Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- MasterDeeJay: Asus B150-Plus D3 coffeetime mod! (DDR3)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Tv
senior tag
Cső! Én meg pont fordítva vagyok. Általában összeáll a fejemben az egész algoritmus, aztán kinlódok a szintaktikával egy csomót. Egyszerűen nehezen tudom megjegyezni a "bonyolultabb" szerkezeteket. Ez főleg vizsgákon szopó, mert ott paríron kell programozni, ami ugye nem dobja ki a hibát
. Egyik java vizsgámon pl. egy totálisan alap dolog miatt buktam meg: tomb[x] helyett tomb(x) -et írtam egyszerű figyelmetlenségből meg kapkodásból
A tanár se gondolta, hogy ennyire hülye lennék, hogy tényleg ( ) -el jelölöm a tömböt, dehát mivel a papírra azt írtam valamiért, kénytelen volt megbuktatni . -
Tv
senior tag
Semmi értelme nem volna szerintem elpazarolni 1 évet ilyesmire. A C-t viszont kezdd el nézegetni ha van kedved, mert valszeg az lesz az első nyelv, amit tanulni fogtok és amit suliban adnak le, az nagyon kevés. A géped meg bőven sok programozásra. Legalábbis első évre biztos.
-
Tv
senior tag
Köszi a választ. A php-t egyelőre csak névről ismerem
, minimális html-t tanultam, de akkor érdemes volna átnézni. Mindenesetre egyelőre asszem a java-t tanulgatom, aztán meglátjuk. C# az milyen? Valami olyat hallottam régebben hogy c++/java elemekre épül
Vagy ez baromság? -
Tv
senior tag
Szervusztok! Programtervező Informatikusnak tanulok, de felemás sikerrel. Vannak bizonyos tárgyak amitől kiráz a hideg, és attól tartok sosem fogom megcsinálni, mert nemlátom értelmét. A sulit nem akarom otthagyni, viszont inkább el akarok magamtól kezdeni megtanulni programozni valami normális nyelven. C és Java alapismereteim vannak.
A c-nek nagyjából értem a szintaktikáját, a java még kicsit zavaros néhol, de érdekel. Asszem ami legjobban megy nekem az egészben, az az algoritmizálás, tervezése a programnak ( persze egyelőre még nagyon alap programokról van szó). Amelyik része pedig a legellenszenvesebb számomra, az hogy suliban vizsgákon papíron kell programot írni
, és én emiatt szívok állandóan. Figyelmetlen vagyok és egyszerűen elírok dolgokat, lahagyom a pontosvesszőt stb... amit ugye a fordító egyből kidobna és javítanám, dehát papíron ilyen nincs. Emiatt hiába jól írom meg a cuccokat, vonják lefelé a pontokat keményen ( jogosan egyébként ), és az eredmény: bukás.Szóval a lényeg: Mondjatok légyszi valami nyelvet, amire van kereslet, viszonylag kevés tapasztalattal érdemes elkezdeni. A java-n pl. gondolkodom, hogy komolyan kéne foglalkozni vele. Többek közt azért is mert suliban is eléggé java vonalon megy most az okítás. Nektek mi a véleményetek?
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Így szórna el 60 milliárdot Elon Musk egy Cursor mozdulattal
- Elektromos autók - motorok
- Milyen TV-t vegyek?
- Konzol Screenshot
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Xiaomi 17 Ultra 512GB Starlit Green Karcmentes állapot 16GB RAM 2029.03.05 Media Markt Garancia!
- 236 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- Apple Watch Series 11 46mm GPS + Cellular Karcmentes állapot 100% akkumulátor
- 4 db Lenovo LOQ (17IRX10) - Intel Core i7-13700HX, RTX 5060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Egyik java vizsgámon pl. egy totálisan alap dolog miatt buktam meg: tomb[x] helyett tomb(x) -et írtam egyszerű figyelmetlenségből meg kapkodásból
A tanár se gondolta, hogy ennyire hülye lennék, hogy tényleg ( ) -el jelölöm a tömböt, dehát mivel a papírra azt írtam valamiért, kénytelen volt megbuktatni .
, minimális html-t tanultam, de akkor érdemes volna átnézni. Mindenesetre egyelőre asszem a java-t tanulgatom, aztán meglátjuk. C# az milyen? Valami olyat hallottam régebben hogy c++/java elemekre épül
Vagy ez baromság?