Hirdetés
- gerner1
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- joghurt: frenda dsttöytoi
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- moongoose: Hajópadló (nem parketta) felújítása a realitások talaján maradva!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csocsesz75
őstag
válasz
steve brown #149 üzenetére
Olvastam, igaz már későn.
Nem vitted vissza? Szerintem én vissza fogom.
-
steve brown
csendes tag
válasz
Csocsesz75 #143 üzenetére
Éppen ezt a hibáját ecseteltem az év elején ennek a töltőnek.
Szoval mikor eléri a feszültség a 14.4V-ot, akkor szépen átvált a kijelző a feszültségértékről CHA-ra. Néha kattan egyet a relé, ilyenkor elengedi a töltőfeszt, és ellenőrzi mekkorra feszültség van az akkuban töltés nélkül. Ha leellenőrizte, újra ráadja a töltést, és a méréseim szerint emelkedik 15.3V-ig!!!, hideg üzemmódban pedig 15.7V-ig amikoris átvált csepptöltésre.Mindezt már nem látni a kijelzőn, mert 14.4V után csak a CHA látszik. Viszont multiméterrel szépen nyomon követhető a feszültség emelkedése.
Emiatt én nem használom akkutöltésre, beszerelt akkut meg egyáltalán nem töltöttem vele, mert nem tudni melyik autótipusnál ártalmas a 15.3V-os feszültség az elektronikára.
-
^Clown
addikt
válasz
Csocsesz75 #146 üzenetére
Akkor ugyan azt csinálja, már megijedtem, hogy rossz a készülék.
Rendben! Meglesz, de hogy mikor tudom megejteni, az még kérdéses. -
^Clown
addikt
válasz
Csocsesz75 #144 üzenetére
OK köszi! Nekem ha nincs rákötve semmi, csak a hálózatba bedutgam, a zöld led villog. Nem tudom mit kéne csinálnia ilyen esetben, a használati utasításban nincs benne.
Amúgy ilyenkor szerintem csepp-tölt, vagy hasonló.
-
Csocsesz75
őstag
Ha bedugod a hálózatba neked világít zölden a led ? Nekem nem.
Valamivel 11 óra előtt kezdtem a töltést a készülék szerint 11.6 Voltról.
Már több mint egy órája azt játsza, hogy kint a CHA felirat, 5 egység tele, keret villog majd 2 percenként hirtelen visszaesik 2 egységet, feszültség is visszaesik 13.8 V-ig, aztán 2 másodperc alatt visszatornázza a 2 egységet 5-re és a feszültséget is 14.4-re és megint CHA felirat.
Lehúztam a hálózatról majd visszadugtam és készenléti üzemmódban 13.6 V -ot mutatott. Újra bekapcsoltam a "motoros" módot, és megint a fenti jelenség folytatódik, kiváncsi vagyok mi lesz a vége.
-
^Clown
addikt
válasz
Csocsesz75 #141 üzenetére
Én majd később teszem rá az akkut, most egyelőre csak bedugtam a 230-ba, az normális, hogy villog ész nélkül a zöld LED?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
steve brown #133 üzenetére
Vasárnaptól az Aldiban 4e az LCD-s változat!
(ah, látom a régebbi bejegyzésedből, ez az "Auto XS" nem ugyanolyan jó, mint a Lidis Ultimate...)
-
L1m1
tag
Üdv!
Megnéztem teljes neve: AKKUKRAFT BAC-104WR-EU
Ugyanúgy néz ki, a csipesz és a doboz is, csak a színe más.
+ van rajta ez a fémakasztó(?)
Profi Power leírásában szerepel a ◾Adaptált kampó ez ugyanaz lehet? Mert a képen én nem látom.
Profi Power Ajánlott akkukapacitás: 10 ... 100 Ah
AKKUKRAFT 2 - 120 Ah (nyilván mind1)
Töltőáram ugyanaz.Szerintem ugyanaz a készülék más köntösben!
A zöld szebb
(Lidl-t megkérdeztem kb. 2 hete, hogy várható, akkutöltő azt írták, hogy előreláthatólag nem, de már nem bánom
)
-
Brogyi
őstag
válasz
steve brown #133 üzenetére
Az akkukraft valóban jó. Az ára 2x annyi mint a Lidl-s, és kb fele mint a CTEK.
[Itt] pedig szürkében látható, és kb 1000Ft-vel kevesebb mint a zöld. Szerintem csak a szine más. Mindegy ha jól mért a kolléga akkor most azt mondanám az akkukraft a "best buy". Bár kíváncsi vagyok mit mértek ezen az újabb Lidl-sen.
L1m1
Megnézhetnéd mi a különbség a szürke, és a zöld között. A cimkére gondolok. -
steve brown
csendes tag
Elég jó értékeket produkál ez az akkukraft töltő, elgondolkodom én is a beszerzésén.
Viszont csütörtöktől kapható a lidl-ben ismét egy töltő, ami elég érdekes számomra. Mégpedig azért érdekes, mert ez a töltő a tavasszal árusított LCD kijelzős Ultimate Speed downgrade-lt változata, ugyanis visszatértek a ledes kijelzéshez, és mellőzve lett az LCD kijelző.
Ki érti ezt?
-
Brogyi
őstag
Az a sok fázis azért sokkal jobb mint a régiek. Nemcsak UI karakterisztikásak ezek a smart töltők.
Ez a sok trükk az AGM miatt jött elő, mert ott nem léphető át a +14,4V-os álomhatár.
A hagyományosnál simán átléphető ez a határ, és át is kell lépni ha 100%-os töltöttségi állapotot akarsz.
Az a 0W-os szintentartó fogyasztás ennél a zöld töltőnél nagy ötlet. Még mindig tetszik.
Most is tartom azt az állításom, hogy a tirisztoros töltők hozzák ezt a szintet, de azok nem rakhatóak rá a kocsi hálózatára, és nem alkalmasak az ősztől tavaszig töltésre. Zömében nagy áram nagy feszültség esetén alkalmazzák, és bizony ma már elég ritka.
Sok beszédnek sok az alja. Jól választottál, és szerencséd is volt, mert szerintem nem tudtad előre, hogy milyen jó lesz, de még én sem. -
Brogyi
őstag
-
L1m1
tag
2 nap pihi után ránéztem az akksira amit 3 napig töltöttem és 12,99V
nem hittem el ilyet én még nem láttam
Most egy kicsit lerobbantabb akksit töltök itt a csepptöltés sűrűbben bekapcsol, olyan 2 perc alatt megy le a fesz 13,21V-ra és másfél percig tölti.
Amíg nem tölt 0 Watt a fogyasztása, ahogy bekapcsol a csepptöltés, felszalad 7 Wattra és olyan 5 másodperc múlva stabilizálódik, 3 Wattra ez marad mindaddig, amíg ki nem kapcsol.És előnye van a hópihés töltésnek?
Köszi!
-
OldAkita
aktív tag
válasz
steve brown #123 üzenetére
Az igazsághoz az is hozzátartozik amit 24 óra után néztem meg amikor már a zöld lámpa égett a 7. fázisban, és addigra valóban lement a fogyasztás 2.8W-ra. A csepptöltéskori Amperértéket nem néztem, legközelebb majd nézem, viszont kérdezném, azt a VOLT értéket amivel éppen tölt a töltő csak akkor tudom meg ha veszek egy voltmérőt és rákötöm?
-
szalaibarni
újonc
Üdv! Átgondolván amit irtatok kizártam akksi kevés volt számát ugyanis az önindítót még megmozgatta míg elötte arra sem volt az akksi képes már mégis feltöltötte! Egész éjszaka rajta volt az akksi töltő az akksin reggel megprobáltam töltésre állítani de nem sikerült! Kihuztam és hagytam most megint megprobáltam és elindult a töltés, tudtam állítani! Összefüggést/logikát nem látok benne! De most feltöltöm megint és egy ismerős müszerésszel szétszedetem és megnézetem vele hátha egy gomb cserével orvosolható a probléma! Mindenesetre köszönöm a válaszokat!
-
Brogyi
őstag
válasz
steve brown #124 üzenetére
Így van. Egy voltmérő megmondja az igazságot. Ha az aktív sávban van az akksi akkor nyomógomb hibád van.
Ha pedig alatta akkor a sokszor emlegetett (kedvenc töltőm) tirisztoros töltő a te barátod.
Vazz! ez nem teljesen neked szól. -
steve brown
csendes tag
válasz
szalaibarni #121 üzenetére
Vagy a töltő rossz, vagy pedig az akkuban nincs meg a minimális 10.5V-os feszültség. Ha nincs meg a minimális fesz. akkor hiába nyomkodod nem csinál semmit.
Ha megvan a min. feszültség, akkor érdemes lenne rákukkantani a nyomógomb mikrokapcsolójára, mert a régebbi Tronic töltők betegsége a nyomógomb volt, lehet a tiednek is ennyi baja van. -
steve brown
csendes tag
-
szalaibarni
újonc
Üdv! Nem rég vettem kéz alól egy ilyen töltőt! Az lenne a kérdésem hogy miért nem indul el a töltés? Hiába nyomkodom a mode gombot! Van egy 95 Ah-s akksim egy hete töltöttem fel nem mai darab de szerintem nem rossz! Ugyanis ez egy traktor akksi ami épp szerelés alatt áll és a sok indítási próbálkozás miatt merült le ismét! Problémám az hogy hiába nyomkodom nem indul el a töltés! Legelső probálkozásnál is félóra baszakodás után tudtam állítani a töltési funkciót! Utána feltöltötte igaz majdnem 48órán keresztűl de sikerült neki! Utána felakartam tölteni a kocsi akksit 56ah-s de azt is már hiába nyomkodtam nem kezdte el tölteni...gondoltam hogy akkor tele lehet az akksi és azért nem...az autóm gyengébb indulása pedig más problémára mutat! Közben nem így van az akksi a problémás! De elkönyveltem annak hogy a rossz akksit nem lehet feltölteni már. De azóta is inditja a kocsit igaz reggelente hideg függvényében egyre nehezebben! Kérdés hogy mi lehet a töltővel és hogyan orvosolható? Most bedugva hagytam hátra reggelre történik valami csoda és rátudom állítani a töltést! Hátha csak szulfátmentesít és azért nem lehet kapcsolni! Bár ennek funkcióját nem nagyon kapizsgálom! Elöre is köszönöm! Üdv
-
Brogyi
őstag
A hagyományos akksinak simán tolhatod a hópihét bármikor. Semmi károd nem lesz belőle.
Ha az a két akksi jó, akkor simán rákötheted egyszerre/párhuzamosan. Az inteligens töltő megoldja.
Személy szerint én nem kedvelem az összel bedug, tavasszal levesz stílust. Fentebb igazolt is OldAkita.
AGM-nél havonta egyszer rárakom a töltőre.
A hagyományos már 2 hét után nyavajog. Az nem bírja ki az 1 hónapot. Beindul a szulfátosodás.
A szulfátosodás azért veszélyes, mert nagyon-nagyon kevés töltő tudja visszahozni használható állapotba.
A töltőd csepptöltése jó.
Azért hallgass meg más véleményt is. -
L1m1
tag
AKKUKRAFT
0. nap
Akku: 12,10 V (7 hónapig állt (1,75V-ra lemerült) egyszerű töltővel töltöttem eddig a szintig.13:00 Csatlakoztattam az akkukraft töltőt, elindítottam a normál (3,8A 14,4V) töltést pár perc múlva 14,35V lett és ezt tartotta.
16:00 14,10V
23:00 14,39V1.nap
Feltöltve jelzi a led
13:00 13,82V
18:00 13,83V2.nap
13:00 13,85V
15:00 13,85V3.nap
12:00 13,24V
Pár perc múlva, pici puha kattanás és 13,85V a fesz, majd egy perc múlva újra katt.
13,21 V-nál bekapcsol és 13,85V felszalad kb. egy percig tölti majd abbahagyja kb. 5perc alatt a fesz
leesik 13,21V-ra és újratölti egy percig. De szerintem nem időfüggvénye lehet, hanem érzékeli, hogy
hány mA-rel tölt és egy bizonyos szint alatt lekapcsol.Kérdezném a hozzáértőket, hogy a 14,7V-os (hópihe) töltést érdemes-e alkalmazni nem AGM akku és 0 fok feletti hőmérsékleten?
Továbbá, ha két akkut kell átteleltetnem, mennyi időközönként érdemes cserélgeti a töltőről?
Köszi!
-
OldAkita
aktív tag
Most újra megnéztem és már a 7. fázisban van, zölden ég a lámpája, gyakorlatilag 100%-ig fel van töltve. Igenám, de most is 12.5W-ot eszik a szintentartással. Tegyük fel hogy soha nem távolítom el a töltőt csak amikor hetente egyszer megyek vele. Ebben az esetben éves szinten 109500W= 109.5 Kw a fogyasztás.
Egy KW ára rendszerhasználati díjjal együtt 38Ft, ami 109.5-el szorozva 4161Ft.
Az általam használt 44Ah-ás banner aksi 12600Ft. Szóval, 3 évenként vehetek új aksit annak az áramnak az árából amit a töltő eszik meg, abban az esetben ha állandóan rajta van. -
OldAkita
aktív tag
Eljött a nagy pillanat, tölti az aksit a CTEK MXS 5
Van egy fogyasztásmérőm, abba dugtam bele. Induláskor felugrott 79W-ra a fogyasztás, majd néhány pillanat alatt végzett az első két-három fázissal és szinte azonnal elkezdett csökkenni a fogyasztás. Otthagytam és két óra múlva ránézve, már csak 14W-ot evett és 0.11A volt az áramerősség.
Remélem jól néztem és nem írok hülyeséget -
domik
csendes tag
Szia!
Köszi a válaszod. Fital már nem vagyok, de ha mérnöki mélységekbe nem is tudom az elektronikát, szerelni és használni jól tudom. Gyakorlatilag számomra az volt a fontos, hogy valaki, aki szakmailag is ért a dologhoz, tudjon segíteni abban, hogy milyn töltőt vegyek, illetve a melyik mellett tegyem le a voksomat. A Einhell BT-BC 12 D-SE vagy pedig a CTEK legyen a kiszemelt. Ebben sokat segítettél.
-
Brogyi
őstag
Annak a típusnak van egy fix +12V-os kimenete is. Azt használva 0, az-az zero voltról fel tudsz hozni bármit.
Egyszer már próbáltam. Amint magához tér már használható bármilyen procis töltő. Itt ez egy dobozban van.
Némi kreatívitást azért megkíván az ügy.
A procis töltő nagyon jó, de vannak határai. Ilyen az alcsony feszültség ami nagy belsőellenállással párosul.
Azok közül is visszahozható néhány, de az már nem idetartozik. -
domik
csendes tag
Szia!
Nem nagy az aku(sx4 benzines), de a CTEK-ről a helyi forgalmazó azt mondta, hogy egy teljesen lemerült aksihoz kevés. Pedig néha előfordul, hogy lámpa miatt előfordul.....
Amit írtál az jobban tetszik (Einhell), ráadásul szempont lenne az ios, hogy minde féle aksit töltsön. (zseléset is)
-
Brogyi
őstag
Hát azért én elgondolkodnék azon, hogy az az autó akksi mekkora? Gyanítom 40-60Ah-ás.
Bizony ha diesel, és légkondi is van akkor az akksi nagy. Akkor mindenképpen egy nagy áramút választanék.
bt-bc 12 d-se
Itt egy másik:
[link].
Ezek szerintem egyformák belülről. Nagy akksihoz nagy áram kell.
Persze a CTEK se rossz.
Most nézem az a második nem is olyan rossz áron van. Még csak annyit a kezelését szokni kell.
Sokat tud. Az idősek, és a technikai analfabéták kerüljék. -
L1m1
tag
Esetleg ha olcsóbbat szeretnél állítólag ez is jó: Carstel 12V/2A
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Computex 2025: megfrissült a Cherry kapcsolókínálata
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- Gaming notebook topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest