- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
Új hozzászólás Aktív témák
-
cousin333
addikt
-
bounty123
őstag
válasz
bounty123 #130 üzenetére
Csak visszataláltam ide! Bár sajnos szomorú okból, 7 év után új órát kellett vennem a WVQ-110TDE helyett. Na persze nem azért, mintha elromlott volna, tökéletes egészségnek örvendett, 7 év után is elegánsan és pontosan. Elvesztettem szegényt
Az új egy LIW-M700D immár zafír üveggel, remélem ez is legalább annyi ideig segít majd a mindennapokban. -
törölt tag
"Az atomórás dolog kicsit szerintem felesleg, mert egy kvarcszerkezet amúgy is elég pontos, de a dátumugrásokat mondjuk jobban kezeli (30-30 napos hónap, meg február, meg téli iőszámítás...). Szerencsére a dolog nagy hátulütőjét orvosolták: napelemes."
+1.
Digitális óra párti vagyok, szigorúan (van márkás analóg órám, a fiókban tartom, nem hordom)..Huszon (valahány) éve digitális Casio órám van. Az előző egy komolyabb (és lényegesen drágább) darab volt, de 22 év szolgálat után bemondta az unalmast, megadta magát. (élek a gyanúval, hogy az órás azt sem tudta, hogyan kezdjen a javításához)
Jó, veszek egy újat (gondoltam)... Ismét Casio-t, de lényegesen egyszerűbbet, és olcsóbbat.
http://casio.timecenter.hu/casio+orak/data+bank+karorak/DB-E30D-1.ora (nem reklámozom..)
Ez is tökéletesen szolgál. Nem rádiójel szinkronizálású, de nem is kell. Kb. egy év alatt 1 percet sietett.
Nem estem letargiába, megfelelő ez a pontosság.(Kinek létszükséglet az atomóra pontosság, karórán? Mondjuk senkinek, de lehet villogni vele. Na de mennyiért??)
A prospektus szerint, ebben az órámban az elvárható élettartama alatt soha nem kell elemet cserélni.
(erre kíváncsi leszek, majd meglátom...)Számomra újdonság, hogy a csuklóm az arcom felé fordítom, akkor automatikusan bekapcsol a világítása, pár sec. időre. Értékelem, sötétben.
Összegezve: viszonylag olcsón is lehet venni karórát, némi keresgélés után. Ha csak karórát akarunk..
Igaz, nem atom pontosságú, és zongora sincs benne... -
zorzy4
addikt
válasz
Hasaggymeg #132 üzenetére
Hasonlót vettem én is. Az esti energiatakarékos funkció engem is megtréfált, és azt hittem állandóan lemerült. De akkor ez normális, hogy a teljesen feltöltött óra is kikapcsol egykét dolgot, másodpercmutató, digi kijelző stb?
-
Hasaggymeg
veterán
Jééé...van ilyen topik is?Ehhez mit szóltok Casio társadalom?
Már elment egy PÜ is.
-
-
bounty123
őstag
Hahó! Nem tudom, megvan-e még az órád. Engem meggyőzött az írásod, hasonlóan gondolkozom az órákkal kapcsolatban. Legyen pontos, egyszerű és szép. A 110TDE amit vettem nem teljesen egyezik meg a tiéddel, minden rovátka mellett szerepel szám. Ezt én nem bánom, mivel digitálisról előbb digi+analógra majd erre a full analógra váltóként még így se megy túl gyorsan az idő leolvasása
Viszont a csatból nekem is ki kell vetetnem, inkább nem esek neki otthon magam. -
berigazek
őstag
válasz
Balázs1621 #128 üzenetére
Ez is egy megbízható Casio óra
-
MaciG
addikt
Én tegnap újítottam be egy ilyet . Eddig soha nem volt karórám, mert őszintén megvalva nem is hiányzott, időt mindig telefonon néztem, ha arról volt szó, most is inkább csak "ékszerként" fog funkcionálni. (Persz nyilván nem fogom elővenni a telefont megnézni az időt...
) Igazából azért ezt választottam, mert egyből ahogy ránéztem megfogott a kinézete. Nem egy high-tech darab, de azért elég sok mindent tud.
-
Szplöttyy
senior tag
Én egy Casio MTP 1219A-2A-t használok,megelégedéssel, tetszik, kényelmes, stb
Picit megijedtem, hogy reggel nem váltott át a naptár a következő napra, de rájöttem, hogy rosszul volt beállítva és szerinte nem másnap volt, csak 13:**
Viszont azt magyarázza már meg nekem valaki, hogy ez miért van: a kézikönyvébe írják, hogy este8 és reggel 5között NEM szabad a dátumot állítani, miért?!
-
Vtwo
senior tag
Nekem van egy10éves G-shock DW-003.
Semmi baja,1 elemcsere volt 5éve.Imádom.
Motorozás,búvárkodás,szauna,tenger stb.ELPUSZTÍTHATATALAN.
A következő rádióvezérelt-solar lesz(G-shock) .Mert nálam komoly szempont a "golyóállóság",nem tudok/akarok állandóan az órámra vigyázni,és a karcokat számolva sírdogálni.Ja,egy apró észrevétel.Szép dolog a tradíció,de egy időmérő PONTOS legyen elsősorban.
.A szépség pedig szubjektív,de pl. egy Oceanus felveszi a versenyt drága svájci órákkal is.
Mellesleg a Citizen is árúl rádióvezérelt órákat,amik szintén szépek és a töredékébe kerűlnek egy tradicionálisan pontatalan és kényes svájci csodának.... -
cousin333
addikt
válasz
Mr.Skyline #115 üzenetére
Akkor jó...
Sajnos az ilyesmi benne van a pakliban. Szerencsére lehetséges a manuális szinkron-indítás
-
cousin333
addikt
válasz
Mr.Skyline #113 üzenetére
Na, hogy sikerült?
-
cousin333
addikt
válasz
Mr.Skyline #111 üzenetére
Üdv!
A doksijában le van írva a helyes pozíció (nyilván képpel is), igyekezz azt követni. Amúgy helyileg tedd ki ablakba (belülről
), lehetőleg este. A magas házak sem nyerők. A rossz idő valóban befolyásolhatja a vételt, a mostani nem kedvez neki. Elrontani nagyon nem tudod, legfeljebb akkor lehet baj, ha nem az európai piacra szánt órád van.
Esetleg jártodban-keltedben próbálj manuális szinkronizálást máshol is (munkahely, iskola, vidéki rokonlátogatás). Ebben az esetben vár vele sokat, és igyekezz mozdulatlanul tartani. Más ötlettel nem nagyon tudok szolgálni.
-
Mr.Skyline
senior tag
Sziasztok!
Én most kaptam karórát, már évek óta szerettem volna venni, de valahogy minig elmaradt, mert sose tudtam áldozni rá annyi pénzt amennyit kelett volna egy ojan órához amelyik igazán tetszik.
Casio WVQ 570DE-A1
Nekem nagyon bejön a stílusa. kb 5 napja hordom.
ő is rádiójel-es. Viszont nekem még nem sikerült stinkronizálni. rááll az óra a (R)eady-re és aztán pedig az (N)o-ra. Budapesten élek, hova kell mennem hogy sikeres legyen a szinkronizáció? vagy valamit én rontok el? az is számit ha rosszidő van?
Köszönöm előre is a segítséget.
Amúgy nagyon tetszik nekem is a cikk.
-
Terrier
újonc
Hali!
Citizen AS4050-01E órához keresek magyar nyelvű kezelési útmutatót.
Ha valaki tud hozzá a köszönettel venném. -
cousin333
addikt
"Nálam az óra fogalmába beletartozi, hogy a felhúzó szerezet gombján kivül egyéb haszontalan dolog ne csúfitsa el az ÓRÁT!!! Tehát az elektronyosok nálam kilőve..."
Az én órámon két gomb van mindössze. És elektronyos...
Helyzetjelentés! Az órám köszöni, jól van, és még mindig másodpercre pontosan jár (nyári időszámításra is simán átállt), pedig már a cikk megírása előtt sem nyúltam hozzá hónapokig.
-
Blaise
veterán
Nekem egy ilyen órám van: Casio MTD-1047
Különsebben nem értek az órákhoz, ajánékba kaptam...de tetszik
-
Gnómi
csendes tag
Én egy 1960-as évek elejéből származó Doxa-t használok. Tökéletes. 5564919-es sorszámút. Gondolkodom az arany tokozáson. Kegyetlenül ütős lenne a darab.
Plusz ilyet azért nem vesz már meg mindenki... ;)
Szerk: Nálam az óra fogalmába beletartozi, hogy a felhúzó szerezet gombján kivül egyéb haszontalan dolog ne csúfitsa el az ÓRÁT!!! Tehát az elektronyosok nálam kilőve...
-
raczger
őstag
nekem meg egy ilyen esprit equalizer blue karórám van
nem tud túl sok mindent (mint pl az írásban szereplő óra), de jó ez nekem
mondjuk az érdekes, hogy titán szíja van a casio-nak, de nem zafír kristályból lenne a számlapot lévő "üveg"?
így néz ki az enyém: -
Solten
őstag
Álmom egy jó kis Tissot, de a 80 feletti Casio/Citizen órák is eléggé bejövősek
-
BloodRay
veterán
Elkezdtem órákat nézegetni...
Tud valaki valamit a Pulsar vagy a Lorus órákról? Én annyit állapítottam meg eddig róluk, hogy tetszenek, aránylag normális az áruk és talán a Seiko gyártja őket? -
Nagy nehezen megtaláltam a Seikomat
-
Jégkokó
veterán
Nekem annó volt egy napelemes órám, csak sajnos szét voltak törve a napaelemek benne.
Aztán meg már hiába raktam a fényre nem sikerült feléleszteni. -
"Európában a Patek-Philippe a az órák csúcsa."
Ez igaz, csak sajnos az áruk egy jobb sportautóéval vetekszik (Ferrari, Lamborghini) pl: ez Patek Grand ComplicationsÉn egy automata Seikot használok, ebayen vettem 10 ezerért
-
MrWolf
csendes tag
válasz
User64476 #72 üzenetére
Ez elég furcsa megközelítés. Egyrészt mert vannak sokkal patinásabb márkák mint a Rolex, az inkább Amerikában népszerű, Európában a Patek-Philippe a az órák csúcsa
. Szerintem az már csak személyiség kérdése, hogy valaki kiegészítőként gondol az órára vagy funkcionális eszközként.
Tény hogy nem kapkodom elő a telefonomot mindig ha az időre vagyok kíváncsi, mert a kezem kéznél van. Sokan itt olcsóként néznek a Casio-ra pedig jó órákat gyrátanak friss designal, és ez sokaknak bejön. Nekem más a stílusom, én a miniatürizált világot szeretem az órában látni, a végletekig kidolgozott számlapot, ez már felső közép kategória, és feljebb. De akit nem köti le ez a téma annak nem lehet megmagyarázni, ugyanolyan ez mintha egy autista kérné hogy beszélj érzelmekről....
-
paramedic
aktív tag
Engem idegesítene, ha a mobilom után kellene kotorásznom, hogy megnézzem mennyi az idő. Inkább ebben gyönyörködöm.
-
User64476
őstag
Ja, még egy gondolat: a sal erősítő hasznos, a kis brekegésből csinál hangosat. Az óra mutatja azt az időt amit a már említett mobil is. Mintha a napközben rajtad lévő cipő mellett a válladra vetve hordanál egy másik párt is, ami alapjában véve ugyanazt a célt szolgálja, csak jobb ránézni mint arra ami a lábadon van
Esetleg a kocsidba a működő mellé betenni még egy erősítőt ami nincs bekötve, de szebb a doboza.
-
User64476
őstag
Nos, nem nagyon érdemes leszólni a salokat... Épp most alakítottam át egy pro900at házi használatúra, teljesen korrekt kivitelezés mint a felhasznált alkatrészek, mind a kapcsolás szemszögéből... A kapcsolás kifejezetten elmés sok helyen. A kis piros (saf) is elég jó megoldás, kvázi komplementer, ezt nagyobb nevek mint audiofil megoldást szokták árulni a végfetek közelítőlegesen azonos paraméterei alapján (pl rise-fall time, nem úgy mint egy komplementernél ahol elég nagy az eltérés)... Elpukkan? Ja kérem aki ráköt 2-3-4 eleve 2 ohmra bekötött hangszórót párhuzamosan, annak elszáll...
Autós erősítőt gyártani szerintem nagy nagy lehúzás. A megoldások javarészt teljesen ugyanazok, maximum a felhasznált alkatrészekben vannak az eltérések, és igen igen, jó alkatrészből os lehet nyomi kapcsolást építeni. A legtöbb spórcég többnyire a tápot méretezi alul. Ami pedig aktív szűrőkön átvezetett hangot közvetít feléd, eleve nem hiszem hogy hájendnek nevezhető, mégha a STEG is nyomta rá a kínai kacatra a plecsnijét... Nem érnek ezek a holmik annyit, mint amennyiért árulják őket...
-
peti85
senior tag
Hát ahogy elnézem én itt az erősen low-end kategóriát képviselem.
Két órám van, egy hétköznapi: Casio W-101és egy "ünneplős": Puma
-
_szantos_
csendes tag
Végre találtam egy igazi nagyfelbontású képet (1 535 x 1 890):
-
JoeYi
őstag
Szupi írás, igazi felüdülés ilyet olvasni a sok kökemény számtech téma mellett
Egy kérdés: a fórumot olvasgatva látom megy a vita a kvarc vs mecha témáról. Létezik hibrid is? Tehát olyanra gondolok, hogy az óraszerkezet klasszikus mecha, de van benne egy elektrónika, ami mondjuk antennáról leszedve 30 naponként utánaállítja a késést/sietést.
-
péter007
senior tag
hello
először is grat a cikkhez nagyon jó lett
látom sokan belinkelték h. kinek milyen órája van, de Swatch-ot még nem láttam és nekem pont egy ilyenem van:[link]
szerintem nagyon jól óra és bírja a strapát, ezelőtt is swatch órám volt...
Amíg nem lesz félmillám egy Breitlingre addig sztem csak Swatch óráim lesznek mert fiatalosak és sportosak -
dabadab
titán
válasz
User64476 #72 üzenetére
"Mutatja az időt? Hát kérem azt mutatja a mindenkinek zsebében lévő mobiltelefon is"
Igen, ramutattal a lenyegre: "zsebben levo". Az ora meg ott a csuklodon, sokkal kevesebb maceraval meg lehet nezni (foleg akkor, ha vmiert nincs szabad kezed). Mindezen tul a megfelelo ora csinos ruhazati kiegeszito is lehet, akkor is, ha nem ezercsillio penzbe kerul.
-
Én egy Casio ABX-22 -et nyúzok 10 éve...
Kicsit megkopott, de ez direkt alkalmi óra...
Egyet elcseréltem egy spéci itthon nem kaphatóra, de aztán vettem mégegyet -
sgery
őstag
10-20évet kell birnia? én inkább emberöltőkben gondolkodnék egy óránál
-
Biomokus
tag
Jó és alapos írás. Gratulálok hozzá! Jómagam egy Romanson karóra boldog tulajdonosa vagyok. Éljenek a szép órák!
Üdv: Biomokus
-
_szantos_
csendes tag
Üdv mindenkinek!
A cikkért riszpekt!
Úgy gondolom, hogy kellő mélységgel írtál mindazon dolgokról, ami szóba jöhet az órád kiválasztása, használata szempontjából! /A sok parasztbutító [tisztelet a kivételnek] újságíró meg elmehet... /
A hozzászólásokat is végigolvasva megfigyelhető, hogy a különböző értékrendek és ízlések ismét összecsapnak ... Persze nem rossz dolog a saját ízlés megosztása másokkal, de azzal a másik nem sokra megy. Fontosabb inkább, hogy mindenki a saját szempontrendszerének és prioritásainak megfelelően megtalálja a számára legmegfelelőbb terméket. A cikk ebben jó segítséget nyújt, és igyekszik kialakítani ezt a szemléletet. Na, ezzel a filozofálgatásnak vége ...
Szerény véleményem szerint az óra - mint minden más is egyébként - elég sokan mond a viselőjéről. A formájával, anyagával, árával és tudásával enged következtetni a személyiségre.
Jelenleg nem hordok órát, de egy ideje nézegetek, olvasgatok a témában, és igyekszem belőni a nekem megfelelő modellt.
Saját szempontjaim:
- analóg > ez tetszik
- acél > szeretem, ha vmiben benne van az anyag
- letisztult forma és színvilág > mert ez tetszik: elegánsan sportos
- legyen rajta a klasszikus 3 kis-mutató > nagyon tetszik
- ára >100k Ft > max. ennyit szánok rá
- rádióvezérelt > szeretem a high-tech-et
- napelemes-akkus > szeretem a high-tech-et
- gyakorlatban is víz alá lehessen tenni > nehogy tönkremenjen kis víztől
- legyen sok infó a számlapon > tetszikEzek alapján a [Casio WVQ-M610DE-1A] modelljére esett a választásom
60-80k Ft között lehet hozzájutni.
Még nincs meg az óra; de már nem sok tartja...Persze van egy álmom is: Omega (esetleg Breitling van Longines).
De tekintve hogy [még] nem tartok ott anyagilag ez egyelőre álom marad.Ezen kívül nem szabad megfeledkezni az óra státuszszimbólum jellegéről sem. Mondjuk úgy 2 méterről már a Casio óra is elég lesz, hogy sznob köcsögnek nézzenek, de egy svájci után semmi nem mosná le az emberről. Persze a nők szeretik...
Ezzel is zárnám: sok szép órát és nőt mindenkinek!
-
phoenix56
tag
Én ilyet vettem, 11ropiért.
Az árához képest nagyon meg vagyok vele elégedve. Pontos és szép. -
Rover623
félisten
Analóg órával előfordul, hogy épp megnézted az órát, és megkérdezik, mennyi az idő, és meg kell nézzed még egyszer. Mert igaz, hogy ránéztél, és tudod, ami neked kell, de a pontos számot nem. Viszont pont emiatt a napi használatban hasznosabb, mert kevesebb idő kell a leolvasásához - főleg, ha esetleg már romlik a szemed.
Ez inkább ember/agy kérdése...
Világéletemben számokkal foglalkoztam, kevesebb erőfeszítést igényel a megjegyzésük, mint holmi pálcikák egymáshoz viszonyított helyzetének értelmezése...
Pedig korban nem hiszem hogy messze esnénk egymástól...
Amúgy: az első órám is digitális volt...egy nagyon ehhez hasonló Texas...még '79-ben... -
User64476
őstag
Ez nekem negyon furcsa, egy "másik oldal". Valaki egyszer próbálja már nekem elmagyarázni, mi értelme van egy karórának, amennyiben olcsóbb mint egy Rolex? Azt meg tudom érteni. Beteszed a vitrinbe, és amikor épp az amarikai elnökkel mész golfozni felveszed, reprezentálni ugye kell. De bármi olcsóbbnak mi értelme? Jól néz ki? Aki ránéz és ismeri az órákat úgyis tudni fogja hogy óccsó vót, nem fognak tőle gazdagnak nézni. Mutatja az időt? Hát kérem azt mutatja a mindenkinek zsebében lévő mobiltelefon is, ráadásul az is szinkronizál, halálpontos... Napelemes? Ez nem fogyaszt napi 1500 wattot, környezetvédelmileg elhanyagolható takarékosság, ráadásul ki tudja mennyi energiát pazarolt el a gyártása, marketing, márkaboltok fenntartása, csomagolás, használati útmutató, stb.
Kérlek, világosítsátok meg az elmémet.
-
Friczy
senior tag
Érdekes. Analóg vs. digitális. Szokatlan ezt olvasni, hogy a digitálison jobban le tudod olvasni az órát. A cikkben is megakadtam az erre utaló mondaton. Tény, én még analóg órákon nőttem fel, mert akkoriban kvarc még csak a tóparton volt
, így nyilván azt szoktam meg, de amúgy egy óriási különbség van az analóg órák javára: ha hozzászoktál, akkor sokkal gyorsabban meg tudod mondnai, mennyi az idő. Lehet, hogy nem másodpercre pontosan, de általában nem is arra van szükség. Az agy beáll arra, hogy ha valahová időre megy, akkor hozzászokik, hogy a mutató hol kell álljon, nem is törődik a számmal, a helyzet a lényeg.
Analóg órával előfordul, hogy épp megnézted az órát, és megkérdezik, mennyi az idő, és meg kell nézzed még egyszer. Mert igaz, hogy ránéztél, és tudod, ami neked kell, de a pontos számot nem. Viszont pont emiatt a napi használatban hasznosabb, mert kevesebb idő kell a leolvasásához - főleg, ha esetleg már romlik a szemed.
-
BloodRay
veterán
Jó volt az írás nagyon, de veszélyes az ilyen...
Szegény hibátlan Casiom már remeg... -
lajo
senior tag
Tetszik a cikk, amikor én kerestem órát nem értettem pár funkciót, és nem tudtam elképzelni, hogy működik.
Nekem ilyenem van:[link] (Nem a legjobbak a fényviszonyok...)
-
Rover623
félisten
válasz
cousin333 #62 üzenetére
Én a magam részéről a digitálisra esküszöm...nem tom leolvasni a mutatósakat...
-
cousin333
addikt
A hozzászólásokból már most leszűrhető, hogy az óra sokkal népszerűbb eszköz - és téma -, mint a fejhallgató.
-
John Fowler
tag
Igényes cikk, öröm volt olvasni. Még ilyeneket a logoutra, sokat
Az én választottam egy [Festina]
A kritériumok a következők voltak: bőr szíj, nemesacél tok, egyszerű külső, szolid méret, dátumkijelzőn kívül lehetőleg semmi faxni
Ezeknek az óra tökéletesen megfelel. Sima 32kHz-es kvarc dolgozik benne, a gyári doksija szerint párméteres valódi merülést is kibír (100 "méter" az ISO teszt szerint), az üvege nem tudom miből van de már sikerült párszor megütnöm és semmi sérülés nincs rajta (huhh)
A szíjnak köszönhetően nagyon kényelmes hordani, elhagyni lehetetlen, és a szőröm se csípte be még soha
Az ára pedig a hasonló svejci órákhoz képest szerintem igen baráti. -
Shad0w
senior tag
Hát ehez az íráshoz csak gratulálni lehet.
Az első képeknél még nemgondoltam, hogy egy ekkora tudású óra ez, bár a sok felirat a szélén gyanakvásra késztetett. Meg aszittem, hogy az ilyen rádiós orák 70-80 ezernél kezdődnek. Sztm korrekt ár érte a 40 ezer. Bár ennek ellenére sem érzem szükségét ezen funkciónak.
Ha már mindenki leírja, hogy milyen orája van akkor énis
: Casio EF-303 a felső fekete számlapos (a képen elég csúnya színe van, valójában szép matt a tokozás
)
Amikor megvettem akkor csupán a külsőség volt a fontos, úgy gondoltam, hogy 10 ezer forint felett már nincsenek a pontosság terén gondok (amúgy 14 ezer volt) és igazam is lett. Utoljára a téli időszámítás átállásnál állítottam és azóta 5 mp-et siet az internet időhöz képest. Vásárlás előtt nem bújtam a netet, egyszerűen bementem a legközelebbi Casio boltba és 5 perc nézelődés után kiválasztottam a nekem legjobban tetszőt, felpróbáltam, kiszedettem pár szemet, hogy kényelmes legyen és megvettem. Voltak előzetes elvárásaim, pl. olyat kerestem ami a dátumot nem olyan kis kockában mutatja (az nekem nagyon nem tetszik) és hasonlóan a cikkíróhóz egyszerű számlaposat. A vízállósághoz meg annyit, hogy ez 2 méter mélyen a víz alatt még simán működik, teszteltem.Ja és már 3 éves, elvileg mostanában kéne benne elemet cserélni, de még nem mutatja a merülés jeleit (lekopogom).
-
P00By
nagyúr
Szerintem is jó cikk, és jó olvasni!
Én is most Casiot használok, de megy a gyűjtés egy Breitlingre -
Hebry
senior tag
Jó cikk.
Sok Casio után én is Citizenes lettem.
[Citizenem] A legalsó kék.A csatjával volt egy kis gondom, de már megoldottam.
És nagyon szeretem.
Bár álmom nekem is egy tissot, ja és kizárólag mechanikus, a kvarcból elég volt. -
cousin333
addikt
válasz
venember83 #47 üzenetére
Jelen esetben nehezen tudom értelmezni az emberközeliséget. Az óra egy vázból és egy számlapból áll, ami fölött 3 mutató szaladgál. Kötve hiszem, hogy ebből megmondod, hogy az óra milyen elven működik. Még a sweepelő mozgás sem megvalósíthatatlan egy kvarccal, bár tény, hogy nem szokták alkalmazni.
ui: Nem is akartalak meggyőzni
-
biker
nagyúr
én egy alap lineage titanium lin-168-at nyúzok, de ez pontosabb, mint +-20sec.
gyak óraátállításkor beállítottam a mac-emhez, ami a kfki serverhez áll be, és fél percen belül vagyok most is.de ennek az üvege nem karcálló
kurva biztonsági öv csatja megkarcolta egyszer
-
atee
őstag
Nagyon jó kis írás!
Nem vagyok Casio fan, de tény, hogy nagy szerepük van a karórák piacán!
Széles választék. Általában minőség és jó megjelenés együttesével!
Jó anyámnak is Casio van a csuklóján. Már a 2. Most karácsonyra kapott egy újat!
17 ezer Ft os érával a női Casio választék felsőbb szegmensében található. Szép masszív darab!
Én magamnak nem találtam olyat ami igazán tetszene. Más stilus jön be inkább így most egy
Certinát nyúzok! 80 ezer Ft os árával nem egy csúcs modell, de nagyon szép darab. -
Senhi
aktív tag
Jó cikk
Én egy wva-106hde -t hordok lassan már 2 éve. Egyetlen baja, hogy sajnos részben műanyag és ott már kopik.
Ennek ellenére én szeretem. Ja és a nem javasolt könnyű vizisport sem tett keresztbe neki.
A hatótávolság egyébként messze túl megy Magyarországon. Én anno Törökország dél-nyugati részén is simán fogtam jelet és hajnalban ugyanúgy frissített. -
domi007
őstag
Hali!
Elsőként is gratulálok, kitűnő a cikked.
Másodszor is alig bírtam felkaparni az államat, hogy van még egy ember aki ismeri, hallott John Harrisonról.
Bizony, jól mondtad, fával kezdte, csak a mérete lett sajna kb. egy hajónyi. Aztán jött a tökéletesített 2. modell, ez már csak 2 hajóbőrönd nagy volt. A harmadik már fémből volt, és már csak fél bőröndnyi volt.
Mindegyiket letesztelték, és sokkal pontosabbak voltak bármely akkori szerkezetnél, ám a 20 000 font díjat nem adták meg a mesternek, csak 8000 font "előleget".
És 10 év múlva Harrison beállított a bizottsághoz, ezúttal minden bőrönd nélkül...
És elővette zsebéből az alig tenyérnyi méretű zsebórát. Rögtön megkapta rá a maradék 12 000 fontot.DOMy
-
kovy79
őstag
Csatlakozva egy előttem szólóhoz, én sem tudtam, hogy mit lehet egy óráról írni, de megvilágosodtam!
Grat a cikkhez, nem semmi a ketyere tudása. Én valahogy nagyon lemaradtam óratudásügyileg! Ám már megvilágosodtam. -
Bermi
aktív tag
grat az íráshoz, kiváncsiság vezetett, hogy egy óráról mit lehet egyáltalán írni (nem viselek órát) és számomra is meglepő módon végigolvastam.
rendesen fogalmazott, rendezett -
MrWolf
csendes tag
Klassz volt a cikk, még anno gimiben én is Casio fan voltam, amíg ballagásra meg nem leptem magam egy Tissot-val. Most a második nyúzom az egy PRC-100-as.
Nekem a titánum az valahogy nem jön be, méghozzá a súlya miatt. Jobban szeretem érezni hogy van valami a kezemen, de ez egy teljesen szubjektív tényező. Viszont a zafír kristály
...Na az az egyik legjobb óra extra. Bármit csinálsz vele egy törlés és tökéletes az üveg.
Gratula az új órádhoz!
-
Racecam
nagyúr
válasz
paramedic #13 üzenetére
Nekem meg ez a régebbi: Citizen ProMaster AS2031-57E
-
vallas
őstag
Hi!
én is a Citizenes tábor erősítve ezzel élek, de az álom, egy szép Tag Heuer, vagy egy Omega óra.
amúgy jó az írás és az óra is tetszik.
-
válasz
cousin333 #31 üzenetére
Elolvastam az egész cikket.
Az órára nem azt írják, hogy "10+1 bar" nyomást visel el. Márpedig a víz felett levő levegő nyomása hozzáadódik a lent mért értékhez.
Persze, lehet érteni, hogy mire gondolnak; különösen ha úgyis csak egy kategóriát jelent a szám, és nem a tényleges gyakorlati strapabírást.
Egyébként 1 bar túlnyomáshoz mintegy 10 m/s-mal kell haladni (és akkor még a Bernoulli-törvényt figyelmen kívül is hagytam).
-
indigen
tag
Nagyon jó cikk! Tetszik bár, nemtom, hogy lehet ennyit írni egy óráról (:
Mondjuk ennek ellenére sosem vennék CASIO órát vagy hasonlót.
Órában nálam a tradició inkább kulcsfontosságú! -
cousin333
addikt
válasz
venember83 #37 üzenetére
#15 közepe (és #17 mint javítás)
-
venember83
nagyúr
Gratulálok a cikkhez, olvasmányos, tetszett. Ritkán, de ilyesmi is megtalálható a logouton.
Egyetlen apró szálka számomra az, hogy miért adsz ki 40k forintot egy kvarc óráért? Én az automata, mechanikus órákat részesítem előnyben, valószínűleg ezért nem értem.
-
cousin333
addikt
Lásd: #15.
John Harrisonnak hívták a "csávót". Nagyot küzdött az asztronómusoktól fejnehéz bizottsággal, de végül elismerték a munkáját. Az, hogy nem terjedt el, az valószínűleg a nehéz (és drága) reprodukálhatóságának volt köszönhető. Majd mégegyszer utánaolvasok.
Egyébként nekem úgy tűnik, hogy némileg elbeszélünk egymás mellett...
-
Zolesz007
őstag
Én Majd 1 éve ballagásomra kerestem órát! Először svájci modellben gondolkodtam merthát azért az mégis csak svájci! Körübelül 30 Órát megvizsgálva nagyon zavarónak tűnt hogy a még épp megfizethető árú 70-80e forintos órák teljesen alap tudásúak és a vízálósság már a kézmosást sem nagyon bírta elviselni. Sőt a 280e Tissot is 30m ig vízálló!
Álom karórám ez volt:
- Klaszikus mutatók és kissebb digit kijelző.
- Minőség
- Titánium szíj és tokozás
- Normál vízállóság
- Atom óra(mármint ilyen rádiós)
OCW-520TDE-1 óra végül megtetszett ugyanis tökéletessen megfelelt az elvárásaimnak és a napelemmel még felül is múlta azt!
Szerintem ha 20 év múlva is tökéletessen működni fog akkor megérte az árát!
Viszont anyi negatívumot mondhatok hogy a titánum tokozásom és szíjam eléggé szeret karcolódni! Már lassan szálcsiszoltnak néz ki! Nem vészes nem mély karcok de ottvannak! Engem speciel nem zavarnak.
Ja és a Zafírüveget is sikerült megkarcolnom csúnyán esett egyik reggel
Azóta 5* jobban vigyázok rá de még mindíg ez a legjobb óra és semmi mással nem cserélném le -
gLes
őstag
válasz
cousin333 #27 üzenetére
Nem-nem, pont erről van szó, hogy nem érdekelte őket annyira a pontosság (persze biztos volt sok ember akit érdekelt, de a történelem, legalábbis az európai azt bizonyítja hogy a többség magasról tett rá), aztán amikor megcsinálták azokat a csillagok állását követő bigyókat, rájöttek hogy talán másra is jók. A legtöbb találmány így futott be egyébként (pl. a telefon is...). Mint mondtam Te most, a mai eszeddelnyilván törekednél egy pontos időmérőre, ha nem lenne ilyen, de az emberiség nem mindig így működött
A hajósok is mókás fickók voltak, de nekik se volt kronométerük az 1750-es évekig (link), persze nekik jól jött volna korábban is. Állítólag volt egy csávó aki már sokkal korábban teljesen fából csinált egyet, és tök jól működött, csak aztán eltűnt valahol a történelem süllyesztőjében, ilyen is sok volt még találmányok terén...
-
Levin01
őstag
Én egy Casio MTD-1014-est használok kb. 7éve megelégedéssel. Elemcseréken kívül más nyűg nem volt vele. SWajnos nem találtam már neten ezt a típust meg. Akkori ára kb 22-24ezer Ft volt ami mai árfolyamon számolva nem kevés még egy Casio-ért sem, de szeretem nagyon
-
cousin333
addikt
Te elolvastad a teljes bekezdést is, vagy csak ezt a mondatot?
10 bar az 100 méteres vízoszlop nyomása, más kérdés, hogy a víz felett többnyire még van 1 bar nyomású levegő is...
Az érték pedig teljesen reális, csak éppen a gyakorlatban nem használható a mérési metódus miatt. Mert úgy mérik, hogy bedugják egy kádba, amit telenyomnak vízzel, majd a felette levő levegő nyomását megnövelik, hogy összesen 10 bar hasson rá. Aztán várnak. Ezt követően csökkenik a nyomást, majd kiveszik az órát és kipróbálják, hogy megy-e még. Amint az látszik, ezen a nyomáson az órát gyakorlatilag nem mozgatják, amely feltétel a valóságban nem állna fenn (ha megmozdítod a víz alatt, akkor már a mozgás irányába eső oldalon tovább nőne a nyomás). Ráadásul a tesztet csak egyszer végzik el, ha jól tudom.
-
"A számlapon már a reálisabb "10 bar" szerepel."
Ami ugyebár 90 m vízoszlop nyomásának felel meg. A 100 m-hez képest tényleg reálisabb, de a valóságtól azért még erősen távol áll.
Egy Casio szervízben, várakozás közben láttam egyszer egy táblázatot, ami az órára írt és a valódi vízállóságot hasonlította össze. Aszerint a 30-as kibír egy alapos kézmosást, egy 50-esben lehet úszni (felszínen), és a 100-as már azt is kibírja, hogy néhány méterre alámerülj. Az igazi búvárórák a 200-as feliratnál kezdődnek.
-
dokesz007
aktív tag
Jó teszt, bár nem vagyok nagy CASIO fan...nekem inkább a kinézet volt anno a fontos, mint az über nagy tudás...
Sokáig meditáltam mi legyen, de aztán jött a meglepetés és boldog tulajdonosa lettem /szülői segítséggel/ ennek a drágaszágnak:
nekem konkrétan az uccsó változat van, mert anno nem lehetett kapni a fehér számlaposat, az kicsit ütösebb...
Igaz nem olyan pontos mint egy Casio, igaz nem zenél,meg nehezebb, meg semmi kül...és talán zsúfolt is, de olyan szép és jó érzés a csukló....én imádom...ennél rosszabb órám soha ne legyen....
-
weihe
tag
Pont ugyanilyen órám volt, mint neked az előző (a kalkulátoros). Illetve valahol még megvan, de nálam is kiszorította a mobiltelefon.
-
cousin333
addikt
Ahogy írtam is: az emberek törekedtek a nagyobb pontosságra. Az időmérés fontosságát az időmérő szerkezetek változatossága is igazolja (homokóra, napóra, vízóra, "gyertya óra"...stb.).
Például a hajósok biztos hasznát vették volna egy pontos időmérőnek, mert azzal tudhatták volna, hogy hol a fenében is vannak tulajdonképpen (hosszúsági fok ügyileg).
A megnövekedett pontosság, a technika más területeinek fejlődésével együtt öngerjesztő folyamatként egyre nagyobb pontosságra ösztönözi az emberiséget.
-
Echoo
senior tag
Szervusztok!
Életem első kb. 30 évét márkátlan, piaci kategóriás órákkal éltem le. Az idő tényleg fontos, pl én is érzem, ahogy múlik (pár ősz hajszál, ránc
). Gondoltam, egy komolyabb megjelenésű, márkás, minőséget sugalló óra már nem elérhetetlen számomra, és a cikkben említett márka kínálatából választottam is egy szép analóg-digitális darabot. Nos, nekem kellemetlen élményt okozott, pedig óvtam, vigyáztam épségére. Alíg járt le az 1 éves garancia, az analóg része pontatlanná vált, majd végleg megadta magát. A diagnózis: elkopott a mechanika! Mikor az elsőként felkeresett órás ezt közölte, nem hittem a fülemnek! Aztán még pár próbálkozás más mestereknél, a hiba konkréttá vált, valóban komplett mechanika-csere vált szükségessé. Ezidőtájt ismerkedtem meg egy budapesti óra-ékszer üzlet egyik tulajdonosával, és rendeltem nála egy órát. Meglepő, de másodszor is nekifutottam a Casio-nak, adva még egy esélyt a gyártónak. Miután megérkezett ő: [link], elődjét szervizbe küldtem, és ha a javítás sikeres lesz, visszatérek hozzá. A zsúfolt számlap tényleg elég zavaró...
U.i.: Mivel a régi darab szervizben, a pontos tipusát nem tudom.
-
cousin333
addikt
Az óra pontossága (állítólag). +-20 mp havonta. Szerintem jó lesz az +-30-nak is... Az pedig már napi 1 mp. A szinkronizálást követően a pontosság +-1 mp-en belül van. Tehát már van értelme naponta szinkronizálni.
Sok embernek elég az alap kvarcóra pontossága is. Ennek az órának a pontosítás a lényege, ha egyszer bele van építve a lehetőség, szerintem botorság lenne nem kihasználni a pontosítást és megvárni, amíg fél percet elmászik.
-
gLes
őstag
Nagyon jó cikk, tényleg olvasmányos
Annyit hozzátennék a felvezetéshez, hogy az emberiség csak néhány száz éve képes az idő viszonylag pontos mérésére (a mondandóm lényege annyi, hogy a pontos időmérés egyáltalán nem volt "mindig" elsődleges szempont, még ha ez ma evidensnek is tűnik nekünk
)
Azelőtt a víz, illetve napórák legfeljebb viszonyítási alapnak feleltek meg. Európában az utóbbi néhány évszázadban terjedtek el a mechanikus órák, még mindig elég gyér, de már némileg használható pontossággal. Eleinte ezek sem az idő mérésére szolgáltak, hanem vallási célt, hogy a csillagok állását "modellezzék", de már nem emlékszem pontosan hogy miért is volt ez jó nekik.
És végül ahogy írtad többek közt az órák segítségével tartunk ma ott ahol, társadalmilag.
Az ázsiai és közel-keleti kultúrákban asszem mintha előbb történt volna meg az átállás (ugye ott a híres kínai csillagászat és az arab időszámítás is különbözik a mienktől).
Ezeket egy történelem- és jövőkutató egyetemi tanár előadásaiból tudom, aki még rengeteg hasonló érdekességet mesélt az emberiség technológiai feltörekvéseiről.
Ettől függetlenül a bevezető is hatásos és jól meg van írva
Szerk.:
Még annyit hozzátennék, hogy a témához valamivel hozzájáruljak, hogy én mindig ajándékba kaptam az óráimat. Épp amikor kiszolgált a legutóbbi műanyag csodám, elkezdtem nézelődni valami jó kis Timex után (haveromnak volt egy és nagyon tetszett /Shim, rólad van szó/), de pont jött a szülinapom és kaptam egy egyszerű elemes, fehérszámlapos analóg órát. Végülis egész jó, csak nincs se háttérvilágítás és a számok római számokkal vannak (a 4 óra kicsit elfajzottan IIII) jelölve. Ha én most vennék, akkor kék számlapos, háttérvilágításos, analóg kijelzős órát vennék, ami mechanikusan tölthető /Vamp: mint amilyen a Lacznak van/, de még egy ideig elleszek ezzel ami van...A hozzászóló kérésére témába vágó státuszba helyeztem a hozzászólást.
[ Módosította: Bash ]
-
Vamp
senior tag
Nem semmi teszt, nagyon tetszett!
Bár órám talán életemben csak egyszer volt, azt is elhagytam, komolyan gondolkodom, hogy beruházok egy hasonlóra. A beépített extrák közül kicsit meglepett a szinkronizáció, pláne, mert minden nap szinkronizál. Ennyire pontatlan lenne az óra, avagy csak polgárpukkasztás az egész? Miért nem elég neki mondjuk havonta egyeztetni?
-
hemaka
nagyúr
Jóval többre tippeltem volna, reális ár, Casio rulez :] Nekem egy régi digitális van, az az ébresztőm, úgy csipog, mint a háborodás
-
-=Lord Tom=-
senior tag
Tetszik a cikk, én szintén Casiot bár jóval olcsóbbat hordok. (emlékeim szerint 8k volt) Nálam csak 2 szempont volt: elegáns külső, analóg-digitális kombi. Ilyen lett: (sorry nincs jobb kép róla) [link] Kb 3 -4 éve van meg, és nagyon szeretem
Jól választottál szerintem
-
vottokar
senior tag
Gratulálok, jó cikk lett. Én is a hozzád hasonló módon kerestem órát tavalyelőtt. Mivel az elmúlt 1x évben Casioim voltak (2 olcsó műanyag modell) és a szíjcseréken kívül más gondom nem volt velük, most is az adott márkánál maradtam. Az általad leírt okok többségének figyelembevételével én az OCW-520TDE modellt választottam. Ebben már van akku töltöttség visszajelző, és háttérmegvilágítás, de amúgy éjjel alváskor sötétben nemigen kell, mert a foszforeszkálást még hajnalban is látni. Az ára sajna több, de abból indultam ki, hogy egy ilyen órát az emberfia nem egy évre vesz...
-
Shim
őstag
Nagyon jó cikk, élmény volt olvasni. Gratula!
-
cousin333
addikt
válasz
cousin333 #15 üzenetére
"de az óra pusztán elmélete alapján magasan a mechanikus szerkezetek előtt van"
Szóval: az óra az "időosztás" elvén alapul és ebben jobb a kvarc. (Mutass nekem egy mechanikus szerkezetet, ami meglehetős pontossággal 32 kHz környékén "rezeg".)
A mechanikus vs. kvarc vitánál: mindkettőből van igényes és igénytelen kivitelezés. Az előbbi esetben meg egyfajta csöves erőísítő vs. tranzisztoros erősítő, illetve LP vs. CD vitát kapunk. Nagyjából.
-
cousin333
addikt
Úgy gondolom, hogy alapvetően a cikk tartalmazza az ezzel kapcsolatos véleményemet. 1-2 dolgot mégis kiemelnék.
"Az atomórás dolog kicsit szerintem felesleg, mert egy kvarcszerkezet amúgy is elég pontos,"
Persze, egy mechanikushoz képest az. De létezik az abszolút pontoság fogalma is, és mint írtam, nálam az óra elsőrendű mérőszáma a pontosság.
"Egy nemesacélt sokkal jobb érzés hordani."
A nemesacél viszont kb. azonos mechanikai paraméterek mellett nehezebb. Neked ez tetszik, nekem a könnyebb. Mindemellett a titán sem nevezhető éppenségel "búcsús" alapanyagnak...
"Végül sz én szememben a legnagyobb baja: kvarc."
A kvarcóra szerintem méltatlanul lenézett dolog, de az óra pusztán elmélete alapján magasan a mechanikus szerkezetek előtt van. Ráadásul ez teszi az órát elérhetővé mindenki számára.
A mechanikus órák valóban lenyűgöző szerkezetek, hozzájuk képest a kvarc felépítése igénytelen. Viszont két súlyos problémával küzdenek: pontatlanabbak, mint megvetett kvarcos társaik, és - egy valóban rendes szerkezet esetén - nagyságrend(ekk)el drágábbak is. A kettő együtt meg végképp nagy csapás. Tovább kvarc és kvarc között is van különbség. Édesapám Seiko-ja kvarc. De míg egy hagyományos órában a kvarckristály kb. 32 kHz-en rezeg, az övében 192 kHz-en. Ennek köszönhetően kb. 20-30 másodpercet tér el évente.
Érdemes lehet olvasni John Harrison munkásságáról, aki mechanikus, fából készült(!!!) órákat gyártott megdöbbentő technológiai szinten, és - akkoriban - rendkívül pontos működés mellett - a 18. században.
"Az árát én korrektnek tartom, bár őszintén szólva tudtam volna jobb vételt is. Pl ha ragaszkodsz a kvarcokhoz, akkor pl egy Tissot kvarc. Nem lett volna sokkal drágább (pár ezres), de sokkal minőségibb."
Mit értesz sokkal minőségibb alatt? Azért ez az óra sem az 5000 Ft-os kategória...
Tehát, amint írtam, én nem vagyok a mechanikus órák ellen. Sőt! Ugyanakkor nálam a pontosság fontos szempont, az ár pedig méginkább a kvarc irányába űz.
ui: a forma abszolút szubjektív. Szerencsére ma már hatalmas a választék (ma már az meglepő, ha két embernek egyforma órája van)
-
cizoe
őstag
Nagyon jó kis írás, nagyon jó kis óra! Én is egy Casiot koptatok jó 3 éve, és eddig semmi bajom nem volt vele. Igaz az egy másik kategória. AQ160-as, de nekem tökéletes. Egyedül egy szíjcsere játszott be, sajnos irtózom a műanyagszíjtól, így kapott egy bőrt. Amit imádok benne, hogy szinte szétkarcolhatatlan az üvege. Estem már neki focizás közben vele vaskerítésnek, azt hittem vége, szétkarcoltam, de letöröltem és semmi. Csak a kerítésről húztam le a festéket. Strapabíró, megbízható. Az anno 10k-s árához képest pedig főnyeremény.
-
Tyren
aktív tag
Hát hamár elolvastam, akkor meg is osztom vele kapcsolatban a véleményemet:
Alapvetően egy szép darabbal állunk szemben, bár nekem a formája nem igazán tetszik.
Az atomórás dolog kicsit szerintem felesleg, mert egy kvarcszerkezet amúgy is elég pontos, de a dátumugrásokat mondjuk jobban kezeli (30-30 napos hónap, meg február, meg téli iőszámítás...). Szerencsére a dolog nagy hátulütőjét orvosolták: napelemes. Egyébként vihetnéd jó (esetben fél évenként) elemcserére.
A titán nekem nagyon nem tetszik. Egy nemesacélt sokkal jobb érzés hordani.
Végül sz én szememben a legnagyobb baja: kvarc. Te mondtad, hogy neked fontos volt, de szerintem ha egy kicsit is kedveled az órákat, akkor hamar beleszeretsz majd a mechanikusokba. Nem mondom, nyomába sem érhetnek pontosság terén a kvarcosoknak (mármint alacsony árkategóriában), de egy lapon emlegetni sem lehet nagyon egy kvarcórát egy svájci mechanikussal. Sokkal igényeebb kidolgozás, de ez mondjuk ne a mechanikus szerkezet miatt van. Viszont ha megnézel egy mechanikus órát, akkor láthatod, hoyg azon bizony nem kattognak a mutatók, hanem szinte "úsznak körbe". Én nagyon szeretem ezt. A másik, hogy van súlya, ami miatt kifejezetten jó érzés hordani (legalábbis számomra). (Ha legközelebb órát veszel, mindenképp nézz meg 1-2 mechanikus szerkezetűt.)
Az árát én korrektnek tartom, bár őszintén szólva tudtam volna jobb vételt is. Pl ha ragaszkodsz a kvarcokhoz, akkor pl egy Tissot kvarc. Nem lett volna sokkal drágább (pár ezres), de sokkal minőségibb. Mondjuk akkor néha utána kellett volna állítani, meg 3-5 évente elemcsere...
Minden esetre mint ahogy már írtam, ez egy jó óra. Remélem sok örömedet leled benne! -
Wise
csendes tag
Először is egy nagyon nagyon köszönöm, most akarok órát venni, nagy segítség lesz az írásod, tökéletes időzítés.
Másodszor, jó látni, hogy végre van egy írás ami nem vga, nem játék, nem olyan amiről már 100szor írtak.
Egyszólval: -
apóka
aktív tag
-
cousin333
addikt
Ezek közül én a zafír üveget irigylem elsősorban. Meg talán a koronát. Azzal biztos egyszerűbb lenne ezt-azt beállítani
. De szerencsére nem is nagyon kell / van mit.
Ez akkor most napelemes (is)?
Ami nekem nem lenne szimpatikus a tiedben, az a nagy méretű óralap és a számlap nagy zsúfoltsága. Mint mondtam, én az egyszerűségre törekedtem. De attól függetlenül komoly óra, gratulálok hozzá.
Én még nem állok úgy, hogy egy ilyen kategóriájú órát vegyek. A Casio mellett az döntött, hogy sokkal olcsóbb, mint a valóban márkás, és hasonló képességű órák (mint a tied is).
Az még kimaradt, hogy a stopper és társai (pl. timer) funkciókat is nagyon ritkán használtam a régi órán, ha mégis, akkor is inkább telefon...
Még egy dolog. A futottak még kategória egyes tagjai:
- Casio WVA-510DE-2A (ár, zsúfoltság)
- Casio WVA-410D-1 (ár, kissé "gagyi" hatás)
- Casio OCW-520DE-2 (ár, zsúfoltság)
- Casio WVQ-M610DE-1A (ár, ár, zsúfoltság kevésbé)
Amint látszik, az ár eléggé meghatározó volt, de azért az alap elvárásokból sem akartam engedni. Az igazsághoz tartozik, hogy neten rendeltem az órát, bő hónappal a hivatalos magyar megjelenés előtt. Azóta a veszprémi plázában már láttam ilyen típust, 53 ezerért...
-
TayRol
nagyúr
Udv.!
Szerintem nem volt draga az ora, en a cikk olvasasa kozben legalabb a ketszeresere tippeltem
En is most vettem orat, de semmi ezekhez hasonlo funkciot nem tud, ellenben dragabb volt sajna (nem az eszemre, hanem a szivemre hallgattam vasarlasnal).
De gratula hozza, hasznald egeszseggel, s vigyazz ra!TayRol
-
Racecam
nagyúr
Ez az én órám: Citizen ProMaster AS4050-51E
Pszt..., csak ezt találtam, ami jól néz ki ott.
-
cousin333
addikt
Szeretettel várom a véleményeket. Ha hibát találsz a szövegben, kérlek magánban jelezd. A nagyítható képek egy Asus P535 PDA-val készültek, majd később lehet, hogy teszek fel "rendesebb" képeket is... Jó olvasgatást!
(azaz, te, aki ezt olvasod, már túl vagy rajta, ezért neked riszpekt!
)
-
Racecam
nagyúr
Én szeretnék elsőnek hozzászólni, mert valahogy én is így vagyok az idővel, illetve a karórákkal.
Ugyanezek, vagy hasonló szempontok a fontosak számomra is karóra vásárláskor.
1. Pontosság (Rádió vezérelt pontos idő.)
2. Súly (Titán tokozás és szíj.)
3. Karc állóság (Zafír kristályüveg.)
4. Elemnélküliség (Eco-Drive szerkezet.)
5. Vízállósság (WR 20 BAR vízálló.)
6. Öröknaptár
7. Hangjelzés (Ébresztés, stb.)Én azonban egy másik gyártó termékét részesítettem előnyben, de ennek nincs jelentősége, mert mindezek mellett az is nagyon fontos, hogy tetsszen is az óra, amit viselünk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Egy óra, ami mindent tud, ami nekem kell. És még szép is.
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Ingatlanos topic!
- Milyen autót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Húsvéti Akció - (új) Mchose L7 Ultra light blue gamer egér - (PAW3950+Realtek chip, 39g, 3 üzemmód)
- (új) Delux M900mini Pro white gamer egér (PAW3395, 40g)
- (új) Darmoshark Motospeed X6 Max black gamer egér (PAW3950+Realtek chip, Dual 8K, 43g)
- Jackal RM-NWLR fehér 45cm LED körfény, körlámpa, ring light távirányítóval/álvánnyal
- Új Lenovo Yoga Slim7X 14.5" OLED 3K 90Hz Touch SD X Elite 12mag 32GB 1TB SSD AdrenoX1 WiFi7 Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest