Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Rap, Hip-hop 90'
Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
válasz Döglött Róka #140 üzenetére
Hát legutóbb majdnem üres hűtő, szóval egy kis maradék kolozsvári szalonnát sütöttem a sült rizsbe, meg került bele zöldborsó.
Hát
Nem mondom, hogy így kell csinálni, de végül is meg lehetett enni.
Azért az internetre nem raknám ki mint sült rizs recept, Uncle Roger kitérne a hitéből.Különben is, az autentikus sült rizs eléggé overrated kaja, szerintem nem egy nagy eresztés, ezért kár kezet-lábat törni, hogy megfőzd úgy ahogy a nagykönyvben meg van írva.
[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
válasz Döglött Róka #136 üzenetére
Sült rizs az alap, bár amit én művelek, az inkább a Laci bácsi konyhája .
Ha van itthon maradék rizs, akkor szokott előkerülni, és persze szívfájdalom nélkül belerakok bármit, amit a hűtőben találok. -
cucka
addikt
Ami a kínai konyhából megmozgatja a fantáziámat, az bármi, amit gyorsan egy serpenyőben (wok-ban) meg lehet csinálni, szóval inkább a kínai-thai vonal. Ha jól láttam, azért pár dolog még kell hozzá (rizsecet, pörkölt szezámolaj, 1-2 fűszer) és akkor egy kínai büfé repertoárjának 80%-át meg tudom itthon csinálni.
Amiket te említesz, inkább japán alapanyagok.Tésztából igazából megfelel a sima boltban kapható tojásos is, de még a durum tészta is. Tudom, hogy nem autentikus, de nem érdekel, nem fogok ázsiai boltba járni azért, hogy 5x áron vegyem azokat a szar rizstésztáikat .
-
cucka
addikt
válasz Döglött Róka #134 üzenetére
Igen, sajnos albérletben ez nem járható út. Saját magamnak biztos, hogy valami hasonló tűzhelyet választanék, amin lehet wok-ot használni.
A könyvajánlót meg köszi, igazából ami meggátol abban, hogy több ázsiai kaját főzzek, az a lustaság - nálam a főzés inkább szükség, mint hobbi.
Szóval nehéz magamat rávenni, hogy felkutassam az ázsiai boltokban a megfelelő alapanyagokat, ráadásul minden heroin áron van, mert hát egzotikus cuccok.A receptnek meg az egésze nagyon vicces.
Például curry-t tenni a kínai kajába, hát egy kínainak kikerekedne a szeme tőle.
De ha általában paradicsomot látsz egy kínai receptben, az már gyanúra ad okot . -
cucka
addikt
válasz balazs1956 #127 üzenetére
Ez milyen szakácskönyv?
Csak hogy tudjam, hogy ha kínai receptet keresek, akkor ne ezt használjam .(#121) balazs1956
Ha így megtömöd a wok-ot, ráadásul ha jól látom, villanytűzhelyen, akkor igazából már használhatnál sima magas oldalfalú serpenyőt is.
Az egész wok téma lényege, hogy nagyon magas hőmérsékleten sütöd-pirítod az ételt, ezért tesznek bele kevés cuccot, és ezért tartják folyamatosan mozgásban főzés közben.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Resin (gyantás) 3D nyomtatás, tervezés, profi festéssel
- Razer Viper Ultimate, kábel nélkül
- Xbox One S 500GB, 2 kontroller+játékok!
- HP Pavilion 15,FHD 15.6",AMD Ryzen 5 3500U,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest