Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rap, Hip-hop 90'
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Őskoczka
-
LOGOUT
600 Mbps-os tempót ígér 2,4 GHz-en az ASUS RT-N18U High Power routere
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyula38
tag
Üdv a Szakértőknek! Egy kérdésem lenne hozzátok. Az AiCloud alkalmazáson belül hogyan láthatom a laptopom belső mappáit, a fájlokat? Az USB eszközt simán látom, a rajta lévő adatokkal együtt, a laptophoz pedig valami felhasználónevet és jelszót kér...
Ja, az NTSF formázású merevlemeznél kiírja, hogy leválasztva, a FAT32 pedig működik. Más is járt így?
Vagy ez csak firmware kérdése?
-
macii97
senior tag
válasz
Gubek-Einste #5641 üzenetére
Most mindent reseteltem, a modem azthittem nem is talál netet megint
most úgy néz ki, hogy stabilabb.
Egyébként persze az N18U-ra vagyok csatlakozva méréskor, a másodlagos eszközön (D-link GO 300??? vmi ilyesmi) ennek a harmada, tehát olyan 20 mbps szokott jönni. Ott nem is várok mást. -
adolfo01
tag
válasz
Gubek-Einste #5641 üzenetére
Szia.
Köszi.És ugyanúgy magyar nyelvű?
üdv.
-
-
adolfo01
tag
Sziasztok.
Gondolkodok egy ilyen készülék vásárlásán.Diginet 200/100 nettel használnám.A mostani routerem az csak 100 Mb tud max.
Láttam van aki gyári firmware-val használja a készüléket.A torrent seedelés állítólag nem megy a legjobban bár van aki elégedett. A sebesség nem lenne gond,viszont seedeljen,mert a pc kikapcsolt állapotában 1,2 torrentet alkalmanként seedelnék vele,és ugye legalább 2 napot kell seedelni,nem akarom egész nap a pc-t járatni ezért.Nem több tíz torrentre gondolok,hanem pár db. csak(1,2,3).Állítólag a legújabb gyári firmware elfogadható e tekintetben.Megerősítené ezt valaki?
Maradnék a gyárinál átlagos felhasználóként ,elég bonyolultnak találom a Tomato felrakását.Köszönöm előre is.
-
macii97
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy amióta nagyobb netre váltottunk, és a szolgáltatótól kapott kis D-link routert beállítottam a garázsba repeaternek, mert ott már elég gyenge volt a jele az N18U-nak (azóta a lefedettség sokat javult persze), azóta a speedtest mérés azt mutatja, hogy elindul pár sec-re 50-el (60as net), majd leesik akár 1-3 mbps közé, majd kicsit észhez tér, és kapok egy 8-10 mbps-t. Ezt eddig nem produkálta, kábelen jön a net, csak a wifin nem.
Valami tipp?
Köszi! -
Ez nagyon jó kérdés, mivel nálam is 20 Mbps a felső határ, igaz, gépbe dugva még nem próbáltam.
Eddig annak tulajdonítottam, hogy itt ennyi a térerő/sávszélesség.Ha van tuti ötlet arra, hogy milyen 4G-s stickkel (akár antennával) menne jól a az N18, vevő lennék rá!
Lehet, hogy Tomatoval gyorsabb? (Mert mondjuk abban van jobb driver...)
MaCS
-
sunone
aktív tag
válasz
MaCS_70 #5634 üzenetére
MTU értéket (vissza)állítottam 0-ra, és újraindítás után már feléledt :-)
A dlink-222-as stick routerben 20Mbps-os letöltési sebességet ad, míg számítógépben 75 körülit...,
Lehetséges, hogy a router "nem használja" az LTE üzemmódot...?
(..bár számomra az alacsonyabb sebesség is megfelelő) -
Pribi
senior tag
válasz
Gubek-Einste #5632 üzenetére
Igen, ezt kerestem. Neked is köszi enginev3.0.
Köszönöm
Pribi
-
Nekem ezzel az eszközzel a Tenenornál a következő működik (HGG-n):
USB-eszköz kijelölése: USB modem
APN Configuration: Kézi beállítás
Helyszín: Others
Telecommunications Standards: WCDMA (UMTS)
APN szolgáltatás (opcionális): online (Ez amúgy előfizetésfüggő, így lehet "net" is.)
Betárcsázási szám: *99#
Felhasználónév
Jelszó
Hitelesítés: nincs
PIN-kód
USB-adapter: Auto
USB MTU: 0MaCS
-
Kuter
senior tag
válasz
Gubek-Einste #5626 üzenetére
Na meg van a hiba.
Ha vissza rakom az eredeti firmware-t akkor megy -rendesen a másolás.
Digi forumban lepróbálva több gépen gyári firmwareval. -
Pribi
senior tag
Sziasztok!
Van egy wifi extenderem, és elég sokszor előfordul, hogy a messzebb lévő, gyengébbik adóra kapcsolódik a kliens. Ez lehet notebook, és telefon is. Nem túl régen valaki leírta mit kell állítani a routerben, hogy mindig az erősebb wifi adót használja, és ezt a hsz-t a jó égnek nem találom.
Köszi: Pribi
-
sunone
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #5628 üzenetére
USB Modem /USB Tethering blokkban szeretnék 3G stick-et konfigurálni,
APN: Manual
Telco Standard: WCDMA
APN: net
Dial Number: *99#
Username:
Password:
Auth: None
PIN:
USB Adapter: Auto
USB MTU: 1492- beállításokkal nem megy :-(
(Telenor Home mobilnet, D-Link 222) -
-
sunone
aktív tag
Sziasztok,
Telenor, D-Link 222-es 3G/4G modemre van valakinek működő konfigurációja a gyári fimrware-en?
Köszönöm! -
-
Kuter
senior tag
válasz
Gubek-Einste #5624 üzenetére
Ott meg ide küldtek
-
-
Kuter
senior tag
Üdv Mindenkinek.
Van egy nsa325 nas ezen megy az ftp
De ha digi hálózatba akarok másolni róla megszakad, kilép, el sem indul vagy ha elindul a másolás 30 kbit/s a sebesség.
Felállás a következő, digi utp-router-nas. Na már most ha átmegyek a haverhoz akinek digije van nem tudok másolni a saját nasomról,mert dög lassú vagy megszakad.(itthon belső hálón jó a ftp )A router asus rt-n18u
Ha másik szolgáltató hálózatáról másolok pl upc ,telenor mobil, megy minden rendesen.
Mi a gyíkom lehet. még pár hete jó volt. Digi elszart valamit ?
500/200 a net.Üdv Kuter
-
-
Endru77
újonc
Sziasztok!
Pár napja vásároltam egy Acer Aspire e5-551g laptopot és egy n18u routert, digis 100/100 net előfizetésem van. A problémám a következő:
Ha a laptoppal wifin kapcsolódok a netre, akkor a speedtest mérése kb. 50/50-et mutat, kábelen kb. 90/90.
Nincs más eszköz csatlakoztatva, a router és a laptop között kb 2 méter távolság van. Mi lehet a probléma? -
Obyboy
addikt
-
Laci.M
senior tag
Ugyan ebben a cipőben járok, most lövöm be a dolgokat rajta, hétvégén lagzi, plusz egyéb elfoglaltságok, de igyekszem méricskélni.
Vidék, családi ház, szilikát, HG8245H, Telekom 30/20, 2 gép, 3 mobil, 2 TV, N18U
Még nincs a végleges helyén, csak szimplán a gépre kötve, de azt már most mondhatom, hogy jobb a telekomostól (ami amúgy nem egy rossz vas, csak le van butítva a firmware-ben).
-
Obyboy
addikt
válasz
MaCS_70 #5616 üzenetére
Köszi a biztató választ, ha lesz időm ma be is szerzem és bepattintom a hálózatba. Lehet így ismerősebb: gázszilikát=gázbeton
-
A gázszilikát falakról fogalmam sincs.
Több házban mértem, használtam, mindkettő B30-as falakból épült.
A nagyobbik 3 szint × 80 négyzetméter. A router simán terítette a házat és a kertet minimum 15 méteres körben.A másik esetben most mértem akadálymentes környezetben 380 méteres VoIP-képes hatótávot úgy, hogy a szűk keresztmetszet nyilván a telefon volt.
Ez egy nagyon jól eltalált router!
MaCS
-
Obyboy
addikt
Üdv. Már a Milyen routert? topicban feltettem a lenti kérdésemet de csak most találtam meg ezt a topicot, tehát a biztonság kedvéért itt is megkérdezem.
Jelenleg egy Huawei HG8245H Telekomos modemet használok aminek a wifi jelerőssége/hatótávolsága nem túl acélos. Tervezem egy ASUS RT-N18U vásárlását. A megosztani kívánt sávszélességem 30/20. Családi házban lakom, szomszéd wifik elvétve érnek el hozzánk tehát a 2,4GHz elég. A ház fala gázszilikát így a tesztekben írt kiemelkedő jelerősség és hatótáv miatt választanám ezt a routert. No meg persze ha már tudja akkor kihasználnám a média szerver és a letöltésvezérlő funkcióit is. Normál esetben kábelen max két asztali gép függne rajta, wifin viszont minimum 2 telefon, családi/baráti összejövetelek esetén természetesen több is. Van valakinek valamilyen tapasztalata ezzel a párossal? Érdemes beruháznom?
Köszi. -
Laci.M
senior tag
válasz
Gubek-Einste #5612 üzenetére
Mert elsőnek nem akartam formázni az egyetlen külső winyómat. Úgy voltam vele, hogy próbálgatni elég lesz egy 16 gigás pendrive is. Hosszútávon mindenképp egy külső winyó lesz rádugva. Mennyit számít, hogy USB2-vagy USB3 a csatolófelület? A 10-20MB/sec nem probléma az USB2-nek sem, van értelme drágább, USB3-as keretet vennem?
Este rádugtam azért a külső winyót, ami nem állt le. Van rá mód, hogy ha nincs fájlművelet ne pörgesse a winyót?
-
-
Laci.M
senior tag
válasz
Intruder2k5 #5609 üzenetére
A net eddig jónak tűnik, köszönöm!
Wifit mire állítsam? AP, AP+WDS,WDS,Ethernet bridge.......
Fájlmegosztás ugyan úgy nem az igazi, felmegy 3MB/secre is akár, majd vissza nullára...
MaCS_70
Azzal se volt az igazi, ezért tettem fel Tomatot. A pendriveot nem is nagyon akarta felcsatolni, unmounted volt mindig, pedig több pendriveot is próbáltam, így inkább tomatora váltottam próbaként.
-
-
-
Laci.M
senior tag
Sziasztok!
Megvettem az N18U-t és ismerkedem a Tomatoval.
T-home neten van, amelyhez sajnos egy HG8245 modem jár, melynek a beállításait nem lehet módosítani...Hol is kezdjem...
Az tiszta, hogy az Asust úgy kell beállítani, hogy a Huawei legyen a DHCP server, és az ő IP tartományába írjam át az Asus IP címét, és kapcsoljam ki a DHCP-t az Asuson.
Látszólag minden jó, de a következő bajokkal szembesültem:
WIFI- Itt nagy homály van mire kell állítanom ebben az esetben, működik, de nem az igazi.
Jelenleg így van beállítva, nem tudom hogy lehetne jól beállítani. Nekem melyik wifi mód kell?
A kép bal oldalán a letöltés látszik, hogy "fűrészfogas az egész wifi esetén.
Amikor bedugtam az UTP-t a sebesség "kisimult".
Azt hogy lehet megcsinálni, hogy az 1-es LAN-on bejövő kapcsolatot ossza tovább wifin? Most mintha nem azt csinálná. A statusban a rate értéke is csak 144Mbps.
Ezek lennének a legfontosabbak, de a fájlmegosztás sem az igazi, azt is leírom.
Először NTFS-es pendriveal próbáltam, de nagyon gyenge volt, így átformáztam ext3-ra, de a helyzet változatlan, úgyhogy nem az volt a gond.
Amikor Win10 alól akartam másolni a pendrivera ilyen sebesség értékeket kaptam: [kép] Ez a "hatalmas sebesség" rövid ideig tart, visszaesik mindig nullára.
A TV ha épp nem másolok rá akkor le tudja játszani a fájlokat. Eddig csak SD felvételekkel próbáltam.
(A router etherneten volt kötve a Dell E5430 laposomhoz, egy 1 méteres CAT5E UTP kábellal, úgyhogy nem ez a probléma)Szerencsére minden megy, csak sajna nem a legjobban
Remélem tudtok segíteni, gondolom sok mindent rosszul gondolok
Új hozzászólás Aktív témák
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Alpine iLX-W690D
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Nvidia RTX 3080TI Founder Edition
- Eladó jóárísított vízhűtők, Lian Li, Artic, Enermax, Alphenpön! LCD-s is több féle!
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest