- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xela89
újonc
Sziasztok. Az a problémám, hogy feltelepítettem az Ububtut, látszólag működne is minden indításkor bejön az oprendszerválasztás azonban miután kiválasztom az Ubuntut kiirja felül loading please wait lentebb pedig (initramfs) mellette pedig egy villogó kurzor és nagyjából ezután nem csinál semmit a gép. Néhány fórumban olvastam, hogy BIOSZ-ban kell a SATa BEÁLLÍTÁSNÁL A Raid-ot beállítani (nekem nincs olyan, csak ATA és AHCI ) átállítottam, de így sem volt jó ( mellesleg DELL 1545-ös laptopom van ) Ha valaki tud valami megoldást megköszönném
-
Vladi
nagyúr
Szia!
Inkább külön partícióra telepítsd, és ne a winen belülre. Itt egy leírás.
Ja és inkább az ubuntu topikot használd.
-
Ghandi
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap rászántam magam hogy megprobálkozzak életem elsö unix rendszerével.
Nézegettem a neten és azt találtam hogy legtöbben az ubuntura szavaznak.Olvasgattam ezt a topicot,le is szedtem a legujabb ubuntut az ubuntu.hu-ról.
Ahogy kell ki is irtam CD-re,eddig minden sikeres!
Futattam is a CD-t.Na itt most el kell mondanom hogy az angol tudásom hagy kivetni valót.
Szóval elöjött a telepítö ablaka,én a középsöt azaz a Install inside Windows-t választottam.
Le is futott valami telepitö féle,kb 6-8 percig telepitett,aztán eltünt az ablak magátol.Vártam hátha történik valami,hátha ujraindul a gép,de semmi.Vártam kb 15 percet,semmi sem történt a feladatkezelö sem jelzett semmi aktivitást,nem futott az ubuntu telepitö sem igy ujrainditottam a gépet.
Ujrainditottam a gépet és mi történt? Semmi.Ugyan ugy az XP indult el mintha semmit sem telepitettem volna.Látom ott van a C meghajtón egy Ubuntu mappa,de semmi olyat nem találtam benne amivel el lehetne inditani vagy valami aktivitásra lehetne birni.Unistalláltam,megprobáltam ujból elöröl az egészet.Összeségében 4szer probáltam felrakni,de egyszer sem sikerült.A végén még a BIOS-ban az elsödleges bootolást a CD-re raktam,hátha az a hiba,de nem!
Sehogy sem akar telepedni ez a program nekem.
Mit csinálok rosszul?Most Windows XP SP3 van a gépen,a gép egy IBM T42-es laptop.
Minden ami rajtavan teljesen jogtiszta,semmi buherálás sincs a géppel -
Wolfskin
őstag
így lesz. már máskor is kerestem, akkor a guglival találam meg a cikket:
ebben nem tudsz esetleg segíteni?
letöltöttem az ubuntu 8.04-et és cd-ről indítottam.
1. sajnos nem látja az ntfs partíciókat.
az alkalmazások alatt nincs rendszereszközök menüpont, tehát nem tudom futtatni az ntfs configuration tools-t.
Telepíteni nem szeretném, esetleg honnan lehet olyan verziót letölteni, ami fut cd-ről és látja az ntfs doksikat?
2. feltettem a sun virtual box-ra is, de itt is ugyanaz a gond, semmi partíciót, usb-t, semmit nem lát. (csak netezésre használnám, de így nem tudok semmit letölteni win alá)
3. A virtuális gépen futtatva csupán 640x480 méretben hajlandó futni, nem tudom nagyobbra venni sehogy sem
köszi -
fekeandras
őstag
Hello.azt mondja meg nekem valaki, hogy miért nem megy a netem linux-al.(Ubi 8.04)
Xp-n símán mindenféle beállítás nélkül azonnal megy ezen nem.(kábeltévés netem van ami autómatikusan csatlakozik nem kell jelszót stb megadni)Ja és telepítés után csak részben megyar nyelvű a rendszer az normális?Nem tudtam semmit frissíteni rajta még.Valaki írja le nekem kérem részletesen, szájbarágósan!, hogy mit állítsak át rajta hogy legyen netem.Köszi. -
autogiro
csendes tag
hasonló a gondom mind 'h_rowley'-nak. Amikor engedélyezem a videókártyát, felteszi, újraindul és sötét minden. Mi lehet rá a megoldás??
-
paramparya
őstag
[I]A módszer előnyei
- Kockázatmentes telepítés[/I]
Jaja, felraktam, reboot, és oda egy év fényképei, a zenéim, meg úgy minden, most telepítem az új windowst...
-
BaliJack
aktív tag
Sziasztok!
Megpróbáltam én is: egy Toshiba laptopra tettem fel WinXP mellé 5 giga helyet adva neki.
Szépen felment, elindult, bejött, de a wifi-t nem sikerült beállítanom rajta, pedig próbálkoztam vele. Asztali gépen SUSE 10.3 van, tehát nagyon picit ismerem a linuxot.
Részletekbe menve: egy PCMCIA-s kártya adja a wifi-s kapcsolatot.
Próbáltam mindenféleképpen: kézzel beállítva az IP-t és a titkosítást a megadott kulccsal - valahogy mindig kivette a pipát a wifi-s kapcsolat elől...
A rúteren kikapcsoltam a wifi-s titkosítást és beállítottam a statikus DHCP-t és a kártya MAC-address-ét szűrtem, hogy engedje a rúter a netre menni, de egyik módon sem jártam sikerrel...Az lehet a gondja, hogy keveset telepített fel? (lehet, hogy hülyeség...)
Egyelőre leszedtem, ha van vmi ötlet, akkor felteszem újra
.
Üdv.
-
Bundás22
őstag
jó a cikk lehet megpróbálom
az baj ha van mellette 2 windows is? van egy 64bit vista(netkapcsolattal c meghajtón), ill van egy XP webkapcsolat nélkül(játékra g: meghajtón) d,e,f meghajtón játékok, egyebek vannak, szal melyik windows alól telepítsem és hán gigát szabadítsak fel az egyik meghajtón? -
Lortech
addikt
válasz
n0_gAboR #172 üzenetére
Beszélsz össze-vissza "barátom...".
Nem tudom, hol vagyok fogalomzavarban, mikor egy árva szót sem mondtam arról, amit itt összehoródasz, mindössze annyit mondtam, már nem tudom hanyadszor, hogy az a célja, hogy ne kelljen semmit csinálnia, csak fel legyen mountolva mindig helyesen automatikusan, kérés nélkül, nautilusban való babrálás nélkül. Nem érted? -
n0_gAboR
őstag
Fogalomzavarban vagy baratom. Automount azt a HAL alapjan vegzi a gnome, es a Nautilus. A manual mount pedig az fstab-ban van (ahol beallithatod hogy csatoljon fel mindent rendszerindulaskor).
Nagy kulonbseg az, hogy mig fstab-al mountolsz, es utolag beteszel egy winyot, cd-t, barmit semmi sem tortenik, nem lesz becsatolva, csak ha rasegit valami automount rendszer.
Ha teljesen a gnome mountra hagyatkozol, akkor a csatolasok teljesen rugalmasak lesznek, viszont be kell kapcsolni, hogy a nem removable device-eket is csatolja automatikusan, ne csak detektalja, es felkinalja lehetosegkent. -
erdoke
titán
THX
Estig nem leszek itthon, de majd megnézem. Mindenesetre variáltam a desktop beállításaival valamit (compiz), és nemhogy forgó kocka nem lett, de újraindítás után eltűnt a komplett desktopom.Ettől függetlenül a mountolás jó volt, sőt, ezúttal a nevek is jók voltak, tehát egyszeri probléma lehetett a névcsúszás. Gondolom, minden induláskor mountolja az összes HDD-t, és egyszer nem sikerült valamiért a sorrend. Pl. a MyBook éppen lement energiatakarékos módba, majd újra "visszatért", és ez bekavarhatott.
-
Lortech
addikt
Az anyja köcsögét
, nem jó ez se, mert csak azokat a lemezeket csatolja fel automatikusan, amit a desktop betöltése után csatlakoztatunk.
Szóval kell az fstabos megoldás is.
A "sudo vol_id -u kötet" névvel lehet megtudni a kötet UUID-jét, erre kell lecserélni az fstabban a megfelelő eszköz leíróját.
Pl. Nálam volt egy "/dev/sda1 /media/XP ntfs umask=222,utf8 0 0" sor,
sudo vol_id -u /dev/sda1 dobta a 7AC424C0C424808E id-t, így ebből lett
a "UUID=7AC424C0C424808E /media/XP ntfs umask=222,utf8 0 0" sor. -
Lortech
addikt
válasz
n0_gAboR #165 üzenetére
Az a célja, hogy ne kelljen kézzel felcsatolnia, mert amíg ez nem történik meg, addig egyéb programok nem tudják használni a lemezei tartalmát. Mivel sok lemeze van, macerás kézzel kezdeményezni a mountolást, statikusan fstabbal meg összekuszálódnak a csatolási pontok, mivel változik a lemezkonfigja.
erdoke: megtaláltam a GNOME automountolási beállítását:
gconf-editor nevű programot indítsd, majd ott desktop/gnome/volume_manager/ automount_drives-t és automount_media-t ki kell pipálni. Tehát ezt használva elvileg mindig az aktuális helyes állapotot fogja tükrözni a /media, és kikapcsolhatod az ntfs-configos / fstabos automount módszert. -
n0_gAboR
őstag
Itt lathatod hogy milyen meghajto hova van csatolva.
/dev/sdxy a winchester particiot jelenti. ahol x egy betu, a meghajtot jeloli, y pedig szam ami a particio sorszamat. 1-4ig az elsodleges particiok 5-tol meg a logikai.Utana talalod hogy az adott particiot hova csatolja. Ha ezt atirod (es rootkent letre is hozod azt a konyvtarat uresen), akkor oda fogja csatolni legkozelebb automatikusan inditaskor.
Ha az osszeset kiszeded (kiveve a proc meg a /host/ubuntu-s sorok) akkor automatikusan fogja a GNOME erzekelni, es Nautilusbol tudod majd becsatolni oket. Igy sokkal rugalmasabb, mert mindig erzekeli az aktualis particiokat, mig fstab uj winyo berakasakor nem modosul automatikusan.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ismét Microsoft-talanitom a gépemet(egy kicsit már megint rájuk sokalltam
), és az új Ubuntut szemeltem ki magamnak. Talán kezdésnek ezzel a módszerrel ismerkedek amjd vele.
KÖszi az irást -
erdoke
titán
válasz
n0_gAboR #161 üzenetére
Nos, az említett fájlban a következő van:
# /etc/fstab: static file system information.
#
# -- This file has been automaticly generated by ntfs-config --
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
proc /proc proc defaults 0 0
/host/ubuntu/disks/root.disk / ext3 loop,errors=remount-ro 0 1
/host/ubuntu/disks/boot /boot none bind 0 0
/host/ubuntu/disks/swap.disk none swap loop,sw 0 0
/dev/scd0 /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8 0 0
/dev/scd1 /media/cdrom1 udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8 0 0
/dev/scd2 /media/cdrom2 udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8 0 0
/dev/sdd1 /media/Hita250 ntfs-3g defaults,locale=hu_HU.UTF-8 0 0
/dev/sdc1 /media/Hita320 ntfs-3g defaults,locale=hu_HU.UTF-8 0 0
/dev/sdb3 /media/ExC ntfs-3g defaults,locale=hu_HU.UTF-8 0 0
/dev/sda1 /media/SATA2_250_SAM ntfs-3g defaults,locale=hu_HU.UTF-8 0 0Emellett van még a MyBook és 2 db USB-s HDD a gépen, ezek nem "eltávolítható", hanem "külső" néven. Nautilusban minden a legnagyobb rendben látszik, kivéve a MyBook "Hita320" és a Hita320 "Hita250" nevét. Közben észrevettem, hogy a valódi Hita250 nem az előbbivel azonos, hanem "Hita250_" néven szerepel. Tehát van egy névtolódás az elérési útban, de a kötetnevek is jók a fájlkezelőben. Ezzel szemben a Krusader kavarja a dolgokat rendesen.
Oops, közben "meggyógyult" a Krusader is, már amennyiben a néveltolódástól eltekintünk. Tehát Hita250_ néven megvan a 250-es HDD, illetve Hita250 néven a 320-as Hitachi, és természetesen Hita320 néven a WD MyBook, nameg a két USB-s vinyó is előkerült.
-
-
Dylen
senior tag
Az a gáz, hogy az fstabban fixen bele van írva a partíció jelölése tartozó csatolási pont.
Pl. /dev/sdax /media/winnt ntfs ....
Az sdax konfigtól függően más-más lemezt, és annak partícióját jelentheti, míg a csatolási pont változatlan hozzá. Tehát ha folyamatosan változik a lemezkonfig, akkor az adott csatolási pont alatt esetleg más partíciót találsz.Lortech voltam
-
erdoke
titán
Valami gubanc van Nautilusban is, mert a Hita320 nevű vinyóm a media/Hita250 úton érhető el, míg a MyBook firewire HDD a media/Hita320 címen. Ez még nem is lenne nagy gond (fejben lehet tartani a hibás nyilvántartási nevet), de a Hita250 nevű szintén a media/Hita250 útvonalon van.
-
-
erdoke
titán
-
Chaser
legenda
Konzolról az adept managert milyen paranccsal tudom futtatni? Sudo...?
-
villamos
őstag
hmm... lehet hogy talán az a baja, hogy a vista később lett telepítve? ha a visza alatt telepíteném, akkor működne? vagy egyszerűen gyaluljam le a vista -t, és tegyem a helyére? (ugyse kell)
-
sh4d0w
félisten
-
adcsyka
csendes tag
Volna egy kis problémám ezzel az új Ubuntu-val. Nekem is a "szokásos" busybox jön elő az initramfs felirattal. A hardverem megtalálható a névjegyemben. Valószínűsítem hogy a raid-be kötött vinyókkal van problémája. Bár nem egészen értem hogy egy hardware-s raid miért okoz problémát neki? Jól sejtem? Előre is köszi a válaszokat.
-
h_rowley
tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném az új Ubuntu 8.04 LTS-el kapcsolatba.Most szeretném belevetni magam a linux világába,de a landolás nem sikerült túl jól. Ugyanis wubi-ból felinstallálom az Xp mellé ezt a kis üdvöskét [Ubuntu] és szépen fel is teszi magát a vinyóra.Na most több kérdéssel is fordulok hozzátok.1.Probléma
Ha felteszem a Hardware drivers menüpont alatt az nvidia grafikuskártyámhoz a drivert, amelyet a rendszer ajánl fel, a sikeres telepítés után újraindítóm a gépet és a betöltő képernyő után a képernyőm sötétségbe borul, és nem történik semmi.Mit tegyek mi lehet a gond? [Geforce 6600 256mb ram]
2.Probléma
Már egy korábban xp-n használt partícióra tettem fel az Ubuntut, azt hiszem ez nem túl nagy probléma, de mégis egyes mappákat és azok fájljait nem jeleníti meg ha linux op.rendszerben vagyok. Ezeket hol keressem? Vagy mi a teendőm?A segítőkész válaszokat előre is köszönöm.
-
törölt tag
Na, fenn virít egy xubuntu. Imádom a gyorsaságát, meg midnent, azonban van két aprócska gondom: egyik- nem tudom letesztelni a compizt rendesen, mert a 3D animnációk és a kocka nem akar előjönni: ezeket hogy lehet kicsalni, Másik nagynehezen beadtamneki az 1600*1200 60Hz felbontást, és jó, de ezen méretnél is, meg másiknál is a képernyő egyrésze furcsán zizeg, remeg. Nem az egész, csak egy terület. És ott is csak a szövegek. Rettentően idegesít. A probléma jelentkezett a 7.10 alatt is, meg most is, és nem értem. DE kül játékok alatt már nicns gond. mivel lehet a gond? A magyar nyelvi beállításnál nem találok bizonyos elemeket, úgymint a szövegek beállítása. milyen betűtípust használjon alapból, stb. Másik problémám, hogy amikor ctrl+görgővel zoomolok böngészőben, rettentően belassul. Ez melyik hardver felé lehet szűk keresztmetszet?
Vki tud segíteni, Előre is köszönöm
Erdőke: nekem az operát a cég honlapjáról simán leszedte, és telepítette. Sajna a nyelve angol lett, de ez a legnagyobb baj. iletve lehet nins linuxos magyar opera?
-
villamos
őstag
nos...
Kipróbálnám én is, mivel tetszene, hogy a win mellé lehet csak úgy telepíteni... le is szedtem, el is indítottam a telepítőt xp alatt. Kiválasztottam egy szimpatikus partíciót, majd nekiálltam telepíteni. Az egész csak egy pár perces művelet volt. Majd mondta, hogy indítsam újra. Megtörtént. Nem tapasztaltam semmi változást a boot menüben, maradt a pista, és az ikszpé... elindítottam ikszpét, a rendszer a kivlasztott partíción van, tehát elvivleg települt, de akkor miért nem tudom elindítani? -
Solad
addikt
van nekem itthon egy p4es masinam 256 rambussal, gondoltam felteszem ra megnezzuk. erre aszongya minimum 256 ram kell a telepito futtatasahoz.
-
Vamp
senior tag
Hogy is van ez?
Egy régi 17-es CRT-t kellene rábírni, hogy 75 Hz-en, és 1024*768-ban működjön. Engedélyeztem az nvidia drivert, leszedtem konfig panelt, de 640*480-nál nagyobb felbontást nem hajlandó felajánlani. A xorgconfigot ha behozom, üres szövegfile-t tölt be. Ötletek?
-
n0_gAboR
őstag
Jobb felso sarokban van keveropult duplaklikkre. Nem mutatott csatornakat is tudod engedelyezni a properties menuben.
Betu elsimitas globalis beallitasa: System > Settings > Appearance > Fonts
itt szarra tudod konfiguralni.
(de csak a GTK-s alkalmazasokat, QT-seket, qtconfig-bol, vagy kcontrol (KDE control center) -bol - viszont Ubuntu alatt ilyeneket jo esellyel nem kell hasznalnod) -
Chaser
legenda
Elindítottam a DVD decryptert, és gond nélkül elindult. Ebben a liben alapból van valami emulátor, vagy hogy van ez?
-
Kamusoma
csendes tag
A VGA kártya problémákra megfelelő gyógyír az ENVY.
[link]Mi az envy?:
Egy Ubuntu Linux és Debian alkalmazás:
1) detektálja a grafikus kártyát (kizárólag ATI és Nvidia kártyák támogatottak) és installálja a megfelelő drivert. Szükségtelenné teszi a kézi installálást
2) installálja és letölti a megfelelő driverfüggőségeket is
3) Automatikusan konfigurálja az Xserver-t- Letöltöd
- Duplán rákttintassz
- Install
- Ha kéri az ubuntu CD-t berakod neki
- Ha kész autoinstall
- egy darabig molyol
- Autoconfig Xserver? - Igen
- Restart
Kész
Az esetek 99%-ában müxik, amíg a gyártó nem készít az adott kártyához drivert még az envy is tehetetlen pld.:Nv 9xxx. -
Lortech
addikt
Hogy telepíted a programokat? Letöltöd a deb-et és azt indítod?
Synapticot vagy a "start menüs" programok hozzáadását használd, az automatikusan feloldja neked a függőségeket, ha lehetséges. Bizony, kdelibs kell hozzá, ami viszonylag nagy sallangot jelent ezért az egy programért, de én fel szoktam rakni. -
erdoke
titán
Hanggal vannak gondjaim, nagyjából le akarja xarni, hogy ha némítok, vagy ha lentebb veszem a hangerőt.
Szétnézek a Creative honlapján, bár sok jóra nem számítok...
Aztán hiányolok még egy globál betű élsimítás kikapcsolást, mint Win alatt a ClearType lelövését.Lortech,
Krusader telepítésekor:
Error: Dependency is not satisfiable: kdelibs4 -
erdoke
titán
Ööö, mijafax az a "sudo", és hol indítom?
Szerk: OK? terminált elindítottam, és a szokásos jelszókérés (
) után átírtam a kérdéses sort.
Ne okoskodjatok a jelszókkal, engedélyezem a root-ot, ha nem válaszoltok a kérdéseimre.Operát közben sikerült beizzítani, fájlkezelő jobbegér után valamilyen módban indítottam a telepítőt.
Total Commanderre nagyon hasonlító képződmény létezik?
Kösz a segítséget, tapogatózok...
-
Vladi
nagyúr
1. Végleges megoldás a menu.lst végleges véglegesítése.
sudo gedit /boot/grub/menu.lst
Ebben tárolja a grub beállításait.
root (hd0,0)
Ebbe a sorba beírod a te számaidat. hd3,0. Ne módosíts a szintaktikán. Ne legyen köz, vessző, stb. Ahogy találtad.
2. a jelszók téged és a rendszeredet védik. Jól van az úgy.
Egyébként a root felhasználó az atyaúristen a Linuxban. Ubiban le van tiltva. Helyette az első felhasználó kap admin jogot amit a sudo-val és a jelszavával tud érvényesít.
Mit ír ki Opera telepítésénél? Legalább egy screent mutass, mert így csak fantáziálni tudunk róla.3. Szokjad.
-
Lortech
addikt
Jó esetben nem kell sokszor jelszót pötyögnöd, mert egy sudo után ha nem zárod be a terminált, akkor nem kéri megint.
sudo gedit /boot/grub/menu.lst parancsot kiadod terminálból, és lent a fájlban megtalálod a sort, amit a bootkor is át szoktál írni, azt írd át és mentsd.
Operát és minden mást is a programok hozzáadásával érdemes telepíteni, rákeresel két gombnyomás és már fent is van, ha így csináltad, nem nagyon lehet probléma, és jelszót sem kér, csak még a synaptic futása elején egyszer. Meg lehet csinálni, hogy rootként jelentkezz be, de ez nagyon nem ajánlott, mert nem erre van belőve a rendszer. Az automatikus bejelentkezést meg nem mondom neked fejből, de ott van valahol a beállítások / bejelentkezési képernyőnél úgy emlékszem. -
erdoke
titán
Nagyon alap kérdések, de ott a téma címében a "kezdőknek".
1. Az indulás hd3,0-ról működik, viszont minden bootkor át kell írnom. Biztosan van vmi végleges megoldás.
2. Jó lenne valami atyaúristen jog a felhasználómnak, mert a sok jelszó a sírba visz. Emellett pl. az Operát fel se telepíti, valami jogosultsági hibát ír ki a végén.
3. OS indulásakor szintén nem szeretnék jelszót megadni, tesztelgetésre fölösleges.Egyébként hang van, net van, ATI driver fölment. Sok-sok programot kell ellenőriznem, hogy van-e Linuxra, és ha nincs, akkor mivel lehet kiváltani....
-
n0_gAboR
őstag
En igy szoktam mountolni ISO fileokat:
sudo mount -o loop -t iso9660 file.iso /mnt/Ilyenkor az aktualis konyvtarban levo file.iso-t mountolja /mnt ala.
GUI-s program pl: AcetoneISO
amit tamogat: ISO BIN NRG MDF IMG -
n0_gAboR
őstag
X2-vel sem lesz semmivel gyorsabb a virtualizacio, hiaba tamogatja a proci. Ezert nem erdemes valtani.
Installalni lehet fileba is, meg kulon particiora is, es az egyik vmware-ben fut, amit ki tudsz tenni fullscreen-re. Termeszetesen ugyanigy tudsz linux alatti VmWare-ben vagy VirtualBox-ban windows-t futtatni (vagy masik linuxot) -
Chaser
legenda
válasz
Cathfaern #115 üzenetére
Ezért vennék x2-t, mert abban benne van a natív VT támogatás, pár hete próbaképpen feltettem valamit, talán a wmwaret, egy cel420 volt megpörgetve 2GB rammal, és egy ubuntu live cd volt xp mellett deamonból, annyira nem volt vészes a sebesség. Azt nem értem, hogy ez hogy működik pontosan, 2 partícióra feltelpítek 2 rendszert, és pl alt+tab-bal tudok váltogatni köztük? Bootolhatok akármelyikről? Ram van már 2x2GB, gondolom az se lesz kevés.
szerk: #117 TcGood: nincs mit, amatőr vagyok én is
-
Chaser
legenda
Megint lin alól..faxa
Majd lesz sok kérdésem
Kellene egy olyan progi mint a deamon tools win alatt, beállítottam de. az ADSL kapcsolatot, restart után már nem is kellett csatlakozni..cool
Winnél be lehet ezt állítani?
Lehet párhuzamosan futtatni ezt a linux verzót xp-vel virtual gépen? Ha veszek x2-t akkor az támogatja a virtual gépeket, de hogy működik ez, valaki kifejtené?
-
törölt tag
Már nem tudtam módosítani az előző hsz-t.
Azt szeretném megkérdezni, hogyha 32 bit-es Windows-om van és A64 procim, feltehetem a 64 bites Ubuntu-t is?n0_gAboR:Én a netbag.hu-t használom, jól működik külföldről is.
-
törölt tag
Nagyon hasznos írás
Ki fogom próbálni.
Arra szeretnélek megkérni, hogy a következő irásodnál ne a kepfeltoltes.hu-t használd, mert külföldről nem nagyon működik -
n0_gAboR
őstag
válasz
cannibal #104 üzenetére
Nem biztos hogy ugrott.
Nekem i965 chipsetes lapom van (Abit AB9), amin mara nincs alapbol PATA csati. Ez kulso vezerlovel van megoldva (JMicron - plusz meg SATA-t is tamogat). Bios-ba lehet allithatni hogy JMicron milyen modba fusson: IDE, AHCI, RAID.
Ha neked is van ilyen, probalgasd vegig, hatha valamelyiket szeretni fogja. -
n0_gAboR
őstag
válasz
Kovács84 #100 üzenetére
Automatix is discontinued
Ugyhogy nem is lesz friss. Most osszedolgozas megy Ubiekkal, ha jol ertem. -
Kovács84
aktív tag
Grat jó írás lett. Hozzáfűznivaló: A hétvégén telepítettem 3 gépre, az Asus noti tulajok örülhetnek, mert minden "out of box" ment, még a D-Max webcam is nem kellett annyit trükközni, mint a 7.10-nél. Ellenben a thinkwiki oldal készítőinek bele kell húzniuk, mert komoly erőfeszítésembe került a Thinkpad X61s-em kalibrálása. Piszkosul melegedett, 50 fok volt az üzemi
A Thinkpad Fan Control csak részben orvosolja a problémát. A hiba, hogy a wifi teljesen felfűti a rendszert (echo 1 > /sys/bus/pci/devices/*/rf_kill), orvosolható...
Mintha valahol olvastam volna, hogy az Automatix készítő most jobban összedolgoznak az Ubi fejlesztőivel, ellenben a 8.04 kiadásakor nem volt friss Automatix, így nekem is ment a synaptic ezerrel. A 8.04-re írt wine, már több programmal is elboldogul
Asszem ennyi.
-
cannibal
senior tag
Nekem ennyit csinál csak reinstall és irqpull beirása után.
-
Vladi
nagyúr
Nah egy kis gyakorlati magyarázat.
A hivatalos Ubuntu mint disztró lényegében az alaprendszer és egy ablakozó a Gnome. Vannak ezen kívül hivatalos kiadások: Kububnu, Xubuntu. Mivel a repók közösek és az ablakozóban különböznek - DE, vagy 5 percig filóztam, hogy mi az a DE- így gyakorlatilag tetszés szerint egymásba átalakíthatóak. Sőt a szerver kiadásra is ráhúzhatóak.
Egy meta csomagot használnak erre a célra: *buntu-desktop
Telepítés:sudo atp-get install kubuntu-desktop
Akár az összes felrakható. Ez már ízlés kérdése.
Vannak még "félhivatalos" kiadások is más ablakozóval: Fluxbuntu, ebubutu, stb. Meg átépített cuccok is: pl: Mythbuntu. Ezen szoktam gúnyolódni, hogy az abc melyik betűjével nincs ubuntu? Jubuntu, hubuntu, pubuntu?
*: ubutnu, kubuntu, xubuntu.
-
-
Vladi
nagyúr
Úgy látszik wubi következetesen elszámolja a partíciókat.
A partíción belül hogy telepíti az ubit?
/dev/sdxy/boot/grub vagy valami könyvtárba?A hiteles ugye az, ahogy a grub látja. Hogy megtalálja a kernel image-t kell az érték. Szerencsére a grubnak van egy minimális parancsértelmezője, ami választ adhat a kérdésre.
Tehát grub prompt után:
find /boot/vmlinuz
Ez megmondja, hol vannak bootolható linuxos partíciók. Valahogy így fest a kimenetet:
grub> find /boot/vmlinuz
(hd0,11)
(hd1,11)
grub>Tehát a grub confban: /boot/grub/menu.lst így kell szerepelnie - a példa alapján:
title GNU/Linux
root (hd0,11)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.7 root=/dev/hda1 lang=usAmúgy meg az új uborka 3 napos, a "hekkeljünk vinydóz alá jinuxot" meg még eléggé gyerekcipőben jár. Nyugodtság és türelem emberek.
Jah igen: ilyen szintű Ubuntu láz mellett a cikk gyakorlatilag életmentő. Respekt a szerzőnek.
-
Lortech
addikt
Oké, igazad van, nem néztem meg rendesen a linkem, azt hittem, hogy azt fogja tartalmazni, amire gondolok.
Ill. az is ezt sugallta, ahonnan a linkre jutottam. Ubuntuék tudják vsz., hogy ők most DE-t vagy disztrót csinálnak, csak a felhasználónak egyszerűbb, ha azt látja hogy Kubuntu/Ubuntu vagy KDE/ GNOME.
Ja: tágabb értelemben Desktop Environment csak, annak inkább tekinthető az Ubuntu, Kubuntu maga az Ubuntu disztrón belül
Első esetben nem úgy értettem az Ubuntut, mint disztrót, hanem valami olyasmi értelmezés, ami a wubi telepítőnél van, hogy az ubuntu / kubuntu szimbolizálja a DE-t, onnan is látszik a különbségtétel, hogy a végén kihangsúlyozom, hogy "Ubuntu disztrón belül", ott már ténylegesen a disztróra gondoltam. Nem ragozom. -
czappa
aktív tag
"A GNOME, KDE stb. ablakkezelő, tágabb értelemben Desktop Environment csak, annak inkább tekinthető az Ubuntu"
Nem. Kevered az ablakkezelő fogalmát a DE-vel, meg az Ubuntu nevezetű disztróval.
Ráadásul ellent mondasz annak, mint amit linkeltél:"Desktop Environments
Desktop Environments provide a rich collection of libraries and applications made to operate together. They contain their own window manager, but also have their own specific applications included.
The two most common ones today are GNOME and KDE. "
Történelmi magyarázat: Az XFree86 néhány libbel jött, de - álítólag- az X programozása nehézkes, bonyolult volt. Ráadásul az X nem foglalkozik ablakműveletekkel (átméretezés pl.). Ez az ablakkezelő feladata, amik ún. widgeteket használnak. Ezek a widgetek persze a már említett X-es lib-re épülnek csak használatuk könnyebb.
A probléma az, hogy hogy használsz 5 különböző programot, ami 5 különböző widgetet használ, akkor eléggé pazarlod a memóriát, stb.
A DE erre megoldás, hogy azon felül, hogy van saját/"saját" ablakkezelője van egy programcsomag gyűjtemény - leegyszerűsítve a dolgokat.
Az Ubuntu meg egy linux disztribúció, amit GNOME DE-vel települ. -
n0_gAboR
őstag
Jah ez lehet a gond hogy a sorrendet elbaszták. Át kéne irni a particio számokat a GRUB-ban:
(hdx, y) : Ez azt jelenti hogy BIOS szerinti x-edig winyo, y. particio.
([tehat ahogy be van allitva boot priority, az a sorrendje a winyoknak)
y-nál az elsodleges particiok vannak 0..3-ig, kiterjesztettek pedig 4-tol. -
Lortech
addikt
Idézem: Desktop Environment lehet pl. a Gnome, vagy KDE, az Ubuntu egy disztó, melynek alapértelmezett DE-je a Gnome, Kubuntunak KDE, Xubuntunak Xfce (azt hiszem).
A GNOME, KDE stb. ablakkezelő, tágabb értelemben Desktop Environment csak, annak inkább tekinthető az Ubuntu, Kubuntu maga az Ubuntu disztrón belül, a link egy kicsit jobban tisztába teszi, csak ezért. De nem a cáfolat miatt linkeltem, csak kiegészítésképpen.cannibal: Azt én értem, de épp az lehet a gond, hogy ha az USB-s eszközök lemezek voltak, akkor felboríthatták a meghajtó sorrendet vagy mást, és azért nem indul most.
-
cannibal
senior tag
Az én problémámra van vmi megoldás vagy inkább hagyjam a csudába?
-
Brett apó
tag
Nos tegnap én is fölraktam windows alól.Szépen föl is ment,csak az egész felület zöldes szinű lett.Semmi baj,gondoltam videókártya kártya driverét megtaláltam, föl is raktam, majd újraindítás. Ezután viszont a monitor kikapcsolt.Úgy sejtem,hogy a felbontással lehet a gond,ezért megpróbáltam az xorg.conf-ban beállítani a felbontást.Viszont nálam csak ezek a sorok látszanak:
[I]Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
Option "UseFBDev" "true"
EndSectionSection "Monitor"
Identifier "Configured Monitor"
EndSectionSection "Screen"
Identifier "Default Screen"
Monitor "Configured Monitor"
Device "Configured Video Device"
EndSection[/I]Most ott tartok,hogy visszaállítottam az elöző xorg-ot így viszont még mindig tiszta zöld minden.Google-ben azt találtam,hogy próbáljam ki envy-vel azt vagy bejön vagy nem. Valakinek valami más ötlete??
-
czappa
aktív tag
Hmmm, akkor Ubiék átkeresztelték a DE fogalmát.
Bár lehet az "Aztali Környezet" elég tág fogalom, ahhoz hogy bármit lehessen így nevezni...
Ettől függetlenül szerintem nem baj h a #72-ben leírtam az eredeti jelentését a DE-nek, így minden "kedves kezdő telepíteni vágyo" tudni fogja mi az.
(Viszont a linkelt kép nem teljesen világos. Mit lehet még az Ubi mellett kiválasztani? Kubuntut? Csak azért kérdezem, mert korábban ezek külön cd-n voltak.) -
czappa
aktív tag
Egy kis pontosítás:
"Desktop Environment-nek én az Ubuntu-t javaslom, mivel a fejlesztők erre szoktak legnagyobb figyelmet fordítani."Desktop Environment lehet pl. a Gnome, vagy KDE, az Ubuntu egy disztó, melynek alapértelmezett DE-je a Gnome, Kubuntunak KDE, Xubuntunak Xfce (azt hiszem).
Gondolom azt akartad írni, hogy azért javaslod az Ubuntut, mert az alapból Gnomemal települ.
ui.: Gnome helyett GNOME-ot kellett volna írjak, sry.
-
-
Lenry
félisten
windows alól raktam fel az ubit és ott nem kért root jelszót, így viszont nem tudom... mi az alapértelmezett root jelszó?
-
cannibal
senior tag
felraktam elinditottam vmi irq+usb hiba
najó gondoltam végigpróbáltam az esc-el előhozható csökkentett módokat, semmi
oké nyert az ubuntu, lehuzkodtam az usb-s cuccokat csak a bill maradt fenn erre meg vmi konzolt dob fel hmmm lehet nem vagyok még érett a linuxra?
mivel probálkozzak,hogy előcsalogassam a graf felületet? -
-
Lortech
addikt
Minimal cd-s / "netinst" telepítés pendriveról.
Valakinek van tippje, MAC címet hogy cseréljek? etc / interfacesben hwaddr a szokásos megoldásom, de telepítőnél ez még nem lehetőség. Mélyebben bele majd nyúlnom azt hiszem, de lehet, hogy inkább a hálózatot variálom meg a rendszer alatt, hogy kikerüljem a MAC cím cserét. -
Chaser
legenda
Bocs hogy lámázok
Asztal beállításánál van olyan, hogy effekt, csak az alap megy, a másik 2 nem. Mi hiányzik hozzá? Kevés lenne az igp? /x1250/
-
Chaser
legenda
Eddig tetszik a cucc
szerk: 690G chipes lapom van most, felismert mindent
-
Male
nagyúr
Ja, csak ha nincs kép, akkor hogy turkálnék a grafikus felületen
Mindegy, sikerült visszarakni az alap/nyílt nvidia drivert... ezzel ha a kivetítőt lehúzom, akkor van kép a monitoron.
Köszi, megpróbálom akkor visszarakni a zártat, majd elindítom konzolosan és nvidia-settings -et futtatni.
-
n0_gAboR
őstag
Hát ez a WUBI-s dolog viszonylag új cucc (ez az elso kiadas ami hivatalosan tamogatja, es ugye 3 napja jott ki
), ugyhogy arrol nincsenek infoim.
Ha rendesen telepitetted, akkor Ext2FS-nevu cuccot telepitsd, ez egy EXT2 IFS (Installable File System) Windowshoz. Vezerlopultbol lehet mountolni.
-
cizoe
őstag
Sajnos nem, mármint látni a root.disk nagy dög fájlt a particio:\ubuntu mappában, de nem tudsz vele win alól mit kezdeni.
Én pl mivel egy particiom van, mindent a HOST\ ba mentek, ugyanoda, ahová win-ről is (c:\), doksik letöltések stb mind látható mind2 os-ről, nekem ez így több mint jó.
-
-
n0_gAboR
őstag
Szerintem ebbe ne menjunk bele...mivel az XP pl annyira patentul kezeli ezeket a dolgokat, hogy csak (hd0)-rol hajlando indulni, ezert ha atcserelem a winyokat, akkor a GRUB-ban at kell map-elni a winyokat hogy atverje az XP-t, es hajlando legyen elindulni.
map (hd0) (hd1)
map (hd1) (hd0) -
bbazsy
őstag
hali
wubi támogatott valami hasonlot, mint vmwarenél a shared folder ?
értem ezalatt, h egy könyvtárat mind2 rendszer lát egyszerre..mod: vagy akárhogy be tudom mountolni vindózból a linuxos fájlrendszert?
-
student
őstag
valaki el tudná magyarázni, hogy mér jó az nekem ha egy mükődő xp mellé ezt felraknám? mi értelme?
-
n0_gAboR
őstag
Frissítettem a Tippek részt, csekkoljátok!
-
n0_gAboR
őstag
Valami esetleg innen ?
Ha rendesen installalod akkor oda kell figyelni par dologra:
Ahova telepul a GRUB (rendszertolto), ahonnan be van allitva a boot BIOS-bol, onnantol o azt fogja hd0-nak latni, es a tobbit hd1, hd2 stb nek.
Erre figyelni kell. Ez nem a linux, grub hibaja, ez a PC meg a BIOS meg az MBR sajatossaga, mas rendszerek felhasznaloi mindig is rohogtek ezen az oskovulet megoldason...ez van. -
erdoke
titán
Simán felment, és eddig a pozitívumok bőséges listája. El már nem indul, "File not found". Kitöröltem a végéről a "quiet splash"-t, de nem látok semmi plusz infót.
Valószínűleg itt is partíciós probléma lesz, de semmi kedvem a Vista bootmanagerében turkálni. Linuxot csak ezer éves, 1 HDD/1 partíció gépre érdemes rakni? -
n0_gAboR
őstag
System > Administration > Hardware Drivers : itt kiveszed a pipát, es kész
Elvieg az nvidiának van saját beállító panele. Valszeg menuben is benne van, de elinditod:
nvidia-settings es bejon.
Itt is lehet allitani mindenfelet a tobbkepernyos megjelenitesrol.
Meg a System > Settings -ben is a monitor baszkuralasnal. -
Male
nagyúr
Hááát... na ez az amit nem szeretnék.... ez egy fél napos szerelés (be van építve az asztalba félig + rohadt nagy ez a kártya, így szedhetem ki a vinyókat miatta, stb.), és közben kellene a gép. (ráadásul ha nélküle megy, azzal csak megtudtam, hogy ez a gond, de ez nem megoldás, mert szükség van rá...)
Az is elég lenne, ha vissza tudnám kapcsolni a nyílt drivert, amivel még működött... de nem tudom ezt hogyan kell.
No, lehúztam a kivetítőt róla, és van kép a monitoron
Akkor csak ennyi volt a gond... valahogy engedélyezni kellene, hogy mindkettőn legyen, és máris minden ok
-
n0_gAboR
őstag
Alapbol az Xorg csak 85 Hz-ig engedi feltornazni a monitort, 100Hz-hez manualisan kell betenni a modline-okat az /etc/X11/Xorg.conf-ba (ami az uj Xorg 7.3 miatt szinte csak 1-2 sor mivel ez mar mindent automatikusan konfigural).
Regen vmi programmal generaltam le a modline-okat, de mar nem emlekszem a nevereAz hogy a rendszered magyar legyen a System > Administration > Language Settings alatt kell allitani, ha atallitod magyarra, letolt mindenhez nyelvi fileokat, majd ujrainditas utan magyar lesz a cucc.
-
n0_gAboR
őstag
Tettem rá utalást az írásban.
'Network manager' ikonra rakattintasz, majd manual configuration. Itt kivalasztod valahol hogy PPPoE legyen a kapcsolat, majd beirod felhasznaloi nev es jelszo. Ennyi. Meg terminalozni sem kell.
Ugyanitt kell beallitani a Wireless kapcsolatokat is.
Felul meg tudod menteni a kapcsolatot profilokba, ahol 1 kattintassal lehet valtani. Jol jon ha laptoppal kuldi az ember, es kulonbozo netkapcsolatokat hasznal rendszeresen. -
n0_gAboR
őstag
Matroxot szerintem ideiglenesen szedd ki a gepbol, tegyel ugy egy probat...
Ahogy olvasom azutan jott a gond hogy engedejezted binaris NVIDIA drivert. Hat nvidia fiuk nem hiszem hogy kiteszteltek vna ugy hogy mas kartyat teszel melle...raadasul az NVIDIA driver alapbol mas implementaciot hasznal a tobbmonitoros megjelenitesre, nem az Xorg-et.Nekem is 7600GT-m van, es eddig SEMMILYEN linuxal nem volt problema, ment a sima nyilt forrasu driverrel is, meg a zart forrasu nvidia driverrel is.
-
Male
nagyúr
...nade sokáig nem örülhettem. Engedélyeztem a zárt nVidia drivert... és újraindítás után a monitor szépen kiírja, hogy "no signal". Kiszedtem ezt a quiet meg splash bigyót... a szöveg alapján minden ok, szépen végigfut, majd amikor jönne a bejelentkező ablak, akkor a monitor lekapcsol.
Lortech: Gondolom USB-n van a gépre kötve a modem nála és nem hálókártyával.
-
-
Male
nagyúr
-
Csoky
csendes tag
na fiúk nekem már csak a megfelelő löket hiányzott
mostmár tuti megy fel az XD mellé
(XP)
köszönöm! -
MaTTeS
senior tag
ugye nem vágja tönkre a Boot-ot ha netán letörlöm az ubuntut?
-
Chaser
legenda
Feltelepítettem a lin-t, nethez hogy tudok csatlkaozni? ADSL netem van
-
Elbandi
aktív tag
akinek boot kozben lehal a linux: amikor eljon a grub, akkor az E(dit) gombbal szerkeszteni kell az aktualis bejegyzest, ott a kernel nevu sort. a sor vegerol le kell torolni a quiet es a splash szavakat, igy "szofoso" lesz a linux. aztan a B(oot) gombbal elinditani a bootolast.
ha meg lehat valahol akkor pl le lehet fenykepezni a kepernyot, akkor talan tudunk segiteni, keves emberben fejlodott ki a tavlatas kepessege
-
Male
nagyúr
Ahogy olvasgatom, virtuális CD-re sincs szükség, csak a wubi.exe mellé oda kell tenni az ISO-t.
Természetesen nálam ez sem működik, ahogy az előző Ubuntu (7.10) sem.
CD-re kiírtam (AMD64 verzió), bedobom a gépbe, kiválasztom a windowsos telepítést. Szépen csinál is mindent, az ISO másolós résznél 100%-nál kivágja, hogy "Could not access the CD, please make sure...". Nyomtam egy retry-t, de persze akkor is.
Rövid guglizással megvan a megoldás: a wubi.exe mellé simán tegyem oda az ISO-t, és indítsam el... és igen, így tényleg megcsinálta. Gépet újraindítom, bootmenüben szépen ott is van az Ubuntu, kiválasztom... megy a csík kicsit, aztán fekete képernyő... kb 3 percig cseszteti a vinyót, közben semmit nem látok. Eztuán kivág valami Network Manager-es hibaüzenetet... időm sincs elolvasni, mert már indítja is újra a gépet.
Ekkor megint kiválasztom az Ubuntut... és ez fogad: "Error22 : No such partition."Amúgy a 7.10-nél a CD-ről indítva jódarabig töltöget, majd elsötétül a monitor, a másodlagosat bekapcsolja (a Matroxon) kivág rá egy hibaüzenetet, hogy nem talál megfelelő drivert, majd azt a monitort is lekapcsolja, és ennyi.
8.04 a CD-ről indítva majdnem ugyan ez... csak hibaüzenet sincs... egyszerűen fekete lesz mindegyik monitor, és kész. ...de ez legalább csökkentett video módban elindul azért (A 7.10-en ez sem segített).
Gépem az adataimnál... semmi ritka HW... ok, a két VGA esetleg lehet gond, de ezt igazán lekezelhetné
Na nem mintha a másik Linux (Fedora 8 volt azthiszem) megbírkózott volna ezzel a hatalmas problémával... ha a másodlagos VGA-hoz nincs drivere, akkor miért nem használja az amúgy is elsődlegeset???
-
JoeYi
őstag
köszi az írást! Annyival még kiegészíthetnéd, hogy a monitort hogy lehet kalibrálni, illetve mi van, ha vki már alapból elfelejti a jelszavát
Igen-igen, mindkettő nálam előfordult probléma, de míg utóbbira találtam megoldást, addig az előbbinél addig jutottam, hogy megvan az x11.conf fájl, és az is, hogy mit kell átírni benne, hogy 100 hertzen menjen a Samsung 765MB monitorom, de ott már elakadok, hogy csak root jogokkal lehet hozzáférni. Beírtam concoleba, hogy sudo su, de még ígyse engedi szerkeszteni
-
cett
csendes tag
Telepítés/frissítés hasonló élményei:
http://cettblogja.blogspot.com/2008/04/egy-opercis-rendszer-frisstse.html -
cizoe
őstag
Na ami fontos volt fel is raktam. Jó ez a 8.04, a FF 3.0b5-ért pedig pluszpont.
Desktop -
n0_gAboR
őstag
wiki.ubuntu.com/WubiGuide 'Known Issues'-részében szereplő dolgok nem jöhetnek szóba?
-
cizoe
őstag
Grat, hasznos lesz sokaknak!
Viszont én próbáltam notebookra telepíteni, mindent úgy amúgy ahogy itt is leírtad, vagy poweriso-val bemount, stb. Fel is ment hibaüzi nélkül a másolás, újraindult, mindent szépen elvégzett. Ám amikor a rendszernek kellett volna indulnia, csak a BusyBox-ig jutott a betöltés semmi tovább. Mitől lehet?
-
n0_gAboR
őstag
Ez az elso irasom. Remelem tetszeni fog / haszos lesz valakinek.
Ha barmi hiba van benne, szoljatok nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Steam topic
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Fotó állvány eladó