Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Zoleepapa
üzenetére
ja, egyébként ha OEM-et veszel, akkor ki kell választani, hogy 32 vagy 64bit, de ha dobozos, akkor nem, az mind a kettőt adja.
illetve a nem licencelős részére: nem próbáltam, de szinte biztos vagyok benne, hogy attól még, hogy upgrade-et teszel fel, lehet szűz az install -
válasz
Zoleepapa
üzenetére
Ez a Home Premium dobozos licenc szerződése:
[link]Abban a 15. pont:
15. FRISSÍTÉSEK. A szoftverfrissítés használatához Önnek először egy frissítésre jogosító licenccel kell rendelkeznie a szoftverhez. Frissítés esetén a jelen szerződés azon szoftverhez tartozó szerződés helyébe lép, amelyet frissített. A frissítés után Ön a továbbiakban nem használhatja az eredeti szoftvert, amelyet frissített.Hogy mi a "frissítésre jogosító licenc" azt még keresem, bedobom majd a linkjét, de szerintem a Win 7 Pro sajnos nem az.
-
bocsánat, de nem figyelem ezt a topikot

privátban keressetek!
köszi -
Ezt az oldalt tudom ajánlani. [link]
A lap alján vannak linkek, ahová el lehet küldeni az oldal címét, amiben nem vagyunk biztosak. Elvileg válaszolnak.
Én a maga részéről viszont azt mondanám, hogy ezekről az online, csak kulcsokat értékesítő oldalakról vásárolt szoftverek használata nem legális.
Én abból indulnék ki, hogy milyen licenc konstrukciók vannak.
OEM - mindenkép kell hozzá hologramos matrica.
Dobozos - ehhez is.
Mennyiségi licenc - ebben csak frissítés kapható.A csak kulcsot értékesítő oldal milyen licenc konstrukcióban adja a kulcsot?? Ha OEM vagy dobozos, akkor a használatuk nem legális és az ára is irreálisan alacsony. Ha mennyiségi licencben veszik meg, nagy mennyiségben és azt adják tovább egyesével, akkor meg csak upgrade-et kapunk.
Végül már csak az ára miatt sem lehet igaz. Egy örökös használati jogot adó WinPro 7 Select D árszinten is 110 euro fölött van bőven. Pedig ez egy nagyon jó ár! Ezen túl pedig csak úgy lehet megvenni olcsóbban, hogy rengeteg apró betűs részt kéne írniuk hozzá, pl. azt, hogy a termék a. csak frissítés) b. 1 évig használható.... És akkor még valahogy az MS licenc feltételeiben is kell kiskaput találniuk... Reménytelen.
Szóval a lényeg: én azt mondom, ne vegyetek ilyet!! Igaz, hogy drágább, de én a hazai beszerzésű, megbízható helyről vett OEM-et javasolnám.
-
bocs, hogy ilyen nagy késésekkel válaszolok csak itt

ha gyorsabban van szükséged a válaszra, pls. dobj egy privátot is! -
válasz
Le Master
üzenetére
a torrentes telepítőhöz jutás az esetedben akár még legális is lehetne.
Csak arra figyelj, hogy OEM telepítőt tölts le! Különben nem fogja elfogadni az OEM kulcsot. Márpedig azzal kell telepítened. Egy meglévővel. És amikor (ha) nem tudod beaktiválni, kell felhívnod az MS-t és kérni a telefonos aktiválást. Így teljesen legális lesz. -
válasz
kukamatyi
üzenetére
szia!
bocs, csak most látttam, hogy írtál.
A "lemezt", amit ingyen osztogattak, sajna nem ismerem
Nem tudom, hogy melyik licenc konstrukcióba tartozik.
Ha olyan, mint amire gondolok, akkor már "összeforrt" azzal a géppel, amire elsőre telepítetted.Ami viszont szinte biztos:
Eladni nincs jogod.
Ha esetleg még nem telepítetted, akkor oda adhatod valakinek ajándékba. De ha feltelepítetted, akkor az a legjobb, ha a géppel együtt él tovább.
De ha megírod, hogy pontosan milyen is az a "lemez", elküldöd az EULA-ját, akkor megpróbálok többet segíteni! -
lehet, hogy nem értjük egymást és elbeszélünk egymás mellett!? Nem állt szándékomban "szemrehányást" tenni Neked!!! Alapvetően itt kezdődik a félreértés. Majd hogy nem "bárki" írhatta volna a hsz-ed, nem kifejezetten Neked szólt a válaszom. Azt is megpróbáltam megírni, hogy nem tisztem és nem is akarom elítélni a jellemzőjét. De akkor hagyjuk.
Nem is topik témája.A cikkemben is megpróbáltam megírni, csak ezek szerint nem ment át, hogy mit írnak a licenc szerződések az aktiválásról, arról, hogy összeforr a géppel. Nagyon keveset és mást, mint ami a gyakorlat, a szóbeszéd, az MS kommunikációja, ami ésszerű. Leírtam azt is, ami a legfontosabb: nem lehet az OEM-et átvinni másik gépre.
-
-
ez az. azt hittem, hogy csak költői a kérdés és szerettem volna megkerülni, nem is ez a topik témája, de ok, ne legyek "álszent", ahogy Te szépen leírtad, hogy nem csak Te, hanem nagyon sokan mások is hogy használják illegálisan a Windowst én is leírom, hogy mit gondolok. Arról, amit leírtál azt gondolom, hogy ennyi erővel akár warezról is lehet használni a Win7-et. Semmi különbség nincs abból a szempontból, hogy legális-e a használat. De ez a te magánügyed. Nekem mi közöm van hozzá? Nem vagyok sem a BSA, sem az MS embere. Én 1xűen csak segíteni akarok azoknak, akik legális szoftvert akarnak használni. Sokan vannak! Ok, nem mindenki "tisztességből", hanem muszájból, de akkor is!!! Annyira bonyolult az MS licencelése, hogy nagyságrendeket lehet spórolni a licenc díjon.
Kicsit benyúlik ez a szegmens az otthoni körbe, de ki nincs tisztában azzal, hogy az otthoni MS és sok más szoftver használat 90%-ban illegális?? Gondolom, nem csak én. Akkor meg mi értelme van ide jönni és ezt leírni? Én azt gondolom semmi. Bölcsebb dolog mélyen hallgatni. Talán apránként mindent megvenni és csak „kicsit csalni” meg még inkább az, de ez csak az én személyes nyomi véleményem. Nem igénylem, hogy bárki vitatkozzon vele.
Azt, hogy mi az MS politikája, mondjuk, hogy sejtem, én sem vagyok hülye, látom. Van ami szimpatikus, pl. az a bődületes sebességű fejlesztés, amit most nyomnak, a virtualizációtól kezdve az Office 2010, Exchange 2010, SharePoint 2010, Project 2010-on keresztül a Performance 2010-ig. Nagyon durva lesz a jövő év! Kurva jó némelyik termékük!! És igen, ez nekem TETSZIK!
Meg van ami nem. Ahogy szándékosan hagyták lopni a szoftvereiket. De Senkihez nem állt oda Bill Gates fegyverrel, illegális szoftver használatra kényszerítse a usert! Ki mondta, hogy "használd az ő OPS-üket" ? Azt használsz, amit akarsz. Jóóó!! Persze, tudom, hogy nem sok más alternatívát hagynak, hisz megeszik az egész piacot. Élnek az erőfölényükkel. ok. DE! De ki nem tenné?? Ha én alapítanék egy céget, ami olyan jól megy, hogy megvehetem az összes konkurenciát, én lehetek a domináns, én is azt tenném. Ez üzlet. Még szép, hogy milliárdos akarnék lenni és építeni egy akkorát, ami 1000 évre meghatározza a világ jövőjét! Hagyni egy lábnyomot. NANÁ!Hogy valami értelmeset is írjak. Ha veszel egy új oprendszert, nem kell új alaplapot venned. Megveheted hardver nélkül is. De a cikkem pont arról szólt, hogy aki power user és gyakran csereberél, az vegyen dobozost. Külföldről rendelve, ahogy hozzászóltak páran, most szinte oem árban adják.
A "házas" kérdésre: Ha megvan a számlád, az OEM-ed egyedi azonosítója, az MS ingyen küld Neked egy új matricát, amit fel lehet ragasztani az új házra. De itt megint azt javaslom, hogy ha gyakran cserélsz házat, mint én, akkor vegyél dobozost.Végül: "A lényeg (szerintem) ,hogy jogtiszta szoftver legyen." Az, hogy én mit gondolok, mit javaslok, az tök mindegy. Az viszont, ahogy a leírásod alapján látom, közel sem áll a jogtiszta szoftver használathoz.
sajnálom, hogy ezt kell írnom és én sok mindent megértek, én is kis pénzből élek, nekem is sok egy dobozos ára, de a licenc feltétel az licenc feltétel 
-
a 3. kérdésedre: nem korlátlan, hanem "korlátlan". Vagyis ha nem kerül ki warezra a dobozosod kulcsa, akkor nem igen tudsz olyan helyzetet teremteni, hogy ne tud aktiválni.
Ezután az első kettő nem is érdekes, hisz észre sem fogod venni, hogy a win időnként kimegy és aktivál. -
válasz
D4rkAv3ng3r
üzenetére
SymbianOS javítása teljesen jogos. nagyon erősen meg van kötve a kezük. Ahogy én tudom. Rengeteg igazán mo.-ra kitalált remek ötletüket lesöprik a központban. De!
Nem mondhatják ki, természtesen ők sem, amit D4rkAv3ng3r ír, még ha ott is van az igazság: -
válasz
WonderCSabo
üzenetére
igazad van.
sajnos nem ismerem ezt a licenc konstrukciót, úgy általában az ingyeneseket nem. linuxot is pont ezért nem
de utána olvasok! -
"Mennyiségi licences XP Prof.-ról lehet frissíteni Windows 7-re?"
Igen![(#4) mobal]
"az msdn licensz az hova tartozik"MSDN-t lehet dobozosban és mennyiségi licencben is venni, de ezzel kapcsolatban nem ez a lényeg! Ne a cikkben leírtakból indulj ki, amit ott irok a dobozosról és a mennyiségi licencről! Az MSDN egy speciális állatfaj. Fejlesztői licenc. Fejlesztésre, bemutató tartására, demózásra szolgál. Egy gépre "korlátlan" példány telepíthető, amit a választott MSDN csomagod tartalmaz. De csak egy gépre, annak a fejlesztőnek a gépére, akihez a licencet hozzá rendeled.
[#9) toldy]
"a dobozos verzióknál mi az a VUP és miért olcsóbb?"Ez a Version Upgrade, vagyis verzió frissítés. A nagy kérdés inkább az, hogy miért csak ennyivel olcsóbb??

[(#10) Fooler89]
"okj képzésben tanulok" "Ezt én is megigényelhetem"
Szerintem sajnos nem.
"valamennyi felsőoktatási intézmény államilag finanszírozott hallgatója és oktatója jogosult "[(#17) nvyktor]
de van szebb scenario is
- Brand gépet vesz a cég, gyári OEM-el, ami kb +15k. Azonnal (180 napon belül) vesz hozzá SA-t, kb. +38k.
Vagy… Köt OVS-t. Évente fizet egy csomagért, amiben van Windows Upgrade, Office, Core CAL csomag. Ebben a Win7 jó olcsó, csomag áron van. Ráadásul, amiket év közben szerez be gépet, azokon az évfordulóig „ingyen” használja a csomag szoftvereit. Ki lehet számolni a nyereséget. És van még pár lehetőség!
[(#18) Athlon64+]
"A cikkben az van írva, hogy OEM esetén nincs nyelvi- és bitátjárás, nos, tudtommal van, max. másik lemezt nem kapsz hozzá."
A Win7 nem ilyen. A szerverek között találni ilyet, a Win 2008 pl. de nyelvi átjárhatóság is sincs."MSDNAA-s licenc OEM vagy dobozos? Mert ha OEM, akkor garantáltan van nyelvi átjárás"
OEM-ben nem kapható MSDN és az MSDN ben lévő oprendszer sem az OEM tulajdonságaival rendelkezik. De még nem is a dobozoséval. Még az dobozos MSDN-sem
[(#20) Bici]
"Mi a különbség a Windows Standard UI és a Windows Basic UI között?"
A Basic user interface egy végletekig leegyszerűsített felület. Oda a "Felhasználói élmény"
A Starter kiadás jellemzője. De gondolom, Neked úgysem az lesz!? -
Köszönöm a pozitív visszajelzéseket! És nagyon köszönöm az építő jellegű kritikákat!
Tudom, hogy nem ez a legjobban sikerült írásom a témában. A megjelenése előtt volt időm százszor elolvasni, hogy találjak benne egyszerűsíthető, könnyebben értelmezhetővé tehető részeket. Elmondanám, hogy végül miért maradt ez, ami fent van.
Ha egy kereskedő el akar adni egy szoftvert, vagy bármi mást, nem célra vezető, ha a vevőt túl sok lehetőséget felajánlva összezavarja. A cél inkább elvinni a végleges döntés irányába. Hogy mi alapján dönti el a kereskedő, hogy milyen irányba vigye el a vevőt, gyakorlatilag, hogy mire beszéli rá az több mindenen múlhat. Rosszabb esetben azt ajánlja, ami neki a legtöbb hasznot hoz, amit ő érdeke. Jobb esetben felméri, hogy az Ügyfélnek mi a legjobb megoldás és anélkül, hogy a többi alternatívával megzavarná, rábeszéli arra. Egy hosszú távú elégedett kapcsolat reményében. Persze ehhez érteni is kell ahhoz, amit értékesítünk.
A Microsoft licencelése bonyolult. Rengeteg a kivétel, a variációs lehetőség. (Igen, kiskapuk is vannak szép számmal.) Ezt maga a Microsoft is elismeri és próbál segíteni a kereskedőknek olyan kiadványokkal, amikben minősítő kérdésekkel próbál kivezetni a labirintusból a kapott válaszok alapján. Microsoft termékmenedzser, technológiai szakértő és kereskedőként ismerem ezeket. Azt is tudom, hogy nincs királyi út, az sem járható, hogy kérdezek az Ügyféltől négyet, aztán rávágom, hogy: Önnek OEM-kell! Valamilyen szinten el kell magyarázni, hogy Miért! Hogy lássa, szakértelem is van az ajánlás mögött. Szóval tudom, értem, hogy sokaknál miért hiányos a tudás: Mit is vesz valójában, mik annak a terméknek, licenckonstrukciónak az előnye, hátránya!
A cikkemmel azonban nem eladni akartam. Információt adni, segíteni. Emiatt egyszerűen nem lehetet ezt a bonyolult témát sokkal jobban leegyszerűsítve ilyen mélyen tálalni, mint ahogy a „boltban” teszik. Érthetőbben lehetett volna, példákat felsorolva, jobban kifejtve, de akkor meg baromi hosszú lett volna, senki nem olvassa végig.
Így viszont van benne félre érthetőség. OK. Látom. De inkább itt szeretném feloldani:
[(#3) emzeperix]
[(#16) Motion_Blur](#16) Motion_Blur
Képzavar.Egy képzavar: "Az OEM-eknek legtöbb esetben nincs Downgrade joga"
"OEM: Összeforr a vassal, van Downgrade joga"Feloldás:
Az OEM -ek résznél azt írom, hogy a legtöbb esetben nincs downgrade joga. Két termékcsoportnak van, az asztali operációs rendszereknek és a szerver termékeknek. A két termék csoportban sem minden terméknek! Az asztali oprendszereknél a Vista Business és Wista Ultimate-eknek van, ahogy a Vindows 7 Professional-nek és Ultimate-nek. A többinek nincs. A szerverekről meg ne is beszéljünk, mert azoknak úgy van, hogy nincs. Nagyon macerás élni a joggal, én is inkább mindenkinek azt mondom, hogy nincs.
Azt pedig, hogy van „Downgrade joga” az alatt írom, hogy „az OEM és Dobozos Windows 7 között:”
Vagyis itt kifejezetten a Windows 7-ről állapítom meg.
Igen-igen, ki kellene egészítenem azzal, hogy a Win 7 Prof és Ultimate…
A másik nagy kérdéskör, amiről sejtettem, hogy sok szó lesz, még szakmai berkekben is hihetetlen mennyiségű városi legenda él, óriási vitákat vált ki, az az: aktiválás.
Az aktiválással kapcsolatban mit ír a licencszerződés!!??
„A szoftver licence véglegesen hozzá van rendelve ahhoz a készülékhez, amellyel a szoftvert beszerezte. Az ilyen készülék a „licencelt készülék”.”
„Az aktiválás összerendeli a szoftver használatát egy adott készülékkel. Az aktiválás során a
szoftver adatokat küld a szoftverről és a készülékről a Microsoftnak. Ilyen adat a szoftver
verziószáma, nyelve és termékkulcsa, a készülék IP-címe, valamint a készülék
hardverkonfigurációjából származó adatok.”Egy szót sem írnak alaplapról,fő komponensről, garanciális cseréről és még amik közszájon keringenek.
Mi a gyakorlat?
Van, aki többször is tud aktiválni, sokak viszont meg nem. Senki nem tudja, legalábbis mi halandók, hogy mi alapján dönti el az aktiválás során a rendszer, hogy engedélyezi-e vagy sem.
Telefonon is lehet aktiválni. Ott is emberek ülnek. Aki a garanciális cseréjére hivatkozik, annak be szokták újra aktiválni.
Persze az biztos, hogy csak a halál biztos. Nincs sok esély rá, hogy egy kulcsot hetente többször, több gépen is sikerülni fog aktiválni. Sőt. Én is jártam már úgy, hogy az OEM Vista Premiumomat, amit vettem, ugyan arra a gépre, hardverváltoztatás nélkül, nem tudtam két héten belüli többszöri újra telepítés után aktiválni. Telefonon sem! kuka.
Szóval én is látom, hogy ez a kalózkodás elleni technika pont a legális felhasználók életét keseríti meg a legjobban. Aki warezkodik, azt hol érdekli az aktivál? És ez így rossz. Az is látszik, hogy tegnap sokan voltak hajlandóak éjjel 1 kor is várni a legális Win 7-ükre!! Mivel fél áron adták. Én azt a következtetést vonom le ebből, hogy sokan otthonra is megvennék, ha jó a termék és megfizethető az ára! És persze érthető, egyértelmű a licencelése. Ha lehet tudni, milyen jogokat ad a licenc szerződése. Én ebben próbáltam meg segíteni.
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi belépő szinten
- Beolvad a Palitba a Galax a VGA-piac nehézségei miatt
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Linux kezdőknek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Papírnehezékként használható csúcs-GeForce-ot árul egy francia viszonteladó
- Wuthering Waves
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer félgép - GIGABYTE B450 AORUS + Ryzen 5 5600X + Kingston 2x8GB DDR4 3000MHz + ID-COOLING SE-214
- Samsung U28E590D - 28", 3840 x 2160, 1ms, TN, AMD FreeSync - Eladó!
- MSI RTX 3080 10GB GDDR6X SUPRIM X Eladó!
- GAINWARD RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 GHOST OC Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB FHD 400nit 1 év garancia
- Új Dell Inspiron 14 Plus 7440 WQHD 2.8K 90Hz Ultra7 155H 32GB 1TB SSD Intel Arc iGPU Win11 Garancia
- Eladó új állapotban levő Realme 8 Pro 8/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- Eladó 1db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Csak arra figyelj, hogy OEM telepítőt tölts le! Különben nem fogja elfogadni az OEM kulcsot. Márpedig azzal kell telepítened. Egy meglévővel. És amikor (ha) nem tudod beaktiválni, kell felhívnod az MS-t és kérni a telefonos aktiválást. Így teljesen legális lesz.