Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- Gurulunk, WAZE?!
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- 
			  LOGOUT  
Új hozzászólás Aktív témák
- 

Gerghu csendes tag Okay elárulom, eddig azért nem tettem mert tartok tőle hogy az előadó szeme mindent meglát.  
 A feladat: egy irányított gráfban megkeresni azokat a csúcsokat amelyek legalább egy körnek a részei.
 Tudom hogy kellene megcsinálni csak implementálni nem tudom: egy éllistába be kell olvasni a gráfot, azon futtatni egy erősen összefüggő komponensek(EOK) keresést és ennyi.
 C és Java között gondolkodom, Javaban megvan az algoritmus, meg ugy látom ott van eleve láncolt lista, mig C-ben az algoritmust ujra fel kellene épiteni.
 Az éllistát ugy kell csinálni, hogy létrehozok egy tömböt aminek az indexei a csúcsok sorszámai? és minden tömbelem egy LinkedList? mert ha igen akkor a beolvasás nem lehet gond Java alatt... csak utána hogy hozzam össze a kezembe adott algoritmussal? vagy a irjam meg a mélységi keresést az éllistámhoz? (2 mélységi keresés kell az EOK-hez)
 Köszönöm
- 

Gerghu csendes tag Köszönöm a segítséget, de nem hitegetem magam tovább: nem tudom megirni a programomat... a dinamikus programozással nem volt gond, de ez a gráf algoritmusos kötprog ez meghaladja a tudásomat. 
 Ha valamelyikőtöket érdekel, akkor tudok ennek megirásáért pénzt ajánlani. Nem ismerem a tarifákat (már ha van), de hátha...
 Dühítő ez a rendszer: benntvoltam az előadásokon, ugyanis kötelező; megirtam a 2 nagyZH-t amiből elegendő pontot szereztem; megirtam a 12 kisZH-t amiből szintén elegendő pontot szereztem; megírtam az első kötprogit max pontosra. És ha ez nem sikerül akkor bukta minden amit fent soroltam..., persze egy robot ellenőrzi, igy vagy tökéletes vagy 0 pont ergo bukás.
 sorry az OFF miatt
- 

Gerghu csendes tag Egy gyors kérdés: 
 kötelező feladat megoldásához muszáj gráfot ábrázolni, és vannak megkötések: időlimit: 0.3 mp, memórialimit 32 MB.(a nyelv: c/cpp)
 A gráfban max 200.000 él lehet(max 10000 csúcs).
 Melyik marad idő és memóriakorláton belül:
 Élmátrix, tehát egy max 200.000 elemű tömb.(inkább ezt csinálnám)
 Láncolt lista, amiről el nem tudom képzelni hogy készül el a be.txt-ből.
 Köszönöm előre is!
- 

Gerghu csendes tag Jester01, Bullsoft köszönöm a segitségeteket! 
 Végére kezdek érni a projectemnek de ujabb hiba merült fel.
 string replaceEkezet( string param) {
 string a= param;
 int h= a.length();
 for(int i=0;i<h;i++){
 switch (a){
 case 'á': a = 'a';break;
 case 'é': a = 'e';break;
 case 'í': a = 'i';break;
 case 'ó': a = 'o';break;
 case 'ö': a = 'o';break;
 case 'ő': a = 'o';break;
 case 'ú': a = 'u';break;
 case 'ü': a = 'u';break;
 case 'ű': a = 'u';break;
 default: break;
 }
 }
 return a;
 }
 bool cmp(string a, string b ) {
 replaceEkezet(''áőéóü'') // működik
 return replaceEkezet(a) < replaceEkezet(b) ; // nem működik
 }
 A fenti sorok kiveszik az ékezeteket és helyettesítik őket, utána a cmp fgv szerint rendezem sorba egy sort-tal. Az a gond hogy a
 return replaceEkezet(a) < replaceEkezet(b)
 sor nem végzi a dolgát, tehát nem ékezetlen szavakon végzi a vizsgálatot, ha konkrétan megadom neki a stringet akkor működik, ha fgv argumentumból veszi akkor nem... valami ötlet? köszönöm előre is
 [Szerkesztve]
- 

Gerghu csendes tag Sziasztok ujra segitségre van szükségem: egy vektort akarok rendezni a magyar ábécé szerint: 
 bool cmp( string a, string b ) {
 return a[0] < b[0];
 }
 ...
 sort( l.begin(), l.end(), cmp);
 Ez első betű szerint rendezi! Gondolom munkás kiégeésziteni a cmp metódust hogy jól működjön, de kérek valakit hogy pl az á betűn mutassa be! Köszönöm
- 

Gerghu csendes tag Sziasztok! 
 Standard Template Library-ban kellene a segitség mert most ismerkedek vele.
 Egy telefonkönyvtár osztályt csinálok amiben neveket tárolok, majd iterátort is kell irni hozzá.
 A kérdésem hogy milyen tárolót ajánlanátok hozzá? (vezeték és keresztneveket kell tárolni)
 És igen kötelező program a suliban, nem akarom megoldatni csak nem tudom milyen tárolót használjak 
 köszönöm a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple MacBook
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Linux kezdőknek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínai tech-túra összefoglaló
- EAFC 26
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- További aktív témák...
- FELVÁSÁRLÁS A GYŐRÚJBARÁTI BOLTUNKBAN!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital RED Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- TP-LINK TL-WA850RE 300M vezeték nélküli jelerősítő / 12 hó jótállás
- Samsung Galaxy S23 Plus / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XT 20GB Zalman Z1 PLUS A-Data 750W
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest