- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
látom nem sikerül elszakadni a jelentől... most szerintem is drága a mobilnet, de egyre lejjebb fog menni az ára. 10 éve mennyi volt egy adsl? és milyen sebességet tudott?
a PC szó szoros értelemben nem hal ki, hiszen amit mondtam, az is lényegében personal computer. az ilyen legózós asztali rendszerek fognak kihalni az otthoni felhasználási körökből, mert lesz kényelmesebb megoldás. az, hogy nálunk viszonylag sok ember legózza magának össze a gépet, aztánwarezolszerez rá valamilyen szoftvert, az nem egy iránymutató fejlődési irány. normálisabb országokban sokkal inkább vesznek valami kész PC-t, amire van garancia is évekig. de nekik sem azért kell, mert olyan jó lenne egy immobilis zajos kábeldzsungel, hanem mert az elmúlt évtizedekben nem volt semmilyen alternatíva sem teljesítményben, sem hordozhatóságban. de manapság egyre kevésbé van így. otthoni felhasználásra (netezés, zene, filmnézés, szövegszerkesztés, egy-két ilyen apróbb játék) teljesen feleslegesek a nagy, nehéz, mozdíthatatlan, zajos legóPC-k. ráadásul ha mondjuk lenyomják olyan 70-80ezer körülre (ennyire ígérték be a nagy halom androidos tabletet), illetve alá a (dokkolható) tabletek árát, akkor még csak nem is lesznek olcsóbbak.
természetesen, ahogy mások is írták, a komoly munkára szánt gépek ettől nem fognak kihalni, de az kicsit más terület azért.erdoke: a tegra2-ről azt híresztelik, hogy 10-12 órát tud fullhd filmeket lejátszani egy átlagos 3 cellás (tabletben levő) akksiről. a zökkenőmentes fullhd lejátszás amúgy sem akkora kihívás, ezt úgy tudom már (nem hivatalosan) az előző szifon is tudta, a mostani pedig már simán, ahogy az ipad is, a galaxy s is valószínűleg, és az összes tegrás tablet is fogja tudni.
az x86 szerintem vissza fog szorulni a professzionális felhasználás, illetve szerver szintre. a mobil részlegben egyszerűen nem tudja megállni a helyét, akármit pattog az intel, fogyasztásban sehol nincs, és néhol már teljesítményben is elmarad (az arm soc-ra integrált fejlett videógyorsítónak köszönhetően).
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest