- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- bitpork: Ingatlan eladás
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szepsuti
aktív tag
Sziasztok!
Segítsetek kérlek, mert a falat vakarom már. Vettem egy Pi3 B+-t a napokban és az istennek sem sikerül bootolásra bírnom. Rajta kívül van még egy Pi 3-as és egy Pi 2 is.
Média lejátszónak használnám, openeleccel(Kodi). Beteszem a kártyát hdmi csatlakoztatva, bedugom a tápba és csak a piros led villog. 3 hosszú 3 rövid felállásban. Próbáltam a gyári tápjával meg azon kívül 2 másikkal, nulla erdménnyel. A kártyát belőle átrakva régebbi Pi-kbe gond nélkül bootolnak. Régi, működő OS-el ellátott kártyával sem bootol. Belefutottam egy hibás darabba? Vagy van valami háklija a 3+-nak?
A kártya egyébként egy sandisk ultra 16 gb.Ha kártya nélkül csatlakoztatom az áramhoz csak a piros led világít folyamatosan.
Köszi a válaszokat!
-
szepsuti
aktív tag
Sziasztok!
Egy Pi2-t használok openeleccel/Kodi, médialejátszónak. Adott a következő helyzet: Sorozat részei egy mappában, automatikusan indítja a következő részt és analóg kimenetet használok rajta. Minden esetben mikor automatikusan a következő részre lép, 2x indítja el a hangsávot a videóhoz. Teljesen mindegy melyik sorozat, milyen formátum. Minden 2. lejátszandó file-nál duplán indítja a hangsávot egy fél másodperces eltolással. Borzasztó zavaró, visszhangos az egész. Ilyenkor stop, aztán elindíthatom mégegyszer és akkor minden normális. Van erre valami megoldás? 5.x verziójú openelec van rajta, a 6-os nálam sokszor fagyott, bár a legújabbat még nem próbáltam.
Csak analóg kimeneten jelentkezik a probléma, hdmi-n minden tökéletes.
Köszönöm a segítséget előre is!
-
szepsuti
aktív tag
A .wmv -kel, hogy hogy nem boldogul az Rpi2? Openelec van rajta a legfrissebb verzióval. Szükséges valami kiegészítő hozzá, hogy ne akadozva játssza le?
-
szepsuti
aktív tag
válasz
lehella #14665 üzenetére
Kicsit borsosabb áron, de létezik gyári kész megoldás az ambilightra. Lightpack
Nem tudom volt-e már itt tárgyalva a fórumon, de én a lightpack miatt jutottam el ide hozzátok, egy kiforrott viszont nem barkács alternatívát kerestem az ambilight megoldására. Így az Rpi-al két legyet ütök egy csapásra, médialejátszó és vezérlő szerepet fog betölteni nálam. Az eredmény pedig egy esztétikus, szinte gyári megoldás, és rendkívül sokoldalú.
Ha magamnak nekiállnék biztos, hogy nagyságrendileg nem lenne nagy különbség a költségekben, így én ezt választom.
Tegnap még 79$ volt csak, ma már felvitték 89$-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Építő/felújító topik
- No Man's Sky - Már elérhető a Worlds Part 2 frissítés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Gumi és felni topik
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3080 és 16gb RAM + GARANCIA
- Gamer PC - R5 5500, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP DL380p Gen8 12LFF - 4x4TB SAS - 2x E5-2650L v2 - 96GB ECC - 2x10Gbit + 2x1Gbit
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Asztali PC , R7 8700F , RX 7800 XT , 32GB DDR5 , 1TB NVME , 1TB HDD
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest