- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- azbest: Type-c 2x HDMI, USB3, PD töltés 4in1 dongle
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nekem az tűnt fel, hogy jobbról mintha nekicsapódna valami.
STORNO
Valami madár lehetett a kamerához közelebb áthúzva. Látni, ahogy tovább is száguld. -
törölt tag
Én szeretném, ha több repülésről/űrhajózásról szóló bejegyzésed lenne, mert a kötődő topikokban a hozzászólásaid érdekesek és informatívak. Ez az írás is az volt, kár hogy a hír maga szomorú. Hozzászólni eredetileg nem akartam, mert bár érdekes a téma, nem értek hozzá sajnos.
Ez lehet változik majd valamit, a KSP tutorialt elkezdtem a héten.
-
Cifu
félisten
A SpaceX nem felel a balesetekből fakadó káresetekért, erre a műhold tulajdonosa általában biztosítást köt, és összetett szerződés alapján kaphat kártérítést, jellemzően még az is benne van, hogy ha a pályára állt műhold nem működőképes, akkor is fizet a biztosító.
A biztosítás díja jellemzően a rakéta és a műhold gy megbízhatóságártól függ, ezért választják még mindig sokszor az ArianeSpace Ariane 5 rakétáját, mert igaz, hogy jóval drágább, mint a SpaceX Falcon 9, viszont azzal 13 éve nem volt baleset, tehát igen megbízhatónak számít - így a biztosítás díja is alacsonyabb.
A SES 2013-ban 200 millió dollárértékű biztosítást kötött a SES-8 műholdra, amely a SpaceX első kereskedelmi indítása volt, és egyben az első GTO pályára szóló megbízása, akkor a SES-nek 24 millió dolláros biztosítási díjat kellett fizetnie. Más szóval a biztosító 176 millió dollárt veszített volna, ha a SES-8 nem áll pályára, vagy az első évben bedöglik.
Itt annyit tudni, hogy a biztosítás értéke szintén 200 millió dollár volt, de hogy ezért mennyit fizetet a SpaceCom, arra nem találtam forrást. A SpaceX-nek viszont tavaly júniusban ugyebár volt egy balesete az űrállomás-ellátó CRS-7 indításnál, szóval eddig a megbízhatósági rátája 29-ből 27 sikeres és 2 sikertelen.
-
gerii
addikt
Azt lehet tudni, hogy ilyen esetekben a megsemmisült rakományt kártéríti a fellövő vállalat, vagy ez "benne van" faktoros?
-
Cifu
félisten
Beraktam egy videót magáról a robbanásról. Összeségében még nem tisztázott, mi okozta a robbanást. Azt lehet látni, hogy a második fokozat felső részén (ahol a folyékony oxigén tartály található) kezdődik.
Számomra nem világos, hogy egy hajtóműtesztnél (ahol értelemszerűen csak az első fokozatot tesztelik) miért töltik fel a második fokozatot is LOX-al, de biztos van rá magyarázat.
Két nem megerősített hír van még, egy korai SpaceX megjegyzésből úgy tűnt, mintha nem a rakétával, hanem az állvánnyal és az üzemanyag-feltöltő rendszerrel lett volna a hiba.
A másik pedig az, hogy egy korai szemtanú állítása szerint hidrazin-robbanás történt, márpedig Hidrazin csak a műholdban lehet, a rakéta nem használ ilyen üzemanyagot (RP-1 / LOX üzemanyagot használ). Ez viszont a műhold hibájára utalhat (hidrazin-szivárgás, amely a LOX-al érintkezve berobbant).
A #2-tól kezdődő hsz.-eket nem méltatnám, eredetileg azért csináltam a blogbejegyzést, hogy megnézzem mekkora érdeklődést és milyen reakciókat vált ki...
Hát ezek alapján ez volt az első és utolsó ilyen bejegyzésem. -
lev258
veterán
Szomorú hír, a rakomány elvesztése pedig különösen súlyossá teszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Megingott a Netflix trónja Magyarországon
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- World of Tanks - MMO
- TCL LCD és LED TV-k
- Hisense LCD és LED TV-k
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Dell XPS M1330
- ELADÓ Logitech G29 Force Feedback kormány + pedálok
- Samsung Galaxy S23 FE 8/128GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Gamer laptop eladó Acer Nitro V ANV15-51-79X2 Intel Core i7-13620H RTX 4060 165Hz
- Dell Latitude 5340 gyönyörű állapot, gyári magyar! Core i7 1365u - 16GB - 512GB - mint az új!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 M.2 SSD
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- KERESEK: Poly Voyager 4320 M UC USB-C 218478-02M Part number: 77Z30AA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest