Hirdetés

2021. július 29., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) alton1978


alton1978
tag

"Gyermek rabláshoz" ! Nem semmi.
Értem én,hogy fizetett cikk, de azért mielőtt baromságokat leír az "újságíró", nézzen már kicsit utána a dolgoknak. A kriptonál jelenleg nincs transzparensebb, visszakövethetőbb formula.

Valamint, jó lenne, ha nem csak pénzen megvásárolt cikkeket jelenítenének meg, egyoldalúan, hanem az elmúlt napok és hetek nagyszerűbbnél, nagyszerűbb híreit is a kripto piacon.

Kicsit egyoldalú a tájékoztatás, de ennek is hamarosan véget vethet a blokklánc technológia.

Megjártam a Hadak Útját, miközben a Fiastyúkot kerestem!

(#2) snecy20 válasza alton1978 (#1) üzenetére


snecy20
veterán

A legvisszakövethetőbb az a hagyományos bankrendszer... na azon keresztül viszont nyilván nem akarnak pénzeket mozgatni azok, akik rosszban sántikálnak. :D

(#3) t72killer válasza snecy20 (#2) üzenetére


t72killer
titán

A blokklánc lenne igazából a legvisszakövethetőbb, csak kellenek szabályok, pl a tumblereken átnyomott, szándékosan anonimizált "pénzt" már sehol se fogadják el.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#4) 3.Aragorn válasza t72killer (#3) üzenetére


3.Aragorn
addikt

De nem az lenne az egyik legfontosabb előnye, hogy anonim?

Nem minden vándorút céltalan...

(#5) anulu válasza alton1978 (#1) üzenetére


anulu
nagyúr

"A kriptonál jelenleg nincs transzparensebb, visszakövethetőbb formula"

ühümm. mondok egy ETH wallet address-t. meg tudod mondani kié? akkor hol transzparens illetve visszakövethető?

"az elmúlt napok és hetek nagyszerűbbnél, nagyszerűbb híreit is a kripto piacon"

jaja, Kínában elkezdték lecsukni a nagyüzemi bányászokat. ez valóban remek hír!

[ Szerkesztve ]

"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 11Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB | XBOX ONE X

(#6) D.Va


D.Va
senior tag

Kérdés:
1 Minek dobnak piacra az "országok" digitális pénzt? A bankokban nagyrészt eleve digitálisan van a pénz nagy része nem? Nem KP-ban... Meg ami mögött nincs pl arany vagy más fedezet. A pénz nagy része a bankokban csak egy szám most is nem? Tehát "digitális pénz".

2 Az összes ilyen hírben miért mindig "digitális pénznek" mondják, miért nem "kripto pénznek"? Külföldi hírekben is mindig így írják, hogy pl az USA "digitális pénzen" dolgozik. Miért nem kriptopénz? Ezek nem blokklánc technológián alapulnak majd v mi a rák lesz ez a "digitális pénz"? :U Bocsi de nekem ez nem világos... :B

(#7) alton1978 válasza anulu (#5) üzenetére


alton1978
tag

Na, ha sok "jó hír" közzül neked ez a jó!?

Kicsit tudakozódj és olvassgass a témában, hogy ne csak ezt az egy igazán jó hírt vedd észre. Egyébként bebörtönzésekről nem olvastam, szívesen veszem a linket ahol ezt a hírt olvastad.
Érdekelne, mert az valóban nagyszerű hír hosszútávon, hogy kínában a bányász farmoknak sok lehetőségük nincs, mint hogy elköltözzenek más tartományokba vagy országokba. Mert bizony van olyan tartomány, ahol a nem legális bányász farmokat beszántják ( Kína esetében vajon mi lehet, ami legális? - költői kérdés - ).

Ez valóban így van, és ez hosszútávon blokklánc alapú teknológiának csakis a javára fog válni szerintem.

Szóval, még mindig ott tartok, hogy miért csak a negatív, fizetet "cikkek" jellenek meg a bitcoinnal és a köré épülő teknológiával kapcsolatosan. Hol marad a kiegyensúlyozott tájékoztatás? Mennyit kell fizetni, hogy építő jellegű cikkeket is írjanak. Kriptót elfogadnak?

Esetleg kell még pár év, mire feleszmélnek a drága cikk írók is, hogy az egyoldalú "tájékoztatás" már nem kifizetődő!? :U

Erre lennék kiváncsi. :)

Megjártam a Hadak Útját, miközben a Fiastyúkot kerestem!

(#8) Nilnarunion válasza alton1978 (#1) üzenetére


Nilnarunion
tag

Egy kérdést válaszolj már meg nekem. Szerinted ki az öreg ördög térde kalácsa fizetett ezért a cikkért? :D
Értem én, hogy nem tetszik a tartalom. A legegyszerűbb módszer megkérdőjelezni pedig, hogy gyorsan fizetett agitátornak bélyegezed a cikk írót. De maradjunk már a valóság talaján. :U

[ Szerkesztve ]

Nem igazam van, hanem véleményem. Mint itt mindenkinek.

(#9) t72killer válasza 3.Aragorn (#4) üzenetére


t72killer
titán

Ha kolumbiai kokópénzekből akarsz európában kocsit-villát-repülőt venni, akkor igen, máskülönben nem sok előnye van a pénzvilágban az anonimitásnak. 2008 óta üldözik a banktitkot, úgyhogy az embernek csak mindenféle kellemetlensége van anonim eszközök birtoklásakor.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#10) devast válasza alton1978 (#7) üzenetére


devast
addikt

Szerintem nem fizetnek, csak szimplán nem objektívek egy ideje, és nem csak ebben a témában. Viszont a saját vélemény publikálására nem biztos, hogy egy hírportál a megfelelő médium.

(#11) @tco@ válasza Nilnarunion (#8) üzenetére


@tco@
aktív tag

Mi a magyarázat arra, hogy külföldi oldalakon ilyen lényegtelen híreket meg sem osztanak (Olaszország aggódik, tényleg, ez egy hír?), itt pedig a jóval nagyobb, sokszor igen pozitív híreket hetek óta nem? Valami biztosan változott az ITcafen mert régen (pár hónapja) nem így volt, objektívebb volt ez a portál.

(#12) Aprósólyom válasza alton1978 (#7) üzenetére


Aprósólyom
őstag

Arra a felvetésre várjuk a válaszod, hogy miként azonosítják be a személy(eke)t?
Ha jól sejtem, akkor csak a tettenérés és beismerés segít, hogy egy adott tranzakciót és a valós természetes személyt össze lehessen kötni. Gondolom, ha nem hülye a csaló, és nem vallja be önszántából, akkor sosem fogják bebizonyítani, hogy kihez melyik wallet tartozik, igaz?

(#13) tomcat78 válasza @tco@ (#11) üzenetére


tomcat78
senior tag

Inkább arra találj magyarázatot, hogy miért fáj a cryptos közösségnek a szabályozásoknak még csak az árnyéka is. Úgyhogy amennyiben szeretne a sok bányász, stb hivatalos fizetőeszközt a coinikból, akkor ez egy pozitív hír. Persze csak annak aki nem a hirtelen jövő meggazdagodás lehetőségét keresi a semmiért.... :U

"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...

(#14) alton1978 válasza Aprósólyom (#12) üzenetére


alton1978
tag

Attól függ. Vannak privacy-t biztosító blokkláncok és vannak ahol tökéletesen lekövethető, hogy melyik wallet, kihez köthető.
Az egy más kérdés, hogy a privát kulcsot miként is szerzik meg. Legutóbb éppen az amerikai - fene tudja milyen - üzemanyag vezetéket elzáró banda jeles tagjait kapták el. Visszakövették őket egészen a KYC-ig...Az egy más kérdés, hogy miért árulták el a privát kulcsot, hogy a kripto-t visszaszerezzék.

A személyeddel össze lehet kötni, ha végre hajtod a KYC-t. ( Know Your Costumer)

De, a véleményem szerint az egésznek nem ez a lényege. A technológia maga, az ami az valóban forradalmi. Ezt megérted, ha megérted a bitcoin hálózat lényegét.

Ellenben, de nem utolsó sorban, Te sem tudsz magyarázatot adni, arra a felvetésemre, hogy miért csak a baromságok jelennek meg egy forradalmi technológia kapcsán egy - tulajdonképpen - egyesekkel és nullákkal foglalkozó "lapnál"!??

Renget jó hír lát napvilágot nap, mint nap a blokkláncal kapcsolatosan ( nem keverendő a coinokkal és magával a Bitcoin-nal).
Ennek ellenére a heti 1-2 , - és akkor sokat mondtam - hülye híreket lehet itt olvasni, aminek sem forrás megjelölésé, sem lényegi tartalma nincs.
Ez mind fizetett, megvásárolt cikk. Legyen már azért kétoldalú a tájékoztatás.

Ez a mentalitás olyan, mintha az egykori 576 Kbyte magazin, vagy a Commodore Világ, a CoV ócsárolta volna az internetet, ami csak pislákoslás szintjén létezett, vagy az akkori Demo "szcénát"...

Ennél azért adhatnának magukra többet is, hogy objektív tájékoztatást adnak és nem egyoldalú, úton, útfélén hangoztatott baromságokat.
A cikk írója vagy nem tudja miről is beszél, vagy nagyon is tudja.

[ Szerkesztve ]

Megjártam a Hadak Útját, miközben a Fiastyúkot kerestem!

(#15) alton1978


alton1978
tag

Itt az eredeti cikk, ahonnan a szerző copy paste és google fordító-t használva írkált:

https://news.bitcoin.com/italy-financial-watchdog-unregulated-cryptocurrency-market/

A cikk 2021 Június 16.-án készült. Van mellette még jó néhány, ugyan ezen a napon készült cikk is, amiben - nem igazán meglepő - semmiféle negatív felhang nem szerepel. Ahogyan az eredeti cikkben sem!

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy Olaszország a G7-ek tagja. A G7 találkozó meg az elmúlt hétvégén volt. Ennek ellenére - az eredeti cikkre hivatkozok - egyik G7 ország sem nyilatkozott negatívan a blokklánc technológiával kapcsolatosan.

Értem én, hogy minden héten kell keresnie egy olyan cikket, amit lehet erőlködve negatívat tálalni, de azért egy kicsit mégis csak furcsa és izzadság szagú ez az erőlködés, amit ezen és a többi lejárató cikket magából kiizzadó írnoknak tollba mondanak.

Megjártam a Hadak Útját, miközben a Fiastyúkot kerestem!

(#16) tha_answer válasza tomcat78 (#13) üzenetére


tha_answer
senior tag

kb. mnki azert vesz h kesobb minel jobb aran eladja. nem azert h pizzat rendeljen rajta.

(#17) Reggie0 válasza tha_answer (#16) üzenetére


Reggie0
nagyúr

Miert irod mindenhova ezt a nyilvanvalo hazugsagot?

(#18) azbest válasza alton1978 (#14) üzenetére


azbest
félisten

a technológiát - ha kivesszük belőle az exponenciális pazarlást ösztönző hülyeséget - tényleg lehet jóra is használni. Csakhogy a gyakorlatban a nyerészkedés, piramisjáték, bűnözés és mások hülyítése az, ami leginkább megvalósul belőle.

Na ezért vannak negatív kritikák és ezért fogják úgy beszabályozni, hogy a kiskapukeresős ingyenpénzes okosok majd nem fogják használni, mert egy szabályozott rendszerben nincs helye olyan ügyeskedéseknek, ami miatt sokan használják. Lehet majd keresni másik pénzmosási és lopási lehetőséget.

[ Szerkesztve ]

(#19) tha_answer válasza Reggie0 (#17) üzenetére


tha_answer
senior tag

pure elmeleti kerdes: ha tudnak h mar nem none az ara akkor vennek?

[ Szerkesztve ]

(#20) doooo válasza alton1978 (#1) üzenetére


doooo
addikt

"A kriptonál jelenleg nincs transzparensebb, visszakövethetőbb formula."

Hisztizel itt "lefizetett oldalak", meg "szubjektív vélemények" miatt, aztán bevágsz egy ilyen ócska, blőd marhaságot... Nem semmi.

(#21) @tco@ válasza doooo (#20) üzenetére


@tco@
aktív tag

Legalább kifejthetnél ezt a böffenésedet, mert most épp te írtál nagy hülyeséget. Adott módszerek ötvözésével nagyon is jól követhetőek ezek a tranzakciók.

(#22) @tco@ válasza tomcat78 (#13) üzenetére


@tco@
aktív tag

Szerintem nem fáj nekik, sose fájt, azzal van/lesz a gond, ha a mostani "dínók" megpróbálnak minél nagyobb szeletet maguknak kihasítani a törvény erejével. Egy szabályozás bizonyos szinten igenis ráférne a piacra, egy kis tisztulás nem ártana igazából.

Szerk.:

Persze csak annak aki nem a hirtelen jövő meggazdagodás lehetőségét keresi a semmiért.... :U

Ebből a mondatból látszik, hogy halvány fogalmad sincs a témáról. Nem baj, nem támadni akarok most, csak ezeket a köröket mindig megfutjuk az ilyen cikkek alatt félig-meddig laikusokkal, akik hozzám hasonlóan kimaradtak a buliból, és most önérzetesen fikázzák a crypto ökoszisztémát. De így meg nincs értelme vitázni. Én is próbálok olvasgatni róla hogy nagyjából tudjam mi a helyzet, ajánlom a kapcsolódó subredditet, PoW/PoS fogalmak tisztázását stb.

[ Szerkesztve ]

(#23) @tco@ válasza tha_answer (#19) üzenetére


@tco@
aktív tag

Pure elméleti kérdés: honnan lehet azt tudni, hogy valaminek beállt az ára? Elég sok nagy cégnek van már partnershipe valamely blokklánc kitalálóival, valószínűleg ők vennének pl, de a kérdés nem értelmezhető varázsgömb hiányában.

[ Szerkesztve ]

(#24) tha_answer válasza @tco@ (#23) üzenetére


tha_answer
senior tag

ezert irtam h tiszta elmeleti. tudod, tfh.

tehat, tfh h van varazsgomb. tehat megallapithatjuk h "maganbefektetok" gyakorlatilag eltunnenek?

(#25) @tco@ válasza tha_answer (#24) üzenetére


@tco@
aktív tag

Persze, de ha az arany árának növekedése állna meg, azt se venné senki, logikus, itt kérdés nincs. Ha a pénzt váltanák ki a stabillá váló coinok, akkor meg termékért vennék őket, mint a mostani fiat pénzeket. De ezek elég egyértemű dolgok igazából, nem teljesen értem, h mire akarsz kilyukadni.

(#26) cskamacska válasza Reggie0 (#17) üzenetére


cskamacska
addikt

Jogos! A dollárszemű haszonlesők mellett ott vannak a csillagszemű ancapok is, akik alig várják hogy a piac majd saját magán felül majd az ő életüket is jól beszabályozza, így minden más szabály felesleges és kerülendő.

Igazából egész sokan vannak azok is akik azt várják a kriptótól, hogy majd a kőgazdag elitek és az általuk uralt bankok uralmát megtöri, és a terjedése jól odavág az elnyomóknak. (lásd Trump szavazók)
Várják ezt attól a cucctól amit eredeti céljára gyakorlatilag csak az alvilág használ, és a nagybefektetők (Rothschild alert!) úgy dobálják össze-vissza, ahogy akarják. :( (lásd Trump szavazók győzelem után)

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#27) tha_answer válasza @tco@ (#25) üzenetére


tha_answer
senior tag

nagyon jo h felhoztad az aranyat.
nem, nem, az aranyra stabil ipari kereslet van ami barmikor megfogja az ellen h total oszzezuhanjon. van hasznossaga a spekulacion kivul is.

(#28) tha_answer válasza cskamacska (#26) üzenetére


tha_answer
senior tag

eleg megnezni az eloszlasat.... egyenlotlenebb mint afrika nagyresze. de majd ez hozza el a kanaant!

(#29) @tco@ válasza tha_answer (#27) üzenetére


@tco@
aktív tag

Na ebben igazad van, ezt tényleg csúnyán benéztem :) Az arany tényleg nem jó példa erre. De akkor mondjuk egy festmény, vagy régi autó? Ezeket se venné senki ha hirtelen megállna a növésben (ezt jól megmondtam), hiszen akkor minek?

(#30) tha_answer válasza @tco@ (#29) üzenetére


tha_answer
senior tag

ugyanaz mindketto spekulacio, illetve annyival jobbak h kevesbe eroforraspazarlo a tarolasuk.

igen, nehany muveszettorteneszen es autobuzin kivul senki se venne.

[ Szerkesztve ]

(#31) Reggie0 válasza tha_answer (#19) üzenetére


Reggie0
nagyúr

Mondjuk azert, mert a technologia(pl. smart contractok az erdekesek). Vagy raepulo szolgaltatast akarnak hasznalni(pl. inlocknal tok jo kamatok vannak). Vagy a megtakaritasok dizerzifikalasa. Az, hogy te nem ismered a mogottes okoszisztemat es nem tudsz mast elkepzelni, meg nem lesz ugy, ahogy te gondolod. Tul szuklatokoruen gondolkodsz.

Itt van egy tanulmany, egyertelmu, hogy messze nem csak az arfolyamnyereszkedesre mennek.

[ Szerkesztve ]

(#32) tha_answer válasza Reggie0 (#31) üzenetére


tha_answer
senior tag

jaja, a goldman sachs is szuklatokoru ahol siman spekulalnak vizre is.

tanulmany, lol. tanulmany az ami q1ben jelenik meg.

(#33) Reggie0 válasza tha_answer (#32) üzenetére


Reggie0
nagyúr

Latod, meg azt sem erted, amit irtam. A szuklatokoru te vagy, mert nem tudod meg elkepzelni se, hogy ennyi embernek nem pont ugyan az a hajtoereje, hanem eltero celjaik vannak es ehhez eltero igenyeik. A goldman sachs meg ettol lesz szeleslatokoru, mert mindenre ramegy...

Mintha azt mondanad, hogy csak azert nyitnak az emberek bankszamlat, mert kartyaval akarnak fizetni. Baromsag az egesz.

[ Szerkesztve ]

(#34) hegedis válasza D.Va (#6) üzenetére


hegedis
tag

1. Mert a jelenlegi digitális pnztárca privátbankoknál van és nem egy központi jegybanknál. Ha központiasított hatalma van a pénzre a jegybanknak, akkor simán hozhat egy olyan törvényt, hogy ha nem költöd a tárcádon tárolt pénzt, akkor kamatot fizetsz (az az ha csak áll a pénz a számládon, akkor csökken az egyenleged). Pl. kína próbálkozik ilyennel, amikor elévül a pénz.

(#35) kpbendeguz válasza @tco@ (#29) üzenetére


kpbendeguz
őstag

"De akkor mondjuk egy festmény, vagy régi autó?"

Ezekre is van önmaguk miatt kereslet, nem csak spekulációs célból veszik őket. Ha holnaptól nem lehetne többért eladni a régi autókat, akkor is lennének, akik a jelenlegi áron megvennék őket, mert egyszerűen szeretik a régi autókat és akarják a gyűjteményükbe. Pont azért kérnek fel szakértőket, hogy meghatározzák a régiségek árát, mert ők meg tudják állapítani, hogy mitől lesz a spekuláción túli, valódi értéke az adott tárgynak egy gyűjtő számára.

ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541

(#36) tha_answer válasza Reggie0 (#33) üzenetére


tha_answer
senior tag

gs:
"
Sok befektető most úgy tekint a bitcoinra, mint digitális értéktárolóra, amely az aranyhoz, a lakáshoz vagy a jó borhoz hasonlítható. A történelem során azonban minden valódi értéktároló vagy jövedelmet, vagy hasznosságot biztosított,

a bitcoin pedig jelenleg nem biztosít jövedelmet és csak nagyon szerény hasznosságot."

??? szted hanyan vesznek csupan gyonyorkodesbol festmenyt aukciokon meg autozasra autoritkasagot? kb ez az arány a spekulaciora meg minden mas miatt cryptot vevore is.

[ Szerkesztve ]

(#37) hegedis válasza Aprósólyom (#12) üzenetére


hegedis
tag

Nagyobb összegben ( pár tízezer dollár felett) ha kripto tőzsdén akarod átváltani a kriptot fiatra (usd, eur ...), akkor azt kripto váltókon keresztül tudod megtenni. A kripto váltoknál, amelyik elérhetővé teszi a kripto-fiat konverziót, az know your customer és anti money loundering szabályozás alapján, kell kérnie a felhasználót, hogy igazolja személy azonosságát és a pénz forrását. így egy névtelen tárcához már mindjárt lehet személyt kapcsolni.

Persze itt is lehetnek visszaélések, de hány esetet hallottunk már, hogy bankok is részt vettek pénzmosásban.

(#38) tha_answer válasza hegedis (#37) üzenetére


tha_answer
senior tag

a bunozok majd pont sajat neven fogjak csinalni. hat persze.

(#39) hegedis válasza tha_answer (#38) üzenetére


hegedis
tag

A másik pontot kihagytad, hogy a pénz forrását is bizonyítaniuk kell.

(#40) tha_answer válasza hegedis (#39) üzenetére


tha_answer
senior tag

NFT

(#41) hegedis válasza tha_answer (#40) üzenetére


hegedis
tag

? Az NFT-t nem lehet csak úgy fiat-ra konvertálni. Ha valaki elad egy nft-t, akkor kriptóért adja el. De szerinted nem néznek utána, hogy miből vette az nft-t?

(#42) Reggie0 válasza tha_answer (#36) üzenetére


Reggie0
nagyúr

Hulyeseget leirni barki tud. A portfolio meg plane...

(#43) tha_answer válasza hegedis (#41) üzenetére


tha_answer
senior tag

nem o vette. o hozta letre. a maffia kezeben levo szalloda fold kukasceg meg megvette.

[ Szerkesztve ]

(#44) hegedis válasza tha_answer (#43) üzenetére


hegedis
tag

És? Leírnád a folyamatot onnan, hogy létrehoz egy nft, hogyan jut el addig, hogy kezében / számláján lesz a pénz (eur, usd ...)?

(#45) tha_answer válasza Reggie0 (#42) üzenetére


tha_answer
senior tag

egyeb vmi targyalokepes erv?

(#46) tha_answer válasza hegedis (#44) üzenetére


tha_answer
senior tag

??? mi nem vilagos?

[ Szerkesztve ]

(#47) hegedis válasza tha_answer (#43) üzenetére


hegedis
tag

Ja, látom mire gondolsz. Viszont az NFT-ket is belehet árazni, értékfelmérést végezni rajta. Egy noname felhasználó NFT-je nem fog érni semmit, mintha egy házat szeretnél értékbecsültetni és csináltatnál hamisan egy becslést, hogy ez a 10mFt ház 500mFt-ot ér.

Aztán meg megint ott vagyunk, hogy megakad a kifizetésnél a dolog. Persze ha normálisan betartják a KYC és az AML törvényeket.

[ Szerkesztve ]

(#48) @tco@ válasza kpbendeguz (#35) üzenetére


@tco@
aktív tag

Ezt tulajdonképpen a BTC-re is rá lehet húzni, ez volt az első véges számú, decentralizált "pénznem", amit állítólag (bár ehhez is perverzió kell) sokan vesznek pont ezért, mert fajtájából az első, idővel gyűjtői értéke is lehet akár...mondjuk ez már olyan mint a proci gyűjtögetés, azt is értem valahol, de ember alkotta tárgy az én szememben akkor se olyan értékes, mint mondjuk egy kőzet.

(#49) tha_answer válasza hegedis (#47) üzenetére


tha_answer
senior tag

igen egy db szurke pixel szazmilliokat er. bizonyitsd be hogy nem mikor 1millio fiatert ment el.

aha megakad. mint a drog meg a fegyverpenzek?

[ Szerkesztve ]

(#50) hegedis válasza tha_answer (#49) üzenetére


hegedis
tag

A történetét ismered? Mert nem egy noname embertől való. A másik meg, hogy egy neves aukciós ház értékesítette, ami megint csak ad legitimitást az NFT-nek.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.