- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Az érintőképernyős esetében meg még rosszabb a helyzet, mert annál se tudják, h "felfelé/ oldalra kell húzni", hiába írja oda adott esetben a készülék, v írják a felhasználói útmutatójában....utána használni meg végképp nem tudják, de nem is akarják megtanulni. OK, érthető, h kicsit az idősebb korosztály nehezebben áll rá az ilyenre, mint a fiatal, aki jóformán "ezzel születik", de a felhasználói hiányosságokat akkor is pótolni kell valahogy. Én se tudtam először kezelni az érintőképernyős telót (kb.mki így kezdi), nem úgy volt, h csak elém tették, aztán használtam. Ha meg csak telefonálni kell, akkor vegyen sima mobiltelefont és ne okostelefont.
-
törölt tag
Értem én. De! Ők meg azt várják el, hogy
1. ha otthon használja: működjön, mert ezt ígérték, és mert fizetett érte. Ha nem működik, csinálják meg.
2. Ha dolgozik vele: működjön, mert neki ezzel dolgoznia kell, nem javítgatnia, bármi is a hiba. Azért vannak a szakemberek, hogy ha bármilyen hiba van, azt ők csinálják meg. Mert ha nem, akkor mire alkalmazzák őket? Akkor kéri sz ő fizetésüket is. Sőt, az is lehet, hogy a ő fizetése magasabb, mint az adott (itt éppen IT) szakemberé. És ezt az értékes idejét nem arra akarja elb.szni, hogy azt javítsa, amit nem neki kellene. Még ha a legtriviálisabb is a hiba. (Nem így gondolom, csak leírom. Ha így gondolnám, nem használnék Linuxot.
) És ez nem IT-specifikus. Ha mi dolgozunk, nekünk is drágább a munkán kívül eső akármivel elvenni a munkaidőt ahelyett, hogy kifizetnénk az arra való szakembert. -
King Unique
titán
Nem akarom felhozni a "régi témát" (W8...), de akkor annál se kell csodálkozni ilyen téren, h egy-néhány dolog ekkora nehézséget okozott...pl. másik topikba mondta vki, h home user nem fog google-ban start menü alternatívát keresni (amikor van egy csomó ingyenes), de bezzeg, ha képszerkesztő, videólejátszó, weboldalt pdf-be mentő progi kell, v épp Skype-on nincs kép, hang, arra bezzeg rá tud keresni...
Komolyan mondom ilyen téren minden tiszteletem a Linux felhasználóké, itteni PH-s közösségé, akik veszik rá a fáradtságot, h egy-egy új probléma felmerülésekor, maga használja a google-t, kérdezzen fórumokban stb., ezzel fejlesztvén a saját problémamegoldó képességet is, de bezzeg az átlag Windows user, jujj.... persze utóbbit az önéletrajzába mki beleírja, a "hatékony/ kitűnő" jelzővel megtoldva...
-
King Unique
titán
ezt pofáztam én is, ilyeneknek a Linux eleve kilőve, de Windows elé sem szabadna engedni, nem csoda, h nem tudja egyiket se normálisan kezelni, lehet az 7, v 8, v akármi....v max nagyon alap szinten azért, mert elé van téve x éve.
Előbb a munka, aztán a pihenés, előbb kéne megtanulni elfogadható szinten kezelni a gépet, oprációs rendszert, Office-t és utána a netezés, filmnézés, skype...csak a mai világban a többségnél éppen a fordítottja igaz...
Amúgy, ha már diploma, akkor az ilyen hogyan írta meg a szakdogáját, mert, ha a Windows-t nem, akkor vsz az Office-t se tudja használni...?? -
King Unique
titán
Lehet win alatt is valóban, de ne ilyen extrém eseteket írj, átlag user mikor csinál ilyesmiket...?

Linux alatt lehet kényelmesebb a terminál, ha megszoktad, de kevésbé haladóknak macera mindenképpen.
Vezérlőpultot meg hibrid 8.1 notin azért egyáltalán nem nehéz előcsalogatni, desktopon a megszokott helyen van, charms baron in megtalálható és ki lehet tenni kezdőképernyőre is. De a Gépházban is van közvetlen elérése az asztalinak. -
King Unique
titán
Ott is kell persze, de nem olyan mértékig, főleg a parancssort elég ritkán. Előbbinél inkább arra gondoltam, h sokx olyan egyszerű dolgoknál, amit win alatt grafikus felületen pár kattintással megoldasz, Linux alatt terminált kell bűvölni, mert grafikusan csinálva előfordulhat, h lehet nem lesz hozzá jogosultsága, v nem fut le rendesen stb. És oda meg tudni kell sok mindent.
Nem is ugyanazok a programok, engem alternatívák se zavarnak, ha használhatóak, csak nem mindennek van megfelelő. Pl. AutoCAD és társainak, nem alternatíva egy LibreCAD/ FreeCAD, de az új verziók Wine alatt sem bírhatóak működésre (v csak nagyon-nagyon macerásan), csak a régiek mennek rajta, de lehetne mondani más példákat is.
Persze hétköznapi dolgokra bőven elég a beépített szoftvercsomag, de akinek spec progikat is kell futtatni, az szívhat rendesen...mert akármennyire is rühellik egyesek a "vindózt", azért ilyen téren a támogatottságára nem lehet panasz.(#284) Syl : ezt tudtam eddig is, nem kellett volna megerősítés.
Illetve nem csak csempéből áll a nyócegy és amíg ott az asztali környezet, addig bőven el lehet lenni rajta. -
Nagytalp
senior tag
Ha valakinek Win egy szerethető környezet az legyen boldog vele! Egy rakás olyan funkció van KDE környzetben amit a winfos nem tud.
Egyébként ha valakinél fagy a Linux az kérdezze meg önmagát, hogy mindent jól csinál-e és hardveresen is rendben van-e a gépe? Nálam nincsenek ilyen gondok. A feleségem két éve KDE-t használ pedig nem egy számtech zseni! Neki sincs vele semmi gondja és a laptopjára is Kubuntu lesz telepítve. De használok pl. Solarist is.
Az általam használt VPS is Ubuntu Server alapon megy és szintén stabil. Arról nem is beszélve, hogy saját clustert építek jelenleg ami részemről elképzelhetetlen Windows komponensek igénybevételével. Aki szerint a Windows egy f@sz@ egy rendszer az nem vesztett még adatot ntfs verzió váltás miatt. Arról nem is beszélve, hogy megőrülök attól, hogy egy napot csak a szükséges driverek összehalászásával kell eltöltenem ha valaki megkér egy Win gép rendberakására vagy újratelepítésére. És a legtutibb amikor újraindul munka közben és nem kapom vissza azt a folyamatot amiben éppen benne voltam. A Windows alapvetően egy kényelmetlen sz@r!
Vállalkozóként pedig egyértelműen pénz kidobásnak tartom a Windows-t!
-
DarkByte
addikt
Én egyiket sem szeretem igazából, max. adott feladathoz jobban preferálok valamit.
Bár én most amúgy is kicsit ki vagyok égve ha informatikáról van szó, néha legszívesebben kidobnám az egész gépet az ablakon és elmennék tehén pásztornak. Szoktam hangoztatni hogy nincs egy másik ilyen szakma mint a programozó ahol ennyit lehet szívni dolgokkal, de ez nyílván nincs így.

-
> Elvakult windózfanatikusok
Csoppet sem erdekel/erdekes. Barmelyik jo Windows sysadmin keni-vagja a Powershellt
> Azért véleményt alkothatnak
Persze, csak epp az egvilagon nem szamit semmit/nem erdekel senkit. Legalabbis engem nem erdekel, hogy fogalmatlan frocsogok mit gondolnak a vilagrol.
> Hogy vannak megoldások? Ja, vannak. Csak nem mindegy, milyenek.
Erted, te te is leirod, hogy a Windows jogosultsagkezeles az 'nem mukodik', pedig maximum te vagy a kollegad nem ertett eppen hozza. Bonyolult? Az, mert mas (sokkal komplexebb) problemat old meg, mint a Linux jogosultsagrendszere, es termeszetesen Linux-alapu dolgoknal is (pl. storage) kb. lemasoltak a Windows ACL-eket, mert szukseg van ra. A konrket eset tokmindegy, de a bonyolultsag mogott (mindket esetben) sokszor az van, hogy a problema, amit megoldanak, mas.
> ami sokkal egyszerűbbé teszi a programtelepítést
Neha igen, neha nem. Epp most akartam felrakni egy friss, ropogos 14.04 Ubuntura a leiningent. Felmegy a repobol az 1.7-es, es egybol panaszkodik, hogy ez nem friss, hasznalj 2-est mindenkepp. Na most akkor mit? Persze meg tudom oldani (nemi terminalos manoverezgetes utan felkerul, onnantol persze a csomagkezelo nem tud majd rola), de azert a kozponti reponak is vannak hatranyai. En nagyon szeretem, hogy van, de nem silver bullet ez se. Meg semmi se.
> nálam valahogy nem szokott hibákat produkálni a Linux
Most erre mit mondjak. Az alaprendszer egyik helyen sem hibas. Egeszen biztos lehetsz benne, hogy az NT kernel is szenne van tesztelve, es lenyegeben a felhasznalok toredekszazaleka sem talalkozik soha kernelszintu hibaval egyik rendszer eseten sem. (En mondjuk belefutottam egy massziv szopasba egy obszkur mdraid bug miatt ami miatt nagy terheles alatt oopsolt a rendszer, de ez ritka). 3rd party cuccok szoktak hibasak lenni, igen, driverek, mittudomen.
> Illetve az sem mindegy, hogy megy a problémamegoldás.
Persze hogy nem, de megintcsak hozzaertes kerdese.
Na mindegy, nem nagyon van mit hozzatennem, csak neha zavar a fogalmatlansag. Meg az, hogy kozepiskolas szinten elo/gondolkozo gyerekek hulyeznek le komplett nepcsoportokat azert, mert X-et hasznalnak (nyilvan X legtobbszor Windows, mert meg mindig ez a hulye divat).
-
Dhampir
félisten
Az Unity nekem sem a szívem csücske, de ha ló nincs...
A Gnome 3 sem jön be, akkor már inkább a Unity, a laggolások ellenére...
Az alapján, hogy felhasználóbarát Internet-megosztásra Ubi alatt a KDE Network Manager-t kellett telepítenem, elvileg a KDE felhasználása felé kelljen terelnie engem, de már megszoktam a Gnome-környezetet.
-
Nem kell, de lehet. A chocholatey ugyanugy nem resze a Windowsnak, ahogy az apt-get sem resze a Linuxnak a szo szoros ertelmeben.
Arra akarok ramutatni, hogy mindket rendszeren vannak megoldasok a problemakra. Van, ami itt jobb, van, ami ott. A Prohardver nem/sem az a forum, ahol az emberek akar 1%-a szakember lenne (egeszen biztosan nincs itt 5000 ember, aki informatikaban komolyan hozzaertonek szamit), tehat legtobbszor olyanok dicserik egyik vagy masik rendszert, akik meg ahhoz sem ertenek, amiert rajonganak, nemhogy a masikhoz. Dehat ez mar csak igy megy...
-
Dhampir
félisten
Jaj, az új KDE nálam valahogyan nem nyerő. Biztosan meg lehet szokni (ám eddig még nem sikerült), de az én nehéz fejemmel amolyan "elveszettnek" éreztem magamat a használatakor. Habár létezik a Trinity desktop is, de nekem az Ubuntu a Gnome-mal (Gnome 2) együtt vált időnkénti társammá.
Total Commandert nem szoktam használni. A Midnight Commandert viszont régebben sokat használtam Linuxon.
-
hallador
addikt
Persze igen de nem illik annak hívni. Az MS alatt ez az MSI/MSP lenne az, de kérdés mennyire klasszikus csomagkezelés az, végülis teljesen jogos amit írsz. Mint inkább egy programcsokor, vagy ilyesmi.
A klasszikus Unix/Linux csomagkezelés inkább az.
De jogos amit írsz ettől függetlenül.
-
-
Dhampir
félisten
Windows alatt is lehet szívni, de talán nincs is olyan rendszer, amely teljesen tökéletes volna, illetve néha ne jelentkezne valamilyen anomália. Egyébként nekem Windows 98 után kevés dolgom volt 2000-el (felületesen) és XP-vel, engem jobbára a Vista korszaka "fogott meg" (sokan szidják azt a rendszert, de nekem nem volt vele nagy problémám), azt használtam talán a leghosszabb ideig.
A Windowsokat viszont nem tudtam úgy megszeretni, mint a Linuxot, mert a Linuxban érzelmileg is jólesően benne rejtezik a közösségi munka és egyfajta "szabadság" átélése, míg a Microsoft termékét a profitéhség beárnyékolja. Lehet, hogy mindezt hülyén fogalmaztam meg.

-
„Az élővilágban érdekes módon a változatosság és az alkalmazkodóképesség az előny...”
Ez egyébként a Linuxnál nagyon jól működik.
A Linux disztrók gyakorlatilag olyanok, mint a különböző fajok. Illetve a természetes kiválasztódás is elég jól működik. (Sajnos ez az élővilág esetében már nem olyan biztos...)(#166) Decepticon: Van különálló kernel, Windows NT-nek hívják. A Windows 8.1 esetében pl. Windows NT 6.3 van.
A Nucleus OS is az NT kernelre épül. (ha nem lenne különálló a kernel, akkor ez hogyan lenne lehetséges? Kitépik a Win szívét?
) -
Fritz Teufel
addikt
Igen, ezzel sokkal könnyebben lehetne áthozni a magyarok többségét a sötét oldalról a jogtisztaság világába. (Tisztelet a kivételnek!) Én is gondoltam arra, hogy meglesem WB-n, de letettem róla, amikor olvastam a visszajelzéseket. Az sem tetszik, hogy saját tárolója van (nyilván ez csak az én egyéni problémám). Nem is próbálkozom tovább, én megtaláltam a TÖKÉLETES rendszert. Még vacillálok, hogy feltegyem-e az Arch-ot, de visszatart az, hogy a rolling miatt szinte naponta kézzel kell frissíteni. Ahhoz nincs kedvem.

-
Fritz Teufel
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Diablo IV
- Milyen asztali médialejátszót?
- Automata kávégépek
- Samsung Galaxy Tab tablet topik
- Mindenféle környezeti behatásnak ellenállnak az ASUS új TUF tápjai
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Microsoft és egyéb dobozos és OEM szoftverek
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Eladó PC játékok - sok ritkaság!!!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- HP Zbook 17 G2 Workstation,17.3"FHD,i7-4810MQ,16GB,256GB SSD,K3100M 4GB VGA,DVD,WIN10
- AKCIÓ! Dell Precision 3571 i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX T600 4GB 1 év teljeskörű garancia
- 27% - ASUS Vivobook S15 OLED Notebook! Ryzen 5 5600H / 24GB 3200MHz / 500GB NVMe
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G2 SFF brand - i7 6700 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB W10
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
) És ez nem IT-specifikus. Ha mi dolgozunk, nekünk is drágább a munkán kívül eső akármivel elvenni a munkaidőt ahelyett, hogy kifizetnénk az arra való szakembert.