Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Andralin
    aktív tag

Köszi a tippet, időközben már meg is rendeltem.

Jól látom, hogy ehhez kelleni fog egy programozó kártya is, hogy beállítsam a paramétereket? Gyári, alapbeállítással ezek a vezérlők nem működnek jól egy etetőhajó esetén?

• Andralin
    aktív tag

Sziasztok!

Tudnátok neked segíteni egy etetőhajó motorvezérlőjével kapcsolatban?

Megmentettem a kukától egy működésképtelen etetőhajót, amit a tulaja már ki akart dobni, mert már vett helyette újat. Nekem adta, azzal, hogy ha meg tudom javítani, használjam egészséggel.

A fő gondja az, hogy a motorja nem működik. Van benne egy Brushed ESC 60A feliratú vezérlő a motor előtt. És 6 V-os akkuval működik.

A következő dolgokat mértem ki:

A motor maga jó. Ha közvetlenül rákötöm a motort az akkura, akkor teljes fordulatszámon forog, ilyenkor a kapocsfeszültség 5,88 V-ra esik le.

Ha a vezérlőn keresztül próbálom indítani a motort, akkor meg se moccan, Ilyenkor a kapocsfeszültség csak 0,35 V és a vezérlőből magas frekvenciás , halk sípoló hang jön.

Ha lehúzom a motort a vezérlőről és így próbálom indítani, akkor nincs sípoló hang és a vezérlő kimenetén 6,75 V-ot mérek. De ahogy rádugom a motort, leesik a feszültég 0,35 V-ra.

Jól sejtem, hogy ezek alapján a motor rendben van és a vezérlő kuka? Lehet esetleg ezeket a vezérlőket javítani, vagy mindenképp cserélni kell?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés