Hirdetés

2019. február 17., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) bitpork


bitpork
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Első megjegyzésként egy hibára mutatnék rá: napi 5-70'000 Ft-t nem lehet keresni vele tudomásom szerint. Havira gondoltál , ugye?
A második megjegyzésem azzal kapcsolatos, hogy a közmunka mint lehetőség mennyire hasznos. Az én meglátásom szerint semennyire. A jelenlegi formája a programnak szavazatvásárlásra és állami intézmények munkaerő igényének olcsó kiszolgálására jó - másra nem. Amennyiben nem lopna (oldal függetlenül) a magyar és valós problémák kezelésére fordítódna a beszedett adó, akkor nem lenne probléma a magasabb nettó bér és a megdráguló szolgáltatás meg árszínvonal.

#eci ~~~ secundarium verecundiam ~ Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#2) nemlehet


nemlehet
(őstag)

Abban egyet értek, hogy elméleti szinten ez még egy jó kezdeményezés is lehetett volna, DE:
1. Ez Magyarisztán, itt még a máshol remekül működő dolgok átvétele se sikerült soha igazán jól, hát még saját kútfőből egy ennyi embert érintő rendszer felállítása...
2. Már eleve a jogszabályon látszott, hogy a jogszabályalkotó szándéka nem az ami elvi szinten jó lenne, hanem a statisztika javítása és a munkanélküliségi probléma szőnyeg alá söprése bármilyen valódi megoldás helyett.
3. A fő kormányzati politikusok többé-kevésbé nyíltan megmondták, hogy a statisztika javítás és a közhangulatra való rájátszás ("a rohadt élősködők") a cél, tehát meg sem próbáltak úgy tenni, hogy ettől bármi hosszú távú jó megoldást várnak.

Az állami alkalmazottak kirúgása, majd újra felvétele közmunkásként egy elképesztően féreg húzás volt. Nem is értem, hogyan nem lett felhúzva a kormány a lámpavasra, mert ez szerintem egy megbocsájthatatlan manőver egy demokráciában.
Nekem az egyik exem lépett be a közmunkaprogramba, naivan gondolva, hogy amíg nem talál jobbat addig jó lesz ez is, elkertészkedik ő a város parkjaiban.. Aha, ebből az lett, hogy EGYSZER SEM engedték el interjúra és többször is a lepapírozott munkavégzés helyett kő keményen kellett menni dolgozni a polgármester/rendőrfőnök/akármilyen tótumfaktum telkére, földjére, gyümölcsösébe. Ahova éppen. Persze az odajutást old meg saját költségen, kaja, védőital nuku és az a 8 óra az nyár közepén volt 10-12 is simán is amikor érett a gyümölcs.
Ő megtehette, hogy kilép az első ilyen után, de voltak ott olyanok akiknek tényleg csak ez maradt mivel a szociális háló az ki lett húzva alóluk....

Az állam jobban tette volna, hogy a hihetetlen deficites közmunka helyett arra költi a pénzt, hogy a szakképzést/átképzést gatyába rázza és akkor lehet most nem lenne 1 bádogos/megye meg elképesztő hiány kőművesből...

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#3) Gdi válasza bitpork (#1) üzenetére


Gdi
(senior tag)

Annyiért még mennék is csikketszedni köztérre :)

"Jövedelem nélkül nehéz elleni, ezért... " Ezt pedig sokan csinálják, de gondomon nem is ezt akarta írni.

[ Szerkesztve ]

''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

(#4) Csapoati válasza nemlehet (#2) üzenetére


Csapoati
(PH! nagyúr)

Gyakorlatilag egy intézményesített jobbágyság a közmunka az én véleményem szerint. Pont annyi pénzt kapnak érte a munkások, hogy éhen ne haljanak, de kitörni kb lehetetlen.

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#5) bitpork válasza Csapoati (#4) üzenetére


bitpork
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Talán ennél bonyolultabb. Akinek eddig nem volt kb közmunka bére, az kapott segélyt- mivel ez most megszűnt javarészt és kellett a szavazat is, most ezt találták ki.

#eci ~~~ secundarium verecundiam ~ Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#6) janeszgol válasza nemlehet (#2) üzenetére


janeszgol
(PH! kedvence)

Ennek a kormánynak sok minden meg van engedve. Lásd a nyugdíjasok munkába állítását. Már azt nyilatkozták, hogy elvárják ezt.
A közmunkaprogram 100%-ban függővé teszi az ember a kormányhoz, mivel még azt is féltik. Találóan leírták felettem: modernkori jobbágyság.

A női nemnél csak a női igent szeretem jobban.

(#7) Carlytoo válasza bitpork (#1) üzenetére


Carlytoo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Igen. Az nyilván havi akart lenni.

A véleményekkel egyet tudok érteni, mert az egésznek a kiindulási alapja ez lehetett. Mára viszont a helyzet drasztikusan változófélben van. Jelenleg a munkanélküliségi ráta nem a közfoglalkoztatás miatt csökken. Ha néztek statisztikát, az megmutatja, hogy a közfoglalkoztatottak száma jelentősen csökkent, viszont a munkanélküliségi ráta nem nőtt. Most már nem cél ebben a jogviszony típusban való tartása a közfoglalkoztatóknak, néhány esettől eltekintve. Én ezt az intézményt nem védeni akarom, csak rávilágítani, hogy ez kissé árnyaltabb, mint amit gondolunk róla. Ahogy írtam is, vannak olyan személyek, akik a versenyszférában egyszerűen nem tudnak helytállni. Velük mi legyen?
Ez a segély dolog sem olyan egyszerű, mint amit a laikusok gondolnak róla. A köznyelvi értelemben vett segély az FHT ( Foglalkoztatást Helyettesítő Támogatás). Ennek az összege a mindenkori nyugdíjminimum 80%-a, ami jelenleg 22.800 HUF. Ebből ki tud megélni? A másik verzió az álláskeresési ellátás, ami max. 3 hónapig járhat, de arról már írtam egy előző blogban. vannak az önkormányzatoknak rendkívüli segély jogcímen adható pénzbeli segítségnyújtásai, de azok csak egyszeri, vagy nagyon ritka megnyilvánulások. tehát hosszú távon a segély nem működik. Persze vannak életművészek.

A volt párodat nem engedték el állásinterjúra? Ez tudod, hogy jogszabály sértés? Ugyanis közfogi alatt, KÖTELEZŐ rendes munkaviszony létesítésére irányuló bárminemű tárgyalásra- még tájékoztatóra is- elengedni a delikvenst.

"Vagyok, aki vagyok, mert kell egy ilyen is" -Raynald of Châtillon

(#8) weiss válasza Carlytoo (#7) üzenetére


weiss
(őstag)
LOGOUT blog

Ez tudod, hogy jogszabály sértés?

Ma Mo.-on az állam bárminemű jogszabálysértésének nincs semmi következménye.

I did nothing, the pavement was his enemy!

(#9) ricsi99 válasza Csapoati (#4) üzenetére


ricsi99
(őstag)
LOGOUT blog

Pontosan. Minden munkáért egyforma bér jár. Ha az önkormányzatnak szüksége van munkaerőre akkor vegyen fel alkalmazottat. Idénymunka=agency ,ami most csinálnak ,hogy közmunka azt meg nem irom le a véleményem mert kitiltanak :D

Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

(#10) Carlytoo válasza weiss (#8) üzenetére


Carlytoo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Pedig megoldható, hogy legyen. Volt egy ügyem, amire azt mondták: "Ezzel úgy sem tudsz mit tenni."
Pedig aztán tudtunk. Sajnos elég erős az összefonódás bizonyos helyeken az tény, de megfelelő kapcsolati tőkével az is elérhető. Nekem a problémám azzal van, amiről ti is tulajdonképpen beszéltek. A fékek teljes hiánya.

"Vagyok, aki vagyok, mert kell egy ilyen is" -Raynald of Châtillon

(#11) bitpork válasza Carlytoo (#7) üzenetére


bitpork
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A munkanélküliek száma 2 dolog miatt stagnál az én olvasatomban:
-aki tud és mer menekül külföldre
-a statisztikából automatikusan kivezetődik akinek lejár a munkakeresési támogatása(!). Tehát hiába nincs melója, ha nem kap támogatást az állam nem tartja nyilván.

#eci ~~~ secundarium verecundiam ~ Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#12) Carlytoo válasza bitpork (#11) üzenetére


Carlytoo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Aki kimegy külföldre, az kiesik a statisztikából, ugyanis itt a Magyarországon munkát végző és bejelentett munkavállalókat veszik figyelembe. Akinek lejár az ellátása, attól függetlenül még regisztrált álláskereső marad, ha nem kéri a törlést, vagy nem keletkezik új jogviszony. tehát az állam ugyanúgy beleszámolja a statisztikába, mint azt, akinek aktívan pörög az ellátása.

"Vagyok, aki vagyok, mert kell egy ilyen is" -Raynald of Châtillon

(#13) janeszgol válasza bitpork (#11) üzenetére


janeszgol
(PH! kedvence)

A HírTV-ben hallottam néhány hónapja: aki regisztrált munkanélküli, az nem kerül be a statisztikába, mivel aktív munkakeresőnek számít.

A női nemnél csak a női igent szeretem jobban.

(#14) bitpork válasza Carlytoo (#12) üzenetére


bitpork
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:N

#eci ~~~ secundarium verecundiam ~ Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#15) Carlytoo válasza janeszgol (#13) üzenetére


Carlytoo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Mi küldjük ezeket a statisztikai számokat a központba. Beleszámít. Nem kell minden bezabálni, amit a tv-ben hallasz.

"Vagyok, aki vagyok, mert kell egy ilyen is" -Raynald of Châtillon

(#16) nemlehet válasza Carlytoo (#10) üzenetére


nemlehet
(őstag)

Szerintem aki megfelelő kapcsolati tőkével rendelkezik az eleve nem kerül ilyen helyzetbe. Amúgy nem az akart lenni a lényeg, hogy szegény exem, hanem hogy tulajdonképpen milyen súlyos visszaélésekkel volt/van tarkítva ez a közmunka program. Az amúgy kimaradt, hogy ez BP melletti, 25k fős, relatíve gazdag település, tehát még csak nem is Borsod utolsó bugyra (elnézést a borsodiaktól :P ). El nem tudom képzelni, hogy ott mi folyhat...

Amúgy érdekes kérdés, hogy tulajdonképpen mi van a munkanélküliséggel. Részemről úgy gondolom, hogy valóban javul a helyzet, nő a munkahelyek száma, lévén egész Európában gazdasági felívelés már elég rég óta, ideje volt, hogy ide is begyűrűzzön. Ugyan akkor van benne egy hatalmas adag kivándorlás, így nem a hazai piacnak kell felvenni sok embert (hányan is vannak külföldön? Valami 250-400k közötti számra emlékszek , ami a kb 3,8 millió munkaképes korú ember majd 10%-a) továbbá egy nagy mértékű statisztika bűvölés, hogy szépen nézzen ki, a Kádár poszer alatt a szent tehén nyugdíjasok meg bólogathassanak, hogy ezaz, talán elérjük ugyan azt a "kánaánt" mint a vidám barakkban, nem lesznek naplopók.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#17) Carlytoo válasza nemlehet (#16) üzenetére


Carlytoo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Azért is indítottam ezt a bejegyzést, hogy elolvassak néhány álláspontot. Bárkinek a véleményére kíváncsi vagyok, ameddig a tárgynál marad. Nem feltétlen fogunk mindenben egyetérteni, de nem is kell. Én úgy gondolom ,hogy a fórumozók egy jó része abszolút alkalmas vitapartner. Egyébként is az írásom a saját álláspontomat tükrözi és nem fizetett kormánypropaganda. A jó részével, amit leírtatok különben is egyet tudok érteni. :R

Nyilván ha van rá igény, akkor hasonló témában fogok még írni és ott is várom az egyéni meglátásokat.

[ Szerkesztve ]

"Vagyok, aki vagyok, mert kell egy ilyen is" -Raynald of Châtillon

(#18) bitpork válasza Carlytoo (#15) üzenetére


bitpork
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tudod azért kíváncsi lennék a munkádat milyen mélységig ellenőrzöd: azzal h a számokat a KSHnak feldolgozásra átadod, lezártnak tekinted, vagy megnézed azt is ami az EU felé megy? Esetleg összehasonlítod azzal amit kommunikál a kormány azzal ami tovább megy és azzal amit leadtatok?

#eci ~~~ secundarium verecundiam ~ Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#19) janeszgol válasza nemlehet (#16) üzenetére


janeszgol
(PH! kedvence)

Oké, hogy van munkahely, de hány ember dolgozik a saját, választott, szeretett szakmájában? Ma Magyarország alkalmatlan arra, hogy a választott szakmával valaki tudjon érvényesülni. Bármely szakma végzettje. Tehát magyarul: csak dolgozók vannak, míg a hivatástudat elveszni látszik.

A női nemnél csak a női igent szeretem jobban.

(#20) Carlytoo válasza bitpork (#18) üzenetére


Carlytoo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Az, hogy mi megy ki az EU-ba, nekem sajnos nem sok közöm és ráhatásom van.

Azért azt tudni kell ,hogy ha a számok nem az elvártnak megfelelően alakulnak, akkor tudnak rajta szépíteni. Most, hogy ez mennyire etikus, vagy mennyire nem az már egy más lapra tartozik. Sajnos, viszont ez szinte mindenhol így megy. Összességében óriásit nem tudnak rajta variálni.

[ Szerkesztve ]

"Vagyok, aki vagyok, mert kell egy ilyen is" -Raynald of Châtillon

(#21) bitpork válasza Carlytoo (#20) üzenetére


bitpork
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csak a nagyságrend érzékeltetésére, hogy mi is zajlik odafenn: az Exim bankos kihelyezéseket nem számolták bele a költségvetés készítésekor a hiányba, mert nem direktben az állam helyezte ki a pénzt hanem egy állami szerv. (WTF) Ennyin múlott hogy a hiánycélt tartani tudta-e Magyarország. Utólag meg már mind1 volt.

Szerintem a közmunka programban résztvevők álláskeresők. Ők is. Meg azok a tartósan állás nélkül maradtak is akik 6 hónap után (bár most nem tudom menny is az aktuális határidő) sem rendelkeznek állással de már támogatást sem kapnak. Szerintem.

#eci ~~~ secundarium verecundiam ~ Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#22) viktorhu válasza bitpork (#21) üzenetére


viktorhu
(PH! addikt)

A nyilvántartott álláskereső és a munkanélküli két teljesen külön adat.

Munkanélküli(Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) által bevezetett és használt) az, aki a vonatkozási héten nem dolgozott, és nincs is olyan munkája, amelytől átmenetileg távol volt; a kikérdezést megelőző négy hét folyamán aktívan keresett munkát; két héten belül munkába tudna állni, ha találna megfelelő állást, illetve már talált munkát, ahol 90 napon (2002-ig 30 napon) belül dolgozni kezd.

Szóval a munkanélküliségi adat közvélemény-kutatáshoz hasonló módszerrel készül, nem a munkaügyi központok nyilvántartása alapján.

Szerk: Exim-bankos kihelyezések: ezt még Járai pénzügyminisztersége alatt találták fel úgy 2000 körül, hogy az állami banki kihelyezések ne számítsanak állami beruházásnak, ne a hiányt növeljék, aztán beszéltek is magyar gazdasági csodáról.

[ Szerkesztve ]

(#23) Carlytoo válasza viktorhu (#22) üzenetére


Carlytoo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ez nekem is újdonság volt. Köszönöm.

"Vagyok, aki vagyok, mert kell egy ilyen is" -Raynald of Châtillon

(#24) bitpork válasza viktorhu (#22) üzenetére


bitpork
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A munkaügyi központ - és most bocsánat az ott dolgozóktól - egy statisztika hamisító központ. Értem hogy definiálják a munkanélküli fogalmát, de ne felejtsük el az egyszerű tényt : aki nem dolgozik - októl függetlenül - munkanélküli.
Az ok abban számít, hogy ha a kormány tevőlegesen akar tenni a munkanélküliség ellen bizonyos csoportok célzott átképzésével vagy valamilyen támogatásával. Ezen túl irreleváns - szerintem.

#eci ~~~ secundarium verecundiam ~ Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#25) Fred23 válasza Carlytoo (#7) üzenetére


Fred23
(PH! kedvence)

"Ugyanis közfogi alatt, KÖTELEZŐ rendes munkaviszony létesítésére irányuló bárminemű tárgyalásra- még tájékoztatóra is- elengedni a delikvenst."

Tudsz erről adni egy jogszabályi forrást?

(#26) Carlytoo válasza Fred23 (#25) üzenetére


Carlytoo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Belügyminisztérium oldala

Az Flt. is hivatkozik rá, de jogszabályi utalást most nem kerestem behatóbban. Viszont erre, amit belinkeltem lehet hivatkozni.

"Vagyok, aki vagyok, mert kell egy ilyen is" -Raynald of Châtillon

(#27) Fred23 válasza Carlytoo (#26) üzenetére


Fred23
(PH! kedvence)

Köszi, érdekes! Hallottam már róla egyszer, mikor irodában közmunkáztam, de senki se járt utána rendesen. Azóta kíváncsian olvasom az összes hírt, ami a közmunkáról szól. :D Kábé ellopják az ember agyát aprópénzért.

(#28) Carlytoo válasza Fred23 (#27) üzenetére


Carlytoo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Közfoglalkoztatási jogviszonyban nem engednék irodai munkát. Na az másról sem szól tényleg, mint a költségcsökkentésről.

"Vagyok, aki vagyok, mert kell egy ilyen is" -Raynald of Châtillon

(#29) tope válasza Carlytoo (#28) üzenetére


tope
(PH! addikt)

Barátnőm munkatársa (érdekességképpen az utolsó 3 kollégája az volt) közfoglalkoztatott az Önkormányzatnál, és mindegyikük aki ott volt az elmúlt 2 évben, mindegyik megelégelte azt a pénzt amit azért a munkáért kap, na nem mintha a rendes köztisztviselői állás meg lenne fizetve, pedig van felelőség bőven... (ott is akarja hagyni az egészet a fenébe, de akkora a munkalehetőség, hogy csak úgy "kapkodnak utána", hátszél nélkül bejutni bárhova is esélytelen).

https://hardverapro.hu/apro/uj_bontatlan_sony_mdr-zx660_ap_feher_es_fekete_is/friss.html

(#30) Fred23 válasza Carlytoo (#28) üzenetére


Fred23
(PH! kedvence)

A közmunka végén propaganda kérdőívre kellett válaszolni, aminek az egyik kérdése az volt, hogy mekkora Magyarországon a munkanélküliség. Mi ugye normális dolgozóknak lettünk elszámolva, ahogy a többi kábé 200k közmunkás is. :DDD

Nem nagyon emlékszem már rá, de mintha 102k vagy 104k bruttót kaptunk volna egy hónapra. :))

(#31) Carlytoo válasza tope (#29) üzenetére


Carlytoo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Írj privit és ha tudok segítek szívesen ;)

"Vagyok, aki vagyok, mert kell egy ilyen is" -Raynald of Châtillon

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.