- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aty1
csendes tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Ma asszem elleszek ezekkel linkekkel
köszi! -
-
Szten Márs
nagyúr
-
tkazmer
addikt
egy ideje már én is játszom a fotózással, leginkább 2004 óta, akkor vettem egy digitális kompaktot
mostanra már valamivel komolyabb masinát használok (nikon d5000), bár ezt még nem tudom se használni (rengeteg menüje van, amiről még sosem hallottam) és ezért pláne nem kihasználni, de legalább adott a fejlődési lehetőség, illetve a barátok, ismerősök hatalmas objektíveinek a kihasználhatósága
pár saját kép a viszonylagos közelmúltból (bár ezek még canon eos 350d-vel lettek lőve): [link] [link] [link]
illetve szintén pár régebbről, a kompaktos időkből: [link] -
Aty1
csendes tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Hát próbálkozom

Köszönöm szépen az építő jellegű kritikát! Megfogadom a tanácsaid
Mostantól minden fotósorozat után linkelem a blogomba a képeket, és ezentúl is várom a kritikát
ne kíméljetek
csak így lehet fejlődni .. ha megmodnják, hogy mi a rossz. -
Szten Márs
nagyúr
Nos, ömm. Nézegess minél több képet, amit haladók és profik csinálnak, mindenféle weboldalon, olvass fotós újságokat, nézegess albumokat, sőt, vehetsz is egyet-kettőt - ilyesmik kellenek ahhoz, hogy fejlődjön a képi látásmódod. Most még úgy érzem nem igazán tudod, hogy mitől lesz jó egy kép, mit is kéne csinálni a géppel, hogy alakul egy fotó, de ez sokkal jobb lesz, rengeteget fog fejlődni, ha elég elszánt és kitartó vagy, de tényleg, nézzed folyamatosan, hogy mit csinálnak mások. Akár itt PH-n is - egész jó itt a fotós szekció
De főleg hivatásosok oldalai, albumok stb - ahogy írtam. -
Brumi
senior tag
Ahhoz, hogy érdemes legyen fotósoppolni, azért önmagában értékelhető képet kell csinálni. Ha csak nincs valami extrém elképzelésed, amit meg akarsz csinálni, a retusprogramok arra jók, hogy a nyersanyagot megpróbálja közel olyan szintre hozni, amilyennek a fotós látta a témát a helyszínen (sajna a gépek nem ugyanúgy látnak mint az ember).
Engem 2001 óta érdekel a fotózás, de még mindig abszolút kezdőnek tartom magam. Sok könyvet elolvastam, de még van mit tanulnom...Nézz be a Digitális fényképeim topic-ba, komoly képek szoktak ott is lenni, és sokat is lehet tanulni.
-
máyköl
veterán
Én évek óta fotózom.
Fotóim: [link]Egy Canon EOS 20D géppel dolgozom, egy kitobival, egy egy fix 50-es, 1,8-as fényerős obival.
Sokat kell gyakorolni: Gyakorlást teszi a mestert!

Bezony, nem abból áll egy jó kép, hogy odamegyek, aztán csak lekattintom gyorsan. Ezeket a fotókat túristafotóknak hívják, általában nem nagy számok.
Nekem egy fotóba órák vannak benne. 10-15perc míg nekiállok, lefekszem a fűbe, vagy ahova kell, beállítom az ISO értéket, a záridőt, a rekeszt, a vakut, hogy legyen-e, a fókuszt, mert általában Manuálisan fókuszálok, a kompozíciót, stb. Sokat kell belefektetni. Majd még gépen ennél sokkal több időt töltök utómunkával, ki kell őket retusálni, az esetleges hibákat kijavítani rajta, néha élesíteni, zajt szűrni, fényerő, kontraszt, és még rengeteg dolgot.
Sok sikert!

-
Aty1
csendes tag
http://photo.aty1.fotoalbum.hu/
Raktam gyorsan fel pár képet

-
blokad
senior tag
Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy én is szeretek fotózni, és a mai nappal beléptem hivatalosan is a táborba egy Fujifiml S1500fd-vel.
-
raczger
őstag
Sok sikert hozzá, én is ebben az elhatározásban vagyok, de kellene egy normális gépet venni hozzá. Néha-néha lőttem pár képet, azokat itt megnézheted.
-
blokad
senior tag
milyen gépet kaptál kölcsön, és milyet akartál venni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Hálózatokról alaposan
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- YouTube
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Le Mans Ultimate
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GIGABYTE A520M R5 1400 8GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S3 400W
- Lenovo X1 Tablet Gen3 Intel i5 8350U Refurbished - Garancia
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- SMAILIO HD 5" GPS autós navigáció
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

köszi!
szeretem a kihívásokat