Új hozzászólás Aktív témák

• bambano

titán

válasz VaniliásRönk #192 üzenetére

Neked is és a #193-as hsz-re is:
    Azért ez erősen pejoratív, hogy az igazi linuxosok a népszerűsége miatt fikáznák. El sem tudod képzelni, hogy esetleg egy igazi linuxosnak volt a kezében és talált benne hibát?
    Például:
    - a sudo használata minden épelméjű dologgal szembemegy a buguntuban
    - a qemu csomagjához nincs kqemu modul, ergo a gyári kernelt nem lehet használni bizonyos feladatokra
    - a cifs modulja hulladék, nem képes normálisan umountolni a cifs köteteket
    - ati-hoz való gyári drivert felrakni rá 3x akkora rémálom, mint más linuxokra.
    - a gyári kernelének a minősége egyébként is vitatható, olyan kernelverzióból gyártották, ami nem feltétlenül szerencsés.

Ezeket a tapasztalatokat a következőképpen szereztem: több emberrel dolgozom egy szobában, a nagy többség xp-zik, ketten buguntuznak, én egyedül debianozom. Csak nekem nincs bajom rendszerszinten az egésszel, a buguntusoknak is van kisebb-nagyobb baja, az xp-sek azzal küzdenek, hogy azon programok windowsos verziója, amikre szükségük lenne, hulladék.

Az a szerencsétlen debian meg csak működik. Nem mondom, hogy triviális volt feltenni a gépemre, mert annyira új alaplap, hogy még gyakorlatilag semmi nem támogatja, de végül feltettem és működik.

Úgyhogy lehet, hogy fikázom a buguntut, de nézd ki belőlem, hogy szakmailag is alá tudom támasztani.

A népszerűsége meg engem továbbra sem érdekel. Az érdekelne, hogy a napi munkám egy jelentős része ne azzal teljen, hogy olyan bugokat nyomozok, ami debianban nincs, ergó népszerűséghajhászásból feltelepített hulladék nekem többletmunkát okoz.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés