- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én is hasonló szegedi módszerrel főzöm a halászlevet, persze csak nagyon messziről hasonlóan
A hagymát dinsztelem, de nem olajon, hanem zsíron, apám nem állta az étolajat, így a zsír lett a tradíció.
Az átpasszírozandó halhúshoz is teszek paprikát, mert a paprikának idő kell, hogy az íze belefőjjön a halászlébe, ha csak a végén adom hozzá, akkor nincs ideje átadni az ízét. Legalább kétféle halból készítem a passzírozott sűrítményt (ponty minden része plusz szürkeharcsafej, ami bőven ad zselatint a sűrítményhez), de jobb, ha 3-4 féle hal is belekerül (a fenti kettőn felül törpeharcsa, ami elég szépen gazdagítja az ízt, plusz néha busa, aminek semmi íze, de nem drága és jól sűríti az alaplevet
)
Nem patkót, hanem kétféle halfilét szoktam a halészlébe főzni. A ponty esetében a sűrítmény halészlévé történő felfőzése előtt szegedi módszerrel szálkátlanítom a gerinc feletti pontyhúst (kb. 1-1,5 mm sűrűségel a a húst a bőrig beírdalom, hogy átvágjam az Y szálkákat, majd 6-8 órára sóba teszem, a só szépen "feloldja" a szálkákat, ha nem tudom 6-8 óráig pácolni, akkor a sót kiegészítem szódabikarbónával, ez gyorsítja a folyamatot, de jól le kell a pácolás után mosni, mert fura íze lesz, ha rajta marad), így gyakorlatilag teljesen szálkátlan lesz a pontyhús vastag része is. Kerül nálam a halészlébe még nagy kockára vágott szürkeharcsa filé is, ezzel nem kell bajlódni, ez már eredetileg is szálkátlan
Mivel az asszony kimondottan szereti a halészlében a belsőségeket, így kerül bele az is bőven.
Nálunk a csípős/nemcsípős kérdést úgy oldom fel, hogy a főzés során fél liter levet kiveszek a nagy fazékból, abba belefőzök egy teáskanál saját termésű chilipaprikát, aki erősebben szereti, az tesz a tányérjába ebből chilis léből, ami nem szereti az erőset, az meg a nagyfazékból szed erőtlen halászlevet
Szóval aki rám hallgat, az úgy főzi a halászlevet, ahogy szereti, meg ahogy a családja szereti/megszokta
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo A halászlé az az (egyik) ételünk, amiből rendszerint vita van. Szerintem az jó, hogy sokan másképp gondolják, az nem...
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS érintő Intel Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Samsung QMRT 55 & Intel NUC Skull Canyon kioszk
- ELGATO Facecam MK.2 Webkamera
- Újszerű Asus Rog Ally Z1 Extreme 512Gb SSD+Ajándék tok!
- BESZÁMÍTÁS! Dell Alienware AW2523HF IPS 360Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Targus Universal USB 3.0 - (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest