- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Kempingezés és sátrazás
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
válasz
Proci85 #5616 üzenetére
Igen, ez is gond ezekkel, hogy nem tudom, mennyire megbízhatóak, egyáltalán, igényelnek-e bármi komolyabb kalibrálást (gázérzékelő gondolom igen), milyen távolságból, "mekkora tűznél" jeleznének. Egy mozgásérzékelőt azért aránylag egyszerűen ki lehet tesztelni.
Én abból indultam ki, hogy ha van egy optikai érzékelős megoldás, az figyel folyamatosan, és ha füst kerül a szerkezetbe, riaszt egyből. Ez szerintem elég egyszerű működést feltételez, erre gondoltam van a korábban linkelt PIR modulhoz hasonló kész megoldások.
Gázérzékelés talán kevésbé fontos. Vagy ha mégsem, akkor lehet különálló egységként fogom kezelni, ez úgyis akkor érdekesebb, ha vannak a közelében, nem szükséges emiatt riasztást küldenie / logolni / ki-bekapcsolni / egyéb, amikhez kell a központ. Meg csak két helyiséget érint (kazán, garázs - máshol nincs gáz).Lehet a tűzjelzőket is csak annyira központosítanám, hogy egy tápról menjenek, ne kelljen mindhez elemet / tápkábelt szerezni. Meg végül is rá lehet kötni egy vezetéket, hogy alap dolgokat monitorozzak rajta (pl. működik-e, kap áramot, stb).
Még esetleg a hőmérős megoldás működhet, digit hőmérő modult biztos lehet egyszerűen szerezni / építeni. Itt gondolom elég lenne annyit nézni, hogy pl. küszöbérték fölé megy-e. Teszem azt, levegő hőmérséklete ritkán haladja meg egy átlag szobában az 50-60 fokot. Ez nem lehet nagy költség, akár külön "rendszerként" valamilyen kész füstjelző rendszertől függetlenül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Androidos fejegységek
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Filmvilág
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Apple MacBook
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- További aktív témák...
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest