Új hozzászólás Aktív témák
-
Klemens
őstag
Ez nagyon komoly!
3DMark01-ben még a P4-emet is odavágta nem is kicsit."A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
PSP-Bobb
csendes tag
Nagyon jó kis cikk. Megérte vele dolgozod, köszi! Kissé gyakorlati bemutatást hiányoltam, ami a gyakorlatban megmutatja a változást.
-
Sörös Sanyi
csendes tag
Hajrá Bacsis, irány Hollandia! Szép eredmény a poros, öreg ócskavastól!
Az élet olyan, mint a sör. Lehet, hogy keserű, de minden cseppjét élvezem!
-
bacsis
Közösségépítő
válasz Sweet Lou 6 #29 üzenetére
hehh, köszi!
-
Sweet Lou 6
addikt
Tényleg igyekezett, én ott voltam egy darabig! És hatalmas GRAT!!!
sweetlou6.wordpress.com
-
-
A TVC tudott memórialapokat kezelni ASM-ben nem programoztam, de biztos volt jelentősége.
Meg hát maga a megoldás is túlmutatott a 8 bites gépeken.Programok : itthon sikeres lehetett volna. Mondjuk akkor meg a magyar demoscene lett volna hátrányban
Mutogatni való hater díszpinty
-
dabadab
titán
"Memóriakezelés pl "
Konkretan?... Ugyanolyan 8 bites adatbusza volt, mint a 64-nek, a memoria sebessege meg ezekben a gepekben nem volt szuk keresztmetszet.
"ha jobban nyomták volna a gépet akkor nyilván lett volna SW is"
Valamennyi biztosan, de a C64-re az egesz vilag termelt, a VTC-re meg max. magyar koderek.
DRM is theft
-
Memóriakezelés pl A SW tér az igaz, de az a marketingesek marhasága, mert ha jobban nyomták volna a gépet akkor nyilván lett volna SW is.
Amúgy a grafika, hogy a színek terén elmaradt... Annyira szerintem nem volt nagy az a lemaradás.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
"mert a hardver az sokkal jobb volt a C64-nél..."
Konkretan miben? A CPU lassabb volt, a grafika legnagyobb felbontasa ugyan magasabb volt, mint a 64-e, de szinek teren elmaradt tole, nem voltak sprite-ok, a hangchipje sehol sem volt a SID-hez kepest - es persze az SW-k teren sehol se volt a TVC.
Bocs[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
A TVC sajnos egy Angliából vet licenc volt, azért adták el mert nem tudták volna kint versenyképesen eladni... Amúgy itthon is a marketingje let elBa...ltázva, mert a hardver az sokkal jobb volt a C64-nél...
Amúgy az a 64 bites TVC nagyon kemény dumaEzeket onnan tudom hogy az egész családom a Videotonban dolgozott (Tabon laktam, ott gyártották azokat a vasakat ) (Bár amikor a szüleim ott kezdtek dolgozni, még gyártottak olyan ferritmemóriákat, amikbe mikroszkóp nélkül fűzték bele a vezetékeket...)
-
bacsis
Közösségépítő
Az akkori TVC bizos kihalt volna, de ha nem jött volna az IBM a pc-vel meg az xt-vel akkor a TVC fejlesztette volna tovább a gépét 16 majd 32bitesre, s lehet most a jelenbe mindenkinél ott ketyegne a 64bites TVC számítógép valami jó kis grafikus 3d-s basic-el
A következő tesztem amúgy egy full kiveséző k6 teszt lesz, a jövő héten, lesz benne K6-2 550 K6-2+ 550 K6-III 450 és K6-III+ 500 -
Azért 10 év alatt csak kihaltak volna a 8 bites gépek...
Amúgy van otthon még TVC-m Bár nem hiszem hogy működik.
Meg a múltkor találtam itt a kuka mellett egy C64-t, csak nincs hozzá táp.Amúgy a feszemeléssel vigyázni, a K6-om fél évig bírta a brutál emelt feszt, aztán egyszer csak nem kapcsolt be...
-
bacsis
Közösségépítő
-
Gratula! :-D Frankó lett a dolog. Adj neki Peltier hűtést, aztán megy az még feljebb
Amúgy én megnézném a vasat egy 512Mb-s SDRAM-mal is... Pár hete volt a kezemben egy...Na amúgy meglepődtem, hogy van még ember aki tudja mi az a TVC
[ Szerkesztve ]
-
kts88
aktív tag
Látom kiraktad ide a tuningod. Mégegyszer hatalmas grat . Remélem még folytatod, kíváncsi lennék mit bírna jéggel vagy, nitróval . Százalékban ez bármit lesöpör. Kár volt a P6 arhitektúrát a leváltani, van benne kraft. Annak idelyén láttam amúgy, hogy Ordasi rakot még kondit az aljára és emiatt még bír egy kis pluszt. Ezt én is kipróbáltam, nekem nem segített , de legalább nem is rontott. Remélem a toplista élére kerülsz vagy 200%-al
-
bacsis
Közösségépítő
válasz juliabrilke #12 üzenetére
annyi a vége. ott még betölt...
152nél kékhalál...nembaj, nem vagyok elégedetlen...
most nekiállok a következő tesztemnek, hamaroan azt is felrakom nektek -
bacsis
Közösségépítő
amúgy úgy néz ki a memória nem birja már a tempót!
az egyik memóriával 122%nál windows megy de 2-3perc kemény megterhelés után kékhalálozik a gép, másik memóriával már 120%on be sem tölt a windows, most egy 3. rammal próbálom, ezzel jelenleg 125%-nál járok -
bacsis
Közösségépítő
persze hogy így születik a jó tuning, jó szériás proci kell hozzá!
kedves yutani! te is tudod jól, hogy pl egy 450es k6-IIIból folyékony nitrogénnel sem lehet kihozni 20%ot sem...
az igazi tuningosok mindig válogatott procit nyúznak...
az MSI tuningversenyen irták, hogy nézik a versenyző felkészültségét!
hát én igyekeztem minél jobban felkészülni minél jobban, s a legjobban tuningolható procit kiválasztani!
Indulhattam volna én is modern géppel, amúgyis X38as tuning lapom van, de szegény core2-m kb max 75%-ot bírt el, így mivel úgy érzem, eléggé jártas vagyok a hardverekben, így mertem belekezdeni egy elég régi konfig tuningolásába, mert tudtam hogy egy 566os jó copermine celó sokkal több tuningot rejt mint egy átlagos core2... -
Yutani
nagyúr
Csak hogy képben legyen mindenki: nem véletlen, hogy ebből a Celeronból sikerült kihozni ilyen órajeleket: a steppingje cD0, ami a legutolsó volt a Coppermine famíliában, és szerintem nagyon ritka az 566-os cD0 Celeron, mert általában a magasabb órajelúekben van ez a mag (850-1100-ig).
Info: PH-s cD0 stepping teszt
#tarcsad
-
concret_hp
addikt
mondjuk a vinyót nem biztos h a táp teteéjre tenném
vagy fullba vagy sehogy :D
-
pohár
félisten
Az tán nem csak egy 20GB Seagate winyo a bőrcuccban?? Nekem is van egy olyan itthon, van vagy 7 éves, de frankón műxik
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
nagyúr
Jesszus! Szegényke 120% tuning! Gratulálok!
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Lenry
félisten
tetesd fel ide.... 11. helyre kerülhetsz vele
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
MarioAna
senior tag
Jó írás, grat. Old Szkúúl RulZ
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD RADEON RX 6700 XT PowerColor Red Devil
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest