Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Dany007 #11 üzenetére

Szerintem nem feltétlen fájdalmas a halál. Pl nagynéném mintha aludt volna, szinte mosolygott. Másokról is hallottam, hogy mosolyognak. két esetet tudok elképzelni: amikor valaki szenvedések után hal meg- ekkor tuti nem lesz fájdalmas, inkább fájdalommentessé válik, megnyugszik. Vagy ágyban párnák közt, ekkor megitn nem fáj semmi...

Egyébként kicsit félreértetted amit mondtam. A halál az élet fontos eleme. Mert ővele válik teljes egésszé, záródik be a kör.

Megéri elgondolkoznod azon, hogy egyes helyeken a halotti tor vidám esemény. És a gyász során fehéret viselnek. Ami általánoan a tisztaság színe, jelképe. Szerintem a halállal nagy bajunk európaiaknak, hogy ránktelepedett párezer évnyire egy olyan hitcsoport- egészen a zsidóságból kiindulóan- amelyik egy idő után a halálhoz való viszonyt eltorzította, a halált ...-nehéz megfogalmazni- szóval a halálhoz való viszonyát az embereknek erőteljesen eltorzította. Pl a halálról beszél valahol a Biblia, mint olyan? Még nem siekrült végigolvasnom, ez igaz, de ami részleteket ismerek azok mind a halál előtti, és a halál utáni élettel foglalkoznak, a halállal, mint "kapoccsal" nem.

Új hozzászólás Aktív témák