Hirdetés

2021. szeptember 28., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Duck663


Duck663
senior tag

Hogy mi a jó .... nem akartok csinálni? Na ezekre kellene nem is tudom vagy olyan adót kivetni, vagy 5*ös áron mérni az áramot, hogy elmenjen a kedvük a bányászkodástól. Majd csákányt a kezükbe és irány a karbon semleges Szibéria, ott lehet bányászni.

NAVIgre, ez már valami! :) Igen, Win7-et használok, hogy ez büntetés lenne? Nem nagyobb, mint a Win10 önmagában.

(#2) nihill


nihill
senior tag

"karbonsemleges számítási teljesítmény"
Íííígy van, húzzuk csak le szépen a WCn az erőmű által termelt áramot még ott helyben mellette :W
Na nem minthogyha most nem ez menne minden bányában jelenleg is.

(#3) DiamondBack


DiamondBack
senior tag

Tehát akkor most az erőmű tulaja épít csarnokokat bányászoknak és ad áramot is mert a 2+ gigawattból 1 is elég a mostani igényeknek. Win-win :D

(#4) Bici


Bici
nagyúr

Mikor tiltják már be a kriptovalutákat globálisan?

The Needs of the Many Outweigh the Needs of the Few.

(#6) Viktor77


Viktor77
félisten

Feláldozzuk a Földet a nagy büdös semmiért.
De jó, hogy ennek a hatásait én már nem érem meg.

(#7) Tigerclaw


Tigerclaw
nagyúr

Egyreszt biztonsagi szempontbol aggalyos engedelyezni barmilyen nem ellenorzott letesitmeny epiteset, egy bizonyos vedotavolsagon belul, masreszt szinte semmi elonye sincs fogyasztokent ha barmilyen eromu kozelebe telepitik. Sot valoszinuleg ha oda is epitenenek, az energiat nem onnan kapnak kozvetlenul, hanem a halozatbol mivel az atomeromu kitaplalasa tobbszaz kV-os vezetekeken keresztul tortenik.

Kulsos fogyasztonak segeduzembol energiat adni, meg total eszetlenseg. Ilyet nem csinal senki.

[ Szerkesztve ]

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#8) NomadND1


NomadND1
senior tag

Hát igen az atomerőművek sokkal környezetbarátabbak :DDD :DDD Az emberiség már sehol nem lesz, de az elhasznált fűtőanyag még akkor is sugározni fog :D

#7 Majd tanulnak Csernobil kettőből. Addig jó a profit.

[ Szerkesztve ]

https://robertsspaceindustries.com/orgs/VEDELMEZOK

(#9) Plug Life


Plug Life
aktív tag

Szóval ezért kell Paks 2, most már értem 😂

(#10) fatpingvin


fatpingvin
aktív tag

én alapvetően abszolút pro-kriptó vagyok de az ilyeneket én is azonnali hatállyan két év szigorított lámpavasra húznám. ez kizárólag a "gazdag legyen gazdagabb" modellnek kedvez, amiről a kriptó szól alapvetően azt elegánsan szembeköpi.

ha ezt az energiát és számítási teljesítményt mondjuk a BOINC cluster etetésére használnák egy szavam nem lenne de ez így tényleg kizárólag a monopolizálásról szól minden áron.

[ Szerkesztve ]

(#11) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Crypto-haterként is kíváncsi lennék azért a háttérre: esélyes, hogy az erőmű túltermelésben volt, márpedig egy atomerőművet nem nyerő leszabályozni. Lehet vele tározókat tölteni - de ezekszerint lehet a többletet instant pénzzé konvertálni is.

Az persze elítélendő, ha máshol is használható erőforrásokat dobnak ki erre, ahogy csúcsidőben tározókat se töltünk.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#12) catlaca válasza Tigerclaw (#7) üzenetére


catlaca
aktív tag

Ha jobban belegondolsz van benne logika, a saját erőműve mellé telepíti a farmját. Most is azt csinálja, hogy pénzzé alakítja a megtermelt elektromos áramot. Jelenleg többet fial az a gigawatt, ha elbányássza, mintha szimplán eladja a piacon. Lehetne szabályozni, ha akarnák. Elég könnyű felderíteni, inkább napelem parkot kell telepíttetni a bányászfarmok köré.

“Hülyeségre nincs diéta” (Rejtő Jenő)

(#13) headhunter válasza Duck663 (#1) üzenetére


headhunter
addikt

Bányászoknak akció... [link]

(#14) korcsi válasza catlaca (#12) üzenetére


korcsi
veterán

Nem feltétlenül egyszerű szabályozni egy atomerőművet, a nukleáris biztonságra is hatással van a teljesítmény változtatás. A csökkentett teljesítménnyel semmit nem spórolsz, az üzemeltetési költségek időarányosak, ez igaz az üzemanyagra is.

[ Szerkesztve ]

42

(#15) NomadND1 válasza headhunter (#13) üzenetére


NomadND1
senior tag

Lehet most még vicc, de lehet idővel lesz olyan, hogy egy óra tekerésért öt dollárt fizetünk :D

https://robertsspaceindustries.com/orgs/VEDELMEZOK

(#16) nihill válasza catlaca (#12) üzenetére


nihill
senior tag

NEM pénzzé alakítja az áramot, hanem coinná. Nagyon nem ugyanaz a kettő.

Egyébként pedig ha jobban fizet a bányászat, akkor le kell kapcsolni az erőművekről a városokat, gyárakat, és mindenki mindennel csak bányásszon. Az lenne ám az igazi gazdagság, kánaán.

(#17) Viktor77 válasza nihill (#16) üzenetére


Viktor77
félisten

Várom már mikor a pék azt mondja, nincs több kenyér, bányászok.

[ Szerkesztve ]

(#18) CPT.Pirk válasza t72killer (#11) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Ennél bonyolultabb a kérdés, mert az atomerőmű az alaperőmű, vagyis ha ennyi felesleges teljesítmény van a hálózatban akkor nem csak maga az erőmű lett feleslegesen nagyra építve, de emiatt az ottani VER-ben a fölötte lévő szabályozható erőművek léte is értelmetlenné vált.

Ez az egész projekt nehezen értelmezhető szakmai szemmel. B. drága atomerőművet építeni, de főleg oda, ahol igény sincs a megtermelt energia egy jó részére. Ez ilyen "merj nagyot álmodni, biztos jó lesz az árfolyam" jellegű hazárdjátéknak tűnik nekem.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#19) Petykemano válasza nihill (#2) üzenetére


Petykemano
addikt

"karbonsemleges számítási teljesítmény"

PAKS2 kapcsán felvetődött, hogy azért szükséges víztározót is építeni, mert a Duna vízhozama nem lenne elegendő a megfelelő határok közötti hűtésre - vagyis a visszaengedett víz túl meleg lenne. (Lelkes kisbékavédők azt is kimutatták, hogy az év bizonyos időszakaiban ez már most is érvényes)

Mintha olyat is olvastam volna, hogy valami tó vagy folyó mentén telepítet bányászfarm jelentős vízhőmérséklet emelkedést okozott. És hát láthattuk az elmúlt hetekben a Velencei-tó és a Balaton esetén is, milyen pusztítást tud végezni az élővilágban ez.

Tehát oké, hogy atomerőmű által előállított áram karbonsemleges, de aterőmű és a közvetlenül mellette levő szerverpark is jelentős mennyiségű hőt termel, amivel minimum a hűtésre használt folyó élővilága tönkretehető. De én mondjuk azon is elgondolkodnék, hogy túl a CO2-n és egyéb üvegházhatású gázokon, vajon a levegő hőmérsékletét mennyivel emeli a előálltott és elhasznált energia által generált hő?

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#20) t72killer válasza korcsi (#14) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

+1, eltelt már egy X, mióta ezekről tanultam, de nekem is ez rémlik. Persze, lehet kevesebb Ampert kitolni, de semmit se spórol az ember a fűtőanyagon - akkor meg már mind1, tolják be valahova.

#18: nyilván nem új projektnél értelmes egy ilyen mellékág, hanem pl a környékbe telepített megújulók, elköltözött gyárak, stb miatt feleslegessé vált kapacitás kihasználására. Lebontani se apróság egy atomerőművet, pláne ha jó állapotban van. Az erőmű wiki oldala szerint 30+éves, szóval simán lehet ez a forgatókönyv.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#21) CPT.Pirk válasza t72killer (#20) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Jah lehet. Mondjuk New-York és Philadelphia mellett nem gondolnám, hogy csökkentek volna a villamos igények. :)

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#22) erer1000 válasza NomadND1 (#8) üzenetére


erer1000
őstag

pár dolgot elfelejtesz.

ha TWh-ra levetítjük az összes energiaforrásunknak azt hogy hány halálos áldozat vagy anyagi kárt okozott az eddigi baleseteik alapján, akkor az jön ki hogy fajlagosan egységnyi teljesítményre vetítve a nukleáris energia tényleg a legkörnyezetbarátabb.

[link]

M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH

(#23) dkess


dkess
őstag

Atomot nekik! Atomot a bestiáknak! :D

[link]

@fatpingvin, #10

Mármint miről szól a kriptó? A megálmodóik szeme előtt alapvetően a szervezett bűnözés, a pénzmosoda meg a fekete gazdaság (na jó - a szürke gazdaság is) és a továbbiakban még néhány ezeknél sokkal "cifrább" dolog lebegett alapvetően a szemeik előtt csak. Ugye például, ha olyasmi lett volna a koncepció, hogy az egyszeri delikvens vehessen az USA -ban Tesla -t akkor még a legelső coin megszületése előtt hamvába halt volna az ötlet ...

OK, utólag toltak némi bullshit-szagú dolgot az arra fogékonyaknak ...

Úgy alapvetően miért is megy szembe ez a koncepció a kriptó szellemiségével? Ugyanolyan elb@szott semmirenemvaló környezetszennyező cucc, mint kb. az összes többi kriptó gigaprojekt ...

(#24) korcsi válasza dkess (#23) üzenetére


korcsi
veterán

Decentralizált pénzügyi rendszer, kezdetleges, sok gyermek betegséggel, minden kezdet nehéz, nem pedig az amiről te beszélsz. És ha egy kripto Proof of Stake elven működik, akkor a környezet terhelő hatás is kiesik. Ha van rá igény lehet csinálni teljesen átlátható rendszert is belőle, amiről te beszélsz az csak egy kis részlete az egész technológiának. A bitcoin és sok más coin is pszeudoanonim. Ha valakinek tudod a "számlaszámát" akkor megnézheted a számlához tartozó összes művelezet és egyenleget.

42

(#25) Semplar


Semplar
senior tag

Az isten pofozza fel őket!

„A döglegyeket könnyű elijeszteni, de hamar visszamerészkednek. Méghozzá sokkal többen." /Nami-Wan Kemotox/

(#26) hemaka válasza Viktor77 (#6) üzenetére


hemaka
nagyúr

Dehogy nem, gyerekkoromban nem is emlekszem, hogy lett volna egyaltalan jegeso, foleg nem mandarin meretuek.

(#27) olymind1 válasza nihill (#16) üzenetére


olymind1
aktív tag

Ha az bekövetkezne előbb-utóbb a városlalók tuti lezúznák azt a farmot tulajjal/üzemeltetőkkel együtt úgy ahogy van, utána az áramszolgáltató egyből szíves örömest állítaná vissza a városokba a hálózatot, hogy legyen ki fizessen nekik az áramukért. :DDD

(#28) G112 válasza korcsi (#14) üzenetére


G112
csendes tag

Ezt a kommentet kerestem. Még jót is tenne a turbináknak, hogy nem kell őket hirtelen fel-le gyorsítani, a fogyasztási csúcsokat követve, hanem egy bányászfarmmal szépen ki lehet egyensúlyozni az egészet. Ha tényleg ez a helyzet, akkor persze nem mindig 100% hatékonysággal üzemel a farm, de biztos meg tudnak egyezni olcsóbb áramban cserébe. Teljesen szimbiotikus a dolog:))

[ Szerkesztve ]

(#29) Petko166 válasza catlaca (#12) üzenetére


Petko166
csendes tag

Srácok, én most a nagyon belemegyek a részletekbe helyett, csak annyit kérdek : Eddig VGA-ból volt hiány, akkor most már Erőműből is az lesz ? :) Mármint azért , mert ki nem jön belőle energia, csak rögtön a kerítés mellé a kis farmocskába.

ohhh, írta valaki, hogy ezek hatását már nem akarja megérni. Ha így haladunk a Hegyalkó 2. féle pajzs nem is olyan távoli jövő a sötét, borongós, élőhalott világával.

(#30) dkess válasza korcsi (#24) üzenetére


dkess
őstag

Az első mondatod miben is mond ellent az általam leírtakkal? Semmiben? :) Ugyanakkor a valóságban az működteti az egész rendszert amit leírtam ... Az, hogy egy-két (fontos a nagyságrend!) dzsentri trendi módon kripto -ból veszi a kávéját a belvárosban annak nem építenének pl. a hírben is szereplő cuccokat ...

A "Proof of Stake elven" kiesne a környezetterhelő hatás? Az OK, hogy mondjuk egy HDD (pl. Chia. Ezt tudom, hogy Proof of Space - csak ott is ugyanezzel az indokkal jönnek) csak 5-10 W -ot eszik (meg persze az amibe a HDD -ket beleteszik). Ugyanakkor "csiliárd" HDD mennyit is eszik? "Csiiiárd" (*5-10) W -ot? Amennyiben mondjuk 100 -szor annyi HDD -vel csinálnák, mint amennyi VGA/ASIC -ot használnak most, akkor konkrétan az összfogyasztás is több lesz.

Másik oldalról a HDD -s példánál maradva a HDD -k (meg persze az amibe a HDD -ket beleteszik) a "HDD fán" teremnek vagy a madarak hordják össze? Avagy esetleg az alapanyagukhoz szükséges bányászat, az alapanyag, félkész- és végtermékek logisztikájának energia- és egyéb igényei és az életciklusok végén a veszélyes hulladékként történő ártalmatlanításuk is mind olyan "zöld"?

Ezek az "új hullámok" inkább csak maximum "zöldebbek". Legalábbis ideig-óráig. Ugyanakkor inkább vakarózás-szagú a dolog meg némi "marketing" azoknak, akik igénylik az ilyesmit ...

@Petko166, #29

Igen, "erőműből is hiány van", de ez nem új jelenség. Kína történetesen e miatt (is) kezd pipulni a kriptókra . Alább két prohardveres hír is a témában:

- [link]
- [link]

A világ összes víz- és atomerőműve nem elég már. Azt az áramot lehetne a gazdaság egyéb ágazatainak fejlesztésére fordítani ...

[ Szerkesztve ]

(#31) antikomcsi


antikomcsi
veterán

Francnak ilyenekkel tökölni, hogy hova építsék?
Saját reaktorokat a bányászfarmoknak!!! Ali expresszről, hozzá csomagolt mérnökökkel!

(#32) dkess válasza antikomcsi (#31) üzenetére


dkess
őstag

Majd a fórumokon vadászunk hozzá kuponkódokat is ... :)

(#33) Darmol válasza G112 (#28) üzenetére


Darmol
aktív tag

Alapvetően hibás gondolatmenet, hiszen megoldáshoz (bányászfarm) keresed a problémát (kapacitásingadozás).
Nem mellesleg ha ekkora problémájuk van, miért nem változtatható kapacitású hulladékfeldolgozót építenek az erőmű mellé? Így hirtelen csak két ok jut eszembe miért érné meg jobban:
- Olcsóbb mint egy bányászfarm.
- Hasznosabb mint egy bányászfarm.

A vérem piros. A sznoboké kék. Zöld a szörnyeké.

(#34) dabadab válasza t72killer (#11) üzenetére


dabadab
titán
LOGOUT blog

Megnéztem, Pennsylvaniában az elektromos áramtermelés legnagyobb forrása (40%-kal) a szénerőművek, szóval az teljesen biztos, hogy nem az a gond, hogy nem tudnak mit csinálni az atomerőművek termelésével (amiből összesen 10 GW-nyi van, 34%-os részesedéssel, szóval kb. mint itthon Paks és jól láthatóan egész évben teljes kapacitáson termelnek).

Terheléskiegyenlítésre meg jól láthatóan gázturbinás erőműveket használnak.

Mondjuk lehet, hogy kár volt itt a tényekkel elrontanom ezeknek az elméleti kártyaváraknak az építgetését :)

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#35) arnyekxxx válasza NomadND1 (#8) üzenetére


arnyekxxx
addikt

Hát igen az atomerőművek sokkal környezetbarátabbak

és tényleg

az elhasznált fűtőanyag még akkor is sugározni fog

Mint ahogy sugároz még sok minden más a Föld belsejében (is) nagyon régóta és fog is amig a Nap fel nem zabálja a Földet. Az elhasznált fűtőanyag egy emberi léptékkel kezelhető feladat.

(#36) Darmol válasza Tigerclaw (#7) üzenetére


Darmol
aktív tag

Nem tudom az óceán túloldalán hogy van, de ideát általában komoly probléma 230V-hoz vagy 400V -hoz hozzájutni egy erőműben. De azt mondták 120kV-ból gond nélkül tudnak adni akár 10-20MW-ot ha kell. :D

A vérem piros. A sznoboké kék. Zöld a szörnyeké.

(#37) doooo


doooo
addikt

Kicseszett idióták.

(#38) doooo válasza arnyekxxx (#35) üzenetére


doooo
addikt

Kezelhető persze. Az egész klímaváltozás-téma kezelhető lenne. De ahogy utóbbi kezeléséért is ölre kell menni a pénzéhes szociopatákkal, úgy előbbiért is. Mellesleg ha van valamiféle radikális ötleted, ami kivitelezhető is rövid időn belül, jó lenne értesíteni a hozzáértőket, mert eddig még nem sikerült valóban hosszú távú, elfogadható megoldást találni a radioaktív hulladék tárolására. Sehol sem. Még akkor sem, ha tervek léteznek.

Addig csili-vili a dolog, amíg a potenciális veszélyeket, meg a sok ezer/millió évig bomló hulladékot nem számítják az egyenletbe. A CO2-t mindig ki lehet vonni a levegőből, akár mesterségesen, akár regenerálódott növénytakaróval (persze, nem csak ezt bocsájtják ki a hagyományos erőművek, de legnagyobb mértékben azért igen, a többi sem olyan, aminek olyan hosszú távú, és olyan komolyságú következményei lennének, mint a radioaktív hulladékoknak). Ez olyasmi, amit valóban emberi léptékkel lehet kezelni (ha mindenki elfogadja, hogy nincs más lehetőség).

Az atomenergiának nagyon sokat kell fejlődnie, hogy valóban takarékos, és biztonságos (a jelenleginél sokkal, sokkal biztonságosabb) legyen. Igen, ezekre határozottan vannak tervek, csak ideje lenne meg is valósítani őket, addig pedig nem teleszórni mindent új, de már startban elavult reaktorokkal, főleg ha nincs rájuk szükség (lásd: Paks 2).

(#39) Narxis válasza arnyekxxx (#35) üzenetére


Narxis
nagyúr

Az elhasznált fűtőanyag egy emberi léptékkel kezelhető feladat.

Ebben azért nem lennék annyira biztos.

I do not fear, for you are with me. All those who defied me, shall be ashamed and disgraced. Those who wage war against me, shall perish. I will find strength, find guidance, and I will triumph.

(#40) doooo válasza doooo (#38) üzenetére


doooo
addikt

Ja és ha már eljutottunk odáig, hogy van egy nyamvadt reaktorunk, akkor a "tiszta energiáját" a lakosság javára fordítjuk. Nem pedig egy rohadt, értelmetlen, "bolygóromboló" kriptobányát nyomunk a szomszédságába.

(#41) Gdi


Gdi
senior tag

Na, akkor az van, hogy a használt 2-3000 RTX kártyáknál a sugárkövetési teljesítmény mellett most már figyelni kell a sugárzási értékét is.
"Kihasználatlanság miatt eladó, nemdohányzó, német női orvosházaspártól, dobozban tartott, alacsony mSv-tel, papírokkal XY grafikuskártya."

Illetve a RX 4-500asok is Raytraced-ek lesznek.

[ Szerkesztve ]

''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

(#42) NomadND1 válasza doooo (#38) üzenetére


NomadND1
senior tag

:R
Rettentően kevesen gondolnak bele, vagy tudják/akarják felfogni a használt fűtőanyagok és a működéssel kapcsolatos kockázatokat. Jelenleg három olyan potenciális hely van, ami hosszútávú környezeti katasztrófát okozhat. Az első kettőt szerintem mindenki ismeri, a harmadik [ez] Itt nem is fűtőanyag, hanem a kísérleti atomrobbantások után a szennyezett talaj egy része van elraktározva. 25 éven belül két atomerőmű katasztrófa volt. Ez rengeteg.

Átlagosan 20 évente foglalkozni kell(ene) mindhárommal, de az emberek nagy része csak az orra tövéig lát. Lemegy a generációja és gond megoldva, majd foglalkozik vele más.
Lehet viccesnek hangzik (pedig nem az), de a végítélet órája nem véletlenül áll 23:58-on.

#35: Igen, a földben jó helyen van, természetes környezetében. A felvilágosult országok nem véletlenül állítják le az atomerőműveket és állnak át alternatív áramtermelésre.

https://robertsspaceindustries.com/orgs/VEDELMEZOK

(#43) korcsi válasza dabadab (#34) üzenetére


korcsi
veterán

Akkor simán csak jobban megéri saját villanyból bányászni mint eladni.
A legutóbbi ezzel kapcsolatos cikkben írták, hogy 3000 dollárból bányásznak ki egy bitcoint, itt még az energia is olcsóbb lenne.

42

(#44) dkess válasza doooo (#38) üzenetére


dkess
őstag

Az atomenergia pont az egyik legkiforottabb dolog - vagy 7 évtizedes tapasztalat van mögötte. Nem ideális - nem, nem az. A Paks 2 mitől is lenne elavult? Milyen alternatívájuk lenne? Csupa még sokkal jobban "elavult" dolog - ráadásul "heroinárban" ...

Miért is nincs rájuk szükség? A tervezett befejezésük pillanatában vagy 9,6 GW (ez bődületesen sok) beépített erőművi teljesítmény fog hiányozni a rendszerből. Legalábbis akkor, ha az elektromos autózást kivesszük a képletből. Amennyiben lesz (és úgy néz ki lesz), akkor sokkal több. Gyakorlatilag Paks 2 -n túllépve már valahogy erre kellene koncentrálni, hogy ezt miből oldjuk meg. A másik sajnálatos tény, hogy adottságainkból kifolyólag az atomenergián kívül olyan sokminden egyéb lehetőségünk meg nincsen. Hidd el, én lennék a legboldogabb, ha nem így lenne ...

(#45) zsintai1987


zsintai1987
tag

Hát igen a németek is bezárták az atomerőműveket.... Most a franciáktól veszik az áramot ahol 27 atomerőmű van

3700x, ASUS 570prime, 2X16GbCorsair 3200 cl16, 28x rx 580 NITRO , CM 500P fehér, Seasonic Focus+ 550W 80+ GOLD, 2070 giga OC, rx 5700xt nitro+

(#46) fatal` válasza NomadND1 (#42) üzenetére


fatal`
félisten

"A felvilágosult országok nem véletlenül állítják le az atomerőműveket és állnak át alternatív áramtermelésre."

Mint a németek, ahol visszakapcsolták a szénerőműveket, a maradék kapacitást meg a franciáktól veszik, akik tele vannak atomerőművel?

(#47) D.Va


D.Va
senior tag

Aki a nukleáris fűtőanyag miatt aggódik, van remény:
[link]
(Finland Might Have Solved Nuclear Power’s Biggest Problem)

És valószínűleg idővel lesznek még jobb megoldások.
Ettől függetlenül én betiltanám az atomerőműveket az egész Földön. Nem a fűtőanyag miatt, az esetleges csernobili helyzetek miatt. Csernobilban megvolt, Japánoknál is megtörtént. Lesz még ilyen máshol is.
Volt elvileg Csernobilnál nagyobb katasztrófa is az oroszoknál csak el lett tussolva egy fűtőanyag gyárnál, csak ez olyan messze a rákban volt valahol orosz földön, hogy ezt nem észlelték más országokban, így tudták elhallgatni. (Ez még a Csernobili katasztrófa előtt történt)

[ Szerkesztve ]

(#48) dkess válasza D.Va (#47) üzenetére


dkess
őstag

Az baj ezzel az "én betiltanám az atomerőműveket az egész Földön" című dologgal, hogy akár, ha mi ketten együtt akár dobbantanánk is a lábacskánkkal, akkor is mit kezdjünk az elsőként felmerült kettő olyan "bagatell" entitással, mint pl. az USA vagy éppen Kína ...

A többiekről nem is beszélve. Meg arról sem, hogy mi lenne helyette? Pl. az ezen vonatkozó hírben is taglalt "bányászláz" által generált egyre növekvő igény oldallal?

(#49) t72killer válasza CPT.Pirk (#21) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Nem tudom, ez ugye főleg a nehézipari aktivitástól függ - ebből azért sokat lebontottak-kiszerveztek USA-ban is. Ezenkívül a háztartásokban is laposTV, LED-világítás, stb van már. Illetve a megújulók folyamatos növekedésben vannak náluk is, egyelőre 5% alatt van a nap+szél, de ennél jóval magasabbak az állami célszámok.

Ezenkívül ha növekedett is az összfogyasztás - lehetséges, több erőművet építettek a kelleténél :F?

Szóval látatlanban 50/50 mondanám, hogy itt tényleg vmiféle maradék kapacitásról lesz szó.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#50) t72killer válasza dabadab (#34) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

:R, így világos. A szénnek mondjuk arrafelé elég komoly politikai hátszele van, nem feltétlen 1x1 logika mentén mennek a dolgok - de ott a pont.

#47: nem tudom h Majak-ra gondolsz-e, az mondjuk tényleg jó nagy disznóól.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.