Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Bicsibocsi #93 üzenetére

Kérlek ne ird off ba mert nem az, amit írsz igaz, de a közös értékrendnek van egy határa, különben az egyén megszűnik. Nézz körbe mi megy a szociális medián, lassan nincs egyéni megnyilvánulás, ami megkülönböztetné az embereket egymástól, mindenki valaki mas gondolatait osztja, de semmi egyedi nincs benne, a párkeresés is szabályok menten történik, nem tényleges érzelmek alapján, mindenre szabályt állítunk fel, és ezert is tiltják sok helyen a drogokat(ugye azon mar túl vagyunk hogy igen bizonyos dolgokat nem lehet kiengedni, meg amik kint vannak azok sem valami fényesek), mert ugye annak "társadalom bomlasztó hatása van".
    Ekkor jön el az a gondolat, amivel sokat játszottam, mi van ha kivonulok a társadalomból mert nekem nincs rá szükségem? Tudom nem megoldható, így B terv, ha követem amit éppen minimálisan követnem kell, de amint lehet elvonulok, természetesen nem akarok interakcióba kerülni "senkivel" így az saját időben azt akarok csinálni amit ÉN akarok. Ez nem karos a közös érdeknek, de hagyja az egyént is érvényesülni.

Szerintem a következő "Ha nem volna közös értékrendszer, amivel a "fölösleget" kiszűrik, anarchia alakulna ki abból, hogy valaki szerint minden lehet értékes és minden ugyanolyan értékes" csak akkor állja meg a helyét ha a közösségi érdekrendszerről beszelünk, annak pedig vannak hatarai, és SZVSZ a privát drog(mivel nem fogom minden egyes esetben a kitételeket kiírni, így most éppen a fűről is beszélhetünk) fogyasztás, NEM veszélyezteti a társadalmat, ahogy az sem veszélyezteti, hogy valaki olyan képeket keszit, ami senkinek nem tetszik.
    Nekem ez jött ki, ergo ha senkinek semmi baja nem származik abból hogy pl Ausztrália felnőtt lakosságának kb 1/3 bevallotta, hogy legalább 1X kipróbálta a THC hatását, akkor nem értem mire fel, a drogok álltál generált művészet 0-nak való értékelése. Pl az adventure time ha jol tudom egy LSD függő készíti, és igen komoly üzenete van minden résznek, igaz sokszor nehéz kihámozni :R es nem csak LSD es egyéb drog függök nézik :R

törölt tag

válasz Feketelaszlo #91 üzenetére

Ennyi, ezert írtam, SENKINEK nincs joga értékítéletet hirdetni és általános érvényűként kikiáltani.
    Ha Neked és az akadémikusoknak az a véleménye hogy a klasszikus az érték és semmi más, Tom Waits, meg Leonard Cohen meg 0 akkor azt mondom ha nekik így jó és nem forszírozzák, akkor én sem, csak ne kelljen bólogatnom hozza, és nekik sem kell ahhoz amit én mondok.
    Ennyi ami lényeges, és igen a barátom, NEM akar híres lenni, hanem így adja ki a gondolatait érzéseit amiket máshogy nem tud. En meg hibakeresésben elem ki magam....meg komplex rendszerek értelmezésében...kinek a pap kinek a paplan... :R
    A kérdés (f)elismered-e hogy igen is nagy hatása van a drogoknak a társadalom minden aspektusara, és nem csak negatív...Kb mint mindent a nézőpont határoz meg, kinek pozitív és kinek negatív, mert ugye olyan nincs hogy mindenkinek jó. :R

törölt tag

válasz Feketelaszlo #88 üzenetére

Szamomra kb egyformán értékes a 2 kép nem azért mert jó vagy rossz, hanem azért engem teljesen más műfajok mozgatnak meg. Pl a szigetvilágba utazott grafikus akt kepei, egyszerűen hihetetlen, és sokszor érdekes, vagy a szintévésztő kepei. Van egy barátom aki betépve, és az 50-60-as években kitalált pettyező módszerrel amivel az ABO-k jöttek elő, és nem akármiket.

Morodo-ra nem maga drog hatott hanem elődeire nem kicsit, ezert írtam pont Lang-ot, hogy mennyire nem egyértelmű, mert egymást gerjesztik

Persze az értekről lehet tankönyvi szinten vitatkozni, es lehet egyéni benyomás alapján, nekem az utóbbi fontos, nem az amit a másik mond, mert pont nem az vagyok akit lehet terelni, nekem nem azért tetszik valami mert azt mondtak. Nézd meg a Sikoly c. képet meg a Salvador Dalit általánosságban....Nem szép de mégis érdekes, ha a te logikádat követjük, de ez azért van mert az érzelmeket amiket át akar vinni, nem lehet csak úgy odafesteni.... :R

törölt tag

válasz bot1978 #62 üzenetére

Hello :)

Akkor most gondolkodjunk egy kicsit, pl Rólam, itt vagyok leírom mi történt velem, Minek hazudjak? Kisebbnek érzem magam, ha bevallom? NEM, nagyobbnak ha nem vallom be? NEM.
    But there is some truth in your fiction, mert valójában endorfin függő lettem, belső előállítással, de ehhez szükség volt a gyorsító rakétára, hogy erre rájöjjek.
    Ha hiszed ha nem kb 2-2.5 évig endorfinon voltam beállva 24/7, de úgy hogy gyakorlatilag a ha betéptem( azért írtam 31-32, mert 32 környéken hagytam teljesen abba a füvet), nem volt változás....
    Erre varja gombot, az emberi agyat is lehet formálni, és igen, nagyon korán rájöttem, nem a célom a fű hanem egy eszköz, ahhoz hogy teljes eletet tudjak élni, és meg tudjam magam változtatni.
    Vagyis nem a füvezés ami, boldoggá tett, hanem azok a dolgok amit a hatása alatt megtapasztaltam és ezen be hatások alapján meg tudtam változtatni a gondolkodásmódomat, így nincs szükségem többet rá :R

Ezt nem értik az emberek, főleg a többsége, nagyon sok embernek átmenetileg lenne szüksége egy mankóra, egy másfajta világnézetre, hogy ráeszméljen a hibaira, és ki tudja azokat javítani, nekem ez a fűvel sikerült, és nem vagyok hibátlan, de nagyon meg vagyok elégedve az eredménnyel.
    Remélem így világos, önterápiára használtam ha szabad így fogalmaznom, mert igen komoly mentális problémákkal küzdöttem, hala a környezetemnek is.

törölt tag

válasz voyager4.4 #78 üzenetére

Mindennek a mértéke az ember :) Annak is ami van és annak is ami nincs.
    Ezt nem én találtam ki, és az idő múlását a belső ritmusunk adja pl szívverés.
    Az adott időkereten belül érkező információk halmaza adja tulajdonképpen az időérzetet.
    Ha nem hiszed el az agyunk szűri a látottakat és hallottakat akkor van jó pár vizuális és audio anyag amin magad is ki próbálhatod, de a szimpla listák amiből hiányzik egy pont az is megteszi mert gyakorlatilag mindenki elsiklik felette.
    Ami dehidratál nem jelenti azt, hogy kötelezően több vizet távolit el a testedből mint amit bevittél, hanem átmenetileg felgyorsítja a kiválasztás folyamatát, de ugye ugye a víz és többi összetevő szet lesz választva, azután hogy túltettünk a vízhajtó anyagon a folyadék meg hátramaradhat...Különben az 1640-es évektől kezdve kb mindenki kiszáradt volna Angliában ;)
    Vagyis ebben sincs semmi ezotéria SZVSZ, mert magam nem foglalkozom azon részével a médiának(Hiszen nem tudomány így hova máshova lehetne besorolni :DD )
    Nem a kemény drogokról írtam, hanem Általánosságban, a Drogokról es annak megközelítéséről és saját példámon keresztül próbáltam érzékeltetni bizonyos hatásait ml a THC-nak :R

törölt tag

válasz Feketelaszlo #60 üzenetére

Nekem úgy tűnt abból amit írtál ha félre értelmeztem elnézést:
    "Hogy hanyatlanak-e a művészetek szerintem nem is kérdés, máshogy a széles tömeg érdeklődését nem is tudná felkelteni"
    Szerintem ez pont a kommersz, és azt mondja hogy valami kommersz az okozza a hanyatlást...
    Az értek ismét egy elvont fogalom, emlékszel a Beavis and Butthed sorozatra? Amikor a tanár felszólítja a srácot, és azt mondja ilyen meg olyan verslábra mondjon példát. A példa kb ez volt: HA-HAHA-HA-HAHA-HA-HA.

A költészet nem attól szép hogy szabályokhoz igazodik és igényeknek megfelel SZVSZ, ezert nem lehet érteket társítani hozza, hiszen egy mű mindenkinek mást jelent, pl az Egri csillagokra az egyik srác azt írta szárfűreszelés cirka 300 oldalon keresztül, kb egyet is értek vele, pedig sosem olvastam, de mit lehet 300 oldalon keresztül bonyolítani, nekem az információnak van érteke, és annak tömör minimalista átadásának, a többi csak öntömjénezés SZÁMOMRA :R Ha meg nem az információ a lényeg, akkor meg 300 oldalas vergődés, mert se a stílusa nem tetszett amíg olvastam, az se amiről hablatyolt.
    De pl a Darwin díjasokról készült könyvet ami cirka 120 oldal A5 méretben nem tudtam letenni kb 4 óra alatt kiolvastam, mert szórakoztat, mert infót közöl és humoros formában tálalja. Pedig az utóbbi szerinted szenny, ha jól gondolom(nem akarok semmit a szádba adni csak kb a kritériumaid menten haladtam :R )

Ezert nem értem milyen értekről beszelünk, mert neked a szókincs az érték, nekem a humor, a Bélának meg a pálinka :R

törölt tag

válasz janeszgol #35 üzenetére

Nem tudom, de ha jobban belegondolsz a gyógyítás maga egyidős az emberiséggel, vagyis milyen balesetek történtek közben sosem tudjuk meg, mit fedeztek fel és mikor :)

törölt tag

válasz quailstorm #16 üzenetére

Ezzel megint 100% -ban egyetértek, meg kell vizsgálni az élettani hatásokat, és annak fényében dönteni, ha mondhatjuk így az alkohol lehet az etalon ahhoz lehet merni, ami rosszabb azt hagyjuk a fenébe, ami jobb azt tegyük előtérbe. A baj igen szubjektív hogyan állapítsuk ezt meg. Amerika megtette az első lepéseket abból le kell vonni a következtetéseket. Szerintem ez a járható út, hogy ne növeljük a boldogtalan robotok számat, se a felesleges halálokat... egy darabig :R

törölt tag

válasz flymi #31 üzenetére

Tudom miről beszelsz, egyszerűen meglepődtem magamon is, mert egy álltálán nem vagyok az a fajta, bar sosem írtam le, de olyan jó érzés volt maga a tudat is.

Nagyon sokat megtudsz magadról, persze ehhez kell egy belső motiváció is, nem a drog tesz azzá ami vagy, hanem Te magad, csak sokszor ezt nem láthatod, ebben segít. SZVSZ

törölt tag

válasz nemlehet #4 üzenetére

Ra tapintottal a lényegre, hány gyerek no fel alkoholista szülőkkel, hányan vetnek véget az életüknek, pont ezen okok miatt, hány boldogtalan robot kell ahhoz hogy ezt felismerjek.
    A gyilkosságok és autóbalesetek után szinte az összes fejlett országban ott van az öngyilkosság a listán, a betegségekről most nem akarok szólni mert az egy másik mise.

Vagyis ha valaki alkoholista az elfogadott, ha dohányzik szintúgy, de aki pl füvezik az egy démoni szörny. :(
    A PTSD kezeléséhez kontrollalt körülmények között például meg nem találtak jobbat ki, és talán nem is fognak, ha az ember folyamatos robot módban működik, jobb kikapcsolódás nem kell, leülsz otthon bedobod a kedvenc zenedet és hallgatod, lehet képi ingerrel tetézni is, akar filmeket nézni, egyszerűen felszabadító, a szeretkezést meg sem említem, mert új dimenziókat nyit.
    Akkor most mi a jobb, a másnapos aki inkább az napos marad, vagy a hétvégén 1-2 szer betépő aki teljesen kipihenten érkezik a hétfői munkára.
    Igen lehet mindkettőt a véglet szempontjából nézni, aki mindig be van tépve az sem jó, de ha nem fű lenne akkor alkohol, ha nem alkohol akkor szipu, és így tovább. Az eddigi tudásom szerint a túl magas THC koncentráció szív és érrendszeri betegséghez vezet, de a szervezet többi része kb épen marad az alkoholhoz képest.
    Nekem ez ami baxogatja a csőröm, hiszen több módon lehetne a közegészségügyet javítani több szempontból, kevesebb kocsmai verekedés lenne, kevesebb stressz jutna mindenkire...mert a függök akkor is vannak velünk ha NEM akarunk tudomást venni róluk, és nem Illegális drogokat használnak :R

törölt tag

válasz Feketelaszlo #29 üzenetére

A művészet lényege, milyen érzelmeket/gondolatokat vált ki belőled, az emberek másképp gondolkoznak, és folyamatosan változik ez is. Ezert változik a művészet, hiszen akik készítik azok is változnak.
    Miért kellene megmondani mi a rossz vagy mi a jó?
    Ha neked a szőkék tetszenek akkor mindenkinek egyet kell veled érteni?
    Ezert nem értem, nekem tetszik a megzenésített verzió, akkor most én hülye vagyok ezert?
    Te ágálsz a kommersz igények kielégítése ellen, de nem tetszik ami nem kommersz?
    Mert ugye a Mecénások által támogatott művészet, pont hogy a felső 10E kommersz igényeit elégítette ki.
    Pl Beethoven igen zseniális el kell ismerni, de nekem hallgathatatlan hosszútávon, fellengzős, majdhogynem gőgös, ellenben Bach, épp az ellenkezője. Akkor melyik a rossz, vagy melyik a jó?
    Érted mi a bajom, van egy csoport aki olyat alkot amit nem tudunk értelmezni tudatosan, de ha kicsit lazábbra vesszük a figurát és nem a tankönyvi módon közelítjük meg akkor teljesen más képet latunk.

Nezd meg a Mátrixot, vagy a Equilibrium -c filmet, ha láttad meséld el mit lattal, én is elmesélem mit láttam, a 2 nem fogja talán meg 50%-ban sem fedni egymást.
    :R

törölt tag

válasz Feketelaszlo #14 üzenetére

Először is köszönet minden építő hozzászólásért :)

A művészetek pont egy olyan téma ami teljesen irregulárisan halad, vagyis az ókori görögök gyakorlatilag tökélyre fejlesztettek a perspektivikus ábrázolást, teljesen hűen ábrázoltak anatómiai szempontból az élőlényeket is, az építészetről ne is beszeljük, vagyis azóta a művészetek hanyatlanak szerinted?
    A kubista, vagy impresszionista krix krax nem jelet neked semmit az pont azért van mert egysíkúan szemléled a világot, nem kell hogy tetsszen, hanem meg kell érteni miért készült.
    Egy másik perspektíva, amit pont nem tudsz a magadévá tenni, hiszen nem ismersz mást(eddigi reakcióid alapján ha igen elnézést) mint ami a szabályrendszeren belül mozog.
    Ez a lényege a drogoknak szvsz, sajnos nagyon kevés embert latok, hogy képes lenne kilépni a társadalom által diktált világból és megvizsgálni a dolgokat egy másik szemszögből, anélkül hogy ezen dolgok segítségére támaszkodna.
    Látod Vincent van Gogh festészetét megnézed, maris csak krix krax, mert az elméje teljesen másképp látta a világot, teljesen más dolgok kerültek fókuszba, ezért zseni most és ezert volt nincstelen életében.

A művészet a mindig is előrébb járt a társadalomnál, sokszor víziókat közvetít, amik nem értelmezhetők minden esetben csak évek/évszázadok távlatából.
    Nézd meg Fritz Lang - Metropolis című filmjét, és nézd meg az 1980-as újravágott verziót Giorgio Moroder zenéjével is. Ha azt mondom Fritz egy ópiummámoros Berlinben álmodta meg a filmet a 10-20 években, akkor most mit mondasz? 1980-ra ért a zeneipar oda hogy képesek voltak zenét gyártani alá ami passzol, és rengeteg "drogos" álomra szükség volt ahhoz hogy eljussunk idáig. :R

Új hozzászólás Aktív témák