- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- leslieke: leslieke farmerzsebe
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Longeye
tag
Igen is, meg nem is.
Egy másik SD kártyára rátettem a Raspberry Pi OS legújabb 64 bites verzióját. Ahogy írtam korábban, ezzel sem volt jó az egér, de találtam egy 2014-es fórumbejegyzést és az segített rajta.
https://forums.raspberrypi.com/viewtopic.php?f=28&t=84999Tehát eredeti OS alatt tökéletesen működik.
Ha már itt voltam, upgrade-eltem a Firmware-t is. Ezen cikk alapján:
https://pimylifeup.com/raspberry-pi-update-firmware/Visszaraktam a Kali Linux-ot és ott is megcsináltam a kernel modul paraméterezést. Nem segített, de levettem a felbontást 1280x720-ra és most viszonylag használható. A Pi OS nem ismeri fel a monitoromat és a felbontását, de meg lehet oldani, mert a Kali és a Debian sem ismerte fel egyből. Bűvölni kellett a /boot/config.txt fájl tartalmát. Érdekes, hogy mindkét oprendszer Bookworm alapú, mégsem ugyanúgy viselkednek kernel szinten (sem).
Igazából ssh-val szeretném majd használni, távolról, nem is lesz rákötve monitor, csak zavar, hogy nem tudom megoldani.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Ford topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Filmvilág
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vezetékes FEJhallgatók
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Intel NUC 11 mini PC i5 / 16GB RAM / 250GB SSD / Windows 11 Pro
- Mac Mini M2 8/256GB vagy akár +1Tb + trackpad ,magic mouse ,dock
- AKCIÓ! GAMER PC: RYZEN 5 5600X (6mag/12szál) +RTX 3070 Ti +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 70 FÉLE HÁZ!!!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RTX 3070Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 5500 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest