Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Ágymatrac keresési kálvária
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- sziku69: Szólánc.
- WireGuard VPN a mindennapokra
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzoltan
aktív tag
-
vzoltan
aktív tag
válasz
Szevam
üzenetére
kapcsolj ki mindent ugy ahogyan mondtam, majd inditsd ujra a pit
nalam igy mukodik:
ha a pit ugy inditom ujra hogy a tv be van kapcsolva es kozben a pi az aktiv forras, akkor
reboot utan nem fog mukodni a tviranyito, de erre egyszeru a megoldas.bemegyek az inputba ujra, es nem a sima HDMI1 (vagy ahol van a pi) valasztom ki, hanem az ahhoz tartozo ceces ikont.
ekkor mar ujra aktiv lesz a taviranyito.
LG tvm van.magyarul ha nem megy a cec, akkor a ceces forrast kell aktivalni input menubol.
szoval en mindig ceces ikonnal valasztom ki a pit nem a sima hdmi ikonnal.
ugy emlekszem Zolddel van rairva hogy Simplink.gyorsan kerestem egy kepet
http://i.ytimg.com/vi/CEUummCyjA4/maxresdefault.jpgnem tudom milyen tvd van, de remelem ott is lesz egy sima hdmi1 meg egy ceces hdmi1
(1 lehet barmi ahol eppen van a pid) -
Dudee
senior tag
válasz
Szevam
üzenetére
Nem volt Pi, nyilván itt sokaknak van, és esetleg akad, akinek mindkettő.
Ettől függetlenül a Pi2 mindenféle forrás szerint jóval gyorsabb, többszörösen (1 magot azért nehéz egzakt módon összehasonlítani 4-gyel).
Árban azért túl sok különbség nincs, sztem most már nem illik ilyet venni csak speciális, beágyazott célokra, de netezésre tuti nem.Nekem legutolsó OpenElec van fent, simán megy, fasza. Még nem hasonlítottam össze mással, majd osmc-vel fogom, ha kijön valami nem alpha verzió.
Licensz nem lehet bonyolult, de egyelőre nem láttam be, hogy minek. DVD Rip (mpeg2) simán megy SW dekódolással. De nem lehet bonyi megvenni, CPU ID kell hozzá, párszáz forint, aztán pár nap múlva kapod emailben..
-
wassermann
Topikgazda
válasz
Szevam
üzenetére
A Raspberry Pi illetőleg, én már nem vennék régit, csak 2-est.
A médialejátszók közül talán az OSMC még túl korai, de ha van időd, simán kipróbálhatod mindhármat.
A codec-et a hardver azonosítód megadása után kapott két jelszóval aktiválhatod, amit a config.txt-be tudsz beírni és csak a te hardveredre jó.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Házimozi belépő szinten
- Ezzel tényleg tizenkilencre húzott lapot a Gigabyte
- Háztartási gépek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Formula-1
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman Z1 NEO ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600 8GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 960 4GB ZALMAN S4 Chieftec 450W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Thermaltake VersaH17 ADATA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB AIGO B352A Chieftec 400W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN M4 A-Data 750W
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3320, 100% Akksi
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

wassermann