- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibi683
tag
A VIA8650-es 800Hz-es és a mellé van egy 300Mhz-es Dsp!
-
balpeter04
tag
Szerintem 400Mhz-en nem működnének ilyen sebességgel ezek a VIA8650-es készülékek!
-
balpeter04
tag
Inkább az utóbbi! Egyszerűbb - nagyon egyszerű - játékok elkocognak rajta, kirakós játék például.
Nem győzőm hangsúlyozni! Egy ilyen MID-nek nem azt a teljesítményt kell nyújtani mint egy iPad-nek. Lehet, hogy van olyan köztünk akinek csak arra kell egy ilyen eszköz, hogy e-maileket, híreket tudjon olvasni, ezekhez nem feltétlenül kell iPad, vagy Acer/ASUS tablet.
-
simonzé
addikt
Nézd meg jobban! Az a 800 Mhz-es Via processzort valójában 400+400. Azaz ott van egy ARM V5-ös proci (amit eredetileg digitális képkeretekbe szántak... no comment) + ÁLLÍTÓLAG van benne egy DSP is, ami segít ha kell...
Én a helyedben nem várnék 800-as procit 15k-ért, mint ahogy nem is várok. -
(jan)
őstag
Játékok hogy futnak rajta ? vagy sehogy ?
-
szezso15
addikt
válasz
balpeter04 #31 üzenetére
Igen, elég sok főzött ROM van rá szerencsére!
Meg azért ez a 256MB RAM se egy egetverő valami, ráadásul a RAM írási/olvasási sebessége elég lassú, de egy PowerAMP + Opera Mini + Market elmegy vígan!Egyetlen gond van vele, hogy anyaghasználatban igen gyenge... De van WM8650-esből 8"-os is, az meg már 800x600-as felbontással bír, egészen viselhető!
-
balpeter04
tag
válasz
#60252516 #27 üzenetére
Az RK2808 az első olyan chipje volt a Rockchip-nek amit tabletben használtak.
Miután a Rockchip kis tapasztalatot szerzett kicsit jobban belehúzott. A második generációs RK2818 processzor alatt az Android 2.2 már tökéletesen tette a dolgát, a rendszert sokkal jobban optimalizálták mint az elődnél.
Azóta az RK2918, ami már egy Cortex-A8 magos 1,2Ghz-en ketyegő processzor, már több kínai tabletben is bizonyított! Ez a processzor már a Gingerbread-et is viszi mint az álom!
-
balpeter04
tag
Igen, a VIA8650 annyival nyújt többet, hogy arra már alapból egy sokkal jobban optimalizált Android 2.2-öt adtak ki, ami alaphelyzetben elfogadható felhasználói élményt adott. No meg a RAM mérete is megduplázódott, bizonyára ez is számottevően megdobja a használati élményt!
Ezekben a kínai csodákban talán az a legjobb, hogy elég sok androidhoz értő ember kezébe is kerül egy-egy ilyen és ők aztán tényleg minden egyes apró részletet kijavítanak! Elég csak az Uberoid sorozatra gondolni a 8650-es procival szerelt változatok esetében!
-
szezso15
addikt
Nagy köszönet a tesztért!
Én is gondolkodom valami olcsó tablet beszerzésén, de szerintem egy VIA WM8650-es (800Mhz) procival, meg 256MB RAM-mal rendelkező gép jobban megéri ugyanennyi pénzért! Még akkor is ha nem fém a hátlapja... -
Jó kis írás köszi szépen.Hiányt pótoltál vele.
-
törölt tag
A táblagépben dolgozó chip adatlapjából:
"RK28xx is a highly-integrated, high-performance, low-power digital multimedia
processor which is based on Dual Core (DSP+CPU) architecture with hardware accelerator.
It is designed for high-end multimedia product applications such as PMP, GPS and Mobile
TV etc.
RK28xx can support decode and encode for various types of video standards such as
H.264/RMVB/MPEG-4/AVS/WMV9 by software and dedicated coprocessors. Specially,
highest performace for video decode will reach fluent replay for video with H.264 @
1280x720 formats. Meanwhile, RK28xx can also support many types of mobile TV
standards by software and dedicated hardware accelerators, such as DVB-T, CMMB,
T-DMB etc."Az adatlap szerint egy jó kis chip lenne, de a jelek szerint eléggé elvan b....a az optimizálás rá.
-
-
-
Silenzio
addikt
A telómon (Samsung Wave) 1500 mih-s kapacitással kb. 8-10 órát lehet filmezni egy feltöltéssel. Ennyivel kevesebbet fogyasztana az oled? Tudom, csak 3 inch körüli a kijelző, de ez így sem teljesen arányos.
-
PB
tag
válasz
balpeter04 #4 üzenetére
Szia
Építő jellegű kritikaként egy specifikációs táblázat legyártását vagy beemelését tudom felhozni, így nem kell a folyó szövegből kibogarászni a fontosabb infókat (cpu órajel, memória stb.).
Köszi hogy megosztottad a tapasztalataid tényleg sok ehhez hasonló eszközt lehet venni neten és pont semmit sem lehet róluk tudni.1.5 Andorid nem olyan szörnyű, én downgradeltem a már igencsak csereérett telefonom (HTC G1) 1.6ra miután rájöttem hogy a 600mhz és 192mb ram , nem egy álomkonfig a gingerbreadhez, de rá kell jöjjek ez sem elég lassan az 1.6hoz, aktívabb online jelenlét (mail, fb, maps) mellett.. főleg az ismerősök komolyabb telefonjainak viselkedésével összehasonlítva.
személy szerint ez a hardver leginkább a 128mb ram miatt nagyon gyenge.
-
horush
addikt
Én is gondolkodtam már tablet vásárláson, de szerintem egy ilyen alá nem adnám. Igaz, hogy ez azért jóval drágább a tiednél.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Dr. Romano #16 üzenetére
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
balpeter04 #14 üzenetére
Hát ha most abból indulunk ki, hogy a 600mhz-s cpu-val rendelkező gépek is simán elmennek 2.3-mal, lehet érdemes lenne kipróbálni.
-
balpeter04
tag
válasz
balpeter04 #12 üzenetére
Inkább visszateszek egy módosított 1.5-ös ROM-ot, a Froyo szó szerint megeszi a 600Mhz-et!
A poén az az, hogy erre a készülékre már van Gingerbread frissítés is! Szerintem az alatt elfüstölne a gép!
-
balpeter04
tag
Már Android 2.2 fut rajta, estefelé frissítem a cikket!
-
amanoba
őstag
Tetszett az írás, a cucc is vállalható,főleg ha az említett 2.1/2.2 frissités gyorulást is hoz.
Balpeter: más lejátszóval is próbáltad, vagy csak a gyárival?
-
Tybee000
aktív tag
Hát már bocs de ez egy hulladék, ennyit kiadni valamire ami szar... hihetetlen
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nekem egy alcor e-pad volt a kezemben.. Asszem tán 1.6 volt rajta alapból, de tudtam frissíteni froyo-ra. Megtáltosodott tőle, az tény.
Abban is rezisztív kijelző van, és valami szörnyű. Szó szerint nyomni kellett, h azt csinálja, amit szeretnél..
Na meg az, h mindig ott van a hálózat ikon, pedig nincs benne sim hely sem, az is elég zavaró.
-
Teasüti
nagyúr
Nem lehet frissíteni az OS-t?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Android 1.5?! Banyek.
-
Hát igen, ilyet nem tudtam feléleszteni, pedig nagyon jó lett volna...
Olvasni tökéletes, még ha lassú is, és sokkal több funkciója van egy e-book readernél. -
balpeter04
tag
Építő jellegű kritikát nyugodtan írjatok, kérdésekre is szívesen válaszolok ha valaki szeretne még valamit megtudni erről a csoda-gépezetről!
(#3) bit_bro:
bizony, bizony lassan új valutánk lesz a JMF!! -
DemonDani
addikt
jó kis írás, hiánypótló
ennél rosszabb nem nagyon lehetne amúgy a kis gépezet, mármint úgy értem ez a legrosszabb HW amivel láttam, és ehhez jön hogy a legrégebbi oprendszert futtatja
pár lap megnézésére valóban elegendő lehet, meg fontosabb dolgokra, csak kérdéses hogy kell-e ekkora cucc erre, 20jmf alatt elvihető a voda 858, valszeg nem lenne rosszabb, és könnyebben hordozható
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Megnéztem mit tud egy 600Mhz-es, Android 1.5-öt futtató mobile internet device (MID)!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest