Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tomzi1

tag

válasz Hyperion #3982 üzenetére

Ehhez a relé eléggé overkill, elég hozzá egy 10ft-os tranzisztor is. Pl. NPN tranzisztor esetén (bármelyik jó, pl bc182) GPIO -> bázis, föld->collector, emitter->lcd föld, +5v->lcd +5V. Ha a tranzisztor a bázisán nyitófesznél nagyobbat kap (a 3,3V bőven nagyobb), akkor a Collector összezár az Emitterrel, így zárva az áramkört.

Ha több cuccot is akartok így vezérelni, akkor egy Darlington IC (pl.: uln2003a) elegánsabb megoldás (motorok vezérlésekor mindenképp ezt javaslom). A Darlington IC-ben áganként két tranzisztor van sorba kötve, hogy nagyobb terhelést lehessen kapcsolgatni (500mA áganként, ha több kell, akkor elég az ágakat összekötni) + van benne egy pár dióda, hogy védje a vezérlőt. Egy uln2003a-val 7 kimenetet lehet vezérelni. Ezt sem nehezebb használni, ha érdekel titeket ezt is leírom, ill. a fentihez is készíthetek rajzot ha kell :)

• azbest

félisten

Az nem gond, hogy 5V a relé amit rendeltél? A raspi 3v3 -as io-t használ, csak van rajta 5V táp is. Itt a fórumon szó van hasonlóról... óvatosan kell bánni az 5V-tal, nehogy megsüsse a pi 3.3 pinjeit. [link]

• azbest

félisten

Most a hub 2A tápjáról megy, de az már a határán jár, merevlemezhez pedig kevés. Korábban valamikor linkeltem itt a fórumban 4A/5V külső tápot, valószínűleg rendelek olyat hozzá. Előbb még valószínűleg pc táppal kitesztelem a működését.
    Ja igen, a táp csatlakoztatását is érdemes lesz hátlapra kivezetnem. Esetleg még a composite videón gondolkodom (bár ott lehet a bedugást érzékeli).

Az lcd-t is távirányítással, raspival szeretném vezérelni. Jelenleg úgy forrasztottam fel az lcd-re átkötéseket, hogy ugyanonnan kap tápot a led és az lcd is, majd ezt szétválasztom. Megnézem azt a relét én is, nem ugrott be eddig hogy kb készen is kapni ilyesmit :) A szalagkábellel alapvetően nem volt bajom, vettem 26-os csatlakozót és kábelt is, de így kevesebb helyet foglal és könnyebb változtatni rajta, ha máshogy szeretném bekötni. A rev2 pi esetén is ellenőriznem kell, hogy a tüskesor változásai érintik -e a jelenlegi sorrendet. Na meg így mást is könnyen ráköthetek, ha szükséges később.

Az rj45 esete adta magát nekem, mert volt kéznél fali csatlakozó betét, szerszám és anyagok is hozzá. A hátlapon minimális igazítással illett a betét egy meglévő nyílásba. De amiket linkeltél is jól néznek ki. A doboz eredeti kialakításához igazodtam, a műanyag dolgokat ragasztással rögzítettem.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés