Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Köszönöm a kiegészítést.
Másrészt: én sosem mondtam, hogy jó dolog, ha a fejlesztő csak az egyik oldalra elzárkózik. De azt sem tartom jó ötletnek, ha a két gyár elzárkózik a játékfejlesztőktől. Valóban az lenne az ideális, ha mindkét oldal benyújthatná saját rutinjaikat, de az is furcsa lenne, ha 2 különböző grafikai motor futna, attól függően, hogy mien gpu fut a gépben. Persze az még nem elképzelhetetlen, hogy egy alap (tegyük fel DX11es) motor van, és ezekhez bekapcsolható néhány plusz rutin, attól függően, hogy a gpu támogatja-e. De ezt is úgy kell nézni, hogy ami megy, az áldás, ami nem megy az NEM hiány. A physx használata nélkül is lehet élvezni a játékot, más kérdés, hogy aki megteheti, az plusz élményben részesül. Ettől még az amdseknek ez nem csökkent az élményből, mert máshol más körülmények között máshogy fut. Vagy igaz ez a QAAra is.
de ez sem ok a másik oldaltól való elzárkózásra, az amdnek meg kell oldania, hogy az ő rutinjaikat, vagy legalább párat implentáljanak, és akkor majd az nvsek lesznek felháborodva, h "nem fut maxon a játék wazze!'.

és fordítva is, az amdnél se fut maxon
szóval nincs olyan rendszer ahol minden beállítást be lehetne kapcsolni..furcsa lenne, és mind2 oldal háborodna
(csak jelenleg az nv a nagyobb oldal, szal rosszabb, ha ők háborodnak...persze ebből az adódik, h elméletben az amd sose lehetne nagyobb, ha azt vessszük, hogy az emberek többsége nem vesz oan karit, ami elméletben sem képes a maxra
)Én magától a DXtől is minél jobban távolítanám magam, és több pénzt és energiát tenni a nyílt forráskódba (openGL és openCL), ne csak az m$től függjön minden...ezt az utat már lassan megkezdik, bár az amd egyrészről nyílt forráskód kedvelő, másrészről viszont nagyon rákattant a dx11re. : /
Egyébként 1el kevesebbet kell aludni a fermi megjelenéséig.

és magamat is kiegészíteném: nermég írtam az átnevezésekről és a GT2xx GT3xx széria átnevezésről...átgondolva a dx10 és a dx10.1 miatt rossz ötlett volt a gt2xx-as széria neve...
-
smkb
őstag
Ezzel egyébként az a mégnagyobb szívás lehetőség, hogy azzal hogy a konzolok felé terelik a népet, egyre keivésbé lesz kontrasztos a konzolok avulása, és így még tovább lehet egy konzolgeneráció idejét kitolni. Az lenne az egészséges, ha TÉNYLEGESEN látványosan sokkal jobb lenne egy egy multi platform játék PC-n (a már a potenciál megvan), mert míg ez nem így van, mennek konzol felé. Egyetlen egy előnye van PC esetén a gamereknek, hogy már megjelenéskor is van majd 30-40% a konzolos verzió és a PC-s ár aközt, 1-2 év múlva meg mégnagyobb... pl Mass Effect 1990 gyűjtői kiadásban, Gears Of War 1990 PC-re, vagy ott vannak a Steam-es nagy akciós hétvégék. Igazából már csak ezek azok amik egy multiplatform játékot PC-n vonzóvá tudnak tenni. Látványban nem nagyon hajlandók a fejlesztők többet adni.
-
Épp ez az, hogy mást mondtak, de nem mondtak ellent. Egyik azt állította, hogy fejlődtek. Nahmármsot az elmúlt egy évben igen sokat fejlődtek. Másik meg azt mondta, hogy nem tudták növelni a kihozatalt a következő negyedévre.
Persze, ha gondolkodásunkat leszűkítjük az elmúlt pénzügyi negyedévre, akkor valóban változik a helyzet, de akkor is lehet úgy értelmezni, hogy ugyan javultunk, de tovább nem fogunk még egy negyedévig biztos nem.Egyébként én nem szóltam le az RV740et, jó kis mag, kicsit irónikusra vettem volna a dolgot
-
proci985
MODERÁTOR
a GTX200 nem lett OOP végül? rossz nyelvek szerint egyébként a TSMCnek köze nincs a dologhoz, annál inkább, hogy az NV nem gyártja őket.
40en sem annyira jó még a kihozatal, bár pontos adatok nincsenek.
főleg, hogy tegnap már olyat is pletykáltak egyes helyeken, hogy lemegy 9000 wafernyi Fermi (ez jelent olyan pártízezer kártyát), aztán amennyi abból jó, az megy kártyának (600/1200as clock mellett, 512es nem lesz, 448as igen), többet meg nem csinálnak belőlük mert bukó a katasztrofális kihozatal miatt (jelenleg 500usds gyártásról van szó chipenként, miközben a megnyirbált clockok miatt már az 5870 és 5970között van a sebessége).
aztán lehet, csak valakire rá akarták húzni a vizes lepedőt, amiért gyengén sikerült a negyedév
ceaser: pedig nagyon úgy néz ki, hogy telibetaláltál. jönnek a hírek, hogy az 512es GTX480 nem lesz, legalábbis startra nem, revízió a problémákon nem segít (itt jön a képbe a mennyit szívott az ATI az RV740el, mire rendes kihozatal lett... 40en más problémák vannak, mint eddig), komplett steppingváltás meg fél év. ami talán azt jelenti, hogy 2010re egy versenyképes Fermi utód még kijöhet.
-
lsc
nagyúr
Mindenesetre a vállalat meg is dicsérte a bérgyártót, mivel jelentősen javított a kihozatalon,
az NVIDIA képviselőjét, aki elmondta, hogy a 40 nm-es lapkákat érintő alacsony gyártókapacitás az év első felében nem fog változni,Nekem ez a két dolog nem áll össze, egyébként nem téged hibáztatlak, csak az egyik nv vezető ezt a másik azt nyilatkozza.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nintendo Switch 2
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Call of Duty: Black Ops 7
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kuponkunyeráló
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16 2023 M3 Pro 36GB 512GB macbook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo 16 Legion Slim5 WQXGA 165Hz G-Sync Ryzen7 7840HS 16GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Garancia
- 2025.12.04 - Frissített Lenovo Gamer árlista (RTX 5090 / 4090 / 5080 / 4080 / 5070Ti / 4070 / 5060)
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi