Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- GoodSpeed: Miért úszta meg Albert Speer? (Reagálás a Telex cikkére)
- biistvan: Notebook billentyűzet mellett ragados a burkolat
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
nvyktor
aktív tag
hmm.
Most, hogy mondod már "nagy" voltam, amikor a spectrumról áttértem c64 basic-re, ott volt egy három könyvből álló sorozatom, aminek a végére már grafikus környezetet is lehetett programozni, sprite-okkal, meg mindennel ami kellett...Húúúú emlékeztek még a sprite-okra?

Öreg vagyok.
-
nvyktor
aktív tag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Addig a pontig, amíg nem használsz előre definiált dolgokat, tárolt eljárásokat, miegymást alig van különbség, hiszen mindkettő SQL.
Néhány apróbb eltérés van, pl.:
MSSQL: SELECT TOP 10 oszlop FROM tabla
MySQL: SELECT oszlop FROM tabla LIMIT 10
Oracle: SELECT oszlop FROM tabla WHERE sorszam (ROWNUM) <= 10Ezekre viszont gugli barátunk 2 perc alatt választ ad.
Ha komolyabb szintű a felhasználás (tárolt eljárások, rutinok, stb.) akkor nagyobb az eltérés, érdemes előtte utána nézni.
És arra is érdemes figyelni, hogy a fejlesztő környezetedbe integrálva legyen az MSSQL. Gondolok itt arra, ha pl php alól kéne ms-t hívni, akkor a php.ini-t (is) szerkeszteni kellhet. Tehát a fejlesztés kezdetekor érdemes írni egy print "hellóvilág"; szintű programocskát, ami teszteli az adatbázis kapcsolatodat, hogy ne a fejlesztés során derüljön ki, ha valami ott nem stimmel. Sok fejtörést lehet vele megspórolni.

-
nvyktor
aktív tag
Kiegészíteném...
x nyel 24 óra alatt akkor jó, ha olyan nyelvet tanulsz, amihez hasonlóban már van tapasztalat, pl. c-php, vagy mysql-mssql. Tehát ahol az utasítások, szerkezet hasonló, csak esetleg más a szintaxis.
Tök nulláról nehéz.
Vannak olyan könyvek is, amelyek magára a gondolkodásmódra nevelnek, meg arra, hogy hogyan építsd ki a fejlesztő, tesztelő környezetedet.
Összességében minden könyv arra való, hogy alapokat adjon, egy konkrét feladatot nem lehet megoldani velük. Ötleteléshez jók.
Én is BASIC-kel kezdtem. ZX Spectrumon...

Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- 3db apró szépséghibás DELL WD19S dokkolók (csak kábel résznél)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Zalman T4 PLUS ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő