Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Jester01

veterán

válasz PuMbA #59 üzenetére

Jó, az "nvidia leszarja a linuxot" költői túlzás volt - csak a linux lényegére tojnak, legalább bináris drivert adnak. Az ati open source driver meg már régóta támogatja az 1.8 xservert, nemde? ;) Az a vicc, hogy a gyártónak is sokkal jobban megéri ha csak dokumentációt plusz mintakódot ad ki és utána a közösség magától karbantartja a drivert.

Amúgy én 2-2 nvidia illetve ati kártyás gépet is használok, tulajdonképpen gond nélkül, bár úgy kb két éve az ati drivernek volt néhány kicsit problémás verziója. Ugyanakkor az nvidia se volt mindig tökéletes.

Ahogy hcl kollegának, úgy nekem is van egy bt8x8 tv kártyám, 10 éves. Vegyük észre, hogy dscaler is azért van, mert a hardver specifikációi elérhetők voltak, és valaki (nem a gyártó) megírta! Ezért mondom, hogy még a windows felhasználók is láthatnának az orruknál tovább: nekik is ugyanúgy érdekük a nyílt hardver és a szabványosítás. Személy szerint többször is hallottam amikor először a 64 bites windows, majd a vista illetve újabban a win7 kijött, hogy ez-vagy-az a hardver nem működik mert még nincs hozzá windowsos driver. Régebbi hardverekhez lehet, hogy soha nem is lesz. Ez önmagában nem az adott operációsrendszert minősíti.

Új hozzászólás Aktív témák