Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz modder #28 üzenetére

"én meg csak azt akartam mondani, hogy az hamis állítás, hogy "itt senki nem beszélt ORM-készítési szándékról"."
    Nem hamis állítás, mert a "szándék" az egy jövőbeli cselekedetre utal, tehát arra, hogy vélhetően itt épp készül valaki ORM-et írni.

""én már készítettem ORM-et" nagyvonalúan az állítmányból, a tárgyból és az alanyból tekintve ORM készítési szándékra utal."
    Ha már belementél: nem, ez nem szándékra utal, hanem múltbeli, megtörtént cselekedetre. :) A "szándék" ugyanis nagyjából egy törekvés valamilyen későbbi cselekedetre.
    Mindezt most csak azért mondtam el, mert erősen belekötöttél a saját mondatom jelentésébe is, de én sem akarom folytatni a mondattani elemzéseket. :N

Abban igazad van, hogy lezso6 eredeti hozzászólásának szándékát vélhetően félreértettem, azt gondoltam, konkrétan a mi diskurzusunkat tünteti fel nevetséges színben - pedig igazából valószínűleg csak arra utalt, hogy milyen vicces belegondolni, hogy amikor az ember még a tanulási folyamat elején vagy közepén van, akkor még olyan nagyvonalú tervei vannak, hogy ORM-et készít, frameworköt épít, és így tovább... Aztán ráébred, hogy szórakozzon vele a hóhér. Használ egy népszerű, sokak által felügyelt kódbázist.
    Ez a vita nem indult volna el, ha lezso6 egyértelműbben fogalmaz. :DD

Új hozzászólás Aktív témák