Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• moha21

veterán

válasz emvy #272 üzenetére

Ha ugyanannyiba jönnénk ki akkor is inkább az autóra költöm a pénzt, mint a MÁV-ra, mert röhej ami ott megy. ( komolyan a mozdonyvezetők is pislognak sokszor).

Uniós pályázatból megcsinálták Mezőtúr- Gyoma vagy meddig 160 km/h-ra a pályát egy pár éve, de már cserélik a talpakat. :U Ha 80-al eljutok Csabáig az már ritkaság.

A vonatjegy meg akkor is ennyi volt már amikor 300 Ft alatt volt a benzin és gondolom ezt is emelik majd, a színvonalat meg szokás szerint csökkentik.

Volt, hogy számoltam átlagsebességet BP-től hazáig ( 240 km elosztva az indulási idővel ), 36 km /h -át kaptam 2010-ben.

Gyula után meg azzal szoktam viccelni a néppel, hogy most már biztosan nem lesz felsővezeték szakadás , azért mert nincs is.:>

Mellesleg imádok vonatozni, nagyapám és nagyanyám MÁV-tól mentek nyugdíjba, szóval nem ilyen indokból írtam.

Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.

• moha21

veterán

válasz kovsol #262 üzenetére

Általában igen. Ám mi mindig úgy jártunk, hogy 4-5 en összedobtuk a benzinpénzt és olcsóbb is volt + kényelmesebb.

Vagy nézd az, hogy egy vasútjegy másodosztályon 3890 Ft 240 km.

Ha egyedül megyek kocsival 6-7000 Ft, ha ketten megyünk a kocsival akkor már csak 3500, ha meg 4-en ( márpedig annyian szoktunk ), akkor 1750 Ft fejenként. Ez 400 Ft-os benzinár mellett 7 literes fogyasztással számolva. És nem kell átszállni, nyomorogni ( nem tudom másfele mi a helyzet, de Lökösháza-BP,Keleti vonalon nyomorgás van. ), nem fázol stb...

Kicsit vicces, hogy így is fele áron kijövök. :U

Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.

• moha21

veterán

válasz tildy #227 üzenetére

Az azért elég kevés megélni vagy csak úgy tűnik nekem. Első melóhelyemen 300 Ft-os órabér volt ott is 12 óra megvolt, néha 13 is. Egy hét alatt megvolt ~30 ezer Ft. Arról nem beszélve, hogy mennyivel mást is ért az a pénz. Ez 1999 körül volt. Természetesen feketén.

• moha21

veterán

válasz David93Pecs #204 üzenetére

1. Ha komolyabb bajod lenne akkor ellátnának, sürgősségin nincs sztrájk.

2. Tudod te, hogy mennyit tanul is fektet be egy leendő orvoshallgató? Kurva sokat elvan vagy 7 évig a tanulással és a gyakorlattal, ha nem csúszik el sehol..

Ha én is abba fektetném a pénzem, hogy orvos legyek, akkor mint egy "átlagos befektető" talán szeretném, hogy kifizetődő legyen a befektetésem. És ha itthon erre nem látok rációs eszközt, akkor nyilván kimegyek.

(#214) Kassadin : Anyám nem hagyja már itt az országot, de megvannak az okai, amúgy ő is most megy egyetemre ( most 4 felsőfokú egészségügyi végzettsége van ami ugye kategóriát jelent fizetésben ) így kap nettó 100 k-t.

Volt barátnőm aki ugyan Szlovákiai magyar, neki is valami nővéri végzettsége van, dolgozott is Pesten 1-2 évet (az Üllői metró környékén van a kórház nem tudom a nevét 9-es busz is megy arra azt hiszem ), jobban megérte elmenjen áruházba eladónak..

Ő mesélte az anyjáék mindig piszkálják, hogy miért nem ment ki Ausztriába a többi barátnőjével.

Igaz, hogy ott is idős bácsikra kell vigyázni egész nap meg minden kívánságát teljesíteni ( nem sex :> ), viszont kap érte 300 k-t havonta.

Itt meg napiszintű a szardobálás egy pszichiátrián, hoznak bilincsbe embereket stb.. narkós, alkesz, bipoláris skizó, mind egybe.

És mivel feküdtem benn is, volt rá példa beteg fogta le a másik beteget..

[ Szerkesztve ]

• moha21

veterán

válasz keIdor #184 üzenetére

Sajnos nem tudok pontos adatot mondani és ugye itt is mondjuk aki Csabai, Gyulai annak picit könnyebb. Faluszinten igazából nincs munkahely már pedig 10-12 éve még egész jó volt itt a helyzet. Most ugye, hogy ne legyen eltörölve a polgármesteri hivatal így telepítenek be embereket ( nem napon barnultakat természetesen ). Házat lehetetlen eladni, nekünk is van eladó, de már vagy 8 éve.:)

Átmész Csongrád megyébe már akkor totál más az egész, az utak stb..
    Doboz, Sarkad, Kötegyán teljesen le van épülve. Ugye van néhány ember akik megkaptak egy csomó földet a TSZ-ekből és az ő rokonaik, barátaik elvannak az önkormányzatnál. Romokban vannak a házak, de csak össze vannak döntve meg a java tégla elhordva.

Komolyan 10 éve még az ember imádott itt lenni, teljesen elpusztították..(

(#185) baluka26 : Anyum 100k kap kézhez, mint főnővér a pszichiátrián. (Y)

Sokszor csodálkozott mikor mondtam neki, hogy kerestem 40k-t 4 nap alatt ..tényleg volt olyan hét, hogy annyit kaptam kézhez, mint ő egy hónapra. Igaz akkor 13 óra is volt egy nap csak a meló meg az utazás ki Tökölig a Nyugatitól.

[ Szerkesztve ]

• moha21

veterán

válasz echterion #181 üzenetére

Van sok minden amit lehet otthon csinálni, de persze ez nem a nagy átlag. PC-n tervezel valamit egy akármilyen szoftverrel, azt ha nagyon akarod azért haza tudod vinni csak persze az mer nem feltétlen legális és ugye teljesítményben van fizetve.

Weboldalt is lehet fejleszteni meg akármit otthon, de nem ebből él meg az emberek nagy része és ugye mindenki nem is csinálhatja ugyanazt. :)

• moha21

veterán

válasz tildy #179 üzenetére

Nem tudom, hogy pontosan hogyan is van, ha Gyulán járok a buszpályaudvaron akkor anyám ad 20 ezret, hogy vegyem meg neki a bérletet. Persze támogatják csak nekik Gyula- Kötegyán 20 km vagy mennyi lenne papíron, a Volán szerint meg fizesse ki a 30 km vagy mennyit, mert megy Újszalontára, Méhkerékre meg mindenfele itt a busz.:D Kocsival 25-30 perc Gyula, Csaba 40, Busszal Gyula is 1 óránál több.

A másik gond ezzel, hogy ugye a városi ember van előnyben, mert ha valakit lapátra tesznek az nyilván az akinek kell téríteni az ingazásából. Igaz anyám már főnővér lassan 30 év kórházi munkaviszonnyal, de sokszor van olyan reggel elmegy 5:45- kor ( később soha van előbb ), este jön haza 19:18-kor a busz. Ez heti 2 alkalom egyébként 17:30-kor ér haza.

Össz-vissz is van vagy 4-5 járat egész nap. :-]

Én azt mondom aki 80 percet ingázik egy nap annak még viszonylag jó dolga van.

Ja és náluk is az a jellemző, hogy aki ott él a városban az késik el munkából. :U

[ Szerkesztve ]

• moha21

veterán

válasz moha21 #173 üzenetére

Csabáig egy 30 napos bérlet 28.200 Ft. 80k-s bruttó békés megyei fizetéseknél nem mondaná,. hogy mekkora jó ára van.

És arról nem beszéltem, hogy fűtés bináris elven működik van vagy nincs, ha van meg lehet dögleni a melegtől, ha nincs megfagysz.

• moha21

veterán

válasz Algieba #171 üzenetére

Ja csak 2 napra nem veszek havi bérletet. Anyámnak itt vidéken 18 ezer Ft a buszbérlete havonta Kötegyán- Gyula. Ezért cserébe kap fűtetlen és pontatlan buszokat. Vasút kizárva nem érne be vele időben.

Fényes így is egy köpésre van Csabától ( biciklivel át lehet menni ), ráadásul Fényesen a vonat is ott van a focipálya mellett a belső részen.

Jártam pecázni Veszelyhez eleget. Kötegyánból vonattal előbb meg kell várni, hogy bejöjjön Vésztőről az bevárja ami jön Csaba felől, utána Sarkadig tötymörgés, ott van 2 megálló utána még Jószef szanatóriumnál is megáll utána Gyula. Innen már tud menni akár 60-al is annyira jó a pálya ( nem vicc eddig szar pálya volt. ) Bicerén is szenvedés van. Ez egyébként 40 km.
    ja és 1 óra. Tehát az átlagsebesség 40 km/h. volt már 36 is..

[ Szerkesztve ]

• moha21

veterán

válasz baluka26 #167 üzenetére

Tudom, hogy mennyi a diákbérlet, de nem lehet mindenki diák.:)

• moha21

veterán

válasz echterion #165 üzenetére

Én se igazán értek egyet velük.:)

Személyesen ismerek olyan embereket, akik minden szarra vettek fel hitelt. 2007-ben plazmaTV meg ilyenek, de van ismerősöm is aki ugye feketén dolgozott, 8 általános végzettsége van, élettársának is és lakás hitelt is fettek fel meg autót is vásároltak ( minek? )

És akkor az állam úgy dönt, hogy kisegítjük őket és majd az is fizet aki nem hitelezett. No comment.

Ezt megcsinálják Gaskóék is a MÁV-nál, szinte már törvényszerű, hogy mindig hiányik x milliárd FT, kimennek a VDSZSZ-el az utcára kicsit és természetesen átvállaljuk a pénzt.
    Nem hiába hiszen minőségi szolgáltatást kapunk, BP-Lőkösháza IC-n gyulladt már ki kocsi, meg tudnám mondani mikor, mert akkor mentem kórházba.

Persze a BKV-nál sem jobb a helyzet most olvasom, hogy a 3-as metró szakaszán korlátozzák a forgalmat. Nagyszerű amúgy se volt mindig tömve. No de no problem ott is lett valami 80 milliárdos adósság, természetesen azt is átvállalja az állam.

320 Ft egy jegy...10 db-ban 2850 és ha becsületesen használod elég 1-2 napig.

• moha21

veterán

válasz Lauda #86 üzenetére

Nem.

• moha21

veterán

válasz JColee #74 üzenetére

40 év felett nem mehetett át államiba. Hidd el 7 millió Ft-ért ( persze több, de igazából lényegtelen ebből a szempontból ) utánajárt mindennek. Minden részletet én most nem tudok, de bármikor megkérdezhetem és ha valaki tud esetleg valamit amit én nem azt szívesen meghallgatom. :R

• moha21

veterán

válasz JColee #69 üzenetére

Ok. Akkor kitől? És hova lett? Nem volt neki kötelező fizetnie, félre is rakhatta volna. Akkor most lenne 7 millió Ft-unk.

Egyébként még ezt is megértené az idióta magyar, mert ( máshol már rég utcán lennének ). De hogy wtf lett a pénzzel?

[ Szerkesztve ]

• moha21

veterán

válasz JColee #62 üzenetére

Konkrétan azt, hogy azt mondták fateromnak, hogy nulla pénze van. És ezt most megint előveszik. Tehát ő önszántából befizetett havi 20 ezerrel számolva infláció minden nélkül 7.200.000 Ft-ot ( azért 10 éve mennyivel több volt 20 ezer Ft! ) és most abból nem lát semmit.

• moha21

veterán

válasz JColee #57 üzenetére

Hát figy. Apum mivel szobrász restaurátor, "szellemi szabadfoglalkozású" így nincs munkahelye. Ergo nyugdíja sem. Majd 30 éve fizette havonta a huszon ezret befele, hogy legyen neki majd. Már nincs ilyen problémája. :(

Persze tudom akinél vonják is hasonló a helyzet. :(

Ráadásul ez megtörtént már más befektetésével is az öregnek.. De adót meg fizessünk minden szar után tényleg. Ő is rengeteget adózik, mert pl csinál egy bronz szobrot annak csak az öntése milliós tétel míg a haszon sokszor alig van. Papíron viszont milliomos így rengeteget adózik.

Ezt nem csak erre a kormányra értettem ez a nyugdíj miatt volt csak, az adó előtte is így volt.

(#59) Dany007 : Ez nem teljesen így van. Néha jólesik kiírni magából az embernek, de attól még nem fordulunk be és üldögélünk:)

Mindig is csodáltam faterom, hogy miért nem bolondul meg. Pláne, hogy ő pont olyan aki leszarja a pénzt, ruhákat meg ilyeneket.

[ Szerkesztve ]

• moha21

veterán

válasz Lauda #36 üzenetére

Arra se vagyunk kepesek, hogy kidobjuk magunk kozul a szemetet. Inkabb elfutunk, meg rettegunk, tudod mire gondolok. :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés