Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cathfaern
    nagyúr

1.
    "hogy a művész miért, kinek és hogyan zenél, az az Ő saját dolga, ennek semmi köze a témához."
    Jogos, nem is véletlenül tettem OFF-ban, illetve írtam, hogy csak hangos gondolkozás.

"Ha Te ennek ellenére mégis elveszed tőle, és élvezed a munkája gyümölcsét, akkor ezzel Őt megkárosítod (nem is adsz érte semmit)"
    Még mindig nem értem, hogy mit veszek el tőle. Másrészt jelenleg, Magyarországon nem igaz, hogy nem adok érte semmit. Ugyanis létezik, ahogy te is említed később, az Artisjus-féle jogdíjrendszer. Tehát mikor én adathordozót veszek, akkor gyakorlatilag átalányban kifizetem az előadónak azt, amit később le fogok tölteni. Azon lehet vitatkozni, hogy ez jó-e így, de attól a tény még tény marad.

"Ugyan az, mint amikor nem veszel jegyet a BKV-n!"
    Nem igazán jó példa. Amikor jegy nélkül utazok a BKV-n, akkor én a BKV-nak többletköltséget okozak, azzal hogy koptatom az adott járművet, illetve az általam okozott többletsúly miatt több benzint/áramot fogyaszt. Ellenben amikor egy előadó számát letöltöm, azzal neki semmilyen többletköltséget nem okozok, csak bevételkiesést.

• janos666
    nagyúr

3. - Tudod, kereslet és kínálat, igen is a vevőnek kéne eldönteni, mennyit ér a cucc az előállítási költségeken felül.
    Továbbá kis és nagy vásárlók, ha 1000 darabos tételben veszed sokkal olcsóbb, mint darabjára. Sőt, ha hetente veszel 100000-ret, de leülsz reklamálni, hogy most 1000 darabért csak félárat adnál, akkor is szó nélkül odaadják beszerzési ár alatt, mert 2 hét alatt visszahordod azt a pénzt, egyébként minden további pénzedtől meg elesnének. Sőt, ezt néha kisebb tétellel is el lehet játszani.

Új hozzászólás Aktív témák