egy játékmentést a google drive-ra, majd egy év múlva, amikor újra játszanék, előszedem.
-
Az nem érthető, hogy ha egy 3 hónappal ezelőtti lemezképet töltök vissza, akkor annak a onedrive mappájába töröl bele, mintha a felhő lenne a mérvadó. Ezt a blogban is leírtam. Mi nem érthető rajta?
Nem mellesleg mi történik, ha van egy másik gép ugyanezzel a fiókkal, amit 1hete nem kapcsoltam be. Akkor bekapcsoláskor az lesz az első dolga, hogy visszatekeri a felhőt erre a korábbi állapotra?
A OneDrive nem backup termék
Ez fura, mert a súgó mást mond róla.Lehet polemizálni azon, hogy mi a neve, vagy a feladata, de ez nem válasz a kérdéseimre. Tegyük fel, hogy online tárhely. Az online tárhelyet nem használhatom mentésre?
-
Jól gondolod, Az SSD-ről készült egy lemezkép, ezt töltöttem vissza. Ha felhőt tekinti frissebbnek - hiszen ma kerültek fel oda könyvtárak/fájlok -, akkor a lemezkép visszaírása után, miért törölte a felhőből a ma odamentett könyvtárakat?!
-
7
addikt
A OneDrive elsődleges célja az adatok szinkronban tartása. Amennyire ki tudtam venni, minden szinkronban tartandó mapparendszerben otthagy pár rejtett timestampet, ami alapján megállapítja, hogy mikor történt ott utoljára változtatás. Ha nincs minden szinkronban, akkor fogja az elérhető legfrissebb állapotot (akár a géped, akár a felhő, akár egy harmadik eszköz tartalmazza is azt), és aszerint frissíti az összes többi eszközt, ahol még nem a legfrissebb állapot van jelen.
A lemezkép visszaállítása alatt gondolom azt érted, hogy csináltál egy tükörmásolatot egy valamikori állapotról, amit időnként vissza is pakolsz. Ha ebben a lemezképben még a hónapokkal ezelőtti timestamp van, akkor a OneDrive (érthető okokból) a felhőt tekinti frissebbnek.
-
válasz
Hieronymus #1 üzenetére
Pont erről az ellentmondásról beszélek. Egyikőtök a-t ír, a másikotok meg b-t. Ráadásul a gyakorlatban is hol így, hol úgy működik.
-
domos
senior tag
Azért törlődtek a fájlok, mert mindig a vinyódon lévő cucc a mérvadó. Van egyébként lomtár az online OneDrive-ban.
-
Nagyon egyszerű.
A feltöltött fájlok tükörmásolata a merevlemezen lévő mappa.
A biztonsági mentést sem a mappáról kell készíteni, hanem a megőrzendő fájlokról. Illetve maga a felhő a biztonsági mentés, ami automatikusan állítja vissza az adatokat.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Van egy lemezképem a W10Pro rendszerről. Szeretek kísérletezni, más-más módon belakni a rendszert, egy jó kiindulási...
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óvodások homokozója
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Politika
- Elektromos cigaretta 🔞
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- ASUS Vivobook Pro 14 OLED - RTX 3050 - R7 5800H - 16GB RAM - 500GB NVME SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest