Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• PistiSan

addikt

válasz zsolt_64 #34583 üzenetére

Szia!
    Felmerült pár kérdés, a PI-m már meg van, de a vinyóm csak a jövő héten érkezik meg, szóval van időm agyalni a dolgokon, át gondoltam ezt a USB-ről futtatós dolgot, leírtam pár lépésben a te leírásod alapján kicsit módosítva azon én hogy képzelem el.

Tételezzük fel, hogy nem akarom cserélgetni az SD kártyát.
    1. Image kiírása SD-re.
    2. Pi-be bedug, boot.
    3. Meg nézem a külső vinyó UUID-jét (16gb-os partíció), majd nano /boot/cmdline.txt-ben átírom a "root=PARTUUID=" utáni rész a külső vinyóra.
    4. nano /etc/fstab "/boot"-ot nem módosítom, mert nem cseréltem SD-t, "/"-t a külső HDD 16gb-os partíció uuid-jére írom át.
    5. Kikapcsolom a PI-t, majd a 16GB-os partíciót átmásolom a külső HDD-re. SD, HDD vissza dugás, majd boot és kész.

A következő rész nem teljesen világos nekem: "Ez azért fontos mert ha apt-al frissíted a raspbiant-t akkor időnként módosulnak az állományok. Emiatt aztán a külső vinyó és a kicsi sd házasságot kötöttek..."
    Nem teljesen értettem ezt a mondatodat, át tudnád esetleg fogalmazni, vagy jobba elmagyarázni ezt a részt?
    Szerintem pont az a lényeg, hogy a boot továbbra is az SD-ről megy, és ha valami olyan frissítés történik ami a BOOT partíciót érinti az SD kártyán, akkor az is tudjon frissülni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés