- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
n0_gAboR
őstag
Hát ez a WUBI-s dolog viszonylag új cucc (ez az elso kiadas ami hivatalosan tamogatja, es ugye 3 napja jott ki
), ugyhogy arrol nincsenek infoim.
Ha rendesen telepitetted, akkor Ext2FS-nevu cuccot telepitsd, ez egy EXT2 IFS (Installable File System) Windowshoz. Vezerlopultbol lehet mountolni.
-
cizoe
őstag
Sajnos nem, mármint látni a root.disk nagy dög fájlt a particio:\ubuntu mappában, de nem tudsz vele win alól mit kezdeni.
Én pl mivel egy particiom van, mindent a HOST\ ba mentek, ugyanoda, ahová win-ről is (c:\), doksik letöltések stb mind látható mind2 os-ről, nekem ez így több mint jó.
-
-
n0_gAboR
őstag
Szerintem ebbe ne menjunk bele...mivel az XP pl annyira patentul kezeli ezeket a dolgokat, hogy csak (hd0)-rol hajlando indulni, ezert ha atcserelem a winyokat, akkor a GRUB-ban at kell map-elni a winyokat hogy atverje az XP-t, es hajlando legyen elindulni.
map (hd0) (hd1)
map (hd1) (hd0) -
bbazsy
őstag
hali
wubi támogatott valami hasonlot, mint vmwarenél a shared folder ?
értem ezalatt, h egy könyvtárat mind2 rendszer lát egyszerre..mod: vagy akárhogy be tudom mountolni vindózból a linuxos fájlrendszert?
-
student
őstag
valaki el tudná magyarázni, hogy mér jó az nekem ha egy mükődő xp mellé ezt felraknám? mi értelme?
-
n0_gAboR
őstag
Frissítettem a Tippek részt, csekkoljátok!
-
n0_gAboR
őstag
Valami esetleg innen ?
Ha rendesen installalod akkor oda kell figyelni par dologra:
Ahova telepul a GRUB (rendszertolto), ahonnan be van allitva a boot BIOS-bol, onnantol o azt fogja hd0-nak latni, es a tobbit hd1, hd2 stb nek.
Erre figyelni kell. Ez nem a linux, grub hibaja, ez a PC meg a BIOS meg az MBR sajatossaga, mas rendszerek felhasznaloi mindig is rohogtek ezen az oskovulet megoldason...ez van. -
erdoke
titán
Simán felment, és eddig a pozitívumok bőséges listája. El már nem indul, "File not found". Kitöröltem a végéről a "quiet splash"-t, de nem látok semmi plusz infót.
Valószínűleg itt is partíciós probléma lesz, de semmi kedvem a Vista bootmanagerében turkálni. Linuxot csak ezer éves, 1 HDD/1 partíció gépre érdemes rakni? -
n0_gAboR
őstag
System > Administration > Hardware Drivers : itt kiveszed a pipát, es kész
Elvieg az nvidiának van saját beállító panele. Valszeg menuben is benne van, de elinditod:
nvidia-settings es bejon.
Itt is lehet allitani mindenfelet a tobbkepernyos megjelenitesrol.
Meg a System > Settings -ben is a monitor baszkuralasnal. -
Male
nagyúr
Hááát... na ez az amit nem szeretnék.... ez egy fél napos szerelés (be van építve az asztalba félig + rohadt nagy ez a kártya, így szedhetem ki a vinyókat miatta, stb.), és közben kellene a gép. (ráadásul ha nélküle megy, azzal csak megtudtam, hogy ez a gond, de ez nem megoldás, mert szükség van rá...)
Az is elég lenne, ha vissza tudnám kapcsolni a nyílt drivert, amivel még működött... de nem tudom ezt hogyan kell.
No, lehúztam a kivetítőt róla, és van kép a monitoron
Akkor csak ennyi volt a gond... valahogy engedélyezni kellene, hogy mindkettőn legyen, és máris minden ok
-
n0_gAboR
őstag
Alapbol az Xorg csak 85 Hz-ig engedi feltornazni a monitort, 100Hz-hez manualisan kell betenni a modline-okat az /etc/X11/Xorg.conf-ba (ami az uj Xorg 7.3 miatt szinte csak 1-2 sor mivel ez mar mindent automatikusan konfigural).
Regen vmi programmal generaltam le a modline-okat, de mar nem emlekszem a nevereAz hogy a rendszered magyar legyen a System > Administration > Language Settings alatt kell allitani, ha atallitod magyarra, letolt mindenhez nyelvi fileokat, majd ujrainditas utan magyar lesz a cucc.
-
n0_gAboR
őstag
Tettem rá utalást az írásban.
'Network manager' ikonra rakattintasz, majd manual configuration. Itt kivalasztod valahol hogy PPPoE legyen a kapcsolat, majd beirod felhasznaloi nev es jelszo. Ennyi. Meg terminalozni sem kell.
Ugyanitt kell beallitani a Wireless kapcsolatokat is.
Felul meg tudod menteni a kapcsolatot profilokba, ahol 1 kattintassal lehet valtani. Jol jon ha laptoppal kuldi az ember, es kulonbozo netkapcsolatokat hasznal rendszeresen. -
n0_gAboR
őstag
Matroxot szerintem ideiglenesen szedd ki a gepbol, tegyel ugy egy probat...
Ahogy olvasom azutan jott a gond hogy engedejezted binaris NVIDIA drivert. Hat nvidia fiuk nem hiszem hogy kiteszteltek vna ugy hogy mas kartyat teszel melle...raadasul az NVIDIA driver alapbol mas implementaciot hasznal a tobbmonitoros megjelenitesre, nem az Xorg-et.Nekem is 7600GT-m van, es eddig SEMMILYEN linuxal nem volt problema, ment a sima nyilt forrasu driverrel is, meg a zart forrasu nvidia driverrel is.
-
Male
nagyúr
...nade sokáig nem örülhettem. Engedélyeztem a zárt nVidia drivert... és újraindítás után a monitor szépen kiírja, hogy "no signal". Kiszedtem ezt a quiet meg splash bigyót... a szöveg alapján minden ok, szépen végigfut, majd amikor jönne a bejelentkező ablak, akkor a monitor lekapcsol.
Lortech: Gondolom USB-n van a gépre kötve a modem nála és nem hálókártyával.
-
-
Male
nagyúr
-
Csoky
csendes tag
na fiúk nekem már csak a megfelelő löket hiányzott
mostmár tuti megy fel az XD mellé
(XP)
köszönöm! -
MaTTeS
senior tag
ugye nem vágja tönkre a Boot-ot ha netán letörlöm az ubuntut?
-
Chaser
legenda
Feltelepítettem a lin-t, nethez hogy tudok csatlkaozni? ADSL netem van
-
Elbandi
aktív tag
akinek boot kozben lehal a linux: amikor eljon a grub, akkor az E(dit) gombbal szerkeszteni kell az aktualis bejegyzest, ott a kernel nevu sort. a sor vegerol le kell torolni a quiet es a splash szavakat, igy "szofoso" lesz a linux. aztan a B(oot) gombbal elinditani a bootolast.
ha meg lehat valahol akkor pl le lehet fenykepezni a kepernyot, akkor talan tudunk segiteni, keves emberben fejlodott ki a tavlatas kepessege
-
Male
nagyúr
Ahogy olvasgatom, virtuális CD-re sincs szükség, csak a wubi.exe mellé oda kell tenni az ISO-t.
Természetesen nálam ez sem működik, ahogy az előző Ubuntu (7.10) sem.
CD-re kiírtam (AMD64 verzió), bedobom a gépbe, kiválasztom a windowsos telepítést. Szépen csinál is mindent, az ISO másolós résznél 100%-nál kivágja, hogy "Could not access the CD, please make sure...". Nyomtam egy retry-t, de persze akkor is.
Rövid guglizással megvan a megoldás: a wubi.exe mellé simán tegyem oda az ISO-t, és indítsam el... és igen, így tényleg megcsinálta. Gépet újraindítom, bootmenüben szépen ott is van az Ubuntu, kiválasztom... megy a csík kicsit, aztán fekete képernyő... kb 3 percig cseszteti a vinyót, közben semmit nem látok. Eztuán kivág valami Network Manager-es hibaüzenetet... időm sincs elolvasni, mert már indítja is újra a gépet.
Ekkor megint kiválasztom az Ubuntut... és ez fogad: "Error22 : No such partition."Amúgy a 7.10-nél a CD-ről indítva jódarabig töltöget, majd elsötétül a monitor, a másodlagosat bekapcsolja (a Matroxon) kivág rá egy hibaüzenetet, hogy nem talál megfelelő drivert, majd azt a monitort is lekapcsolja, és ennyi.
8.04 a CD-ről indítva majdnem ugyan ez... csak hibaüzenet sincs... egyszerűen fekete lesz mindegyik monitor, és kész. ...de ez legalább csökkentett video módban elindul azért (A 7.10-en ez sem segített).
Gépem az adataimnál... semmi ritka HW... ok, a két VGA esetleg lehet gond, de ezt igazán lekezelhetné
Na nem mintha a másik Linux (Fedora 8 volt azthiszem) megbírkózott volna ezzel a hatalmas problémával... ha a másodlagos VGA-hoz nincs drivere, akkor miért nem használja az amúgy is elsődlegeset???
-
JoeYi
őstag
köszi az írást! Annyival még kiegészíthetnéd, hogy a monitort hogy lehet kalibrálni, illetve mi van, ha vki már alapból elfelejti a jelszavát
Igen-igen, mindkettő nálam előfordult probléma, de míg utóbbira találtam megoldást, addig az előbbinél addig jutottam, hogy megvan az x11.conf fájl, és az is, hogy mit kell átírni benne, hogy 100 hertzen menjen a Samsung 765MB monitorom, de ott már elakadok, hogy csak root jogokkal lehet hozzáférni. Beírtam concoleba, hogy sudo su, de még ígyse engedi szerkeszteni
-
cett
csendes tag
Telepítés/frissítés hasonló élményei:
http://cettblogja.blogspot.com/2008/04/egy-opercis-rendszer-frisstse.html -
cizoe
őstag
Na ami fontos volt fel is raktam. Jó ez a 8.04, a FF 3.0b5-ért pedig pluszpont.
Desktop -
n0_gAboR
őstag
wiki.ubuntu.com/WubiGuide 'Known Issues'-részében szereplő dolgok nem jöhetnek szóba?
-
cizoe
őstag
Grat, hasznos lesz sokaknak!
Viszont én próbáltam notebookra telepíteni, mindent úgy amúgy ahogy itt is leírtad, vagy poweriso-val bemount, stb. Fel is ment hibaüzi nélkül a másolás, újraindult, mindent szépen elvégzett. Ám amikor a rendszernek kellett volna indulnia, csak a BusyBox-ig jutott a betöltés semmi tovább. Mitől lehet?
-
n0_gAboR
őstag
Ez az elso irasom. Remelem tetszeni fog / haszos lesz valakinek.
Ha barmi hiba van benne, szoljatok nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Telepítés A 2008.04.24-én megjelent Ubuntu Hardy 8.04 LTS minden eddiginél egyszerűbb...
- Android szakmai topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kuponkunyeráló
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Sorozatok
- Ingatlanos topic!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Autós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy A41 64GB, kártyafüggetlen, 1 év garanciával
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest