Hirdetés

2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Dany007


Dany007
veterán

Érdekes elgondolás. Én már évek óta gondolkozom rajta vajon lehet-e ilyet csinálni. Komplett passzív gépet, de bika erőset. Persze csak költői szinten, mert ennyi pénzt nekem nem ér meg a dolog.

De több kérdés is felmerül bennem. Nem tudom mennyire néztél utána a dolgoknak. De kérdés, hogy ezek a passzív tápok és cpu hűtők nem igényelnek semmilyen ventilátort se? Úgyértem legalább egy házventilátort se ami elszívja a meleget? Azért ez így elég hihetetlen. :)
Mert az okés, hogy a dögnagy borda leadja a hőt, de ha az csak ott kering a bordák mellett-körül akkor idővel fokozatosan romlik a hatékonysága, szerintem.

A másik kérdés, hogy nem-e érné meg jobban inkább venni egy nagyobb házat, rendes de csendes hűtést kiépíteni és mondjuk leszigetelni a házat!? Párezer forintért lehet már kapni spéci hangszigetelő szivacsot / filc anyagot akármit... Így plusz jól megválasztott ventikkel jól tervezett házhűzési rendszerrel alacsony fordulatszámon minimalizálni lehetne a hangot + a hangszigetelés. Szvsz majdnem nullára lehetne csökkenteni a hangot töredék költségből.
Plusz ha az ember hallgat valami kis zenét / fimet vagy épp játszik valamivel akkor már nem hall semmit a gép zajából.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.