2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Apad iRobot – olcsó droid

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Megnéztem mit tud egy 600Mhz-es, Android 1.5-öt futtató mobile internet device (MID)!

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Harmadik kínai androidos tablet tesztem tárgya egy igen érdekes készülék. Kezdésként elég csupán annyit mondanom, hogy a gépen Android 1.5 (Cupcake) fut, amely 2011-ben igencsak elavultnak mondható.

A tesztet egy kis történettel kezdeném, mely 2009 nyarára datálódik. Egy júniusi forró nyári nap estéjén az interneten böngészve egy igen érdekes hirdetésre lettem figyelmes, mely egy androidos tabletet ajánlott a jövendőbeli vásárló figyelmébe. Nem haboztam, kattintottam a hirdetésre. A betöltődő oldalon kb. 100$-ért ajánlottak egy Android 1.5-öt futtató táblagépet. Szokás szerint rögtön felmentem YouTube-ra és megnéztem, hogy mit tud a kis készülék.

A videók alapján egész jól teljesített a gépezet, így rendelni szerettem volna egyet. Különböző anyagi, és banki átutalási okok miatt azonban végülis nem vásároltam meg a gépezetet. Ám a tablet "pályafutását" továbbra is figyelemmel követtem. Azóta vásároltam már több Zenithink ZT-180at - az én tollamból olvashattátok az első erről a tabletről szóló cikket - valamint legutóbb egy Cortex-A8 processzorral szerelt 8 colos tabletről olvashattatok tőlem.

2011. november elején azonban ismét szörfölvén az interneten ezt láttam meg: Apad iRobot Rockchip tablet! Ezt nem hiszem el, ezt még mindig lehet kapni?!

És valóban! Megrendeltem, PayPal-al kifizettem és 2 hét múlva a postás szépen aláíratott velem egy papírt, hogy a Hong Kong-ból érkezett csomagot átvettem.

Azóta nyúzom a gépet, tesztelgetem, felmérem végső tűrőképességeit. Mindenki figyelmét fel kell hívjam, hogy ez egy 65$ értékű készülék! Ettől nem kell világmegváltó teljesítményt várnunk, úgyhogy nem is nagyon nevezném ezt tabletnek, inkább MID-nek (Mobile Internet Device) szólítanám.

Minden teszteredmény, és vélemény megformálása előtt ki kell jelentenem, hogy ezért az árért egy 7 colos, internetképes, e-mail nézegetésre és hírolvasásra, androiddal való ismerkedésre tökéletesen megfelelő készüléket kapunk!

Lássuk, hogy néz ki a készülék és milyen belsőt takar a külső!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.